Benim babam vefat etti. 2 ay önce. Babamın işyeri var kendine ait. Amcam o işyerini babana ben aldım 20 sene önce diyor ve bizden istiyor. Biz her ay harçlık veririz oradan biz ölünce size kalır diyor. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSaçmalamayın. Amcan malınıza göz dikmiş, 20 sene önce babana almışta 20 senedir neredeydi ve babamla neden halletmedi? Ortak gibi miydiler, oradaki gelirden pay alır mıydı amcan? Babanın iş yerine çöküp bir de size harçlık verecek…
bence o amcanla daha görüşmeyi bile kes, bende de var öyle bir amca, selam vermeyi bırak bulunduğum ortama bile giremiyor.
03 Yorumla- +1 yıl
Bu arada başınız sağ olsun.
Soran+1 yıl20 sene boyunca babam amcamın faturalarındaki varana kadar ödedi
- +1 yıl
Vermeyin sakın.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu konuyu bir avukatla yuzyuze gorusmelisin zira temel hakların var ve bunlardan haberin yok. Senin haklarını en iyi koruyan sadece bir avukat olacaktır burada yorumlarla karar vermemelisin ve baba ile amca arasında aldı verdi sozlesmesi zaten olurdu simdiye kadar ama nedense olmamıs. Annenin sozunu dinleme zira o bile cıkar dusunebilir ve yanlıs kararlara sebep olabilir. Zaten her turlu islem icin bir avukat mecburen gerekli olacak , oyle karşılıklı kagıt uzerinde islem hukuken gecersizdir ve devlete cok seyin kanıtlanması , once uzerine alman gerek ve sonra satış yapman gerek ama asla hibe etmemen ( bedava devir etmemen ) gerek
Amcana guvenme elinden mal kapmaya calısıyor00 Yorumla
+1 yılPeki amcan bu iş yerini babana aldığını söylüyor neden baban hayattayken kendine ait olan bu işyerinde babanı çalıştıtmıl neden alamamış babandan hukuki bir haklılığı olsaydı emin ol aldırdı
Böyle saçmalık olmaz asla verme kesinlikle
Kendi kullanacaksa bir kira bedeli belirleyin üstüne almadanda kullanabilir kira kontratı yapsın mutlaka045 Yorumla
Soran+1 yılOnu kabul etmiyor kira bedeli olayını benim malım ne kirası diyor.
Babam yaşarken amcamın evini de geçiniliyordu hatta faturaları bile babamın üzerine
Zamanında orayı açarken yardım etti diye 20 senedir evini ona geçindirtiyor- +1 yıl
Hayır verme hukuki bir belgesi varsa dayanağı varsa gitsin müracaat etsin aksi takdirde verme yahu bu amca amca olsa zaten yeğeni evladı sayılır onun malını almak mağdur etmek yerine nasıl yardımcı olacağını düşünür …lütfen verme kim ne derse desin.. bu arada başınız sağolsun Allah rahmet eylesin
Soran+1 yılBabamın eşi var üvey anne
O da diyor ki amcana verme ya başkasına kiraya ver ya da sat diyor- +1 yıl
Çok mantıklı konuşmuş üvey anne
Soran+1 yılAnnem de o kadınla konuşma
Senin hakkın yok
Sen öğrencisin
Hiçbir şeyin yok
Okula git eve gel
Paraları da amcana ver o seni okutur diyor
Soran+1 yılBağırdı yani bana
- +1 yıl
Sen bilirsin ama verme bence
Soran+1 yılAnnemle ne yapacağım
Bana seni psikiyatrise götüreceğim deyip duruyor
Soran+1 yıl@Happy6161 o kadın senin ağzından laf almaya çalışır görüşme onla konuşma diyor
- +1 yıl
burada bişeler dönüyor kızın malına çökmek istiyorlar üzülüyorum gerçekten
Soran+1 yılÖylr
- +1 yıl
Bence öz annenle görüşme sen daha iyi olacak
- +1 yıl
Devlet yurdundamı kalıyorsun üni de
Soran+1 yılHayır özel yurt
- +1 yıl
Kaldığın yerde kal dükkanı ver kiraya hiç biri ile görüşme kira yeter sana
Soran+1 yılDükkanda çalışan işçiler falan var
6 kişi çalışıyor
İçinde mallar var
İşler de durdu- +1 yıl
Ne üzerine çalışıyor dükkan
Soran+1 yılKomisyoncu gibi bir şey
- +1 yıl
Piskiyatriye filan gitme
Soran+1 yılAnnem bana sen şüphecisin
Hep büyüklerin işlerini düşünüyorsun
Doktora gitmen lazım diyor- +1 yıl
Tabikide üvey anneye de güven olmaz ama yine mantıklı konuşan o içlerinde. Sen en iyisi kendinden başka kimseye güvenme annen de sorunlu belli asıl psikoloğa o gitmeli. Hak senin nasıl hakkın yok hakkın olmasa miras sana geçmezdi zaten. Bu arada büyüklerin işi değil bu söz sahibi olan kimse onun işi. Söz sahibi olanda sensin. Kendini ezdirme. Annen resmen kötülük yapıyor sana.
