Ailemi hep gurulandırdım hep mutlu ettim ama bana aynı bi hayvanmışım gibi davranıyorlar ama erkek kardeşim onları sinir ediyor ama onu kral gibi yaşatıyorlar ama bana gelince sanki en adi insanmışım gibi davranıyorlar bunun nedeni çirkin olmam mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÖyle düşünme sakın her ailede veya ebeveynde annelik babalık içgüdüsü olmuyor sorun onlarda onların ayıbı cahilliği sen kendini bunda sorumlu tutma sakın senlik hiçbir şey yok
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
4Cevap
+1 yılçünkü sana davrandıkları gibi davranmıyorsun kötü davranan insan el üstünde olur yoksa olacakları bilir
30 YorumlaHiç bir anne baba çocuğunun çirkin olduğunu düşünmez.
Her anne baba en güzel yakışıklı çocuğun kendi çocuğu olduğunu düşünür.20 Yorumla
+1 yılÇirkinlik değildir. Kendinizi çirkin olarak görmeyin. Erkek çocuğunu daha üstün görüyorlar. Bu çoğu ailede var maalesef.
20 Yorumla
+1 yılHayır sadece cinsiyet ayrımı yapıyorlar. Erkegi daha üstün görüyor senin ailen
20 YorumlaNeden böyle düşünüyorsun ki, çirkin olduğun için değil. Aileni tatmin etmek zor ve erkekleri daha üstün görüyorlar demek ki. Çok kötü:(
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılÇok moraliim bozuluyor şöyle soruları görünce ya
31 Yorumla
Soran+1 yılBide yaşayanların halini düşün
+1 yılNe alakası var yani öyle düşünme
00 YorumlaEn alakasız sebep çirkinlik bence
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılailen muhafazakar mı?
090 Yorumla
Soran+1 yılEvet maalesef
Cevap sahibi+1 yılnasıl bildim ama. erkek olsan çirkin mirkin de olsan el üstünde tutulursun. burdaki olay kız/ kadın olman
Soran+1 yılBen anlamıyorum madem muhafazakarlar e peygamberimiz kadınlara değer verin diyor ama bizim millet kadın sanki onu öldürecekmiş gibi davranıyor
Cevap sahibi+1 yıldeğer verin filan demiyor. sen peygamberin yarattığı dini daha iyi anlamalısın. bir erkeğe 4 kadın. bir erkeğin şahitliğine karşı 4 kadının şahitliği vs vs.. kadınlar hep erkekten geride olmalıdır vs
- +1 yıl
Adammsın kız
- +1 yıl
Aksine bence dinler kadını aşağı görüyorlar
- +1 yıl
Allah tek eşliliği uygun görür araplar sınırsız kişiyle evlenebilir onlarda böyle bi sınır yok tek kişiyle evlenme kuralına hangi Arap uyar sence
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa Ahh canımm, bu dinden bir haber. Allah ayette erkeklere dört eş hakkını vermiş gelmiş tek eşliliği uygun görür diye.
- +1 yıl
4 eşin hangi durumlarda verildiğini biliyor musun peki
- +1 yıl
ya da kadın 2. eş olmak istemiyorsa 4 eş nereden bulucak
- +1 yıl
o zamanlarda kadınlar çalışmıyordu hakları yeniyordu savunmasızdı erkek olmadan napıcaktı
- +1 yıl
bi savaş olsa tecavüze uğrar fiziksel olarak güçsüz korunmaya muhtaç
- +1 yıl
mesela dinde 3 kere evlenip boşanmakta hoş görülmüyor
- +1 yıl
e hani bunları yok sayıyon
- +1 yıl
kim bilmeyen
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa Ayette bunun erkeklerin hakkı olduğu kimsenin karışamadığı geçiyor. Şimdi ki imamlar da kadınlar düşman olmasınlar diye bu gerçeği saklıyor abidik gubidik dinden olmayan şeyleri anlatıyorlar. Mesela diyorlar ki erkek izin almalıdır karısından çoğul evlilik yaptığında. Hangi peygamber, hangi sahabe, hangi alim izin almış, hadiste mi geçiyor ayette mi geçiyor? Bence dininizi iyi öğrenin yoksa yaşadığınızı din zannedersiniz. Mesela sen Müslümansan şu an profilinde açık bir kadını koyman küfür. Çünkü haramı meşrulaştırıyorsun, haramı meşrulaştırdığın içinde dinden çıkıyorsun.
