Babalar niye boyle yapiyorlar anlamiyorum?

Gencligim boyunca babami hic anlamadim kendini hicbir zaman yetistirmedi hep cahilliginin icinde yasadi guvensizligiyle supheciligiyle bencilligiyle insanlarda surekli kusur aramasiyla kucuk dusurmesiyle millete gore yasamasiyla kısıtlamalariyla fesatligiyla bu yonlerine hicbirzaman saygi duymadim boyunda egmedim bilmiyorum ama herzaman herseyimde bir kusur aradi hep bana supheyle yaklasti amcamin kizi bekarken birine kacmisti ailenin yuzunu one egdirdi diye bende fizigi guzelligi yerinde oldugum icin bende onun gibi olurum gozuyle bakti hep supheyle yaklasti banada millet birsey der oturmam kusurdu disari cikmam kusur arkadaslarimla bir arada olmam gezmem kusur calismam kusur calismasam kusur oyle giyinirim kulp arar cokta acik giyinen bir insanda olmadim zaten istedigim gibi rahat icten davranirim neseli bir insanim gulmeyi severim hep engellemeye calisir yanlis gozle bakarlar evlendim yuvami kurdum o kucumsemeleri hic bitmedi takmayin diceksiniz ama insana gercekten cok dokunuyo ne yapabilirim bu konuda..
Babalar niye boyle yapiyorlar anlamiyorum?