Soran+1 yıl@Happy6161 üvey anne annemi aramış ve anlaşalım çocukların da hakkı var demiş
Annem de benim senle anlaşacak bşr şeyim yok
Amcasıyla anlaş demiş- +1 yıl
Annen de amcaya aşırı bir güven var Buda cahil güveni sonu her zaman kötülükle sonuçlanır. Ben bana düşen bir malı asla kimseyle paylaşmam benim olan benimdir benden başka kimse söz sahibi olamaz anlaşma yapılacaksa ben ve başka mirasçıyla yapılır. Dış kapının dış mandalı insanlarla değil. Sende bu kafada olmalısın. Güçlü bir insan olmalısın kendin halletmelisin işlerini güvenme annenle amcana özellikle.
- +1 yıl
Anne üvey anneden değişik ya seni amcaya teslim olmaya çağırıyor pisiktriye götürüp rapor aldıracak yani senin velayetini alıp malları amcana teslim edecek üvey annen vallahi daha insaflı
Annen önce amcana bu denli güvenmesinin nedenini söylesin
Ya Allah aşkına kesinlikle verme sen sen nerde yaşıyorsun - +1 yıl
Bende öyle düşünüyorum Allah afetsin ama kızı pisikyatriye zorlaması amcana ver malı demesi tuhaf doğrusu
- +1 yıl
Aynen o yüzden düşünüyorum ya tv de görmüyor muyuz kendi çocuğunu bile gözü görmüyor körü körüne adamın dediğini yapıyorlar aynı senaryo tv de hep var. Çünkü hiçbir anne çocuğunun malını başkasına verdirmez güvenmez. Hakkın bile yok diyor baba çocuk ilişkisi sonsuza dek sürer. Ne demek hakkın yok karı koca olmayada benzemez boşanma birgün olur ama çocuk başka. Düşündüğümüz gibi olmasını asla istemem çok iğrenç bir şey. Ama başka açıklaması da cidden yok.
- +1 yıl
maalesef üzülüyorum da insan böyle yardımda etmek istiyor.. sanki gözümün önünde dolandırılyor gibi geliyor bana
Soran+1 yılDüşündüğünüz gibi değil arkadaşlar
Annem babama tepkili idi
Babam annemi aldatarak başkalarıyla evlendi.
Şu an üvey annede mirasçı.
Ama amcam anneme gidip o kadını ben haktan atacağım mal çocuklara kalacak sadece
Olayı bana bırakın dediği için annem amcama bıraktırmak istiyor.
Annemle amcamın arası da düne kadar iyi değildi.
Hatta annemi hiç sevmediler ama şu an kadını oradan atmak istedikleri için birlikte hareket ediyorlar.
Şöyle de bir şey var
İşyeri baya aktif bir yer
Şu an işler durmuş durumda ve borçları da var haliyle
İşlerin yürümesi için birinin basa geçmesi gerekiyor
O sebepten dolayı da denize düşen yılana sarılır misali annem amcama inanmak istiyor.
Aslında kendisi de güvenmiyor.
Bu arada annem köyde yaşıyor.