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa Senin tanrın ve peygamberin kuranın hükümlerinin her çağ ve asırda uygulanmasını söylüyorlar.
- +1 yıl
öyle bişi geçmiyor peygamber bile kızının üstüne kuma gelmesini engelledi ya kızımı boşa ya da 2. eş alma dedi
- +1 yıl
evet izin alabilir ama kadında o durumda boşanma hakkına sahip
- +1 yıl
hiç bi baba da kızının 2. eş olmasını istemez
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa Ahaha cahil. İyi dinle. hz muhammed Ali ranh ve ebu sufyanın kızıyla evlenmesini engelledi çünkü ebu sufyanın kızı fatımayla eşit görülecekti ikisi denk değillerdi bu yüzden hz muhamemd engel olmuştur
- +1 yıl
böyle bi şartta yok
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa O zaman peygamber tanrının emrine itaat etmedi
- +1 yıl
üslubuna dikkat et yalan yanlış bilgi paylaşma
- +1 yıl
o bir ittat değil
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa Tamam sen kendini kandırmaya devam et bu arada eğer burası islam devleti olsaydı kellesi gidecek kişilerdendin.
- +1 yıl
İslam hoşgörü dinidir ve Allah'tan başkası can alamaz
- +1 yıl
sen dini kötülüyorsun
- +1 yıl
🤣😂 kızım bak ben dinlerin içinde birisiyim, sana buradan bir ilmimi yollarım görürsün
- +1 yıl
ama bak çok sevdiğim lâiklik tecavüzcüleri destekliyor
- +1 yıl
onları hemen salıyor
- +1 yıl
sen fazla körsün
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa bak bekle sana her şeyi deliliyle anlatıcam
- +1 yıl
ama bende çok araştıran biriyim saf değilim
- +1 yıl
görelim bakalım
- +1 yıl
Bizler, İslam devleti olmadığı için hem tevhide hem de şeriatın pratik hayatta uygulanmasına savaş açıldığı bir zamanda yaşamaktayız. Zamanımızda kadınların en çok fitneye düştüğü nokta, Batı zihniyetinin etkisiyle, çoğul evliliktir. İslam düşmanları nasıl ki şeriatın hâkim olmaması için uğraş veriyorlarsa bu çoğul evlilik meselesi üzerinde de çokça durmaktadırlar. Öyle ki bir kimse Amerikan vatandaşı olacaksa çoğul evlilik yapmayacağı konusunda ondan söz alırlar ve şayet çoğul evlilik yaptığı tespit edilirse ona vatandaşlık vermezler. Hatta kendini Müslüman devlet sanan ve kanunlarında çoğul evliliğin serbest olduğu ülkelerde bile bu meseleye karşı savaş açılmıştır. Dolayısıyla Müslüman kızın, evleneceği Müslüman erkeğe böyle bir şart koşması, bu kızın hâlâ cahiliyenin etkisi altında olduğuna dair bir alamettir. Bu sebeple böyle bir kıza karşı dikkatli davranılmalı, evlenmeden önce imanı konusunda imtihanlar yapılmalıdır.
İslam devletinde yazılmış olan kitaplarda bu mesele hakkında her ne kadar âlimlerin farklı görüşleri sunulmuş olsa da zamanımızda bu meseleye karşı hassas olmalı ve cahiliyenin etkisi altında kalan kızlara karşı dakik olmalıyız.
