İnsanın azlığı huzurun çokluğu mudur?
“Huzur mu istiyorsun? Az eşya, az insan!” Kafka

Az insan çok huzur.
Bence alakası yok.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İnsanın azlığı huzurun çokluğu mudur?
“Huzur mu istiyorsun? Az eşya, az insan!” Kafka

Evet, az insan çok huzur diyebiliriz. Bazı insanlar daha kalabalık ortamlarda mutlu ve huzurlu hissetse de, bazı insanlar daha sakin ve sessiz bir hayattan keyif alırlar. Herkesin kişisel tercihi ve karakteristik özellikleri farklıdır.
Az insanla birlikte olmak, hayatın temposunu yavaşlatarak daha sakin ve huzurlu bir yaşam sunabilir. Daha az insanla birlikte olduğunuzda, daha fazla zamanınız ve enerjiniz olabilir. Bu da size kendinize zaman ayırmak, hobilerinize ve ilgi alanlarınıza daha fazla vakit ayırmak gibi fırsatlar sunabilir. Az insanla birlikte olmak, daha samimi ve kaliteli ilişkiler kurmanıza da yardımcı olabilir.
Yıllar içinde arkadaşlarimi eledim akrabalarımi eledim. Zorunluluk haricinde görüştüğüm hiç kimse kalmadı. Yalnız olmayı seviyorum kendimle başbaşa vakit geçirmekten mutlu olmaya başladım. Ben kendimle olmayı seviyormusum bunca yıl farketmemisim. Diğer türlü çok insan çok karşılaştırma demek kim ne yapmış kimin nerde evi parası arsası kimin kızı evlenmiş oğlu nisanlanmis zenginmis fakirmis kim nerde ne okumuş dedikodulardan ve karşılaştırmalardan bıkkınlık gelmişti.
Teşekkür ederim.
Çevrendeki insanlar veya onların sana olan tepkileri, senin nasıl bir insan olduğuna göre belirleniyor. Yani insanlardan kaçarak huzur bulma isteği, diğer insanlarla beraberken kendi benliğinden kaçtığın ölçüde kuvvetleniyor. Bu da aslında hikayeyi şu noktaya getiriyor diye düşünüyorum. Hayatında az insan isteyen insanların kendileri de, hayatında az insan isteyenlerin istemediği insanlardandır.
Evet az insan çok huzur diyebiliriz. zaten insanın bence güvendiği kişiler çok olmamalı ne kadar az kişi olursa o kadar sağlam arkadaş demektir bana göre
Cevap
9Cevap
Diyebiliriz dedik bile. Çok olmuş işe yaramamış napmali, biz yine minimalist hayatta kalalım.
Teşekkürler.
Evet öyle
Hayatındaki insan sayısı da az olacak eşya sayısı da az olacak.
Kesinlikle.
Çok insan, çok; kavga, gürültü, tartışma, rekabet, tehdit ve. s
Az insan, çok; maddi kaynak, fırsat, değer, konfor, erişebilirlik ve. s
Bu yüzden az insan çok huzur, mutluluk!
Valla öyle. Ne karışan var, ne eden, aslında yalnız olmak daha iyi. Ne dert dinliyorum ne bir şey oh be diyorum bazen.
Altına imza mühür kaşe paraf ne varsa atarım. İnsanlardan ne uzak o kadar huzur, sağlık, mutluluk ve uzun ömür.
Kişiden kişiye değişir.
Kişinin kontrolüne bağlı bir durum.
Huzur için tercih yapmam insanda lazım sorun maddiyat ta?
Kafka reis doğru söylemiş, lafı uzatıp dolandırmaya gerek yok abi
Kesinlikle öyle. Hayatımıza ne kadar az insan girerse o kadar iyi.
Kesinlikle doğru. Nerede çokluk orada bokluk.
Cevap için teşekkürler 🏵️🏵️🏵️
Huzur için insana ne gerek var? Kitaplar yeter.
Kesinlikle. Nerde çokluk orada b*kluk..
Hayat felsefem, hiç insan hep huzur ‽
Nerden çoklu orada 💩 cidden az öz iyidr
AZ insan çok HUZUR
Tabi ki kesinlikle öyle.
Az insan çok huzur
İnsanlarla aranda ki mesafe önemli sayılar değil
Kesinlikle öyle
Teşekkür ederim..
Evet en mantıklısı
Teşekkür ederim.
Rica ederim
Diyebiliriz her bir insan biraz daha dert demek
Evet. Diyebilirz🎈
Seriye bağladınız. : )
hiç insan çok huzur diyebileriz
Nerede çokluk orada b*kluk diyebiliriz...🙈😬
Evet kesinlikle.
kesinlikle az insan
Az olsun öz olsun
Deriz deriz
Kesinlikle
Evet öyle saten
Kesinlikle.
Evet diyebiliriz
Tabikide öyle
Çevrene bağlı bence saçma
Az ve öz
Az ve öz severim
Kismen dogru
Aynen öyle
Kesinlikle
Kesinlikle öyle
Az insan çok huzur
Diyebiliriz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?