Bana bu dini aciklayacak biri var mi
Agnostik inanci sormuyorum ama gnostik inanci soruyorum
Agnostik inanci sormuyorum ama gnostik inanci soruyorum
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu ergenlerde her gün kendilerine yeni bir inanç yaratıyor Ya arkadaş hiçbir İşiniz gücünüz yok inanacaksanız din orada inanmayacaksınız da deyin ki biz inanmıyoruz Rahat edin ya sürekli böyle entel gözükmek için farklı gözükmek için belli ortamlara belli arkadaş çevresi edinmek için bir yerlerinizden din uydurup durmayın artık be artık gerçekten de sıkıcı olmaya başladınız
Siz sorunca merak edip baktım bende. Farklı inanışları ve yöntemleri sentezleyerek oluşturulmuş bir "mstik felsefe" imiş. İlkelerinin en başında da "Hakikakete ulaşmakta dinler yetersizdir." ilkesi yer alıyor. Diğer ilkeleri de şu şekildeymiş;Hakiki bilgiler, yani hakikate ait ya da hakikate yakın bilgiler ancak ruhsal ve psişik gelişim yoluyla edinilebilir. Ruh ölümsüzdür. Ruh dünya yaşamında bir tür hapishane yaşamı geçirmektedir. Gerçek olan, fiziksel dünya yaşamı değil, ruhsal yaşamdır. Dünya düalite ilkesinin geçerli olduğu bir gelişim ortamıdır. Ruhsal gelişim yolunda en önemli bilgi kaynaklarından biri ruhsal alemden ruhsal irtibatlarla alınabilecek yüksek bilgiler içeren tebliğlerdir ki, bunlar ruhsal bakımdan seçkin insanlara verilir.
Cevap
1Cevap
Karışık bir konu ama daha çok klise dışı hristiyanlık gibi. Kilise ise bu adamları sapkın okarak görürdü merkezleri ise mısır iskenderiye iskenderiye kütüphanesinin yakılmasının nedenlerinden biri de gnostik el yazmalarıydı.
Günümüze ulaşmış tek gnostik din Sabiilik'tir. Onu araştırabilirsin. Diğer gnostik dinler günümüze ulaşmamıştır
Trendyol'dan Şinasi Gündüz'ün Sabiiler Son Gnostikler kitabını alıp okuyabilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?