Âlimler bu meseleyi; İslam devletinde yaşanıldığı, yani çoğul evliliğin toplum tarafından normal kabul edildiği, cahiliye etkisinde kalınmadığı ve bu konuda fitnenin söz konusu olmadığı bir zamanda şu şekilde ele almışlardır: Bazı âlimler bu şartı batıl saymışlar ve kadının böyle bir şart koşamayacağını söylemişlerdir. Bazı âlimler kadın şart koşsa da bu şartın geçerli olmayacağını söylemişlerdir. Bazı âlimler ise “Kadın böyle bir şart koşabilir ve kocası evlenirse bu durumda kadın isterse boşanmayı talep eder isterse talep etmez.” demişlerdir fakat bu, zayıf bir görüştür. Kuvvetli olan, diğer âlimlerin görüşüdür.
- +1 yıl
Bu hüküm, İslam devletinde iken böyledir. Zamanımızda ise tek evlilik diye cahiliye zihniyeti, tek evlilik putu vardır. Bu sebeple bir Müslümanın bir kızla evleneceği zaman ilk yapacağı şey, çoğul evlilik imtihanı olmalıdır. Eğer kızın çoğul evlilik konusunda sıkıntısı varsa Müslüman değildir ve cahiliye adetleriyle dolmuş biridir. Dolayısıyla ona böyle bir kızla evlenmemesi söylenir.
Çoğul evlilik, İslam’ın caiz gördüğü bir şeydir ve bu, bir nasip işidir. Kimi çoğul evlilik yapmak ister fakat nasibinde olmadığı için yapamaz; kimi de çoğul evlilik yapmak istemediği halde nasibinde olduğu için yapar.
İkinci eş, birinci eş gibidir; bir nasip, bir rızıktır. Birinci hanımın bunu bilmesi gerekir. Tabii bilmesi demek, iman etmesi demektir. Çünkü kişi bilir fakat iman etmeyebilir ya da iman ettim dediği halde pratikte aksi bir davranış gösterebilir. Dolayısıyla İslam devletinin olmadığı ve çoğul evliliğe savaş ilan edildiği bir zamanda, hele de kadınların küfrü daha çok bu konuda ise bu mesele üzerinde titizlikle durulmalı ve evlenecek kızlar bu konuda imtihan edilmelidir. - +1 yıl
bir müslümanın 4 kez evlenmesinin şartları nelerdir?
İslam, ayette geçtiği gibi; çoğul evlilik için adaleti şart koşmuştur. Çünkü erkek, birden fazla hanımla evlenir ve aralarında adaleti sağlayamazsa ev düzeni ve aile yapısı bozulur. Ailede mutsuzluk başlar. Böylece sevgi üzerine bina edilmesi, birbirine sıkı sıkıya bağlanması gereken aile bağları, bu haksızlık sebebiyle kopar ve aralarındaki sevgi düşmanlığa dönüşür.
Fakat eşler arasında adalet sağlanırsa, ailede hiçbir problem çıkmaz ve aile yapısı kuvvetlenir.
Rasulullah (s. a. s), sahabeler, Hulafai Raşidin ve onlardan sonraki salih alimler çoğul evlilik yapmışlar ve eşleri arasında adaleti sağlamışlardır. Bu nedenle aile yapılarında herhangi bir zedelenme, bir zayıflama olmamış, bilakis birbirlerine daha kuvvetle bağlanmış ve daha çok destek olmuşlardır.
Rasulullah (s. a. s) ve sahabeler, hanımları arasında adaleti o kadar güzel sağlamışlardı ki, onlar, günü gelen hanımın izni olmaksızın diğer hanımlarının odalarına girmezlerdi. Hatta Rasulullah (s. a. s) hastayken, diğer hanımları, hastalığını Aişe (r. a)'nın odasında geçirmesine izin verinceye kadar, bu haliyle hanımlarının odalarını dolaşırdı.
