+1 yılÖzlemi nasıl hissettiğine bağlı kişinin aslında.
Siyah derler, acı çekerek özlüyordur, aklına geldiğinde bütün olumsuzluklara batıyordur olguları.
**Ya da özlemi sessiz sakin asil şekilde sadece kendiyle yaşayanlarda siyah der..
Mavi derler, çünkü mavi hep sonsuz hep uzak olmuştur şiir şarkılarda.
Beyaz derler, çünkü özlemenin yalanı yoktur, yanılgısı, ikilemi yoktur.
Net bir yetidir.
Yeşil derler, belki de özlem onlar için ağaç kovuğunda, kimsenin keşif edemediği çiçeğin özünde gizlidir.
Ya da bambudan düşen yağmur damlasında.
Ben bi' renk bulamadım özleme.
Belki sadece özel isim olarak kullandığım içindir.2113 Yorumla- +1 yıl
ne kadar hoş bir yorum.
- +1 yıl
Teşekkür ederim @catwoman18 ^^
- +1 yıl
kapımı açmam pek kendilerine.
- +1 yıl
gerçekten çok hoş bir yorum çok beğendim
- +1 yıl
@sonosmanli teşekkür ederim..
Leni, aslında ikiside var. - +1 yıl
ben şimdi bu yorum varken yorum yazsam olmaz. altına imza atayım. tebrik ederim..:)
- +1 yıl
@san_lorenzo teşekkür ederim.
- +1 yıl
@cestlavieee est. :)
- +1 yıl
San lorenzoya katılıyorum bu yorumun altın hangi yorumu yazarsam yazayım sönük kalır gerçekten
En İyi Cevaplar
+1 yılÖzlemeyi ve hayati anlatan sadece iki renk vardir. Biri siyah digeri beyaz.
Bazilari icin siyah ve beyaz birsey ifade etmez kimi icinde hayat bicimidir bir tarzdir.
Siyah özlemektir, aci cekmektir, dokunamamaktir öpememektir ve belkide kavusamamaktir... ama her karanligin birde aydin tarafi vardir oda beyazdir... Ne olursa olsun umudunu kaybetmemektir. Beyaz umuttur.17 Yorumla- +1 yıl
evet aynen öyle.
- +1 yıl
benim hayatim karanlik be ben siyahim.
- +1 yıl
Hemde o bicim depresyon
Özlem beyazdır, tertemiz ve masumdur.
Özlem siyahtır. Çünkü matemin rengidir.
Özlem kırmızıdır. Çünkü özledikçe azmedersin ve tutkuyla kavuşacağın günü beklersin.
Özlem mordur. Çünkü mor rengin anlamı asalet, lüks ve itibardır...
Özlem kahverengidir. Çünkü kahverengi toprağın ve doğallığın rengidir. Sevdiğini özlemek doğaldır.
Ama en çokta mavidir özlem. Çünkü mavinin anlamı özgürlük ve sonsuzluktur. Özlemenin sonu yoktur. Bir süre sonra özlemimiz sona ersede, bu onun sonsuz olmadığını kanıtlamaz...23 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılÖzlemin rengi Sonbahar.
www.bilimgenc.tubitak.gov.tr/.../...irir_small.jpg17 Yorumla- +1 yıl
Özlemek yazdan sonbahara geçerken üşüdüğün gibi üşütür adamı.
Kalp için hastalık havasıdır.
Pastırma yazına denk gelir aldanır yüreğin mevsimini.
Yaprak döker gibi göz yaşı döker umut ağaçların... - +1 yıl
Evet.
- +1 yıl
Teşekkürler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
143Cevap
+1 yılÖzlemek bence bazen turuncu kadar sıcak bazense gri kadar kasvetli ve boğucu. Özlenenin ve zamanın da etkisi büyük tabiki. Özlenen değerli ise o zaman her yer beyazlıktır. Eğer özlenen, kahpe kadere kurban olmuşsa, o zaman siyahtır. Velhasıl, özlenen, özlediğin kadardır.
Esprisyeniniz (hep güldürücek değilim ya)85 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim hepinize.
