Gidip sosyalleşebileceğim arkadaşlarımın dostlarımın olabileceği yerler var mı?
(çalışmıyorum işsiz biriyim hiç arkadaşım dostum yok,)
Gidip sosyalleşebileceğim arkadaşlarımın dostlarımın olabileceği yerler var mı?
(çalışmıyorum işsiz biriyim hiç arkadaşım dostum yok,)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Sosyal kulüp arayacağına iş aramak daha mantıklı değil mi? İşin olursa paranda olur ve ücretsiz kulüp aramak derdine düşmezsin.
güzel bir düşünce ama Türkiye deki işler insanları süründürüp mobing yapmak üzerine
bende işe girmeye çekiniyorum
Hmm bence biraz ufak tefek şeylerden başlamalısın örneğin bilgisayarın varsa Steam hesabı açıp yeri geliyor 100 liralık oyun 10 liraya indirime giriyor her fırsatta bunları yakalayabilirsen senin bir zaman sonra bu hesabı satarsan 1000-1500 liralık kârın oluyor bu da hiçbir şey yapmamaktan iyidir.
Yahut market kasiyerliğine başvur orada asosyal olsanda arkadaşlikta birbirine yardım ederken sıki bağlar kurulduğunu görebiliyorum. Bilgisayarın yoksa burdan uygun taksitli bir bilgisay gelirin olur bilgisayarda da Steam'ıda ek iş gibi olarak yap çok bir şey getirmiyor ama idare eder bu konulardan pek anlamam benim aklıma bu geldi.
26 yaşındayım, c# html css js c++ c javascript office/adobe/muhasebe programları iyiyim ayrıca e-ticaret siteleri ve ön muhasebe programları geliştirdim mobil alanda 2d 2.5d 3d oyunlar geliştirdim uygulamalar geliştirebiliyorum
bir nevi yazılım alanında iyi sayılırım,
iş tecrübem olmadığı için işe almıyorlar projelerimi beğeniyor şans vermiyorlar
şans verenlerde bana sunduğu teklif asgari ücret okey desem bile sabah 7 - 8 akşam 8 - 9 diyorlar
ben bütün günümü bir işe verirsem nasıl sosyalleşeceğim ve kendime nasıl zaman ayıracağım?
neden siz isyan etmiyor karşı çıkmıyor bu düzene bu kadar kolay adapte oluyorsunuz sizi anlamıyorum
tek bir fırsatım var ya kendi projelerimi pazarlayıp kazandıklarımla hobilerime zaman ayıracağım (yüzme/spor/oyunculuk gibi)
ya da daha iyi ve güzel projeler yapıp bir şirkette güzel ve düzenli kendime de vakit ayırabileceğim bir işe gireceğim.
fakat bunlar olana kadar ücretsiz bir kurs / sosyal program bulsaydım çok iyi olurdu öbür türlü tr iş yaşamı insana değer vermiyor dayanamam ben.
Bu yapabildiklerini başta söylememen senin mi yoksa benim suçum mu? İsyan etsem ne olacak benim isyanimla düzen değişiyormu değişmiyor? Bunları yapacak zekan varsa kendi yolunu çizecek zekanda vardır.
sorunda orada bu bi zeka değil sadece çocukluktan bu yana sürekli teknoloji alanında olduğum için hem umutlarla kendimi geliştirdim yetenek sadece
zeki biri olsaydım inan sahip olduğum bilgiyi etkili kullanabilirdim bu yüzden danışıyorum var mı acaba diye
sen bana niye işe girmiyorsun gibi şeylere girerek akıl veriyorsun sanki ben bunları düşünmüyormuşum gibi sanki iş sektörümüz insanlara harikalar sunuyor asgari düzeydeki çoğu çalışanı yıpratıyor.. ülkesi,
Allah belalarını versin yönetenlerin de ses çıkarmayan halkında
Elinin altında internet yok mu neden araştırmiyorsun sosyal kulüpleri? Ben direk sosyal kulüp sorunca işi niye düşünmediğin garibime gitti.