Sahabeler de bu adaleti Allah'ın istediği şekilde yerine getirmişlerdir. Çünkü Rasulullah (s. a. s), hem söz hem de pratik uygulamalarıyla onlara örnek olmuştur.
Rasulullah (s. a. s) şöyle buyurmuştur:
"İki hanımı bulunan bir kimse hanımlarından birine diğerinden daha çok meylederse (ve aralarında adaletli davranmazsa) kıyamet gününde bir tarafı felçli olarak gelecektir." (Ebu Davud, Tirmizi Ahmed) - +1 yıl
@zPSiCoPaTa Yani eğer erkek kadınları hakkında adaletli olursa dört evlilik yapabilir ve bunu karısına söylemesine gerek yoktur
- +1 yıl
“Ne kadar isteseniz kadınlar arasında adaletli davramaya güç yetiremezsiniz.” (Nisa, 4/129)
- +1 yıl
ama hiç bi kadında 2. eş olmak istemez ha nadiren isteyen var onlar ayrı
- +1 yıl
bu bi şart değil zorunlulukta yok
- +1 yıl
istemezse evlenmez
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa Bak işte istemez dediğin an o kişi kafir olur çünkü allahın ayetine karşı gelmiştir ister bu ayeti kabul etsin ister etmesin eğer bu hoşuna gitmezse bu kimse dinden çıkar
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa tabii eğer erkek dört evlilik istemezse evlenmez şart değil ama kadında buna mani olamaz
- +1 yıl
bu bir şart değildir kimse de zorla biriyle evlenmez ve ailesinin onay vermesi gerekiyor
- +1 yıl
isterse kadın boşanabilir
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa Ahh sen gerçekten dinden bir habersin
- +1 yıl
İslamda kadının boşama hakkı yoktur
- +1 yıl
Dört kadınla evlenme konusu, illa dört tane eş olacak anlamında değildir. Esas olan bir kadınla evlenmektir. Ancak gerekli olması durumunda, bütün şartlara da uymak kaydıyla, iki kadın veya üç kadın veya dört kadınla evlenilebileceğine izin verildiğini göstermektedir.
İslam dini Arabistan Yarımadasına yayıldığı sırada, bir kısım Cahiliye âdetleri de bütün tesirleriyle hükmünü icra ediyordu. İslamiyet bunlardan bazılarını tamamen kaldırıyor, bazılarını mutedil hale getiriyordu. Bunlardan birisi de Cahiliye dönemindeki sınırsız kadınla evlenme meselesi idi. İslamiyet gelmeden önce Arap Yarımadasında erkekler, sayı tahdidi olmaksızın, istedikleri kadar kadınla evlenebilirlerdi.
İşte Kur'an-ı Kerim bu cahiliye âdetine bir sınırlama getirdi. Azami olarak dörde kadar evlenebileceğini açıkladı. Cenab-ı Hak
“Eğer hanımlarınız arasında adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, sadece bir tane ile yetinin.” buyurdu. (Nisa, 4/3)
- +1 yıl
bence sen öylesin
- +1 yıl
ama bunu başaramıcan
- +1 yıl
böyle bi durumda var
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa Sen kendini kandırmaya devam et, dinini iyi öğrenmezsen olacağı bu artık sana laf anlatamam beynin almıyor çünkü anlattıklarımdan yazma
- +1 yıl
asıl senin beynin almıyor okuduğunu bile anlayamıyon
- +1 yıl
senin gibiler kafir oluyor işte
- +1 yıl
İtiraz:
Bir kadının üzerine bir başka kadınla evlilik yapıldığında eşler arasındaki karşılıklı sevgi ve şefkatin yerini nefret, kıskançlık, kin ve intikam duyguları alır. Bu duyguların etkisi altında kalan kadın aile içi vazifelerini ihmal eder, kocasından intikam almaya kalkışır, bunun için israftan kocasını aldatmaya kadar birçok olumsuz davranışlara sapabilir.
