Neden açık giyinen kadınlara özel bir ön yargı var? Kalitesiz ya da kaş*r mı olunuyor açık giyinince. Herkes kapalı olmak da nasıl özgürse ve kötü göz ile bakılmıyor ise bence buda normalleştirilmeli diye düşünüyorum. Ayrıca kapalı olup yapmadığı şeyler kalmayanları da görüyoruz... ya da eğer bir erkek kadının kıyafetine karışmıyor ise gav*t rolüne bürünüyor. Sizin bu konuda fikriniz nedir?
Herkes açık giyinmek de özgür ancak bunun bir ölçüsü olması gerektiğine inanıyorum. Diyelim ki bir elbise giyiniyoruz ; arkası dekolteli, göğsü komple açık, bacak kısmında derin bir yırtmaç mevcut bu göz yorabilir ahlaktan ziyade. Bir dekolte daha fazla göz doldurur bazen bir giyeceğiniz bir kıyafette. Şık olmak demek açık giyinmekle paralel değil. Keza aynı şekilde açık giyinmek de ahlaksızlık değildir. Ancak davranış boyutunda herkesle para karşılığında yatıp kalkan, çıplak fotoğraf atan bir kadın için ahlaksız diyebiliriz.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu ornekler acık giyim degil sadece rahat giyim ve rahatsız edici de degil ayrıca tamamen kişinin kendi secimi ve estetik varlık olan kadının dogal hakkı. Bu hakka baskı kuran ise aslında kadını bana aitleştiren erkek kafa yapısıdır ve kimse kimseye ait degildir. Evlenmek bir ortak yasam turudur ve bir taraf diğerine uymak zorunda degildir karşı cıkan ayrılır gider konu biter.
Turkiyede olan su : Arabesk turu bakmak ve " ya benimsin ya toprağın " ve her gun bir kac kadın ya darp yiyor ya da oldurulup canı alınıyor , savunma da " beni aldattı " oluyor. Ancak aldatan da yok ama sahip oldugu bamyaya guveni olmayan bunun desifre olmaması ya da baska bamya olmayanı uzak tutma paranoyası ile kadın denen varlık olan eşini olduruyor ve kanunlar da buna halaa haksız tahrik indirimi gibi mantık dısı uygulamalar dolu.
Bu arabesk ortadogu kafası ile yetişen yeni erkekler de kural olarak bunu alıp hakim olan erkektir sahiptir dusunce turune okusa da okumasa da ortamından bulastıgı icin farklı yetismiyor ve dongu aynı devam ediyor. İnsana insan gozu ile bakmak ve kadındı erkekti demek icin de daha 80 yıl 3 nesil gecmesi gerekir. Bu nasıl bize bulastı dyen de dönsün son 30 yıla baksın ve nasıl toplum oyle degilken kapanma denen kumas telasına dustu bir incelesin ve " Yesil yol " denen , Yeni zaman , Akit , Sızıntı gazetelerinin sahip ve yoneticilerinin " Şule Yuksel Şenler " adılı bir kukla kadın ile de topluma gunahtı yanarsındı oteki dunyaydı dayatılldıgını bulsun, Bu kukla yonetim tarafından da akıl hastanesinde öldüğü halde azize ilan edilmiş durumda ve hala bastacı gosterilip mezarında anılıyor , zira yonetimdeki birinin ilkokul arkadası olup daha sonra da ortaokulu terk edip terzi cıragı olarak calısırken soyledigim gazelelerdeki kişiler kukla haline getirip anadoluya gonderilmistir Okuyan olursa da birkac kitabı da var ve aynı kadını doguran eve hapsolan ve kapanan kadın olarak betimler. Yiyene tabii ancak yiyen de kime kulluk ettigini cidden arastırmak zorunda soylenenlere bakmadan hem de zira aynı yasssah hemserim kafası devam etmektedir ve cok kadın da bunun farkında degil ve kendine de guvenle erkegin yasakları ile yok edilmis ve bunu da normal ve dogru algılar ve iddiaya da devam eder hipnotize edilmis gibi Oysa kadın doktordur saglık dagıtır hakimdir adalet dagıtır muhendistir saglam bina yaptırır , anca calan cırpan yiyorlar ama bana da veriyorlar diyen erkek cinsi de bunu kaldıramaz
Bu o insanların eğitimsiz gelişim göstermeyen geri kalmış kişilik karakter yapılarından, giyim kıyafet insanın beğenisidir tarzıdır önemli olan kendini nasıl mutlu hissettiğidir, bu şekilde bir ahlâk ölçülendirmesi yapmak çok çirkin saygısızca insan isterse açık giyer erkeğin ya da başkasının vazifesi değildir kadının giyimine karışmak.. herkes özgürdür sen yazın şortla denize rahat şekilde girebiliyosan kadında bikinisiyle mayosuyla girer.. aptal erkeklik gururu yapmaya gerek yok eşit bakmak zorundasın ben anlamıyorum zaten bu kafada olanlari içinde eğer kötülük varsa dünyadaki tüm kumaşları kesip biçsen onu saklayamazsin
Mümkün olduğunca başım önde, kim açık kim kapalı farketmeden yürüyorum. Açık birini illa ki gördüğümde kafamı çevirmeye gayret ediyorum. Kimseyi kıyafetinden ötürü bir yerlere sokmuyor, yargılamıyorum. Üzüldüğüm zamanlar oluyor ama bu yargılama hakkı vermiyor bana ☺️
Yani açık giyinmekten kasıt çıplaklık ise normalleşmemeli toplumun düzeni için. Kişinin bedenini sergilemesi özgürlük olarak görülebilir ama bu normal bir şey değil. Hayvanlar bile avret yerlerini kapatan kuyruklar ile yaratılmış. Yapılan eylem sadece seni değil çevreni de etkiliyorsa özgürlük olmaktan çıkar. Şimdi erkekler bakmasın gibi düşünceler de yanlış. Ben erkeğim ben bakmamak ile yükümlüyüm karşı taraf göstermemek ile. Beni ilgilendirmez tabi sadece sorduğun için yorum yapıyorum, ama şahsen etrafta et görmekten hiç memnun değilim.
Doğru diyorsun isteyen istediği gibi giyinmeli. Kaldı ki benim hatırladığım çocukluğumda nispeten bu şekildeydi. Kimse karışmazdı bi kıza mini etek giydi diye asılan olmazdı kaşar denmezdi veya sevgilisi güzel kardeşim olmazdı ama sonradan değişti bu görüşler açık giymek ayıp gösterildi öyle olunca da açık giyinen birine namussuz iffetsiz kaşar gözüyle bakılmaya başlandı erkekler de güzel kardeşim sayılmaya başlandı. İnsan sevdiğini elbette kıskanır da bu şekilde değildi eskiden
Bu kadar açık giyinmek zevk ve dekolte sınırlarını aşıyor Artık teşhircilik başlıyor. Et pazarı gibi giyinmeye , pardon giyinmemeye gerek yok. Benim baksırım kızın şortundan uzun anasını satayım
Bir İstanbul beyefendisi olarak bu ön yargı biraz şaşırttı beni açıkcası. Senin bu olaya daha geniş perspektifli bakacağını düşünmüştüm. Ama yinede saygı duyuyorum teşekkür ederim yorumun için