İşyeri ise İstanbul'da
Annem kendisi gidip basında duramaz işletenez de- +1 yıl
O zaman amcan her şeye tek başına konmak istediği için senden de annen olduğu için anneni kandırmış. Yoksa kadını çıkarıp sana malın kalması falan hikaye. Amcan kim ki kadını aradan çıkaracak? Adamın resmî nikahlı karısı olmuş aldatma yoluyla evlenseler de. Bunu maksimum yapacak kişi sen olursun amcanın bir şey deme hakkı yok. Gücenmemesi gerek işte annenin adamın zaten çocukları da var onun üstüne olan yer onun çocuklarına kalır kimsede sizi gram düşünmez. Sat ya da kirala ama amcayla işiniz olmasın başka yolu yok. Annen cahilce düşünmesin tamam anlıyorum kadından nefret etmekte sonuna dek haklı ama diğerine hiç güvenilmez elindekinden de olursunuz.
Soran+1 yıl@Happy6161 satalım dedim anneme
Kadına da payını veririz geçer gider
Ama bana diyor ki
Ben kadın basıma gidip onu nasıl satayım
Arada dolandırılırım kötü bir şey olur diyor
Kendi cesareti olmadığı için
Soran+1 yıl@Happy6161 işte annem öyle gösteriyor ve benim eğitim masraflarım pahalı
Annem bunları karşılayamaz
O yüzden o dükkanın işlemesi lazım
Ya da satılması lazım
Ama annem ikisinden de ben anlamam diyor- +1 yıl
Happy6161 ve ben senin zor durumda kalmaman için bişeler yapmaya çalışıyoruz lakin sen hep aynı şeyleri söylüyorsun o zaman ver amcana kurtul diyeceğim diyemiyorum çünkü dolandırılacaksın bunu bil haklarını kullan verme sat kime ne vereceksen ver içinden
Soran+1 yılBende içinde bulunduğum durumdan kurtulmak istiyorum
Babam hayatta iken harçlık lira hepsi ödeniyordu
Şu an perişan kaldım
Okula devam edip edemeyeceğim bile beli değil- +1 yıl
Anlıyorum seni ama seninde bir fikrin var mı ne yapmayı düşünüyorsun ona göre yardımcı olalım zarar görme istiyorum
Soran+1 yılEn mantıklısı her şeyi satmak gibi geliyor
Ama ailem yanaşmıyor
Kardeşim reşit değil
Üvey anne ve ben satmak istesek kardeşim için annemden onay almamız gerekecek
Anlaşarak çözmek istiyorum- +1 yıl
O zaman senden ricam git bir avukata güzelce durumunu anlat sana yol göstersin bari haklarını yedirme avukata vekalet verirsin senin için en iyi en mantıklı çözüm bu mutlaka dediğimi yap ve mağdur olma
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Soran+1 yıl@Happy6161 pazartesi avukata gideceğim
Tek basıma
Ama işin içinde başka olaylar da çıktı
İş grifte döndü
:(((
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu soruyu cidden akılla mı soruyorsun? Tabikide vermeyeceksin. Çok iyi niyetli saf biri olduğun belli sorudan yoksa sormazdın. Ya yalan söylüyorsa hadi diyelim doğru söylüyor. Bir kere almış dimi 20 yıl da geçmiş üstünden. Sonuçta babana alınmış ondan da eşine çocuklarına geçer. Kardeşe bir bk düşmez. Çoğunlukla insanlar böyle işte baba ölünce hemen kardeşlerinin malına çökmek isterler yeğenleri düşünmezler. Neden kendi malınızın dilencisi olasınız? Sizi saf bulmuşlar elinizden almaya çalışıyor kardeşim sizde yemeyin bunları..
114 Yorumla
Soran+1 yılBabamın eşi var üvey anne o da diyor amcana verme ya başkasına kiraya ver ya da sat eğitim masrafın çıkar diyor
O da para peşinde mi
Cevap sahibi+1 yılOkudum yorumlarını bence sat ya da kiraya ver ama kiraya verirsen daha iyi olur gibi düzenli aylık gelirin de olur. İkisinden birini yap. Kaç kardeşsin bu arada? Valla herkes parayı sever üvey annen doğru konuşmuş oda senin tarafında ama illaki oda bir şeyler ister ama o istemekte haklı ölen kişi kocası olduğu için bu yüzden ona kızamıyorum. Sorun senin amcan ve annende. Amcan şrfsiz annen de sorunlu ciddi manada.
