31 yaşındayım bizim çocukluğumuzda 250 bin lira vardı kağıt bir de 100 bin lira vardı 50 bin lira ve 25 bi lara metalci sanırım 50 bin lira ile adam öldürebilirdin o kadar iri ve ağırdı. 50 bin lira ile ekmek alırdım yani 5 kuruş işte okul harçlığım 250 ya da 100 bin lira idi bir adet ikram bisküvi bir adet meyve suyu ve bir adet leblebi tozu alabiliyordum. Yani şimdinin 10 kuruşu ya da 25 kuruşu ile. Sonra sıfırlar atıldı. Kuruşa döndük.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Bu parayı hatırlaman icin yaşınin 45 üstü olması lazım ama🤔
Sen iyimisin yaw bizim zamanımızda da vardı lakin zor buluyorduk nadir
Hayırr karıştıriyorsun. Eski para koleksiyonum var paralarla aram iyidir senle yaşıt sayılırız bizim zamanımızda yoktu bu
Ama 25 kuruş vardı be hemde farklimiydi çaba?
Yazsana bi atiyim para fotolarını
Xp yetmiyorki benim seni var mı xp
Mesaj kutunu ac yazıyım
Olir
31 yaşındayım bizim çocukluğumuzda 250 bin lira vardı kağıt bir de 100 bin lira vardı 50 bin lira ve 25 bi lara metalci sanırım 50 bin lira ile adam öldürebilirdin o kadar iri ve ağırdı. 50 bin lira ile ekmek alırdım yani 5 kuruş işte okul harçlığım 250 ya da 100 bin lira idi bir adet ikram bisküvi bir adet meyve suyu ve bir adet leblebi tozu alabiliyordum. Yani şimdinin 10 kuruşu ya da 25 kuruşu ile. Sonra sıfırlar atıldı. Kuruşa döndük.
Merak ettim kaç yaşındasınız
26 yaşım
Yav 26 yaşında eski 25 kuruşlari gördün mü desene ben Toprak kokuyorum
Yeminle gördüm sen iyimisin abi ben Y kuşağının
Bende W 😄
5 kuruşa meybuz alınan dönem ah ulan ah
Ahaa sende bildin ulan ne güzel günlerdi demi canom ya 🤣🤣🤣🤣❤❤❤
Kesinlikle ya hiçbir şey yoktu huzurluyduk
Hemde çok huzur ve mutluyduk o günlerin ayrı bir manevi havası vardı keşke geri dönsek o kadar isterim ama imkansiz
Hâlâ duruyor bu bizde 😂
Vallahami bizde de geçen annem dalga geçti benle git ekmek al üstü senin die 😀😀😀🤣😀🤣😀🤣😀🤣😀
Ahahahah 😂
🤣🤣🤣😍🤣
oo teyze yasini acikca belli ettin :D
Ben teyze deilim tamammi ben 26 yaşındayım üstelik küçük 19 gibi duruyorum sende amcasın Tamammi😡😡😡😡😡
Hahahaha merak etme yillar cabuk geciyor o yuzden gencliginin keyfini cikar diyim
ah ah nerde o günler
Demi ne güzel keşke geri dönsek ah ah
imkansız sokakta oynadığım günleri o kdar özlüyorum ki kafam kadar bahçe domatesi ekmek
Annemiz ekmeğimize cokokrem sürer verirdi o cocokremler yok artık insan yedikçe yiyesi gelirdi ah ahh
bizim çocukluğumuzda pahalıydı :D
Ne günlerdi be
Hemde ne güzel en çok geri dönmek istediğim günler kuzum
Ben çocukluğumu özledim ne güzel mutlu bı çocuktum
Çocuklukta yaşadığımız zamanın ayrı bir manevi huzuru vardı sevgi saygı hatır vardi kuzum şimdi herseyin tadı yok bozuk
25 kuruş o kadar alıyomuydu ya
Ah be
Demi kız buzlu aliş meybuz neler alırdık
Eskiden paramız değerliymiş harbi
Kesinlikle öyle 20 TL mutfak masraflarını tamamliyordu düşün be
Şimdi 20 tl ye hiçbir şey yok :/
2 sakız parasi ajsjsjs