Cevap:
İslâm duyguyu dışlamamakla beraber aileyi, duygu temeli üzerine değil, mantık ve fayda temeli üzerine kurmuştur. Bu tercih insanların duygularını öldürmeye değil, ikinci plana itmeye, aklın ve inancın kontrolüne vermeye yöneliktir. Duygular, meyiller ve psikolojik tavırların çoğu telkin ve eğitim ile oluşur ve değişirler; birden fazla kadınla evliliğin yaygın olduğu bir toplumda İslâm kadınının duygular ile tek kadınla evliliğin geçerli olduğu toplumlardaki kadınların -bu konu ile ilgili duygu ve eğilimleri- aynı değildir. Bu olgunun delili, kadın ve erkeğin zinası konusunda İslâm ve Batı toplumları arasındaki farklı anlayış ve tavır alıştır. İslâm kadınlar meşru nikahla evlenmiş kadınlara ve birden fazla kadınla evli erkeklere karşı fazla olumsuz tepki göstermezken, gerek kadının ve gerekse erkeğin karşı cins ile veya hemcinsi ile yaptığı zinaya, fuhşa karşı olumsuz bir tavır takınmakta, bu fiili şiddetle kınamakta, ayıp ve günah saymaktadırlar.
Bu sosyo-psikolojik vakanın tabii bir sonucu olarak Batı toplumlarında zinanın her çeşidi daha fazla yaygınlık kazanmış, hatta meşrulaştırılmak üzere kanun teklifleri, hukukî düzenlemeler yapılmıştır.
İslâm topluluklarında ikinci eşler, kendi serbest iradeleri ile ikinci eş olmayı istemektedirler, birinci eşler de ortak istememeleri halinde, evlenme akdini yaparken bunu şart olarak ortaya koyma hakkına sahiptirler. Tarihî tecrübe İslâm ailelerinde, birden fazla kadının bulunması halinde israf, intikam zinası, aileye ait vazifelerin ihmali gibi davranışların nadir olduğunu göstermiştir.
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa sen git dinini iyi öğren dinini iyi bilseydin burada işin olamzdı zaten
- +1 yıl
Evvelâ şunu ifâde etmek gerekir: çok evliliği, İslâm başlatmamıştır, sınırsız sayıda kadınla evliliği benimsemiş bir düzeni belli sınırlamalara tâbî tutmuştur.
Bilindiği gibi Arabistan'da veya dünyanın diğer ülkelerinde Peygamber Efendimiz (asm)'den önce (Câhiliye devrinde) sayısız kadınla birlikte olma imkânı vardı. Bunlar bazen herkesin bilgisi dahilindeki onlarca kadınla evlilik, bazen satın alınan câriye yoluyla veya gayr-i meşru sayısız ilişki (zinâ) yolları ile yapılmaktaydı. Bu durumdan fıtraten bozulmamış insanlar rahatsız olmakla birlikte, umûmî gidişe karşı durulamıyordu. (İslâm'ın bu vasfını diline dolamış Batılıların yaşadığı hayat ve âilevî durumları hâlâ çok farklı değildir.)
* Dört kadınla evlenebilmek bütün mü'minler için bir "emir" değil, bazı durumlarda tanınmış bir hak ve "izin"dir (ruhsat). - +1 yıl
@zPSiCoPaTa peki bana delil getir hadis ayet ben sana getirdim deliliyle beraber be n delil göremiyorum attıklarında
- +1 yıl
"Ne kadar gayret ederseniz edin kadınlar arasında adalete güç yetiremezsiniz. Binaenaleyh, birine büsbütün meyledip diğerini askıya alınmış gibi bırakmayınız. Eğer nefsinizi ıslah eder, Allah'tan korkup haksızlıktan sakınırsanız; hiç şüphesiz ki, Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir." (Nisa, 4/129) buyurulmuştur.