Soran+1 yılSatarsak ya da kiraya veririsek üvey anne de zaten mirasçı
Cevap sahibi+1 yılEvet bu durumda ona paragöz diyemeyiz. Ama amcan tam şrfsiz. Kaç kardeşsiniz ve üvey annenden çocuk var mı?
Soran+1 yılÜvey annemden çocuk yoj
Zaten kadın 2 sene önce falan evlendi babamla
Kendi öz annemden bi kardeşim var
O da 12 yasında
Cevap sahibi+1 yılAnladım en çok pay başta sen olmak üzere üvey annenin var o zaman kardeşinin birde var ama o çocuk işte o yüzden kullanamaz. Ondan çocuğunun olmaması çok iyi. Akıllı davran sen kaptırma kendi işyerini kimseye
Soran+1 yılZaten işçiler var orada çalışan 6 kişi falan
Üvey anne kiralamak ya da satmak ne dersen ben uyarım diyor
Cevap sahibi+1 yılAynen mantıklı olan birini yapın ama amcaya asla.
Soran+1 yılYeniden konuşacağım annemle bu konuyu
Cevap sahibi+1 yılSen kararlı sert üslubla söyle kimse gibi nazik dille de demeyeceğim yer senin yerin istediğini yaparsın kendi lehine olacak şekilde kimse bir şey diyemez. Oda anlasın ne kadar ciddi olduğunu.
Soran+1 yılAnnemle konuşacağım gerekirse sert dille
Cevap sahibi+1 yılGerekiyor bence altta kalma ezdirme kendini üste çık
Soran+1 yılGelişmeleri yazacağım
Cevap sahibi+1 yılBekliyorum
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
30Cevap
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalama. 20 sene önce babana vermiş ise o parayı 20senedir baban borcunu ödemiştir. Dükkanı neden aöcsn kendi üstüne açmamış? Böyle bi harçlık vermez neden versin? Hayatımda böyle saçma iş görmedim. Kendin işlet. Geç başına işin. Hazır kurulu mekan...
24 Yorumla
Soran+1 yılBenim işleteceğim bir yer değil 2 günde Batar ticaret zor iş bilmediğim iş
Amcamın ev telefonları bile babam üzerine kayıtlı
20 senedir zaten babam destek oldu amcamlara- +1 yıl
Canım o zaman hayırlısıyla devret al paranı.
Soran+1 yılPara vermezler devredince
- +1 yıl
Başkasına devret
+1 yılVerme hakkı varsa mahkeme yoluyla çözün haklar eşit paylasılsın para göndeririz hikaye dükkanı alana kadar gecerli dükkan size babanızdan kalmış babanıza almışsa cebinden almamış bi büyüklük yapmış onun lafını mı? Yapıyor kiraya verin ya da kendiniz dükkan açın olmadı satın iş kurun size babanizdan miras kalmış amcanız değil.
02 Yorumla
Soran+1 yılNe işi kuracağız ama
- +1 yıl
İlgili alanızdan olabilir ya da texrübe ettiniz butik olabilir olmadı kiraya verin dükkanların degeri çok
+1 yılEğer öyle bir şey olsaydı veya baban öyle bir şey isteseydi bunun sözleşmesi olurdu ya da vefat etmeden önce söylerdi size. Hakkınıza konmak istiyor. Vermeyin pişman olursunuz.
