Kızım 20 yaşında. İsmi Esma Nur. Biz Esmanur veya Esma ismini kullanıyoruz, Nur'u tek başına kullanmıyoruz. Kızımda çevresindeki herkese Nur dedirtiyor. Evlilik aşamasında erkek arkadaşı, onun ailesi falan hep Nur diyor. Herkes farklı şekilde sesleniyor yani. Diyorum ben de senin adın Nur değil, Esma Nur diye. O da bana Esma ismini sevmiyorum, Nur da benim bir ismim Ayşe, Fatma dedirtmiyorum ya ikinci ismimi kullanıyorum diyor. Tartışıyoruz biz de bu konuda hep, haksız mıyım? Biz başka, millet başka seslenince tuhafıma gidiyor saçma geliyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılKızınızın iki ismi varsa, onun hangi ismini kullanacağına karar vermek sizin veya onun kendi tercihi olabilir. Ancak, eğer kızınız arkadaşlarına Nur demeyi tercih ediyorsa ve bu ismi kullanmaktan mutlu ise, onun tercihine saygı göstermeniz gerekir. İsim tercihi, bir kişinin kendini ifade etme şekillerinden biridir ve bir insanın kendi adını seçme hakkına sahip olması normaldir.
Eğer kızınızın arkadaşlarına Nur demesine karşı çıkıyorsanız, nedenlerinizi ve endişelerinizi onunla açık bir şekilde paylaşabilirsiniz. Ancak sonuçta, isim tercihi onun hakkıdır ve kendini rahat ve mutlu hissetmesini sağlamak önemlidir. Tartışmanızın ana nedeni belki de kızınızın ikinci ismini kullanmakla ilgili endişeleriniz veya ön yargılarınızdır. Bu durumda, bu ön yargılarınızı ve endişelerinizi anlamaya çalışarak ona destek olabilirsiniz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHaksızsınız. Demek ki o ismi seviyor, kendine ait hissediyor. Asıl bunda sizi rahatsız eden ne onu anlayamadım. Kızınız evlenecek yaşa gelmiş, belli bir olgunlukta yani. Çocuk gibi inatlaşmanız daha da garip olanı. Annesi olarak bu basit kararına saygı duysanız sizden birşeyler eksilmez aksine kızınız mutlu olur.
10 Yorumla
+1 yılBen olsam ben de istediğim ismi kullanırım. Koyduğunuz ismi beğenmiyor işte neden zorluyorsunuz? Tek ismi olsaydı yanına ekletirdi istediği ismi, ona da karışmak olmazdı. Kendi hayatı, kendi yaşamı. Sırf size tuhaf geliyor diye kız kendi isimlerinden birini kullanmasın mı yani?
10 Yorumla
+1 yılİstediği ismi kullanabilir. Benim de ailem kimliğimde yazmayan göbek adımı kullanıyor. Ama dışarda kimlikteki adımla hitap ediyor herkes. Farklı ama bunun bir zararı yok. İsmin sahibi durumdan memnunda sorun yoktur yani.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
35Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. İsim onun
İstediğini kullanır
Niye saygı duyup kendini sevdirecegin yerde bunun için tartışıp kendinden uzaklastiriyorsun çocuğu?
Sende nur diye seslen
Hoşuna gider sevinir
Saygı duymayı öğrenin biraz
Senide anlıyorum annesisin ama kız sevmiyor o ismi demekki
Saygı duyki oda sana saygı duysun benim iki ismim var desin
Belkide siz bastirdiginiz için o isimden kaciyor
24 Yorumla
Soran+1 yılSadece benimle bitmiyor ki, ailedeki herkes Esma'yı kullanıyor ama ben Esmanur diyeceğim. İkimizin de gönlü olsun 😂 Sağ ol yorumun icin
- +1 yıl
Teşekkürler @Gece_Kusuu
Kız haklı yani 2 isim vermişsiniz nur esmadan daha güzel ya da değil ama verdiyseniz kullanabilir tercih hakkı sunmuşsunuz. Esmanur olsa hadi neyse ama Esma Nur bi de ayrı yani arkadaşları sevgilisi kayın validesi vs hep nur diyor bi siz kalmışsınız kabullenmeyen, neden illa kendi isteğiniz olsun istiyosunuz ki? İsmini bile gidip değiştirebilir tabi yapsın demiyorum ama yaparsa da nolur sanki bi kez olsun kızınızın gönlünü alsanız
