İslamda çelişkiler yok mu?

Beyyine/6
Şüphesiz, inkâr eden kitap ehli ile Allah’a ortak koşanlar, içinde ebedî kalmak üzere cehennem ateşindedirler. İşte onlar yaratıkların en kötüsüdürler.

Al-i İmran/85
Kim İslâm’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır

Al-i İmran/19
Şüphesiz Allah katında din İslâm’dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah’ın âyetlerini inkâr ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir

Al-i İmran/32
De ki: “Allah’a ve Peygamber’e itaat edin.” Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez.

Sizce de burada bir çelişki yok mu
Güncellemeler
+1 yıl
Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta) dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da "gayb"ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ede
Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca kuranda Müslüman olmayanların Cennete giremeyeceği söyleniyor. Allaha inansak iyi insan olsak ama Müslüman olmasak Cehenneme mi gidiceğiz yani?
Güncellemeler
+1 yıl
Kurantüm insanların eşit olduğunu soyluyor fakat burada erkekleri ustun kılıyor
Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca arkadaşlar ben ataist değilim yorumlarınıza dikkat edin.. Ailem deist babam hiç bir şeye inanmıyor.. Ben okuduğumu araştırdığımı yazıyorum
İslamda çelişkiler yok mu?