Kavramlar hala bazı insanlarda eksik olduğu için tekrar açıklamak istiyorum
trans kadın = erkek bedeninde doğmuş kadın
Trans erkek = kadın bedeninde doğmuş erkek
Bir süredir çeşitli yerlerde karşıma çıkan bir konuyu size sormak istedim. Translar ve tuvalet tercihi. Kimi insanlar trans kadınların erkekler tuvaletini kullanması gerektiğini düşünüyor ve trans erkeklerin de kadınlar tuvaleti.
Sizin bu konuda düşünceniz nedir?
trans kadın = erkek bedeninde doğmuş kadın
Trans erkek = kadın bedeninde doğmuş erkek
Bir süredir çeşitli yerlerde karşıma çıkan bir konuyu size sormak istedim. Translar ve tuvalet tercihi. Kimi insanlar trans kadınların erkekler tuvaletini kullanması gerektiğini düşünüyor ve trans erkeklerin de kadınlar tuvaleti.
Sizin bu konuda düşünceniz nedir?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Trans diye bir şey yok sadece sapkınlıktir bu. Allah'ın verdiği bedeni reddedip kendine göre şekillendirmektir. Yüzlerce araştırma yapılmasına rağmen öyle bir sonuç yoktur. Dediğim gibi sapkınlıktir
Bana bu yapılmış araştırmaları atabilir misin? Ben okuduğum hiçbir akademik çalışmada "transeksuelizm sapkınlıktır" diye bir sonuç bulamadım
Cinsiyet değiştiren kişi hormon almadan değiştiriyor diyebilir misin
Cinsiyet tanımım bacak arasındaki organa, hormona dayanmıyor. Kişinin hissettiği neyse cinsiyeti de odur ama bunun sapkınlıkla alakası nedir?
Bir dişi aslan ben yavru dogurmuyorum ben kadın gibi hissetmiyorum diyebilir mi. Diyemez. İnsanlarda doğası dışına cikmamasi lazım. Sapkınlık şu ki erkeğin erkekle ilişkisi sapkınlıktir yani. ya da kadının kadınla. Baban başka bir erkekle ilişki yaşasa sen sapık demezmisin ona dürüst ol
Argüman hatalı, ilk olarak neredeyse tüm memeli hayvanlarda eş cinsellik durumu gözlemlenmistir. Buradaki eş cinsellik durumundan dolayı üremeyen hayvanlar vardır. Ama bu yine bir şey değiştirmez çünkü bu doğaya başvurma safsatasıdır, hiçbir bilimsel geçerliliği yoktur.
İnsan doğasında da es cinsellik - transeksuelite vardır. Tıpkı diğer binlerce hayvanda olduğu gibi.
Bu sapkınlık söylemi eğer bir bilimsel veri gösteremiyorsan nefret suçudur. Bunu gelişmiş ülkelerde dediğin an nefret suçu kapsamında yargılanırsın. Sapkınlık dediğin şeyi hala bir sebebe oturtamadigin için kendi nefretin diye yorumladım
Babam başka bir erkekle ilişki yaşasa tabii ki sapık derim çünkü annemi aldatmış olur. Eğer ki boşanmışlarsa istediği kişiyle beraber olabilir, bu beni ilgilendirmez
Bence sen çok olumlu düşünüyorsun. Bana takip atar mısın rica etsem
Niçin?
Nedeni yokkk sadece konuşmak istiyorum seninle bu konuyu derinlemesine
Bana rahatlıkla "sapkın" diyen birisiyle neden konuşayım ki?
Sapkın demiyorum ama ne bilim saçma geliyor bu konuyu merak ediyorum aslında belki de seni tanımak istiyorum ne bilim bak saygı duyarım ama saçma geliyor bana. Senin fiziksel cinsiyetin ne şimdi
Saygı duyarsın ama sapkın dersin sonra da sapkın demiyorum dersin, müthiş kafalar
Bana takjiip atar mısın
Acaba doğarkenmi bu yönelim başlıyor yoksa sonradanmı
Cinsiyet kimliği doğuştan oluşuyor, sonradan özenme gibi durumlar yok yani
Bunun bilimsel bir açıklaması var mı
En basit araştırma yöntemi olarak Wikipediada transeksuelizmi okuyabilirsin, eğer İngilizcen yeterli ise Google scholar üzerinden makale okuyabilirsin veya ben sana bunları atabilirim
Bu konuyu araştırıcam
Kimlikte ve görünüş olarak kadın değilse kullanmamalı