05 Yorumla
Soran+1 yılAnnem de ver onlar da seni okutur benim gücüm yok diyor
- +1 yıl
Devlet yetim maaşı verir, kyk bursuna başvur çıkar, vakıflara burs başvurusu yap hem yetim hem kız öğrenci olduğun için önceliğin olur. Dükkanı da kiraya ver tüm bu gelirlerle annenin gücünüde parasınıda ihtiyaç duymazsın
Soran+1 yılBabamın eşi var üvey anne o da amcana verme ya sat ya da başkasına kiraya ver diyor
- +1 yıl
Doğru diyor ama pay may istese yok de. Akrabalar bu dönemde akbaba gibi oluyor. Herkes bi payın peşine düşüyor
Soran+1 yılHukuken onun da payı var zaten babamın eşi
Hiç babandan böyle bişey duydum mu baban hayattayken amcana destek oluyorsa bu demek değil mirasçısı
01 Yorumla
Soran+1 yılDestek oluyırdu hatta amcamın telefon faturaları bile babamın üstüne idi
+1 yılBence oraya çökmek istiyor, nasılsa muhattabı ortada yok. Resmi olarak size aitse bir şey yapamaz
05 Yorumla
Soran+1 yılAnnem de ver amcanlara seni okutur diyor
- +1 yıl
İnsanlara pek güvenmemek lazım, Babanız ölmüş size destek olacagına işyerini istiyor.
Soran+1 yılİşyerini veririrseniz destek olurum diyor
- +1 yıl
Bunlar kandırmaca tapuyu alınca, sizi unutur gibi geliyor bana... Sonra pişman olursunuz.
Soran+1 yılArada borçlar da var
Tapuyu alınca ödeyecekmiş borçları da
Alakası bile yok yol ver gitsin. hakkını kimseye verme. 20 yıl önce niye almamış da şimdi seni kandırıp almak isityor
01 Yorumla
Soran+1 yıl20 sene boyunca babam ona her ay baktı
+1 yılDaha büyük bir yalan duyamadım. Sen her ay onlara belli bir miktar ver. Mesela asgari ücret kadar ver fakat dükkanı verme.
014 Yorumla
Soran+1 yılAnnem illa ver onlar da seni okutur benim gücüm yetmez diyor
- +1 yıl
Dükkan seni okutur amcan değil. 1 sene verir iki sene verir, sonra ihtiyacımız çoğaldı der. Dükkan senin üstüne ise verme. Kırılma gücenme olmasın
Soran+1 yılBenim üzerime
Ama dükkan işletme olayı zor
Yani hiç bilmediğim iş
Yapamam ki- +1 yıl
Sen işletme, ver amcana amcan sana kira versin. her şey usulüne uygun, sözleşmeli olsun
Soran+1 yılDedim benim malım kira mı vereceğim sizin hakkınız yok diyor.
Bir de babam evliydi üvey anne faktörü var.
O da diyor ki
Kimseye kira falan verme satalım sen de payını al bende diyor
Kafam karıştı- +1 yıl
Üvey anne de tam şeytan ahahshs
Amcana açık açık söyle, burası benim geleceğim de. Babama verdiğin paranın bir kayıtı dekontu yoksa gaspçılık yapıyorsun de. Belli ki adam senden çok mal düşünüyor. Ona hak ettiği karşılığı ver.
Soran+1 yılÜvey anne için niye öyle dedin?
Amcana pay verme
Amcanın hakkı yok sat malları eğitim paran çıkar zaten
Ya da başkasına kiraya ver diyor
Amcam öyle desem kötü olur
Çünkü o orasının kendi hakkı olduğunu düşünüyor zaten- +1 yıl
Sen laftan anlamazsın. Sat kurtul parayı da tatilde ye.
Soran+1 yılSatmama da amcamlar karşı işte
Çünkü ordan geçiniyorlar- +1 yıl
Sabrımın tükendiği noktaya geldik. Mesaja gel akıl vereyim yoksa çıldırazaamm
Soran+1 yılGerek yok
- +1 yıl
Yolun açık olsun
- +1 yıl
@mina15 niye yapmasın? Ne kötülüğümü gördün
- Aile & Toplum konusunda 804 cevap paylaştı.
+1 yılAsla, asla ama asla yapmayın. Bir avukat tutun o işlemleri halletsin, her ne söylerse söylesin kandırılmayın.
03 Yorumla
Soran+1 yılAnnem de illa ver onlara
Onlar da seni okutur diyor- +1 yıl
Hayır, avukat tutun o her şeyi halletsin. Yapmayın sonra ağlarsınız halinize
Soran+1 yılMalları alıp borç mu takarlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaparsan dunyadakı en aptal ıslerden bırısını yapmıs olcaksnbırısı ölduk sonra arkasından onu soylerler hep. Hıc gırme o topa de ki oyleyse ahırette hesaplas.
