5 yıldır istiyorum yapamiyorum, takmak ayrı zor çıkarmak ayrı zor. Hayatımda hiçbir şeye bu kadar zorlanmamistim.
Allahtan değil de , elalemin ne tepki vereceginden korkuyorum bir de. Allahim zaten içimi biliyor, yine onun yolundayım ama ben yapamıyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Hala inancliysan çıkartma bence. Allah içimi biliyor diye namaz da kilmayalim o zaman.
Onu namaz kılmayalım diye söylemedim
Başörtüyü çıkarınca dinden de çıkmış olmuyorsun. Bu bakış açısı dar bir bakış açısı, ben sadece artık yapamadığımı söylüyorum
İyi ama sonuçta örtünmek de farz ya hani ondan söyledim ve kapalı olmak sosyal cevreni, gittiğin yerleri, davranışlarını vs çok etkiliyor, ona göre yaşıyorsun. Bence neden kapandığını bir kez daha düşün. Hala insanları düşünüyorsun. Daha kendini bulamamissin.
Soyledigimden çevre etkisi olduğunu nereden çıkardınız bilmiyorum ama kendi kararlarıyla yaşayan biri olsaydınız söylediğimi algilayabilirdiniz
Neyse iyi günler🤗
Elalemin ne tepki vereceğinden korkuyorum diyen sizsiniz?
Ben gayet sorgulayarak, içine sindikten sonra kapandım. Çevre de umrumda olmadı.
Ben açıkçası kendi psikolojim için tedirgin oluyorum, biliyorsunuz bu tarz çevreler suçlayıcı yaklaşımda bulunurlar
.
Onun hayatı, onun kararı demezler.
O yüzden çevreyi degistirebilmek ya da sana arka çıkacak insanlarinda olması çok önemli..
Haklısın. Kimsenin yargılaması doğru değil. Zor bir karar ayrıca. Ama inançlı olmaya devam edeceksin, kapalı olman daha doğru.
Hani artık inanmıyorum desen tamam açıl kimseyi de takma. Ama iki farklı şekilde bir hayat sürmek gerçekten zor. Bunu yaşadım çünkü. Bir süre açık biriydim ama namaz kılıyordum. Arkadaşların bir yere çağırıyor gidemiyorsun, birileri seninle tanışmak istiyor ileriyi düşünüyorsun tanışmak istemiyorsun. Yani inançlı iken açık biri olmak oldukça kısıtlayıcı. Bir tarafı seçip, ona göre yaşamak en iyisi.
Açıkçası 10 yıldır kapalıyım toplasanız 3 yıl bile namaz kilmamisimdir
Çocuklukta gittiğim kuran kurslarinin etkisiyle hareket ettim ama uniden sonra fikirlerim cok değişti. Kapalı olmanın getirdigi siyasal ve sosyal baskıdan çok sıkıldım. Nötr olmak istiyorum , bir düşünceye hapsolmak istemiyorum.
Açıkçası böyle bir ailede buyumesem yine aynı kişi mi olurdum sorusu benim değişmeme vesile oldu...
Ben her şeyi yeniden başlamak istiyorum kısacası çünkü kendimin ve kendi değerimin farkına 25 imden sonra vardım.
Bence önce gerçekten neden innaiyorum bunun cevabını vermelisin.
Baskı konusunu hiç yasamadigim için bir şey diyemem ama nasıl olursan ol, bir yerden baskı yiyeceksin. Özellikle erkekler seni her şekilde eleştirecek. Üniversite döneminde açık olmak cazip geliyor daha özgür hissetmek, giyinmek için vs, ama kime göre neye göre özgürlük. Özgürlük dış gorunusle sınırlı değil. Kendini tanımak işin ve ben böyle biriyim dediğin anda, o insanı nasıl göstermek, yaşatmak istiyorsan öyle gösterirsin. Özgürlük budur.
Ben açıkken, inançlı olmamayı çok düşünmüştüm. Ve kendimi çok eksik hissetmiştim. Bir yaratıcının varlığına sığınmak, ona inanıyor olmak huzurlu geliyor. Bundan tamamen beni rahatsız ederdi. Bu yüzden madem kopamiyorum o zaman tamamen ona göre yasamaliyim dedim. Tabii ki dört dörtlük yapamam ama en azından belli başlı şeyleri yapmaya çalışırım. Bir de ileride biriyle evlenecek olsan seni açık bir şekilde beğenecek ve eğer inançlı değilse ibadetlerin belki ona veya ailesine batacak, inançlı biriyse kapanmani isteyecek vs. Yani hep arada kalacaksın. İyi düşün iyi karar ver. Konuşmak istersen de yaz. Sana açıl veya kapan diyemem. Ama bunalirsan yazabilirsin.
Bende tesettürlüyüm ama çıkarmayı düşünmeden sadece yazın zor oluyor
Kapalılar aciklardan daha çok dikkat çekmeye başladı şu an , erkeklere de daha gizemli geliyorlar daha da fantezi uretiyorlar
Nasıl yani
Allahtan değil de elalemden korkuyorsan aç o zaman
Ben de oyle
Ne çilem varmış ya...
Açılması zor kapanmasi zor
Sürekli dikkat çeken tahrik olunan beyinler yüzünden kendini kısıtlamak..
Ustelik şu an kapalılar daha çok ilgi çekiyor
yapma aga