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKızın doğru diyor. Benim kızında adı Rana Yağmur okulda Rana yı unuttup Yağmur derlerdi başta bide sınıfta 2Rana olunca karışmasn diye Yağmur derlerdi. En son ben hep Rana Yağmur ün durumu nasl deyince arkadaşları Rana demeye alıştı. Fark yok isterse Rana yı dilerse Yağmur u kullansın diye koydum zaten ben bu ismi. İleride hangisini beğenirse kullansn diye
20 YorumlaKaç yaşına gelmiş insan hang ismini kullanmak isterse onu kullanr yani sen nie karisiosun buna. Sen Esma diosan de ama o nur ismini beğeniyor ki onu kullanıyor
111 Yorumla
Soran+1 yılEsma'dan beklerim boyle bir soku ahhaaha
Soran+1 yılYa kullansin da sizce garip olmaz mi mesela erkek arkadasinin ailesi nur, biz esma falan deyince ayni ortamda illaki bulunulacak kizima da dedim boyle diyor ikinci ismim sonucta bambaska bir isim degil diyor
Soran+1 yıl@Smsmaksm @seyda028 kızlar demesine diyeyim de nasıl alışıcam 😂
Soran+1 yıl@Smsmaksm ya sey sana cok garip gelmez mi yarin bir gun evlendiginde esin, ailesi falan sana baska seslenip ailenin baska seslenmesi en garibime gidecek nokta bu sanirim
Soran+1 yıl@Smsmaksm eski ismin neydi simdi ki ismin ne asiri merak ettim
+1 yılKızınıza bu kadar karışmanız doğru değil. Sonuçta ikinci ismini kullanıyor ismini değiştirmeye bile hakkı varken niye bu kadar üstüne geliyorsunuz anlamış değilim. Biraz rahat bırakın kızı
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı. Yani böyle saçma bir şey için tartışmaya bile gerek yok. Esma ismini sevmiyor olabilir. Siz ona bildiğiniz gibi seslenirsiniz olur biter. Bu kadar sıkmaya da gerek yok ayrıca.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHaksızsın. İsmini sen koydun ama kız sevdiği şekilde insanların hitap etmesini istiyor. Bu konuda bile tartıştığına göre aşırı tutucu birisin kesin. İsmini sevip kabullenmek zorunda değil.
20 Yorumla
+1 yılSize tuhaf gelmesi çok normal fakat şunu düşünün bugün bu kişi nüfus müdürlüğüne giderek veya belki de e-devlet'ten her iki ismini de sildirip ismini tamamen değiştirebilir Ne dersiniz?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 640 cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar manipülatif ve baskıcı bir anne olduğunuz yazdığınız yazıdan belli...
Kızınıza üzüldüm, umarım yaptığı ERKEN tercih onu pişman etmez.
10 Yorumla Derdinizi bilmem nabayım ama kız nasıl istiyorsa öyle kullansın sizde istediğiniz gibi hitp edin bunun tartısması mı olur
02 Yorumla
Soran+1 yılYa ama herkesin baska seslenmesi garip degil mi sizce de
Sonuçta Nur da onun ismi ikisini de kullanmayıp Ayşe deseydi haklı olurdunuz. Siz abartmışsınız biraz kimse sizin gibi kafaya takmaz bu farklı isim meselesini
10 YorumlaYa öyle istemiş onu kullanmış bence bunun için tartışmayın. Bana da Nur ismi güzel geliyor tamam Esma da güzel ama kız öyle istiyor. Bence ismine ne karışmayın ya bırakın istediğini kullansın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılİsmi koydunuz. Dilediğini seçebilir. Saygı duymalısınız. hatta başka isim isterse de saygı duymalısınız. Tartışmanız yersiz olmuş.
