Süresiz Nafaka, boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek tarafa, boşanmada kusuru daha ağır olmamak koşuluyla, diğer tarafça yapılan süresiz ödemedir.

Süresiz Nafaka, boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek tarafa, boşanmada kusuru daha ağır olmamak koşuluyla, diğer tarafça yapılan süresiz ödemedir.
Nafaka boşanma öncesi süreçle ilgili değildir boşanmadan sonraki süreçle ilgili bir uyuşmazlıktır Dolayısıyla boşanma sürecini artıran nedenler arasında nafaka mevzusunu Sebep olarak göstermek mümkün değildir. Bu konuyla ilgili detaylı bilgi için şu makaleyi okumanızı tavsiye ederim:
dolaylı yönden şu etkisi var. ayrılırsam nasıl geçinirim korkusunu süresiz nafaka ile kadın üstünden atmış oluyor. sizde bilirsinizki geçinememe ve mali kaygılar yüzünden boşanmak isteyipte boşanamayan çok kadın var
Bence tek sebep o değil, insanların beklentileri degisiyor, gerek maddi gerek maneviyat, bir yarış halinde insanlar, mesela biri eşine hediye alıyor, kadin bunu sosyal medyada paylaşıyor. Bu defa A. kisisi vay efendim sen bana almadın diye kocaya dırdır. Sonra bir özenti var bizim halkın çoğunluğunda, aldatmalar degisik heyecan adrenalin arama gibi, eskiden de oyleydi aslinda fakat ozaman sosyal medya vs yoktu iletisim olanağı kısıtlıyor, simdi kolay oldu bu yüzden ne yazikki evlilik kavramı kalmadi. Aynı evin içinde iletişim yok sohbet yok herkeste telefon mesala eee önce evler sobaliydi 1 odada herkes sohbet oluyordu şu an dogalgaz herkes bir yere çekiliyor. Sonra eşler arası soğukluk oluyor sonra tartışma kavga derken ipler kopuyor. Ekonomik şartlar da etkili. Yani geniş pencereden bakınca bir çok sebep var.
"sosyal medya icat olundu mertlik bozuldu" ...)))
...)))) maşallah sizde çok hızlısınız 3 hafta önce xper 6 dınız şimdi yoda olmuşsunuz
öyle işler biraz yoğunbirazda yazma hevesim pek kalmadı. yakında sanırım hiç girmem, iptal da edebilirim
Cevap
3Cevap
Hayır her şeyin para olması
Erkekler evlenmeden önce sözleşme yapma hakkı yok mu kadınla bisanirsam odemeyecegim diye
var tabii
Ben evlilik öncesi sözleşme yapılmasını uygun görmüyorum. ama varlıklı ailelerde evlilik sözleşmesi çok yaygın
ben böyle bir şey yaşadığım için soruyu sormadım. tepkinizden nafaka aldığınız anlaşılıyor
buna kolay kolay hiç bir evli çift yanaşmaz ve yanaşamaz
sanırım hayatı düz bir çizgi olarak görüyorsunuz
düşüncenize evleneceğiniz kişi önünüze nikah öncesi sözleşme koyuyor. senlen boşanırsam. benden nafaka isteme, sahip olduğumuz ve olacağımız gayri menkul isteme
sizin ona güveniniz kalırmı, soğumazmısınız
evlenirmisiniz onunla
yazdığınız doğru, belki olaya mantıklı ya da doğru bakıyorsunuz. ama öyle olmuyor. evlilikte güven çok önemli, bu sözleşme insanın kafasına soru işaretleri koyuyor. acabalar, geçiçi hevesler, aldatmalar bir çok soru işareti
duygusal değilde mantıksal bakıyorsunuz. az önce yazdığım gibi, belkide doğru pencereden bakıyorsunuz
bilemiyorum. ama bu sözleşmeye erkekler yanaşsa bile kadınlar yanaşmaz, birde çok kıskanç olduklarını düşünürsek brrrrrrrrrrrrr diyorum ...))
okabilir
bence çok büyük payı var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?