Ekonomik hak özgürlüğü olursa böyle olur işte birisi yükselirken diğeri böcek gibi ezilir.
araştırıyorum işte insan bilgisi ve tecrübesini internet ortamında rastgele serpiştirilmiş tarihi belli olmayan bilgilere tercih ediyorum
ekonomik hak özgürlüğüyle alakası yok fakirlik ve zenginlik arasındaki derin uçurumdan kaynaklanıyor
17 18 yaşımı biliyorum ben şu an arada çok ciddi fark var fakir sayısı arttı ve uçurum çok arttı
Allahım şu seçim gelsinde kurtulalım ya artık ne olur tek umudum bu
Ekonomik hak özgürlügüyle alakası nasıl yok acaba?
Basit bir örnek;
Bir dönercinin döner yapmak için ete ihtiyacı var ve bu et ateş pahası bu ete o kadar zam koymaya müsade etmesi haklı mı sence
Yahut bir kiracının ev sahibinin istediği kadar büyük mevlalı bir oranı verme lüksiyat fırsatını devlet neden veriyor o kişi fakirken daha fakir oluyor zengin daha zengin oluyor ve bunun sebebi ekonomik özgürlüktür ve yol gene benim dediğim uckurumua çıkıyor zenginlik/ fakirlik ilişkisi.
Adam eti aldıkca ete zam geliyor bu sefer döner pahalandikça müşteri kaybı yaşıyor yaşadıkça noluyor elemana ihtiyać kalmıyor sonra işsizlik aldı başını gidiyor. 🙂
bu kadarını düşünen biri neden et bu kadar pahalı olduğunu da düşünüyordur umarım sorgulaman gereken yer etin neden pahalı olduğu sorusudur
bak kapitalizm de özgürlük vardır lakin özgürlük talep orantılıdır
örneğin kiraların 2.000 TL olduğu bir bölgede bir ev sahibi 1+1 evine 30.000 TL diyebilir
lakin talep görmez çünkü insanlar 2.000 tl verecekken 30.000 TL vermez dolayısıyla paşa paşa kirasını 2.000 TL civarlarına indirmek zorunda kalır ki evi kiralanabilsin.
İstanbul mesela kiraların bu kadar yüksek olmasının 2 nedeni var.
1. Ham madde malliyetlerinin yüksek olması (elektrik, doğalgaz, vergiler, tüketim ürünleri (onlarda dövize bağlanıyor) vs.)
2. Talep oranının eskisine oranla çok yüksek olması -> Kapasitesinin üzerindeki nüfus artışı (+göç olayları afgan surisi vs dolması gibi)
yani temelde her şey devletin yönetimine bakıyor, eğer devlet düzensiz göçleri kontrol altına almazsa kafasına göre komşu ülkelerle arasını bozarsa yatırım anlaşmaları yapmaz ülkesine olan güveni kırıp yatırımcıları korkutup birde üstüne kendi yetişmiş elemanlarını dışarıya kaptırırsa (beyin göçleri düşük üretime neden olur)
işin sonunda bu senin cebine çocuğuna yansır
neymiş dönerci niye zam yapıyor bu kadar basit düşünmesen mi?
Birsey diycem benim aynı fikirde olduğunbun farkında olmayacak kadar basit düşünmesen mı?
Temelde yatan sorun devlet yönetim biçimi ve ben deminden beri bunu söylüyorum aslında ama sen demek istediğimi anlamıyorsan bu benim sorunum değil.
kusura bakma o zaman biraz sinirliyim yanlış anlıyorum gördüğün gibi pek zeki bir tip değilim sorry.
Gördüğüm kadar zeki ama kendi farkında olmayan birisin.
yok zeka akıldan biraz farklı ama eğitimli biriyim diyebilirim ölçtürmüştüm zaten 116 falan çıkmıştı , sağolun yinede iltifatınız için
Rica ederim.