+1 yılZifiri karanlıktır özlemek. Göremezsin duyamazsın elini uzatsan tutamazsın. Zifiri bir boşluk sadece senin sesin yankılanır. Kendininkinden başka ses duyamazsın. Ufacık bir ışık için dönüp durursun kendi etrafında. Yorulunca umudun kırılınca sadece hayal etmek kalır sana. Sonra yavaş yavaş unutmaya başlarsın silinir gider her şey anımsayamazsın özlediğini. Silüeti bile kalmaz. Unuttuğun için kendine kızarsın, kızdıkça hatırlamak için zorlarsın zorladıkça daha çok unutursun. Böyle oluyor sanırım sonu özlemenin.
15 Yorumla- +1 yıl
Genelde öyledir.
- +1 yıl
Güzeldir ama özlemek özlenmek. Sonu iyide olsa kötüde olsa
Kişilik & Karakter konusunda 741 cevap paylaştı. Ozlemek gridir bence.. Ne busbutun aciyla kapli nr de aydinlik.. Hep bir yanin bugulu, hep bir yanin eksik. İkilemdedir belki. Ne aglayabilir yerli yersiz. Ne gulebilir icden sitemsiz.. Ozlemin rengi gridir bence. Bir yani 'kos ona' der aydinlanir, diger yani 'bekle' der kararir..
24 Yorumla
+1 yılbence kesinlikle gri !! ozlemek zor biseydir bazen aci veren bisey sadece oyle olsa siyah derdim ama bir de tatli hos bir yani da var aslinda guzelde bir his bir yandan ozlemekde ozlenilmekde hos bisey yani ne siyah kadar mutlu ne siyah kadar acimasiz. ikisinin ortasi bence kesinlikle gri
13 Yorumla- +1 yıl
tesekkurler :)
özlem senin o anda hissettiğin renktir. bulutların özgürlüğün rengine takılmış bir kelepçenin paslanmış kahveregimsi siyah rengi gibi. özgürlük ve bulutlar sevdiğimizdir, umutlar verir bize. kelepçeler ise olmaması gereken uzaklıklarımız, yasaklarımız da deneblir. işte o ap açık saf maviden kuzguni siyaha kadar giden her renktir slında özlemimiz...
12 Yorumla
+1 yılkırmızı olamaz çünkü kırmızı aşkın rengi,
siyah olamaz siyah karanlığın rengi yani Duygusallığı ve hüznü simgeler,
beyaz olamaz çünkü beyaz saflığın rengi,
yeşil olamaz çünkü yeşil güvenmenin rengi,
mavi olamaz çünkü mavi huzurun simgesi,
kesinlikle sarı.. çünkü sarı özlemin rengi çünkü özlem insanı sarartıp solduran bir renk..12 Yorumla- +1 yıl
:)))
Özlemek in rengi yüreğinle ayni renktir nekadar çok bağlıysan ona okadar kirmizilaşır ya da karaya çalar kimisine göre siyahtir kimisine göre beyaz aslinda tek renktir herkeste ayni aşkin rengi olmadigi gibidir herseyi özlersin ama herkese aşık olamazsiin özlemin rengi gönül rengindir aslinda
13 YorumlaYine gözlerim kanlı kahverengi
Kulaklar çınlamakta oldu usta
Tesbih tesbih zikir eder ismini
Özlemin rengi mor dudaklarımda
Güneşi bile boyardı toz pembe
Kalem meleği arar karanlıkta
En ücra, en ulaşılmaz köşede
Bıraktığı yerde bulamamakta
Unuturdum ben zaman mefhumunu
Gülüşün kâfiydi uyandırmaya
Derin bir kuyuda yatan umudu
Sevincinden dört köşeli yapmaya
Bir selam, bir veda bana değmezdi
Ani olmalıydı herşey kaçışta
Ufacık ellerin ve de vücudun
Ezemezdi gururunu mutlaka
Şimdi Yine gözlerim kahverengi
Ok gibi ıslak kirpikler batmakta
Bıkmadan usanmadan andı seni
Özlemin rengi mor dudaklarımda
Demiş; MEVLÜT HARMANKAYA :))41 Yorumla- +1 yıl
Amin...
+1 yılbence sarı. sonbahar sarısı gibi hep hüzünlü, hep esintili, her an yağmur yağdıracak kadar sarı hem de. sepya diye bir mod vardır hani fotoğraf çekimlerinde aynen öyle bir sarı işte her yer kahve karıştırılmış sarı...
15 Yorumla- +1 yıl
hüzünlü yazdım muhteşem oldu :)
- +1 yıl
özlemimin içindeki boşluktan aslında. kişiyi özledim desem doğru olmayacak. hem nefret var hem öfke her duyguyu barındırıyorum.
+1 yılMor olmalı.
Ne aşk kadar kırmızı ne ölüm kadar siyah.
Orta bir renk, karamsara kaçar gibi duran ama en güzel renkler arasında bulunan.
Benim hasretim mosmor.21 Yorumla"bakma saatine ikide birde, halin neyse saat onun saati" demiş şair. Özlemenin rengi sevgililerin durumlarına göre değişir. bazen toz pembe, bazen simsiyah, bazen kankırmızı, bazense bembeyaz olur. tüm ternkler özlemenin, özlemenin rengi hepsidir.
21 YorumlaÖzlemenin rengi olmaz bence. Çünkü özlediğiin kişinin kokusunu özlersin, saçlarıyla oynamayı özlersin, gözlerini özlersin.. Rengi yok ışte... :/
32 Yorumla
+1 yılSu gibi şeffaf. Var olduğunu bilirsin. Göremezsin..
Yaşam kaynağındır tadını kokusunu bilmezsin..
hiç görmediğini bilmediğini ozlemek daha zordur..29 Yorumla- +1 yıl
Özlüyorum ama..
- +1 yıl
Çok..
- +1 yıl
Burda? Saçmalama :)
- +1 yıl
Bosverelim o zaman
+1 yılÖzlemenin tek bir rengi yoktur..
Özlemek gök kuşağı gibidir.
Tüm renkleri içine hapseder... Ne kadar rengarenk görünse de her renginde ayrı bir hüzün yatar.
Belki yağmurun bitişinin habercisidir..
Ya da yaşadığı onlarca şeyin büyük bir hengameyle dışa vurumu...
Kim bilir..20 Yorumlagenelde özlem duygusu geceleri daha bir etkiler insanı. bence özlemin rengi koyu olmalı, bazen karanlık bir odada simsiyah ya da gecenin bir yarısı düşünmekten daralınca çıkıp dolaştığın boş sokaklarda ki sarı loş bir ışık
11 Yorumla
+1 yılbence kırmızı özlem deyince bir kırmızı geliyor gözümün önüne kan gibi iliklerinden geçen vücudumda dolaşıp hücrelerime işleyen bir kırmızı...
13 Yorumla- +1 yıl
işte böyle birşey özlemek... galiba sadece kırmızı
+1 yılkırmızı , yeşil ve mavi olurdu..
şehvet ile özlersen kırmızı
masum bir sevgi ile özlersen yeşil
dostunu özlersen mavi..13 Yorumla- +1 yıl
:) teşekkürler
beyazdır tabii, tüm renkler nasıl beyazda toplanmışsa tüm duygular da özlemekte toplanmıştır bence. ondandır beyazı da özlemeyi de çok sevişim
19 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılKaradur Kara
Sevduğumdan ayrilduğumdan beri yüreğum yaradur yara..
Özlem hasret duygusal anlamda kötü bir duygu olduğundan Siyah renktir!!115 Yorumla- +1 yıl
Yoo alakası yook. :))
- +1 yıl
Yanlış görmüşsün sen...
- +1 yıl
Evet.. :)
- +1 yıl
Kör dolaşma Lenii :D
- +1 yıl
Hea. Kör dolaşiysun.. :((
- +1 yıl
Beli ediyosun :)
- +1 yıl
Söylerim bir ara :)
- Kişilik & Karakter konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılGerçekten seviyorsan eğer özlediğin kişiyi özlem mavidir benim için. Sonsuzdur. Yanında da özlersin uzaktayken de. Sanki doyamazsın. Bazen dakikalar saat olur bazense günler yıl. Ah bu özlemek yok mu.. Çileden çıkarıyor insanı büsbütün.
11 Yorumla siyah olurdu tabikide herşey kapkaranlık olurdu dünyam başıma yıkılırdı.. ben sadece sevdiğim erkeği özleyen bir tip olunca böyle olurdu ^^
13 YorumlaSarı bence ne tam beyaz ne tam turuncu hep bişey eksik ama o öyle artık herkes kabullenmiş
21 Yorumla
+1 yılKoyu mor... Karamsar, bunalımlı bir gece gibi. Bir an önce güneş doğsun istiyorsun...
21 Yorumla
+1 yılözlemek diyince aklıma karanlık bir bosluk geliyor bu yuzden siyah
25 Yorumla- +1 yıl
Galiba..
- +1 yıl
Evt mlsff
özlemek gökyüzü.. gündüz mavi gece kapkara.. özlemek yazıp gerisini getirememek yazamamak ağlamak boğulmak gözyaşlarına. özlemek yakışıyomu özlenene bu duygular bence yakışmıyo ona..
25 YorumlaMavi her şeyin rengidir mutluluğunda özleminde umudunda.. :)
14 Yorumla
+1 yılmavi olabilir gökyüzü gibi. uçsuz bucaksız. ulaşamıyon falan.
15 Yorumla- +1 yıl
beyazdır o zaman , gökyüzündeki bulutlar gibi
- +1 yıl
huzur verir çünkü , maviyle pek uzak değillerdir. özlemek güzeldir. Bende özlüyorum. Her daraldığımda gökyüzüne bakıyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 384 cevap paylaştı. Sevmek kara bir sevdaysa :) özlemekte beyazdır herhalde
11 Yorumla
+1 yılBeyaz bence.. muradına erecekse
saydam kavuş (a) mayacaksa :(11 Yorumla
+1 yılOzlemenin rengi mi olur? acili olur sıkintili olur ama renkli olmaz ozlemek. Siyah karamsar dunyalar icinden bir ton belki de? Bilemiyorum
11 Yorumla
+1 yılAlabula. Her duygu İçine karısıyor özlerken, üzüntü mutluluk korku huzursuzluk vs. vs.
17 Yorumla- +1 yıl
Rengarenk
- +1 yıl
Eger tek taraflı özluyorsamüzüntü Karşılıklı ıse Mutluluk olur.. Fakat şu an özledıgım bırı yok oyuzden pek bılemeyecegım..
- +1 yıl
Yok iyiyim böylee
+1 yılbence sonbaharın o hüznümsü sarısı var ya kurumuş yapraklarınki gibi tıpkısının aynısı
11 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 11,7b cevap paylaştı. Sarı olurdu... Susuz kalıp dökülen sonbahar yaprakları gibi..:(
11 Yorumla
+1 yılÖzlemek kan kırmızısı , yoğun ve iliklerine işleyen renk.
11 YorumlaGri bence. Siyah kin, beyaz özlem. İkisinin karışımı.
11 YorumlaKavusucaksa ozlenen e beyaz kavusamicaksa siyahlardan siyah begen...
11 Yorumla
+1 yılMavi çünkü hep bir umut var. Ama ben hayatımda maviye yer vermiyorum.
17 Yorumla- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Hayatım anlamlı dedim mi ki zaten? Niye olmayacak şeylere umut edeyim, ümit edeyimvs.. ?
- +1 yıl
Bitmiş bir ilişkinin küllerinden yeniden doğmasını dilemek
Özlemin rengi olmaz..
Ama en uygunu siyah olurdu.15 YorumlaBence özlemenin rengi yok. Tıpkı gözyaşının da rengi olmadığı gibi.