14 Yorumla
Soran+1 yılAnnem de diyor ki bana sen ver hakkını amcama amcan seni okutur benim gücüm yok
Cevap sahibi+1 yılKımseye hakkını vermıosn. Gucense bıle annene dahı verme cevabın da su olsn sana cok güveniyorum iyi niyetinden gram suphem olamaz ama ama annecım senı kandırırlar. Senın kandırılmıcana emın deglm o yuzden yasalar ne verdıyse oylr devam edelm elbet buyucem. Bu kadar
Cevap sahibi+1 yılGleıp de amcan okutur falan hıkaye o işler. Ilk etapta amcadan dayısan yakınlardan korkS elden daha zararlar son sözm de bu Allah a emanet
Soran+1 yılSağolasın
sakın. amca baba yarısı değil, baba dolandırıcısidir
03 Yorumla
Soran+1 yılAnnem de ver amcan seni okutsun benim gücüm yok diyor
Soran+1 yılBorçlar da var arada
Ne alaka yaaa bu zamana kadar babandaynmis saçmalık
05 Yorumla
Soran+1 yılAnnem de diyor ver seni okutur benim gücüm yok
Soran+1 yılBabamın eşi var üvey anne
O da diyor ki
Amcana verme ya başkasına kiraya ver ya da sat eğitim masrafın çıkar diyor
Soran+1 yılAnneme dedim üvey kadın bunu dedi diye
Bana
O kadınla görüşmeyeceksin
Konulmayacaksın
Senin paran yok malın yok hiçbir şeyin yok
Sen öğrencisin
Okula git işe gel dedi
Amcana ver her şeyi kendinde harçlık al dedi
Bağırdı bana
Aile & Toplum konusunda 460 cevap paylaştı. Hemen sat yatirim yap kendine kimseyi dinleme sen kiz basina napacaksin. parasiz
17 Yorumla
Soran+1 yılAmcama hak vermeyeyim mi
Soran+1 yılBabama yardım etmiş
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Soran+1 yılSağolasın
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılSakın vermeyin hanımefendi yalan söylüyor başınıza Talih kuşu konmuş tepmeyin sakın
09 Yorumla
Soran+1 yılAnnem de illa ver
Amcan seni okutur diyor- +1 yıl
Yüzünüze bakmaz hanımefendi vermeyin sakın pişman olursun
Soran+1 yılAnneme ne diyeceğim
- +1 yıl
Vermem deyin hanımefendi
Soran+1 yılDedim
Bana sen hastasın seni doktora götürmek lazım şüphecisin diyor- +1 yıl
Olsun anneni sakın dinleme verme
Soran+1 yılAnnem bana bağırdı
- +1 yıl
Ne yaparsa yapsın hanımefendi ben sizin için söylüyorum vermeyin sakın
Soran+1 yılTamamdır
Seni kandırıp mirasa konmaya çalışıyor çakall sakın verme
111 Yorumla
Soran+1 yılAnnem de eğitim masrafın çıkar seni okutur benim gücüm yok diyor
Soran+1 yılİşletmenin borcu da var
Amcam ben borcu ödeyip kendim işleteceğim
İleride biz ölünce size kalır dedi
Soran+1 yılVar onlar da hak amcamın diyor
Soran+1 yılVermez
Soran+1 yılAnnemle de bas edemiyorum
Soran+1 yılOnlar başvurur zaten
Sakın böyle bir hata yapma. Babana ait babanındır orası. Çökmeye çalışıyolar.
016 Yorumla
Soran+1 yılAnnem de zorla ver diyor
Onlar seni okutsun diyor
Soran+1 yılAnnem benim gücüm yok diyor
Zaten anlamam o işlerden diyor
Bir de babam evliydi üvey anne de var.
O kadın da satalım gitsin kimseye pay verme diyor
Soran+1 yılKar payı olayını kabul etmiyor amcam
Çünkü orası benim malım benim yerim diyor
Babam açarken işi amcamlar yardım etmiş bu doğru ama senelerce de bunu kullanarak babamdan para istediler babamda verdi.
Hatta bu anlaşmazlıklar sonunda annem dayanamadı ayrıldı
Devamlı onlara bakıyorsun yeter dedi.
Soran+1 yılŞu an amcamın ev faturaları bile babamın üzerine
Çünkü babamın işinden ödeniyor
Onlar da oradan geçiniyor.
Emlakçıya ver sat olayını üvey anne de dedi.
Amcanı ile karıştırma dedi.
Soran+1 yılSatmamızı da kabul etmiyorlar
Soran+1 yılEvet öyle
Soran+1 yılAnnem de bağırdı bana
Sen hastasın şüphecisin seni psikiyatride götüreceğiz diyor
Soran+1 yılEvet annem zaten engel oluyor o arkamda durmadığı için bir şey yapamıyorum
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKabul etme, hakkını yedirme. Ayrıca o aldıysa belgesi var mı?
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. yalan söylüyor ve resmen mirasa çöküyor. Akraba böyle bir şey işte
00 YorumlaFinansal durumun iyi değilse amcanın sözüne güvenme. Babanın vefatından 2 ay sonra dükkan isteyen amcanın bana göre verdiği sözün hükmü yoktur.
He he diyerek geçiştir.00 Yorumla
+1 yılİnsanlar dünya malına verdiği kıymeti, birbirine vermiş olsaydı şu an çok farklı hayatlarımız olabilirdi. Her şey senin olsun, yarın ölünce hiçbir önemi kalmayacak. Az olsun, öz olsun.
02 Yorumla- +1 yıl
Allah rahmet eylesin.
Soran+1 yılSağol
Gizli Üye(30-35)+1 yılolur mu öyle şey baban vefat etmiş size kalır
01 Yorumla
Soran+1 yılBaban kendi mi çalışıp aldı orayı diyorlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılsakın ha sakın aynı olay bir şansım olsada çıktı sakın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSakin vermeyin o senindir artık, kaç yaşındasın ve kac kardeşsiniz bir sorum olucak
00 YorumlaVerme. Verecek olsa baban vasiyet ederdi. Şark kurnazlığı yapmasın amcan.
05 Yorumla
- +1 yıl
Bu devirde bir ağaç kadar yer almak bile ne kadar zor farkındamısın? hiçbir şey yapamasan bile sat orayı başkasına. Parasını at bankaya okul işinde kullan.
Bak o kadar yorum okudum kimse ver dememiş. Başında baba olmadığı için yakın zamanda kaybettiğin için kendini gucsuz hissetmen normal. Ama hukuki olarak kimse seni buna zorlayamaz. Amcan baban hayattayken dukkanı alamamış bu saatten sonra ıstemeye hakkı yok. Yabancıya sat yıne onlara verme. Ayrıca daha 2 ay olmus ne paragoz ınsanlarmıs bu senın amcaların. Kufredesim geldi
Soran+1 yılBabamın eşi var üvey anne o da diyor amcana verme ya başkasına kiraya ver ya da sat eğitim masrafın çıkar diyor
O da para peşinde mi
Soran+1 yılDinledim
Amcana güvenme işyerinin borcu da var tapuyu alınca borçlarını ödemezse ne olacak dedi.
Annem de o kadınla konuşmayacaksın görüşmeyeceksin
Senin bir şeyin yok
Paran da borvun da
Okuluna git Eve gel
Amcanlar harçlık veririse al dedi
Ve bana bağırdı
+1 yılTabiki hayır, babanın malı senindir.. Onlar zaten büyükbabandan paylarını almışlardır.
07 Yorumla
Soran+1 yılYok babam açarken amcam gardım etmiş
- +1 yıl
Babandan kalan miras mal mülk evlatlarınındır. Ve eşinin.. Gerisi boş..
Soran+1 yılEşi var üvey anne
O da amcana verme ya başkasına kiraya ver ya da sat eğitim masrafın çıkar diyor- +1 yıl
Senden yana oluşu güzel, karar senin. Maddi Durumun idare edebilecek gibiyse kiraya verebilirsin, satmayı düşünüyorsan bu işlerden anlayan birilerinden yardım talep edebilirsin.
Soran+1 yılSatmak ya da kiraya vermek daha iyi
- +1 yıl
Hayırlısı olsun o zaman :)
Soran+1 yılAmin
Amcanı hayatından sil o senin babanın neticede artık
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılDolandırıcı bir amca kokusu aldım
05 Yorumla
- +1 yıl
Okutmayacağından emin ol yeter
Soran+1 yılNe yapmalıyım
- +1 yıl
İşinin başına geç öğren işlet dükkanı
Soran+1 yılÖğrenecek bir iş değil
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılkesinlikle vermeyin ve uzaklaşın amcanızdan
01 Yorumla
Soran+1 yılAnneme böyle dedim
Annem de ver seni okutur benim gücüm yok diyor
+1 yılHayır , mülk sana ait
010 Yorumla
Soran+1 yılAnnem de ver amcanlara seni okutur diyor
- +1 yıl
Amcan seni okutsaydı , sana ait olan dükkanı istemezdi
Soran+1 yılAnneme bunu dedim
Sen hastasın seni psikiyatride götüreceğiz diyor
- +1 yıl
Önce seni götürelim ikimizi birden tedavi etmiş oluruz de
Soran+1 yılDelireceğşm ama gerçekten
- +1 yıl
Annen cahil galiba
Soran+1 yılBabamın eşi var üvey anne o da diyor ki
Amcana verme ya başkasına kiraya ver ya da sat eğitim masrafın çıkar diyor
Hangisi mantıklı bilemedim- +1 yıl
İş yeri ne peki? Ya sat ya da kiraya ver
- +1 yıl
Amcana verme dinleme kimseyi , babamın emaneti de maneviyatı var de geç
Sakın verme ben olsam vermezdim
01 Yorumla
Soran+1 yılNe yapacağım peki
Sakın yapma bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılVermeyin tabiki de srfsiz seni kandırıyo
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 847 cevap paylaştı. Sakin senin amcan serifsiz evladim
06 Yorumla
Soran+1 yılAnnem de illa ver
Benim gücüm yok o seni okutur diyor
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılBilmiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılVerme sakın yalana bak
01 Yorumla
Soran+1 yılAnnem de diyor ki
Ver amcan seni okutur benim gücüm yok
Gizli Üye(25-29)+1 yılsakin kabul etme tongaya gelirsin
00 YorumlaSakın öyle bı hataya düşme
012 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Soran+1 yılBabam her ay amcama oara veriyordu zafeb
Amcamın evi de babamın işinden geçiniyordu
Soran+1 yılBiz yapamayız ki o işi
Babam kendi zor yapıyordu
Soran+1 yılBir de babamın eşi var üvey anne
O da amcana verme ya başkasına kiraya ver ya da sat eğitim masrafın çıkar diyor
Soran+1 yılAnnem de o kadınla konuşma
Senin hakkın yok bir şeyin yok
Sen öğrencisin
Okuluna git eve gel
Amcana ver herşeyi dedi
Soran+1 yılBana bağırdı
Eğer böyle yaparsan seni doktora götüreceğiz sen hastasın şüphecisin dedi
- Aile & Toplum konusunda 450 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle vermeyin.
00 Yorumla
+1 yılVerme
00 YorumlaHayir tabi ne hakla verme
00 YorumlaVerme
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Verme sakın
018 Yorumla
Soran+1 yılZorla istiyorlar
Soran+1 yılAnnem de diyor ki
Ver onlar da seni okutsun
Benim gücüm yok diyor
Soran+1 yılNe olabilir sonucunda
Soran+1 yılBir de üvey anne var babamın eşi
O da diyor ki amcana verme
Ya başkasına kirala ya da malları sat eğitim masrafın çıkar diyor
Soran+1 yılNasıl yapmalıyım
Soran+1 yılÜvey anne para peşinde mi acaba
Soran+1 yılÜvey kadın kötü bir şey demiyor o zaman
Soran+1 yılAnnem de o kadınla konuşma seni yanlış yönlendiriyor
Senin bir şeyin Yok okuluna git gel
Amcandan da harçlık al deyip bağırdı bana
Soran+1 yılÖyle
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılvermemelisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlmaz canım de
00 YorumlaAslaa
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!