10 Yorumla Benim de iki ismim var ailem birini iş arkadaşlarım da diğerini kullanıyor bence sorun etmeyin kendisi nasıl istiyorsa öyle olsun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılİki ismi var
Hangisini kullanacağı bireysel tercihi
Haksızssın🙏🏼24 Yorumla
Soran+1 yılBirlikte olduğu erkeğin ailesi garipser mi bu durumu? Kendinizden yola çıkarak bir düşünür müsünüz, ne bileyim ben sanırım bir garipserdim
- +1 yıl
Sanmıyorum garipseyeceklerini
Soran+1 yılTamamdir sag olun
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılÇok saçma bi tartışma konusu ismini siz koydunuz ama onun ismi sonuçta bırak o karar versin buna
14 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi diyorsunuz 😕
- +1 yıl
Tabi ki 20 yaşında kız aklı var fikri var bırak kendi karar versin tanıdık ortam içinde açmayın bu konuyu gülerler ya fındık kabuğunu dolduracak bi mevzu değil
Soran+1 yılTamamdir. Cok tesekkurler
- +1 yıl
Rica ederim ☺️🙏🏻
+1 yılHanimefendi isim kızınızın ismi bırakın karışmayın hayatına bu kadar müdahale etmeyin yani Allah size de başka dert vermesin ne diyim
00 YorumlaSanane koymasaydın o zaman. Senin adın mı sanki istediğini söyletir. Ebeveynsiniz diye çocuğunuzun her b. kuna karışmayın
01 YorumlaBenimde 2 ismim vardı ama bana sevmediğim ismimle hitap edildiği için sildim 2. Olanı. Bence bırakın nasıl istiyorsa onu kullansın
01 Yorumla- +1 yıl
Yani bence çok zorlamayın inada binerse benim gibi yapabilir. Tavır aldı annem ama mecbur simdi kimliğimi yapmak zorundalar yks ye giremem yoksa , fazla gücendi bir koyduğum ismi değiştirmediğin kalmıstı dedi ama sunu unutuyorsunuz anne olarak. Tamam sen doğurdun ama bu hayatta onun hayatı belki senin sunduğun hayatı kızın yasamak istemiyor bunu idrak edemeyen o kadar çok abne varki bu narsistlik bence ve daha öteside hastalık oluyor kızın senin onun hayatına saygı duymadığını anlarsa özgürlüğüm kısıtlanıyo diye terk bile edebilir bence onun kararlarına sizde saygı duymayı öğrenmelisiniz. O Nur diyorsa sizde Nur deyin
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılHaksızsın. İki isim koymuşsunuz, o da birini seçip benimsemiş, ne var bunda? Rica ediyorum saçmalamayın.
10 Yorumla
+1 yılKızın ismini koyarken gelecekte ne tepki verir diye düşünmediniz sanırım. Kız, istediği ismi tercih eder. Karışmayın ona.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeni anliyorum haklisinda Esma ismi de herkese nasip olmaz insan o isme laik olmali üzülme 🪻🪻 Annesini üzen birine cok takilma diger cocuklarinda mi iki isimli
03 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi birkaç yorum gördüm de onlarda beni haksiz buluyor 😂 Baska cocugum yok
Cevap sahibi+1 yılBen cok üzüldüm ama, bi Annenin böyle üzülmesine, bende yorumlari okudum acayip sacmalamislar sürekli o özgür blm ne üf hep ayni seyler.. Sen tabiki haklisin.. Neyseki ismini komple degistirmemis
Soran+1 yılTesekkurler canim benim
Kızına iki tane isim vermişsin. Bu bir seçenek hakkı olmuş. Hangi ismi seviyorsa onu kullansın, sonuçta ismi taşıyan kendisi
00 Yorumlabenim ismimde yunus emre ama iş hayatımda herkes emre der ailem yunus der çok takılma
06 Yorumla
Soran+1 yılNe bileyim cok sacma gelmiyor mu size de
Soran+1 yıl😂 pekii
Soran+1 yılTesekkurlerr
Kız haklı, hemen akşama çikolatalı kek yapıp gönlünü al
01 Yorumla
Soran+1 yıl🙃🙃🙃
- Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılbence bu konuda kızınıza karışmayın. o nasıl rahat ediyorsa öyle yapsın
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 707 cevap paylaştı.
+1 yılİki isim koyan sizsiniz. Genç de birini benimseyip kullanıyor. Bence sakınca yok.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Esma daha güzel bence ama bırakın hangisini istiyorsa kullansın
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Birak istedigini kullansin bu konuda tartisik neden üzülüyorsuniz ki
00 Yorumla
+1 yılBence haksızsın, kendisi nur olmak istiyor. Çok da güzel isim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılYahu size ne! Buna bile karışıyorlar. Anne baba olmanız çocuğunuza her konuda karışma hakkı vermez. Salın çocuğu bi zahmet...
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılHaksızsın evet çocuk istediği ismi kullanır siz niye karışıyorsunuz
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıl20 yaşında gelmiş birisi kendi tercihi kullanır bırakın hayatın seçsin kız hakkı
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılAllah başka dert vermesin.
Hayat ve gelecek kendisine ait, bırakın seçimleri onun olsun,.00 Yorumla
+1 yılahaha isminden utaniyordur yav he isimden utanan da ne bileyim cok varosca
00 Yorumlaİşim onun ismi koyarken ona sormuyoruz sonuçta, bari istediğini kullanmak kendi iradesine kalsın:)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı. Seni rahatsız eden kısmı ne? İki isim koymuşsunuz bırak da istediğini kullansın sana ne?