Peygamber Efendimiz (asm) de şöyle buyurmuşlardır:
"Bir erkeğin nikahında iki kadın bulunur da, aralarında adalet gözetmezse, kıyâmet gününde bir tarafı felçli olarak diriltilir." (İbn-i Mâce, Nikah, 47)
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa Hey Allahım ben onun delilini demiyorum biliyorum şartı var o da adaletli olması benim attığım yaızda da o vardı zaten
- +1 yıl
* Savaş ve benzeri, erkeklerin toplu bir şekilde yok edildiği hallerde, bakıma muhtaç ve ortada kalmış kadınların şahısları ve toplum adına ne gibi zorluklar ve zararlarla karşılaşabileceği ortadadır. Geçimini bir şekilde temin etmesi gereken kadın hangi kapıya, ne yüzle müracaat edecek ve nelerle karşılaşabilecektir? Bunun tarihteki en güzel misali, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Almanya'da yaşanmıştır.
- +1 yıl
* Erkeğin birden fazla evlenme hakkını kullanması, kadının nikâh esnasında ileri süreceği şartla kısıtlanabilir. İslâm'da nikah akdinin tesisi için iki tarafın rızası şart kabul edilmiştir. Bu nikâh akdi esnasında, kadın "eşinin sadece kendisiyle evli kalmasını" şart olarak ileri sürülebilir. Erkek bu şarta riayet etmeyip başka kadınlarla nikah yaparsa, kadın hakime müracaat ederek "boşanma" isteyebilir.
Bütün bu şartlar göz önünde bulundurulduğunda, İslâm'ın hayatın her safhasını ve her türlü durumu düşünerek böyle bir şeye izin vermesi anlaşılabilir. O sadece sağlıklı olanların değil, yaşlı ve güçsüzlerin de dinidir. O sadece rahatlık anlarının değil, zor zamanların da dinidir. O sadece erkeğin değil, gözetilmesi gereken bütün haklarını koruduğu kadının da dinidir. Âilenin sebepsiz yere yıkılmasına, çoluk çocuğun sefâlet ve felâkete düşmesine göz yumamayacak kadar ferdi ve toplumu düşünen, insanlığın iffetini ve haysiyetini koruyan yegâne dindir.
Bu duruma göre çok evliliğin mübah oluşu zaruret, ihtiyaç, özür veya geçerli bir maslahattır.
- +1 yıl
ve adaletli olması da imkansız kadınlar doyumsuz çünkü ve ne alıyorsa aynını diğerlerine de almak zorunda
- +1 yıl
duygusal olarak bile öyle
- +1 yıl
Soru: kadin kocasini kiskandigindan dalayi onun ikinci esi almamasini isterse bu kadinin hukmu ne olur?
Cevap: Kadının kocasının ikinci eş almasını istememesi, normal bir şeydir. İstememesi başka, karşı gelmesi başkadır. Önemli olan; bu hükme karşı gelmemesidir. Çünkü kocanın ikinci bir evlilik yapması, caiz olan bir durumdur.
Bu durum neticesinde bu hükme sabredip karşı gelmemesi ve yine, kocasına bundan dolayı eziyet vermemesi gerekir. Elbette bu davranış, iman eden bir kadının ahlâkını ortaya koyacaktır!
Eğer ki kadın kendi hakkını alamazsa o zaman kızma, üzülme ve karşı çıkma hakkına sahiptir.
Soru: keske bizim seriatimizde boyle bir sey caiz olmasaydi diye dusunurse hukmu ne olur?
Cevap: Böyle diyen kimsenin hükmü kâfirdir. Zira din tamamlanmıştır. Müslüman olan kişinin bu hükme karşı kayıtsız şartsız en iyi hüküm olduğuna dair iman etmesi gerekir. Aksi hâlde bu kimsenin imanından söz edilemez..!
- +1 yıl
Soru: ya da soyle derse diger hanimi getirirsen ben direk babamin evine giderim derse hukmu ne olur?
Cevap: Böyle diyen kişinin hükmü kâfirdir. Bu kimsenin Allah (c. c)'ın hükmüne karşı geldiği aşikârdır.
Kadın: ‘’Ben Allah'ın hükmüne karşı gelmiyorum ama babamın evine giderim’’ derse gene hükmü aynıdır çünkü bu, apaçık Allah (c. c)'ın hükmüne karşı gelmektir.
Aynı şekilde: ’'Evlenceksen beni boşa’’ sözü de, küfür olan bir sözdür.
Bu söz şuna benzer: ‘’Bu elmayı yersen eğer beni boşa!’’ Kişinin elma yemesi, ona zarar vermez. Bu, helal bir şey yaptığından dolayı haram bir şey istemektir. Bu ise apaçık olan bir küfürdür. - +1 yıl
Soru: ya da sen bir daha evlenirsen ben sana hayati zehir ederim derse hukmu nedir?
Cevap: Böyle diyen bir kişinin hükmü kâfirdir. Çünkü Bu, Allah (c. c)’ın hükmüne karşı gelmektir. Nice hanımlar lafta hükmü kabul ettiğini söyler fakat pratikte bu hükme karşı gelmektedirler!
Gerçekten imanlı olan bir hanım bilir ki: İkinci evlilik nasip meselesidir. Allah yazmışsa zaten olacaktır. Allah (c. c) yazmamışsa olmayacaktır.
Allah (c. c) evlenmek isteyen hanıma seçme hakkı vermiştir. İster bekâr, ister evli birisini seçer. Ama evlenmiş olan bir kadının, eşinin başka birisiyle evlenmesini engelleme hakkı yoktur. Koca evlenirken birinci eşinden izin alması gerekmez. Kocanın başka bir evlilik yapması, kadının iznine bağlı değildir. Erkek isterse hanımına söyler, isterse söylemez. Kadın bundan dolayı kocasına tavır alamaz.
Eğer ki koca adaleti gözetmezse veya zulmederse tavır alır ama itaatsizlik yapamaz bu ayrı bir meseledir. - +1 yıl
Şimdi yeter yazma.
- +1 yıl
o her kimse yalan anlatmış dinde böyle bi şart yok
- +1 yıl
ne yazacağımı sana sormadım
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa Tamam sensin
- +1 yıl
birine kafir demek başta o kişiyi din dışı eder zaten
- +1 yıl
ayrıca kadın evlenme şartı olarak 2. eş getirmemesini isteyebilir uymazsa boşayabilir
- +1 yıl
kadında evlenmiş biriyle olmak istememe hakkına sahip
- +1 yıl
yani akıllı olun kendinizi kuma yapmayın o zaman
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa İşte sen şimdi bu sözünle kafir oldun şimdi gelip bana müslümanlık taslama
yani akıllı olun kendinizi kuma yapmayın o zaman
- +1 yıl
e sen zaten şartları reddettiğin için öylesin
- +1 yıl
bazı kelimeler ve davranışlar dinden çıkarır
- +1 yıl
başkasının Müslümanlığını sorgulamakta öyle
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa işte sende artık bu kervandasın hayırlı olsun :)
- +1 yıl
@zPSiCoPaTa Senin ayet ve hadislere göre kafirsin
- +1 yıl
bunu diyen dini kötüleyen biri zaten Müslüman değildir ki
- +1 yıl
kafire kafir demek müslümanların yapması gereken bir şeydir bir de artık yazma bunaldım
- +1 yıl
sanki Müslümansında Müslüman olan birine bunu dersen çıkarsın
- +1 yıl
sen İslamı kötülüyon iftira atıyon
- +1 yıl
sen yazma lan asıl
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Kuruntu yapıyorsun
00 Yorumla
+1 yılcinsiyetçi lik
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKardeşin brad pitt mi?
12 Yorumla
Soran+1 yılAh bende bi anlasam :(
Cevap sahibi+1 yılAilen çirkinsin diye dışlamaz veya güzelsin diye sevmez sorun başka bir yerde dış görünüş olmadığına eminim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım