Teşekkür ederim @livaneli
Çocuksuz bir çift aile sayılır mı?
Teşekkür ederim @livaneli
Bence sayılır ama yinede çocuk olması güzel olurdu.

01 Mayıs, 2023 Pazartesi 23.15
soruyu bile görünce şok oldum. aile çiftten oluşur. çocuk olursa daha güzelleşir ama çocuk olmasada zaten ailedir. çocuğu olmayan veya olamayacak olanlar aile değil demek haksızlık olur. belki onlarca çocuklu aileden bile daha aile olan çocuksuz çiftler vardır...
Cocugu olmayan bir kadin olarak soruyu okudugumda cok uzuldum
Iyi niyetin icin tesekkurler ama yumurtaliklarim alindi yani artik inkani yok
O da yanimda degil artik
@mavikelebekdeniz lütfen beni yanlış anlamayın Ben kimseyi kötü göstermek ya da aşağılamak için sormadım sadece eğlence olsun diye sormuştum 😔😔
@lady_elly @mavikelebekdeniz ikinizden de özür diliyorum Ben eğlence olsun diye sormuştum aslında
Haklısınız ama hayat böyle değil midir? Bende bedensel engelliyim, dünya her zaman istediğiniz gibi olmuyor
Ozur dilenecek bisey yok nerden bilecektiniz ki, evet herkesin kendince bi eksikligi vsrdir ben asla icimde bir can tasiyamacagim asla bi bebek tutunamayacak icimde o duyguyu hissedemeyecegim ama uzuvlarim var siz ise belki tekerlekli sandalyedesiniz ama yinede bir cocugunuz olabilir baba olabilirsiniz...
@mavikelebekdeniz ayakta destekli olarak yürüyorum elbette bunu da Rabbim bilir sizde kendinizi asla eksik hissetmeyin 😔 özür dilerim üzdüm sizi
Evet, çocuksuz bir çift bir aile olarak sayılır. Aile, eşler arasındaki duygusal, ekonomik, sosyal ve hukuksal bağları ifade eder. Çocuk sahibi olma kararı çiftlere aittir ancak çocuk sahibi olmamak, ailenin varlığına veya sevgi ve bağlılığına hiçbir şekilde etki etmez.
Bilakis, üreyecek kadar düşük zekalı çiftler aile sayılamazlar Hamdullahçım
Elbette sayılır. İki yetişkin insan da bir araya gelince aile oluşturur.
Elbette ama bazı zamanlar toplum baskısı altında çok oluyor
Baskılara boyun eğmeden yaşayabilmek zaten mühim olan.
Katılıyorum sana
Cumhurbaşkanlığı anketi
Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylardan hangisine oy vereceksiniz? ↗
Milletvekilliği anketi
28 dönem milletvekili genel seçiminde hangi ittifaka oy vereceksiniz? ↗
İkinci tur anketi
14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kalır mı? ↗
Ankete bekliyorum fikrinizi belirtip oyunuzu kullanırsanız mutlu olurum.
Teşekkür ederim.. :)
Rica ediyorum
Cevap
60Cevap
Çocuk olmamış bir çift yanlızca çifttir. Aile olmayı çocuklar yaratır. Aksini idda edenler kendini kandırmaya devam etsin... Çocuğun olması şudur kadın ve erkek bir birey olarak birbirine saygı duyuyor ve bir gelecek yaratmayı iki cinsin de aklın da ve davranışların görülmesinin bir somut kanıtı ve meyvesidir çocuk.
Aile olmayı çocuk sağlar. Çünkü erkekte kadın da " bu ikimizin gen havuzu. İkimiz de ölümü ve zorulukları göze alıyoruz." Demesinin bir sonucu ve ürünüdür çocuk.
Evet sayılır biz eşimle 10 yıldır beraberiz ve çocuk sahibi olmak istemedik belki önünüzde ki yıllarda olabilir canımız istemezse de olmaz şart değil biz dünyaya bir kere geldik ve başka canlının önceliğimiz olsun istemiyoruz şu an hayattimizi adamak da istemiyoruz o var diye gezememek rahat takilamamak bunlar sorun ekonomik ve psikolojik yönüde var
Haklısın günümüz şartlarında kolay değil
Kendimle çelişmeden cevap vermek zor bir soru. Çocuk olmazsa biriyle neden evleneyim diyordum ama öyle biri karşına çıkıyor ki evlenirim diyorum diyorsun çocuk ama 6 aya olur değil mi diyorsun yok diyor biraz sana doyayım ona da tamam diyorsun eskiden olsa sayılmaz derdim şimdi sayılır diyorum bende bilmiyorum yanında mutlu olmak istediğiniz kişinin yanında olun :)
Evet sayılır, sayılmaması çok üzücü olabiliyor. Çoğu zaman ev aradığımız zaman ev sahipleri aileye veriyoruz derdi ama biz de aileydik anne, babamız yoktu. Bizim suçumuz değildi ama kardeşler olarak aileydik sonuçta. Anne, baba olmayınca aile olarak görünmüyorduk maalesef. Çok üzücü bir durum.
Ülke ekonomisine bakıyorum da ayda 30 bin den az kazanan çocuk yapmamalı diye düşünüyorum gerçek den yaşam şartları zor
30 zaten dört kişilik ailenin yoksulluk sınırı yani o miktar zaten yetersiz.
https://images.app.goo.gl/7W7Cvs83JhyqVypN9
Doğru demişsin ve demişler, yapmasın.
Aynen öyle!! 😤
Gerçekten çok Zor
niye sayılmasın ki? bazı insanların çocukları olmuyo sağlık sorunları nedeniyle ve çok güzelde aile oluyorlar
olmadı evlat edinirler
Katılıyorum kardeşim
Tabi ki sayılır. Aile olmak için çocuk sahibi olmaya gerek yok. Herkes çocuk sahibi olmak istemeyebilir. İstediği halde çocuğu da olmayabilir
Kesinlikle katılıyorum keşke toplumda bu konuda başarılı olsa
Toplumda bir çok konu düzelmeli artık. İnsanların ne yapacağına sadece insanlar karar verir. Toplumsal baskılar, mahalle teyzeleri değil
Kesinlikle öyle ama değişir mi bilemeyiz
Evlenmişlerse neden olmasınlar ki ilk üç yıl çocuk yapılmamalı zaten. Ne yani üç yıl çift sayılmayacak mıyız😅
Tabii ki sayılır
çift diyorum ben onlara cocuk olunca ise aile. bence sayılmaz ama illa olcak diye de bişey yok kimisi istemez kimisine allah vermedz
Haklısın bence de
Tabiki de sayılır aileyi aile yapan çocuk değildir. Herkes cocuk sahibi olmak istemeyebilir veya istediği halde çocuk sahibi olamayabilir. Böyle yakıştırmalar aşırı onur kırıcı
Helal olsun ya
Gönlü birbirine eş olmuş iki parner ailedir. Harp olur savaş olur çocuk olmaz oda takdir ama bu aile olmaya engel değil
Sence peki neden bazı kadınlar bu durumu çok kafasını takıyor
Neden sayılmasın ki seven iki kalb varken aile oluyo tek kalb oluyo
Elbette doğru diyorsun
Cumhurbaşkanlığı anketi
Milletvekilliği anketi
İkinci tur anketi
2 turda kime oy vereceksiniz
Cumhurbaşkanlığı seçimi Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında 2 tura kalırsa, kime oy verirsiniz? ↗
Anket yapıyorum da rica etsem yorum yapıp ya da yorum yapmanın sadece anket oy verebilirsen sevinirim
Çocuk ailenin nesesidir olmaz. Bir kızım bir oğlum var
Maşallah
Evet sayılır. Aile bireylerden oluşur. Ee karı kocada ailenin temel taşı. Çocuk olunca sadece ortam daha şenlikli olur. Yoksa karı kocayı aile yapmaz. Karı koca zaten bir ailedir.
Evet sayılır tabiki ama çocuk olursa çekirdek aile olur
Sayılır tabi ki, birlikte bir ömür geçirmek isteyen 2 insan birbirine söz vermiş sonuçta. Ama aile olmanın anlamı ve tadı çocuk ile hoş bence 👨👩👧👦
Tabii ki ben de böyle düşünüyorum ama nedense her konuda bizim ülkemizde bir toplum baskısı söz konusu oluyor
Benim kuzenimin çocuğu olmuyor şu an mesela tedavi sürecindeler, ne bir baskı ne de kendi aralarında sorun yaşamıyorlar. Veya yansıtmıyorlar bilemiyorum
Öyle olması gerekir.
Cumhurbaşkanlığı anketi
Milletvekilliği anketi
İkinci tur anketi
Bir çift sayılmak için illa çocuk olmasına gerek yok. Çiftler çocuğumuz olsun diye evlenmiyor. Seviyor da evleniyor.
evlenmek aile kurmaktır zaten
çocuk sahibi olmak aile kurmak değil
çocuk aileye gelen evliliğin meyvesidir
Eğer 2 çift sayı olarak sayılmıyorsa çift sayılmayabilirler, ama 2 çift sayı ise çocuksuz da olsa karı koca da çift sayılır. 😁
Kime gore neye göre. Oyle bir kural yokki. Sen nasil mutluysan oyle kal. Cocugun yoksa demekki daha hazir degilsin demektir.
Bu dünyada herkes aile olabilir. Ama herkes çocuk yapmamalı.
Kaldı ki, çocuk yapmak bir aile olmak için yeterli bir gereksinim değildir.
Tabiki ailedir illa çocuk olması gerekmez önemli olan aşk sevgi dir aşkın sevginin olduğu evlilik de çok güzel huzurlu aile olur
Sayılır tabii ki niye sayılmasın
Çocuğu da sadece maddi manevi yetebilecek olanlar yapsın mümkünse
Evlilik hayat arkadaşlığı ask için yapılan bisey genelde surdurulmesi cocuga veya cinsellige baglanmamali
Ailen eşin olur zaten, mutluluk çocukla taçlanır.. Lakin iki tane olsa da evde koştursa, tadından da yenmez hani 😁
Evliliğin temeli zaten çocuktur. Çocuk olmasa evlenmeye gerek yok zaten birlikte de yaşanır. Bu sorumluluk bilinci aile olmayla başlar.
Sayılır mı sayılmaz mı tartışılır bir konu bu. Ancak çocuk evin neşesi ve aileyi birbirine bağlar ayrıca aşkın bir meyvesidir. Ama olmuyorsa da yapacak bir şey yok tabiki. Allah isteyen herkese verir inşallah.
sayılmaz diyenler beyin tomografisi çektirsin. aile demek çocuğunun mu olması demek saçmalamayın
Evet sayılır çocuk olmalı er ya da geç yokluğu anlaşılıyor
Sayılır ama olsa fena olmaz bir tanecik. Tam bir aile tablosu olur 😌
eşler birbirinin ailesidir zaten bunun için ille de bir çocuğa gerek yok
Evet sayılır. Evlenmiş bir yuva kurmuslarsa aile sayılırlar.
Sayılır canım. Çocuk istemeyen çiftler de var.
Elbette çocuk olmadan da bir aile olunabilir.
Öncelikleri çocuk değilse gayette olur. Çocuk renk katiyo ama çocuk istemeyen çiftlerde var..
sayılır, buna karar vermek baskalarının haddine düşmez
İlk iki sene çocuk yapmayın pişman olursunuz ne gezebilirsiniz ne rahat edebilirsiniz
Çocuklar her şeydir, çocuklar olursa yapboz tamamlanır.
bence sayılır tabiki ama çocuk huzur ve bağı güçlendirir
14 sene sonra baba oldum. O zamanda aileydik şimdi de
Bence sayılır. Biriyle çocuk için evlenen sevmiyordur bence.
Sayılır. Hatta çocuk yapabilecekleri halde yapmıyorlarsa en merhametli ailedir kendisi. :)
Aile tanımı nedir?
Aile; “Evlilik ve kan bağına dayanan, karı, koca, çocuklar, kardeşler arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birlik, aynı soydan gelen veya aralarında akrabalık ilişkileri bulunan kimselerin tümü.
Buda demek oluyor ki yukarıda yazanlardan bir tanesi mevcutsa ailesiniz demektir. Ailenin temeltaşı çocuk değil evlilik veya kan bağıdır.
Ne alaka ya biz çocukluyuzda noldu aile olabildikmi
Gerçi sen de haklısın herkese nasip olmuyor
Cumhurbaşkanlığı anketi
Milletvekilliği anketi
İkinci tur anketi
2 turda kime oy vereceksiniz
Cumhurbaşkanlığı seçimi Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında 2 tura kalırsa, kime oy verirsiniz? ↗
Anket yapıyorum da bakımdan istersen sadece oy verebilirsin
Sen bilirsin
Neden sayılmasın? Çocuğu olmayanlar aile değil mi şimdi
Elbette aile
Elbette aile sayılır ama evlat ayrı bir şey
#Hükümdar
Bir evi aile yapan çocuk değildir.
Katılıyorum
Doğruyu söylemek gerekirse bence sayılmaz sayılır diyenlere sormak lazım niye evlilik yapıyorsunuz böyle bir süre sonra çocuk sahibi olmayı herkes ister
Sayılırda bir yere kadar
Belli bir yerden sonra sorun olur diyorsun
tabiki sayılır neden sayılmasın ki
Açıkçası ben de böyle düşünüyorum ama bu durumu bazı kadınlar kafasına takıyor sence neden
vallaha o insandan insana değişir bilemedim bana göre hiç sorun değil
Benim için de öyle hatta bu devirde Bence çocuk sahibi olmak olmamak daha avantajlı
Karar çiftlere bırakılmalı mecbur değiller !!
Kesinlikle katılıyorum
Olsa güzel olur ama çocuğu yok diye aile değil diyemeyiz
Tabiki de sayılır illa cocuk olacak diye bir şey yok.
Sonuçta 2 kişi bir yuva kurmaya karar vermiş çocuk da tabiki yuvayı şenlendirir fakat oda takdir i ilahi
Sayılmaz diyenin ağzına kürekle vurulur.
Neden sayılmasın, sayılır
Ailenin temelidir de ondan
Evli oldukları için aile sayılır bence
Bencede sayılır ama çocuk daha güzel olur ☺️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?