00 Yorumla
+1 yılÇocuğu bu kadar sıkmanın anlamı yok istediği ismi kullansın
00 YorumlaKız haklı 😂 ilk ismini çok sevmiyor demek ki.
00 Yorumla
+1 yılGarip bulabilirsin ama tartışmalık durum yok ki, bir şey diyemezsin
00 YorumlaKızın sonuna kadar haklı bırak istediğiniz kullansın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNur daha modern bir isim. Onu kullanması normal. Ayrıca o bir birey, ismi siz koydanız bile isim ona ait. İstediğini kullanır.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkızın 20 yaşında sen 18/24 :D :D :D :D :D of allahım of
03 Yorumla
Soran+1 yıl42 yasindayim arkadasim 🙃
Cevap sahibi+1 yılo zaman profilin sahte ve seni ihbar ediyorum
Soran+1 yıl😂
Gizli Üye(18-24)+1 yılSevdiği ismi kullansın ne sakıncası olacak ki kız haklı kendi ismini kullanıyor sonuçta
00 Yorumlaahaha halacım senmisin ssjsjsjsjsj benimde kuzenim annesi esma diyor kenidi ark ortamında nur kulanıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılYegenim yokk 😂😂 Halanizla ayni durumdan muzdaripsek demek ki 😄 Peki ya sizin fikriniz nedir, saçma gelmiyor mu?
+1 yılNasıl istiyorsa öyle desin. Nur ismi de güzel bir isim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaksızsın ayrıca Esmanur ne ya
Çok çirkin isim
Şu isimlerin sonuna Nur koymayın00 Yorumla20 yaşında genç bir kız istediği adı kullanmakta özgürdür. Bu sorun edilecek, tartışılacak bir konu bile değildir.
10 Yorumlaİstediği gibi kullanır, isim onun.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyali capkininidaki gibi eeessmmeee filan mi dediler ki
016 Yorumla
Soran+1 yılHahahahah bunu ben cok diyorum ona ismi sevmiyo diye ugrasiyorum 😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılhahahha alemsin yas farki cokmu kizinla
Soran+1 yıl😂😂Cok yas farkimiz yok ya Esmeee 20, ben 42 yasindayim
Cevap sahibi+1 yılsenin adın esssmeee olsaydı görürdün.. yaşında çok değilmiş erken evlilik abla kardeş gibi yapmistir
Soran+1 yılYa ben esma ismini cok begenerek koymustum oysa ki 😂 evettt annesi degil ablasi saniyolar ahhaha
Cevap sahibi+1 yılya su adam eesmee deyinceye kadar gayet vool bit isimdi. eski bi dizide esme diye biri vardi ne kadar guzelse artik aklimda yer etmis. senin adin ne peki
Soran+1 yılZeynep benim ismim :)
Cevap sahibi+1 yıl😏 zeynep
Cevap sahibi+1 yılbana mesaj atarmisin Zeynep
Cevap sahibi+1 yılZeyno ordamisin
Cevap sahibi+1 yılyok musun?
Cevap sahibi+1 yılgunaydin neden cevap vermiyosun? kacirmam seni korkma
Cevap sahibi+1 yılsenle konusmanin bir yolu yok mu
Cevap sahibi+1 yılgunaydinn.. burdayim sana vakmak icin geldim bileesinn
Cevap sahibi+1 yılnaber napiyosun
Cevap sahibi+1 yılnaber havali?
+1 yılBu yaşta 20 yaşında kızınız var
02 Yorumla
Soran+1 yıl42 yasındayım :)
- +1 yıl
Hımmm neden bu yaş aralığını seçtin ki 😊
- Aile & Toplum konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılartık sizin de ona nur deme vaktiniz gelmiş
01 Yorumla
Soran+1 yılYa ben nur demeye alışamam hem yalnızca benle bitmiyor ki tüm akrabalar esma diyor. Ben esmanur diyebilirim ama haklisiniz
+1 yılHay derdini seviyim abla..
10 Yorumlakendi tercihi karışmayın bence
00 Yorumla
+1 yılNe boş yapmışsın be abla kız haklı
00 YorumlaO kız senmisin yoksa? 😅
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. istediğini kullanmakta özgür
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Anlaşılan Esma anneannesinin adı..
00 YorumlaRahat bırak kızı anneysen anneliğini bil.
00 Yorumla
+1 yılSevmiyor işte ne diye zorluyorsunuz.
00 Yorumla- Devamını Gör (15)
Devamını Gör(60)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kızımın iki ismi var, arkadaşlarına Nur dedirtiyor. Bu konuda tartışıyoruz, haksız mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler