Evlenince ardından 5 sene borç ödemek istemiyorum.
Eşyalı eve taşınırız.
Nikah dairesinde evleniriz olur biter dedim.
Siz olsanız evlenir miydiniz?
Evlenince ardından 5 sene borç ödemek istemiyorum.
Eşyalı eve taşınırız.
Nikah dairesinde evleniriz olur biter dedim.
Siz olsanız evlenir miydiniz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Evlenmem ama evlenmeme nedenim düğün olmaması vs değil. Çok emrivaki, karşındakinin fikrini önemsemeden çat diye baskı kuracak bi cümle bu. İrite ederdi beni. Yoksa ana fikir mantıklı, biz de düğün yapmadık.
Baskı değil, karşımdaki kişi çırağan sarayında düğün yapmak iatiyorsa kusura bakmasın... Yok çünkü...
Yok diyeceksin o zaman, olur biter çirkin bi cümle.
Buraya yazarken yanlış ifade etmişim, yok da dedim
Ne dedi?
Görüş sahibi çok haklı. Ben de düğünsüz evlenirdim ama böyle konuşsa net soğurum. Yapmak istediğini ama yaparsa çekeceğimiz zorlukları tatlı tatlı anlatsa ikna olabilirim ama böylesi.. Düşman başına 😅
@sudesiyahseven Ya zaten şu dönemde aşırı zengin değilsen borçla harçla evleniyorsun, sonra o borçlar kavgaya dönüşüyor evlilikte. Gerek yok. Bunu oturup adam akıllı konuşmak lazım, hala Çırağan diyorsa baban versin parayı Çırağan'da yapalım derdim ben olsam
Ben kızı babasının evine bıraktım geldim. İki sene laf anlattım anlamadı.
Eşyalar gene sıfır olacak dedim dinlemedi...
Arabayı sat düğün yapalım dedi babam ölüm döşeğinde iken...
Evleneceğin insana 5 yıl borç ödetmek zaten vicdan dışı. O yapılmaz elbette. Herkes parasına göre düğün yapmalı ya da durumları oldukça kötüyse yapmayadabilirler ama belki de çocukluktan beri hayalim olan bir şeyden beni mahrum bırakıp da gelinlik giydirmeyecekse, o zaman bir zahmet mahcup olsun ve tatlı dille MECBURİYETTEN olduğunu hissettirsin.
Ölüm döşeğindeyken düğün için araba sattıranla da olmaz zaten
Aman neyse iyi olmuş ayrıldıysanız, birbirinize göre değilmişsiniz demek ki
Hiç mi yok dedi :D
Biz de gelenektir...
İlk tanışma da yok deriz, yokluğa razı olanın da önüne sereriz...
Mesela babadan kalma da olsa iyi kötü bir arabam var. Ancak ilk görüşmeye otobüsle giderim.
Araban nerde diyene de " Bye bye" derim
Valla ben dügünsüz de evlenirdim. Arabası olmayanla da evlenirdim. Ama hödük istemem acikcasi 😅
İlk bulusmaya otobusle gitmen mantikli. Cunku zaten daha tanimiyorsun🙂
Ama evlilik asamasina geldiysen zaten yillar gecmistir muhtemelen. O kisiye daha neyin testini yapiyorsun?
@sudesiyahseven evlilik aşamasındaki test değil realite...
Biz rahat rahat sevişicez diye 5 yıl borç ödemek bana göre değil...
Tamam. Ben zaten seni desteklemedim mi? Bence de 1 gunluk eglence icin 5 yil borc odenmez. Ama karsimdaki yapmak isteyip de yapamadigini belli etmeli. Gelsin sarilsin opsun, tatli tatli aciklasin. Belki hayalindi biliyorum ama yaparsak zorluk cekecegiz ama en azindan en yakinlarimizi cagiracagimiz bir parti duzenleyebiliriz falan diye alternatif sunsun. Bu olabilir ama pat diye gerek yok derse o erkekten olmaz kusura bakma😀 Baban kotu durumdayken araba sattiran kizla da olmaz. Biraz tencere kapak gibi geldiniz bana
@sudesiyahseven tencere kapak gibi sanıyordum ancak evlenme hevesim kaçtı benim...
Genel olarak...
Onu da isterim bunu isterim... Kim ne derse desin evlilil iki kişilik ve ben sanırım tek yaşamaya çok alışmışım
Evlenmem kestirip atan insanlari sevmem sorun uslupta yani masraftan ziyade
burada öyle yazdım sanırım iki senede yeterince anlatmışımdır. Uzun sorular okunmuyor KS de
Anladimm karsidakiyle ayni fikirde degilseniz sorun yasanir
evlenmezdim böyle oldu bittiye getirmek nedir bu kadar özensiz öylesine olmamalı
Sonrasında borçları öderken huzur kalmıyor ama?
üslubun yanlış bu bir. ikincisi ufak çaplı bir şey yapılabilir illa kraliyet ailesi töreni gibi olmak zorunda değil ayrıca her borç ödeyen de mutsuz değil. eşyalı eve taşınmak da kötü kim başkasının eşyalarında oturmak ister?
Başkasının eşyası ambalajı bile açılmamış. Sıfırdan farkı ne?
tek kriter sıfır olması mı kendi zevkimin olmadığı eşyaları istemezdim ben. illa pahalı olacak diye bi kaide de yok
Kendi zevkin olmasın diyen de yok...
ee ne diyorsun :D başkasının eşyaları kızın zevki mi
Hayır