33 Yorumla
+1 yılMavi olurdu. Gökyüzü kadar uçsuz bucaksız. Okyanuslar, denizler kadar derin ve yoğun
11 Yorumla
+1 yılLacivert... Bence yani. Umutsuzluğun siyahı ve aynı anda umudun mavisi... Üzgün ama mutlu gibi
31 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSiyah renktir degildir tartismasi var gerci ama benim aklima ilk bu geldi. Ozledigin insan bu dunyada olmayinca ne unutmaya kiyabiliyorsun ne de hatirlamaya. Sonrasi bosluk ve yalnizlik
24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNeden ofladin ya :(
Cevap sahibi+1 yıl:))
topik topik konuşmayın ne biçim delikanlınız siz. özlemenin rengi de nerden çıktı karı kız derdinden ne olduğunuzu unuttunuz erkeksiniz l*n siz erkek. donumuzun rengini sorsan bir nebze anlarız da özlemenin rengi ney laaağn
23 Yorumla
+1 yılİlkbahar, ilk buluşma
Yaz, ilişkinin en güzel hali
Sonbahar, ayrılık
Kış, özlem..
Bu nedenle beyaz diyorum.13 Yorumla- +1 yıl
Çok düşünmekten :P
+1 yılözlem ateşe benzer sarı kırmızı ve tutuncu renklerin karışımıdır tutkuyla yoğrulur gün geçtikçe ısısı artar daha fazla yakar
11 YorumlaAcının Rengi Olan Karanlıktır Özlem
Onun Sesini Duyduğumda Bedenim Birden Sarsılır
Onu Görünce Bütün Vücudum Yangından Çıkar
Onu Görmeden Duymadan Sadece Soluk Alan Bir Varlığa Düşer Bedenim.16 YorumlaHer ozlem farkli bazen sogugu bazen sicagi ozlersin bazen karanligi bazen aydinligi.. Kimi zaman da gecmisini arada sirada hayal ettigin gelecegini..
Ozlemler boyle farkli renkler iste.11 Yorumla
+1 yılbence bir gökkuşağı kadar renkli içinde her tatlı duygudan biraz vardır özlemin içinde :)
11 Yorumla
+1 yılGecenin en uç rengi, belki de ten rengi İnsandan insana değişir de bence siyah, en güzelinden
11 Yorumlaşeffaf. gözyaslariyla karişik. özlersin aglarsin ama kimse bunu görmez farketmez...
21 Yorumla
+1 yılbence özlemek gridir. yani tanımı yok net gri. ne siyah kadar acı ne beyaz kadar umursamaz. hepsinden bir tutam.
13 Yorumla- +1 yıl
olur :D
özlemek o an ki ınsan psikolojisinde dolayı değişiklik gösderebılıyor bazen bem beyaz umut dolu bazende kap kara çaresızlık ve yalnızlık dolıu ;)
15 YorumlaÖzlemek bazen kırmızı kadar sıcak, bazen de gri kadar kasvetli ve boğucu. Tüm renkleri içinde biraz biraz barındıran tek renk beyaz..
111 YorumlaMillet cevap yerine felsefe yapmışta varsayım olduğunu bilmiyorlar sorunun :) Bence özlemenin rengi olsaydı mor olurdu..
15 Yorumla
+1 yılGri olurdu bence arada kalmislik gibi çünkü bu his ayni
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 857 cevap paylaştı.
+1 yılNötr bir renk bence ne Tarafından bakarsan baş bomboş :/
17 Yorumla- +1 yıl
Bence öyle
- +1 yıl
Zaman her şeyi alır eğer dönmeyeceğini biliyorsan geriye sadece nötr kalır yani hiç bir şey
- +1 yıl
Yaramı deşme be abi :)
+1 yılBulamadım bir renk
Yalnızlık özlemi doğruluyor işte.11 Yorumla
+1 yılKesinlikle b.. rengi ozlemek igrenc bisey hayattan sogutuyor insani.
21 Yorumla
+1 yılKesinlikle turuncu. ahh ahhh yarama dokundun be adam!
11 Yorumla
+1 yılSonradan görme ihtimalin olan birini özlemek maidir, göremeyeceğin birini özlemek ise siyah.
13 Yorumla- +1 yıl
Gibi diyebiliriz.
- Devamını Gör (312)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler