Eminim ki su soruyu soran kisi kuran dahi okumamis ve onu kavrayamamis bir insandir. Baska bir sitedw gormus buraya hicbir fikri dahi olmadan eklemis olan kisidir. Sen Kuran dan almak istediklerini alirsin ben almak istediklerimi alirim. Inanmak dusunmekten daha kolaydir sen bunu buraya eklerken bile dusunmedin. Su anda insanlar uzayin genisledigini kanitladirlar 1400 sene once kuran nasil biliyor. Herseyin bir yorungede oldugunu nasil bildi. Sirius yildizi kuran da sira diye gecee bak bakalim kuran 1400 sene once bunlari nasil bildi. Sen inanmaya bilirsin saygim da vardir ama insanlarin kafasini karistirmaya hakkin yok objektif davran yaz kimse bir sey demez. O inanmadiginiz Kuran insanlarin mallarini namuslarini canlarini su ulkede halen daha koruyor. Su ulkedeki insanlarin icinde zerre kadar Allah korkusu olmasa bu ulkede yer yerinden oynar. Tekrar diyorum inanmayan insanlara saygim vardir onlar baska yolu tercih eder biz baska yolu. Ben inaniyorum ve inanmakla da bir sey kaybetmeyecegim emin ol Yaradan dediginiz gibi olmasa dahi gene kaybetmeyecegim eger varsa siz cok sey kaybedeceksiniz. insan oyle kusursuz yaratiliyorki zerre kadar hata yok. Eee sorduklarinda maymundn geldik o oldu bu oldu. Sonuc olecegiz. Hadi ya insan gibi yuce varlik dogacak buyuyecek olecek. Toprak olacak cicek acacak ustunde bu yasam bu kadar basit ve ucuz degil. Internete yaz yaaa Nasa gibi bir kurum Kuran i inceliyor. Kisacasi siz inanmayanlara saygimiz var. Biz inanlar Rahman'in Adini Peygamberin Sefaatinden istiyoruz. Ailene once sor ben olunce islami kurala gore degil de yakin baliklara atin beni felan de bak ne oluyor. Ailene soramadiklarini burada sorma soracaksan sa objektif bilgili olarak gel sor...
17 Yorumla- +1 yıl
Tekrar diyorum inanmayana lafim yok ama Ateist ler hemen su yaniti verecek sabittir. ISTERSEN GEL SABAHA KADAR KONUSALIM. eee konusursun tabi hic bir seye inanmiyorsun ki. Ateist ile tartismaya mi girilir adam Haşa Allah a inanmiyor kendisi givi bir kula mi inanacak. Allah seni ıslah etsin su sacma yaziyi suraya koydugun icin...
Soran+1 yılKaçıncı söyleyişim bilmeden insanlara ataist vs deme hakkınız yok. Evet doğrudur aileme soramam çünkü ailem hiç bir dine inanmıyor ki ben diğer tüm dinlerin içinde islamı en doğru buldum ve şimdi sorguluyorum. Ailemin zaten hiç bir inancı yok ve ben de öyle olmak istemiyorum. Aileme gelince, onlara sordum cevabım peygamberler tanrının kuralları hepsi saçmalık dediler. Ki ben buna inanmıyorum. İnsanlara iftirada atmayın ben sadece okuduklarımı yazıyorum. Araştırdıklarımı. Herkez sizin gibi hazıra konamıyor.
Soran+1 yılOlmayacağımı nereden biliyorsun?
En İyi Cevaplar
Hani nerde çelişki var? Her ayette aynı şeyi diyor. Çelişkinin anlamını mı bilmiyorsun yoksa laf olsun torba dolsun diye mi yazıyorsun?
01 Yorumla
Soran+1 yılKuranda insanların eşit olduğunu soyluyor ama erkekleri kadından ustun kılıyor
+1 yılAynen öyle. Anahtar nokta islamdır. Bir insan Allah'a inanabilir. İyi insan olabilir ve iyilik yapabilir. Ki hristiyan ve yahudi olarak belki de milyonlarca insan var bu şekilde yaşayan. İyilik yapanlar, iyi insan olanlar, islamda amel sayılan şeyleri yapanlar müslüman olmadıkları için ödülleri bir şekilde bu dünya da verilir. Ahirete bırakılmaz. Cennete girmek için anahtar nokta dediğim gibi müslüman olmaktır. Şimdi iyi bir hristiyan mı yoksa kötü bir müslüman mı dersen eğer cennete girmek istiyorsan bu yolun temeli müslüman olmaktan geçer. Kötü bir müslüman ahirette öncelikle cehenneme gider. Bin yıl, on bin yıl, yüz bin yıl cezası her ne kadar ise, cehennemde cezasını çeker. Cezası bittiğinde ise en temel de yapması gerekeni yapıp, Allah'ın en son geçerli din olarak gönderdiği islama girdiği için mükafat olarak cennete gönderilir. Müslüman olmayanlar ise Allah'ın en son geçerli din olarak gönderdiği islama girmeyip geçerliliğini kaybeden önceki herhangi bir dinde kalmayı tercih ettiği için ilelebet cehennemde azap verir. Yaptığı iyiliklerin karşılığını dünyada almıştır zaten. Umarım açıklayıcı olmuştur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBna celiski olmayan tek bir din bile gosteremezsin
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
Soruş biçimin zaten saçma ve insanlar cevap verirken seni ateist olarak yargılıyorlar. İlk sorunun sonunda
Sizce de burada bir çelişki yok mu? Diye sormuşsun. Cevap vereyim yok. Din insan yaşantısına zor geldi mi yerini inkara bırakıyor ama cennette kolay kazanılmıyor. İnsan topraktan yaratılmış ve dna toprakta oluşan inorganik ve organik maddelerin dizilimidir. Al sana bir kanıt daha. @Sapientiaestpotentia arkadaşımız çok haklı. Yıllarca ateistlerin veya ateist bilimcilerin dini inkar etmeye çalışmaları ve hiçbir şekilde kanıt gösterememeleri çok ilginçtir. Kadını hafifçe döv olayına gelirsek ben Kuran ı yeni okumaya başladım ve bu ayeti de okudum. İslam boşanma zorunlu bir hale gelmediği sürece karşıdır. Evliliğin bitmemesi ve iffetsiz kadınlar için indirilen bu ayet evliliği kurtarmak ve tekrar yoluna sokmak amaçlıdır. Biz böyle desekte yine ateistler inkar edicektir. Müslüman olmayanlar cennete giremez. Sorunun cevabı uzunca burada yazılı https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3324 Ateist olmadığını bir güncelleme daha yaparak belirtebilirsin bu sayede farkındaysan daha iyi cevaplara da ulaşabilirsin. İyi geceler dilerim...10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılEvet bizi aydınlattın. Onca karşıt bilim insanı ve bilginin 2 milyar Hrsitiyanın bilmem kaç milyon Yahudinin onca ateistin hala somut bir şeye ulaşmadan kuran mealleri üzerinde ki yorum farklarından bize bunları gösterdin. Ya işiniz gücünüz yok mu arkadaş sizin ordan burdan ayet toplayıp onca insanın başaramadığı şeyi başarmış gibi yok çelişki var falan diye burada saçmalıyorsunuz. Yokluğunu kanıtla desem 10 sene durmadan konuşursun da tek bir kanıt gösteremezsin ben varlığını tek bir sineğin göz yapısından tesadüfen oluşmadığını kanıtlarım. Kurana önem veriyorsan sana inanmak kadar inanamak da serbest. diye bir öğretisi var bence sen ikinci şıktandevam et. İslam islam tutturmuşsunuz yok çelişkili yok eksik yok ben müslüman değilsem niye cennete gidemiyorum falan. Sanki dünyada diğer dinler kendinden olmayanlara da mükafat veriyor. Bir tek İslam kendinden olmayanlara cehennem vaadediyor gibi konuşmuşsun. Gidin başka işlerle meşgul olun.
44 Yorumla
Soran+1 yılNe işlerle meşgul olayım? anne deist babam bir şeye inanmıyor benim hiç bir amacım yok başka ne işlerle meşgul olayım?
- +1 yıl
Bilgelik güçtür' cevaplarını okudum. Helalin var. Ama anlamaz bunlar kendini sinirlendirme boşa. Kim neyi görmek istiyorsa o nettir. Gerisi flu.
Allah senden razı olsun.
Soran ' sana gelince Rabbim hidayete erdirsin seni demek istiyorum sadece.
Hayırlı geceler. - +1 yıl
Dinin dogmatik olduğu inanmanın şartsız olduğunu yok ben sorgulamadan yapamam dersen inanmamayıada izin verdiğini. Din dışına çıkarsak bu humanistik değil insanların dini inançlarına ne olursa olsun hoşgörüyle bakmak lazım. İslamda Yahudi Hristiyanlarla arkadaşlık yapmayın denir. Sence Yahudi Hristiyanlarla arkadaşlık yapmayın diyen bir kitabın inananları neden binlerce yıl komşu olarak iyi geçinmişler. Ve İslam komşunla iyi geçin der bu çelişki midir? Anlamak lazım İslam o ayette yani sizi dinine çekmek isteyen dininizden etmek isteyen kimselerle arkadaşlık etmeyin der onun dışında komşunuzdur iyi geçinin der. İşte bu kadar basit. Çelişki yok arapça türkçeden daha geniş anlamlı bir dl. O yüzden kuranın binden fazla tefsiri var. Harflar kelimeler aynı ama yorumlar farklı anlam genişliliği ve arkeik arapçadan dolayı. Arap bile okusa her biri farklı anlıyor. İşte bu farklı anlamalr sanki kuran çelişiyor etkisi veriyor.
- +1 yıl
Meğer millet dinden çıkmaya ne meyilliymiş aşağıda daha beterleri var. Adam türkiyede yüzde 92 kuranı okumamış diyor. Okuyan 8 de dinden çıkmış diyor. Yani 80 milyonluk ülkede 75 milyon kişi kuranı henüz okumamış 5 milyonda okuyup ateist olmuş diyor. Böyle bir mantık var mı ya. demek ki okuyan geçecek okuyan geçecek ateizme. Bana verdiği istatistiki veriye bak. Lafa gelince biz inanlar gerici bunlar bilimsel olurlar. Bunlardan bin tanesi pazarda 1 lira.
+1 yılTabi ki Allah' a inansan ama müslüman olmasan cehennemde güzel bir yanacaksın önce. Bunun sebebini bilmen için önce Yahudili'liği Hristiyanlıkta ki Baba oğul kutsal ruh üçlemesini vs bilmen gerek. Kaldı ki dini metinler bir roman hikaye kitabi değildir. Allah kelamı bu yazdıkların. Bizim ülkemizin basit ve çok kötü yazılmış anayasası hakkında bile cilt cilt kitaplar var. Kur'an-ı Kerim Allah ayetleridir. Öyle okuduğunda üzerinde düşünmeden, sembolleri tasvirleri dümdüz okuyup geçersen böyle çapsız çapsız çelişki olduğunu sanarsın. Ne diyim Allah doğru yola kavuştursun senin gibi cahil ergenleri
03 Yorumla
Soran+1 yıll*n kıt kafalı cahil olan sensin. Benim ailem Müslüman değil bir ker ebrn okadar dini araştırıp Müslümanlığa vardım. Bir b*k bilmeden yorum yapma senin gibilere uyuz oluyorum.
- +1 yıl
bir şey bilmeme gerek yok hakkında Ben yazdığın soru üzerine yorum yaparım. Ailem müslüman değil ben müslüman oldum diye kendini dramatize edip burada bende müslümanım ama diyip İslamiyete çakamazsın. Yemezler. Senin bu ters kolpa oyunları için çapın yetmez
Soran+1 yılSeni de beyin kapasiten yetmiyor
Parçalarla gelme ayetler bir bütündür. Bir bütün halinde değerlendirmekte fayda var. Ve zamanın koşullarında indiğini unutma. Tarih nasıl araştırılırken o zamanın koşulları göz önüne alınıyorsa okurken de bunu düşün. Ayrıca diğer dinlerde de bu durum farklı olmadığı düşünüyorum (okumadım, mantık çerçevesinde değerlendiriyorum) yani bir tek İslam demiyordur bizden olmayanlar cehenneme gidecek diye..
İyi insan ol ve tefekkür etmek de fayda olduğunu düşünüyorum. Keşke sana verilen cevaplarda hoşgörüyle yaklaşılsaydı ve güzellikle anlatılsaydı. İşte bizim daha böyle sorunlarımız var malesef..30 Yorumlaçelişkiyi geç kuranın tamamen yalan olduğu ispatlansa gökten varlıklar inse bunun için yeminler edip kanıtlar gösterse ben yinede inancımdan vazgeçmem. sen ister inan ister inanma tamamen saygı duyuyorum. pek çok sözde inanan gibi bir inanmayan görünce vahşi bir hayvana dönüşüp sana hakaretler lanetler yağdırmam. sen doğrunu öyle bulmuşsan sadece saygı duyarım. ama ben okuduklarımı mantıklı buldum ve inanmayı seçtim. hernekadar ona layık bir kul olamasamda günahlarımı affeder umarım ve bunun için dua ediyorm. bizler onun hesabını kavrayamayacak kadar aciz yaratıklarız. onun varlığını yokluğunu tartışsakta onun verdiği vadeyi yaşıyoruz. süreç işliyo.
12 Yorumla
Soran+1 yılKaçıncı kez söyleyeceğim ben ataist değilim aksine Yaratıcıya fazlasıyla bağlıyım ama onun gerçek dinini arıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaa şimdi hristiyanlığı ve yahudiliği bilmen gerekiyo düşünki sen tanrısın diyosunki benim çocuğum yok işte ben doğmadım doğrulmadım bu yüzden tanrı diyolar bana falan diyosun ve bir hristiyan sana diyoki senin oğlun var adı da İsa yani senin dediğine inanmıyo. Kendi kafasına göre hareket ediyo. Yahudi zaten bir ayrı. Onlar için kaç tane peygamber göndermiş Allah yarısını katletmişler yarısını takmamışlar. Şu anda diyolar ki Allah'ın en sevgili kulları israiloğullarıdır diğer yaratılan insanlar bizim kölemiz olarak doğmuştur. Ateisti konuşmak bile istemiyorum :D ama şöylee bir durum var bu dünya da naparsan karşılığını alıcaksın. Ne olursan ol karşılığını alıcaksın. Adaletli olmasa tanrı demezdik zaten ona :) Yani hepsini toplayan İslamdır. O yüzden İslam cennetin anahtarı :)
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKadın erkek meselesine gelince de Allah erkeği biraz kuvvetli yaratmıştır ama ona da fazla sorumluluk yüklemiştir."(Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. "şurası kilit nokta. Evlilik yükümlülüklerini yerine getirmemek en büyük günahlardan biri ve bu günaha gitmeme için Allah önce öğüt verin diyo, olmuyo mu yataklarında yalnız bırakın diyo yine mi olmuyo o zaman onları HAFİFÇE dövün diyo (tabi bizimkiler abartıyo o ayrı). Yani en son olarak dövme eğer dövüyosan bile çok hafif olucaksın yoksa Allahın gözünde kadın da erkekte siyahı da beyazı da aynıdır. Birini daha üstün yaratsa bile ona daha fazla sorumluluk yüklemiştir :)
Cevap sahibi+1 yılSen milletin dediğine bakma. OKU!! Allahın gönderdiği ilk ayettir. Diyo ki şu kainatı oku etrafına bir bak. Sorgula herşey sence kendiliğinden oluşabiliyo mu bak bi. İrdele hatta atomuna kadar herhangi bir şeye kadar. Şu tuttuğun en basit en dandik mouse bile kendi kendine oluşmuyoken koca evren ince ölçülerle nasıl kendi kendine oluşur bir düşün. Sana İslam hakkındaki gerçekleri verebilecek ilme sahip tek adam Zakir Naik o adamı izle kafandaki soru işaretleri kalkabilir ama mutlaka sorgula. Elbet mutlak doğruyu bulucaksın. Körü körüne inanma bişilere. Bugün İslamda bile körü körüne inanmada sıkıntılar var. Bir sürü yanlış şey var fakat biz bunları doğru sanıyoruz. En basiti Kurandaki ayetleri sorgulamanın dinden çıkma sebebi olarak görülmesi kafir olarak görülmesi :) Kimse kusura bakmasın da sorgulamazsan öğrenemez ve bilemezsin ve yanlış yolda gider gelirsin :)
Üstün kelimesinden ne anladığın önemli. Güçlü yazsaydı aksini iddia edemezdin. Önceki cümlede üstünlük gerekçesi "korumak" olarak vermiş zaten.
Allah'a inanan bir kişi gönderdiği dinlere ve seçtiği peygamberlere de inanır. Biz Hz İsa, Musa vs. ve semavi dinleri kabul ederiz. Değişmiştir hükmü kalkmıştır orası ayrı. Bir dine inanan inancının gereğini yerine getirir. Tanrıya inanan O'na, kendisini yarattığı ve nimetlendirdiği için şükretmelidir. Tanrı var o aksi ispatlanamaz bir gerçek. Yine kapı dinlere ve İslamiyete çıkıyor.
Çelişkiyi oluşturan insanların kafası.00 YorumlaPaylaşılan ayetlerde tehditkar bir üslup kullanılmış olması sadece Allah'ın sahip olabileceği kadar "yüce gönüllülük" ile "merhamete" tamamen zıt bir durum oluşturmakta --bana göre--.
Bizlerin-yaratılmışların (inanan gözüyle) asla ulaşamayacağı özelliklere sahip olan yaratıcının, kullarına daha hoşgörülü bir üslup ile kuralları anlatması gerekmezmiydi, böyle davranması sahip olduğu sıfatlara daha yaraşır bir olmazmıydı?20 Yorumla
+1 yılHahaha tam komedi celiski nerde? Hangi ateist siteden alinti bu? Beynin algilasa burada zerre celiski olmadiğini zaten idrak edersin ac Kuran-i Kerim'i oku bakalim nasil ruhun huzura kavusuyo Allah hic bir ayetinde celiski sunmaz farkli pencereden bakabilmemizi ister ama sen ve senin gibi as. alaklar celiski olarak sunar
211 Yorumla
Soran+1 yılBurada Mudluman olmayanların Cehenneme gideceğini soyluyor. Ayrıca Kurana inanmamak ataizme inanmak olmuyor önce bunu öğren. Tanrı neden bir insanı sırf Müslüman olmadığı ıçın cehenneme göndersin? Allaha inanmak ve doğru yaşamak yetmez mi? Bu, kitaba tapmak olmuyor mu?
- +1 yıl
istersen evliya gibi yasa Musluman değilsen cennete gidemezsin sebep mi? Sebep Hz. Muhammed'i kabul etmeyen cennete gidemez de ondan celiski yok en sevdiği kulu ve elcisini kabul etmeyen evliya gibi olsa bile giremez mantikli ol biraz
- +1 yıl
Hacı yanıtın +1
- +1 yıl
olmuyor kitap dediğin Allah'ın kelamı sen deistsin diye kulp bulma aklini kullan hak dine gel ve doğru yola gir
- +1 yıl
zeki biri olduğunu dusunuyorum Kuran oku 1 defa sonra gel sabaha kadar tartisalim sen Musluman kendin olursun cunku doğru bu
- +1 yıl
@mehmetdemirr eyvallah kardeşim insallah doğru yola gelir bizim gibi
Soran+1 yılBen deist değilim kardeşim öncelikle. Araştırıyorum sadece.
- +1 yıl
@soran nesin desen sana yardimci olmaya calisicam sanane demiyceksen ve objektifsen?
Soran+1 yılAnnem deist babam şamanizim inanıyor ailemde inançlı pek birisi yok ben araştırıp Müslümanlığı kendime yakın buldum daha sonra araştırmaya başladım. Bilmiyorum yani.
- +1 yıl
dur haftasonu musait misin sana mesaj aticam doğru yoldasin supersin
- +1 yıl
bilsem sana laf etmezdim ateistsin amacin hakaret sandim ya hangi gun burdasin sana yardimci olucam c. tsi ya da pazar bana soylersen?
4/92- """"Bir müminin bir mümini öldürmesi olacak şey değildir. Ancak yanlışlıkla olması başka. Kim bir mümini yanlışlıkla öldürürse bir mü’min köleyi azad etmesi ve bağışlamadıkları sürece ailesine diyet ödemesi gerekir"""""
köleliği kaldıran islamiyetin diyet olarak köle azat etmesi çelişkili bir durum bence01 Yorumla
Soran+1 yılO öyle değil.. Ondan önceki ayetleri oku... Savaşta öldürmeyi kast ediyor..
- Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yıl1. Çelişki Duyuyorsan Zaten İnanmıyorsun Demektir.
2. burada Bir Çelişki Yok Bu Çevirileri Nerden Aldın Bilmiyorum Ama Her İmam Her Cemiyetin Adamı Farklı Çeviri Yapar Bunlara. Onun İçin. Kuranı Bilip Kendin Oku Anlamını Kendin Bulmak Daha İyi Böyle Bişey Yapamazsan. Daha Güvenilir Bir Hoca Bul O Çevirsin..
3. Erkek Kadından Üstündür Ama Hangi Konularda Olduğunu Belirttiği Ayetler Mevcut. Ayrıca Hafifce Dövün Değil. Evden ya da Bulunduğunuz Yerden Çıkarındır. Okey18 Yorumla- +1 yıl
Erkekler; kadınları gözetip kollayıcıdırlar. Şundan ki, Allah, insanların bazılarını bazılarından üstün kılmıştır ve erkekler mallarından bol bol harcamışlardır. İyi ve temiz kadınlar saygılıdırlar; Allah'ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar. Sadakatsizlik ve iffetsizliklerinden korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet onları evden çıkarın/bulundukları yerden başka yere gönderin! Bunun üzerine size saygılı davranırlarsa artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın. Allah çok yücedir, sınırsızca büyüktür.
Dövün Değil O Döğün Söylen Anlamında O Canım Kardeşim - +1 yıl
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
burayı incele bir - +1 yıl
Burayı İncelememe Gerek Yok Google den Dini Bilgi Okuyacak Kadar Bilgisiz Değilim. Hacca Giden Biri Varsa Sülalende Gitmeden Bu Ayeti Söyle Ordaki Hocalara Çevirtsin
- +1 yıl
Hepsini Biliriz Kanallardan Diyanet İşleri Ne Söylerse Onu Savunan Çakma Hocalar. Hoca Dediğin Camide Eğitim Alanlarında Para Alandır Devlet Kanalı ya da Özel Kanala Çıkıp Para Alan Değil.
Soran+1 yılBenm zaten aileden gelme bir inancım yok
- Aile & Toplum konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılscontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/.../...326824236_n.jpg
Boşver artık ben uğraşmıyorum bile o kadar çok çelişki, saçmalık varki gülsemmi aglamasammı bilemiyorum facebook sayfaları var ilgilenirsen linkleri atarım ordan takip edebilirsin.04 Yorumla- +1 yıl
Ne diyon l*n sennn?
- +1 yıl
Güle güle diyorum ve engelliyorum bu arada l*n babandır :)
- +1 yıl
Yaw kardeşim güldürme beni savaş ganimetlerinin 3de 1ini alan adam gidipte terzilikmi yapar buna 5yaşındaki çocuk insanmaz.
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılİslam allaha giden yol peygamber yol gösterici ölüm son duraktır. Ayetlerde çelişki aramak yerine konuyla alakalarını bir araştır.
Kabir azabı olduğunu iddaa edenler gibisiniz sizde. Firavunun helakını ıspat diye gösteriyorlar :) kuranı üşenmeyip bir fam okuyun okumak işinize gelmiyorsa dinleyin. 97.4 sürekli ve sadwcw kuranın mealini yani tükçeaini yayınlıyor..00 Yorumla Kur'an'daki Sure'lerin ya da ayet'lerin ve bunlarda yer alan konularin bilimsel bir siralamasi diye bir sey yoktur. Bir konu'nun biteviye islenmesi diye de bir sey yoktur. Birbirleriyle ilgisi bulunmayan çesitli sorunlar ve konular birbirlerinin içine girmistir. Ornegin ibadet'le ilgili hükümler hukuk'la ilgili hükümlerle, ya da efsanevi olaylarla karma karisik bir sekilde, iç içedir. Belli bir konuyla ilgili olay anlatilirken hiç yeri ve ilgisi olmadan bir baska olaya geçiliverir...
00 Yorumla
+1 yılŞimdi İslamda Çelişki yoktur İnançlarımızı Hak olduğuna gerçeklik doğruluk açısına göre dğerlendirerek seçeriz ve evet öyle iyi insan olupta müslüman olmasan cehenneme gidersin kesin demiyorum allah affedicidir
şöyle diyeyim mehmetin cenneti ahmetin cenneti var sen yıllarca ahmetin götünden ayrılmadın ve sonra mehmetde gelip seni cennetine almaz bencede00 YorumlaSorgulamak yanlış değil, bilakis körü körüne inananmaktan daha hayırlıdır belki, ama bu soruları burada sorman, gerçeği aramak konusundaki samimiyetine pek de inanmamamı sağlıyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılBirebir Müslüman olan insanlar soruyorum. Bu dini yaşayan
Soran+1 yılSamimi olup olmadığına sen mi karar veriyorsun
bişi söylemeye gerek yok ben sana ne kadar allahın varlığını ispatlasamda sen yine bunları inkar ediceksin bir söz vardır ne söylersen söyle söylediklerin ancak karşındakinin anlamak isteyeceği kadardır diye
17 Yorumla
Soran+1 yıll*n salak nerenle okuyon soruyo ataist değilim tanrıya inanıyorum alakasız yorumlar yazmayın artık
Soran+1 yılBeyine ihtiyacın var tabi doğru. Ben soruda ataistim diye bir şey yazdım mı çok merak ediyorum nereden çıkarttın? Millete ders vereceğin yerde git bir okuma yazma öğren..
Soran+1 yılBilmeden insanlara böyle iftira atman senin dinsizliğin. Soylesene neresi ataist gibi soyle bende bileyim. Once biraz bilgilen sonra yazı yaz. Daha ateistin nasıl yazıldığını bilmiyorsun, gelip millete öğüt vermeye çalışıyorsun. Ateistin dini kendine yazmışsın sen din kelimesinin ne anlama geldiğini öğren önce.
Soran+1 yılCahillik ten olmasın o knk
+1 yılkuranda buna benzer birçok çelişki vardır. tabi yapılan araştırmaya göre türkiye müslümanlarının %92'sinin kuranı okumadığını düşünürsek bilmemeleri normal. bu yazdığın ayetler kuranın tanrı gibi yüce bir gücün kelamı olmadığını anlamak için yeterlidir.
18 Yorumla- +1 yıl
başka işiniz yok demi? Oturup bir tarafınızdan istatistik verip uyduruk şeyler yazmaktan başka. Ateistlerinde yüzde bilmem kaçı aptaldır yazsa birisi başlarsınız ötmeye.
- +1 yıl
internetten araştırsan diyanetin böyle bir anket yaptığını ve sonucunu görürsün. geriye kalan %8 lik okuyan kısım da müslümanlığı terkedip ateist, deist, agnostik vs olan insanlardır.
- +1 yıl
@sapientiaestpotentia
- +1 yıl
Anket dediğin aşağı yukarı yüzde 90ı müslüman bir ülkede 65 milyon insanın kesin sonucumudur yani? 10.000 kişi üzerinden yapılan istatistiki veriyi genele yaymak gerçeğe aykırı arkadaşım. Allaha şükür istatistik biliyoruz. Gerçeklik olasılığını da. Yüzde 92 si okumamış evet kuran okuyan o zaman aşağı yukarı 5-6 milyon kişi çıkıyor okuyan herkeste dinden çıkmış öyle mi ya git güzel kardeşim. LKendi teorinle diyanet istatistiğini harmanlamışsın bana burada bilimsel bilgi vercem diye uğraşıyorsun. Sen git ateistliğe meyilli gençlere anlat bunları ya da aşırı uçmuş bağnaz kesime
- +1 yıl
@sapientiaestpotentia iyi uykular canım sana :)
- +1 yıl
Demek ki herkes öyle kolay lokma değilmiş demir bilye denk gelir dişi kırarmış size de iyi uykular öyle bir daha da aklınızdan geçen her şeyi yazmayın çıkar benim gibi üç beşi. İyi gecelerle kaçarsınız :)
- +1 yıl
kuranı bile okumadan müslüman olan ya da okuyup da anlamayan birinin bu ironiyi anlamasını beklemek komikti evet kabul ediyorum demir bilye @sapientiaestpotentia :)
- +1 yıl
hadi hadi kendince yine uyduruk cümlelerle birşeyler anlatmaya çalışıyorsun yine. İyi geceler diyorsun dönüp duruyorsun hayatında da böyleysen sen işi var çevrenin seninle. Sabit ol. Lafımı söyledim geçtim hala dönüp bana kendince uydurduğun zırvaları anlatıyorsun. İroniymiş ironi dediğini din gibi ciddi bir mevzu kaldırmaz. Kullandığın kavramların manasını bilmiyorsun daha. Felsefe sıfır, sosyoloji sıfır, Kültür tarih sıfır klişe lafları ezberle ezberle oku oh ne ala dünya.
Çelişki nerde? Islam dan önce ki hak din lere mensuplar da cennetliktir fakat islam dan sonra tek hak din islam dır. Yani hz Muhammed peygamber olduğu andan itibaren diğer dinler hükmünü yitirmiştir.
10 Yorumlaayetlerde ne çelişki var göremedim? kadın erkek eşitsizliği de bir çelişki değildir sadece bunu kabul etmek insana zor gelebilir ama gayrimüslimlerin, özellikle de islamı tanımaya fırsat bulamadan ölenlerin hali konusu beni düşündürüyor
08 Yorumla
Soran+1 yılTanrı kadınıda erkeği de öncelikle insan olarak, yarattı neden bir üstünlük olsun?
- +1 yıl
Önce erkeği yarattı kadınıda erkekten yarattı ona arkadaş olsn neslini sürdürsn diye
- +1 yıl
fizyolojik veya daha başka farklılıklar var zaten bunları kabul edebiliyorsun sana garip gelmiyor ama tabi düşününp okuyunca neden diye soruyorsun? eğer yarattım ve bunu buna üstün kıldım diyorsa birşey diyemeyiz burada önemli olan delil bulmaktır eğer Allahın var olduğuna ve dinin gerçek olduğuna yeteri kadar inanırsan geri kalan kısımlarına vardır bir cevabı herhalde deyip bekliyorsun.. sıradan insanlardan olmayıp sorgulayan ve merak edip şüpheye düşen ama islamdanda kopmak istemeyenler genelde böyle yapar.. benimde aklımdaki konu bahsettiğin gayrimüslimlerin durumu, bu adamlar dinlerine inanıyor ve aksini düşünmenin azap olacağına inanıyor aynı bizdeki gibi, müslümanlarda akıllarının ucundan geçirmez acaba bu din yalan olabilir mi diye? e şimdi adam o topraklarda doğup büyüyene kadar hristiyanlıkla yetiştiriliyor, bir anda vazgeçmesi zor kaldı ki islamdan haberleri var ama ne olduğunu bilmiyorlar.. karşısına oturup anlatsan bile zor ikna olurlar normalde nasıl olsunlar?
- +1 yıl
bunu merak ediyorum işte... ama din hakkında şüphelerin çoksa şunu tavsiye ederim.. ahir zaman alametleri ve hadisleri var bunlar bugünkü ortadoğu ile uyuyor.. biraz illimünati konularınada bakarsan derinden derine gözükmeyen bir savaş mı var diyorsun hak ile batıl arasında.. youtube da gelenler belgeseli var 50 bölümlük.. ona bir göz gezdir ne demek istediğimi anlayacaksın. bütün bu bağı görünce aklıma takılan şeylere çözüm bulamıyorum
Soran+1 yılBen buna inanmıyorum. Tanrı bir kulunu diğerinden ustun ya da ona arkadaş oldu da tek kalmasın diye yaratmaz. Ustun kılmaz.
- +1 yıl
bunu bilemeyiz.. bak ben sana ateistsin yanacaksın ne biçim şeyler düşünüyon diye hakaret edecek değilim.. senin gibi birini ikna etmek için korutma ve basit cümleler kurmanın yetersiz olduğunuda bilirim zaten çok bilgili olduğumuda iddia etmiyorum ama ne demek istediğini anlıyorum çünkü bende de vr bu duygu ve düşünceler.. ama dediğim gibi hemen hisse kapılmamak gerekiyor çünkü durumlar çok karışık bir okuduğun diğerini tutmuyor tam doğru cevabı alamıyorsun bazen sen dediğimi yap sikkofield ın blogunu biraz oku birde o dediğim belgesele bak.. geçmişten günümüze bu bağın nasıl kurulduğunu düşünmelisin
- +1 yıl
Kadınlar üremek üretilmek için yaratıldı. Bunu ters görüyorsan zaten cinsel organ farklılıklarımızdan sizin vücudunuzun doğumu kaldırabilmesinden bizim ise ağır işleri kaldırabilmemizden anlamalısın. Çok güçlüyüz ama hasta olunca yataklara dusuyoruz. Siz gucsuzsunuz ama bagısıklıgınız var gıbı gıbı.
- +1 yıl
dedim ya o yazdığın ayetlerde bir çelişki yok zaten bir hata yapmışsın.. başka çelişki iddiaları da var ama tam açıklamasını bilmeden iftira atmayayım sen yine araştır tabi ama bu tarz insanlara kızıpta kendini dinden soğutma her koyun kendi bacağından asılır hem ailene göre zıt gitmek herkesin yapacağı iş değil, bende benzer şeyler yaşadım bir dönem
+1 yılNeresi çelişkili onuda yazsaydın Allah katında tek din İslamdır diyor ötesi var mı çelişki nerede bunda
12 Yorumla
Soran+1 yılErkekler kadınlar üzerinde yöneticidir çünkü Allah kimini kiminden ustun kılmıştır Bakara Sureksi 2\32
- +1 yıl
Doğru yanlış mı erkek kadına göre daha güçlüdür erkek korur kadın kollanır
- Aile & Toplum konusunda 746 cevap paylaştı.
+1 yılyahu rabbım ne guzelde ızah etmıs belırtmıs. sen hala neyın kafasındasın ınsan...
ayrıca.. ıslamda celıskı olmaz.. once bunu ogren.. ayetlerı sonra olmayan kafanla ıncelersın.00 Yorumla şunun zekasını kim aldıysa geri versin hiç hoş değil !
01 Yorumla
Soran+1 yılBir sen eksiktin. Senin gibi zeka seviyesi yerlerde olan insanlara laf anlatmaya değmez.
Neden boş verip sadece sarılmıyorsun?
En son ne zaman birine dakikalarca sımsıkı sarıldın?02 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka?
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBizde de ateistlik moda oldu. Çok merak ediyorum. Neden diğer dinlerin binlerce hatası varken siz kusursuz olan İslam'a karşı kin beslemektesiniz?
311 Yorumla- +1 yıl
Bana da öyle geliyor ama örneğin fransada yaşan bir ateist de hristiyanlığa aynı şeyi yaptığını düşünüyorum.
- +1 yıl
Farkeder mi? Benim dinime karşı tavırları önyargı değil mi? Doğru araştırsa, öğrenmek isterse zaten kendisi de öğrenebilir. Ama sürekli; islamla, müslümanlara karşı bir savaş içerisindeler. Böyle oldukları sürece hiçbir şey öğrenemezler.
- +1 yıl
hristiyan ve yahudilere önyargı duysa sorun yok değil mi :) kız sadece merak ettim diyor, ha gösterdiği ayetlerde bir çelişki yok zaten yanlış sormuş o kısmı, kadın-erkek denksizliği ise yaratılıştan gelen bir durum da olabilir ama olay insanların ona önyargılı yaklaşmaları... yanacaksın öleceksin, yav kız sorguluyor peki müslümanların kaçı sorguladı? çoğu öyle doğdu öyle ölecek, dinimizi bile öğrenmiyoruz ama baksan saldırıya geçiyorlar
- +1 yıl
Yazdığım cümlelerde bir saldırı göremiyorum. Bende kafama takılan bir sordum. Aksine, İslam hoşgörü dinidir. Diğer dinlere saygılı olman gerektiğini belirtir. Sen kendin söyledin yanlış diye. Kendisi zaten sorgulamamış ki. Gelip direk eleştiri yapmaya başlamış. Önyargıyla sorgulama olur mu sizce? Sen insanların değerlerine önyargıyla yaklaşırsan onlarda sana aynı şekilde cevap verir. Görüşünü tasnif etmemi beklemiyorsunuz herhalde?
- +1 yıl
Siz onu tanıdığınız için savunuyor olabilir misiniz? Çünkü anlattığınız açıklamaları bir yerde göremedim.
- +1 yıl
yok öbür yorumlarında yazıyor , ben sadece sorgulayan birine ne diye bu kadar yükleniliyor anlamıyorum, bir çok kişi ateisttir dalga geçiyor diye terslemiş oysa ki bir açıklama yaparak bir insanı islama ısıtabiliriz ama en az bilenlerden en çok tepki geliyor çoğu zaman, tuhaf şey
Soran+1 yılTeşekkür ederim Taita Öncelikle ben sadece okuduklarımı oğrendiklerimi yazdım. Ve ben Yaratıcıya kalpten bağlıyım. Sadece ailemin, düşünceleri, bana saçma gelmeye başladı annen deist babam ise pek bir şeye inanmıyor ben gerçeği arıyorum. Ben kimseye karşı saldırmıyorum zaten herkesin düşüncesi ve dini kendine üzerine alınman gereken bir durum yok.
- +1 yıl
Ben kızgın olduğum noktayı belirttim. Eğer amaç öğrenmek ise öğrenirsiniz. Lakin soruda öğrenmekten ziyade kötülemeye dönük şeyler yer alıyor. Kabul etmiyorsa bile bir çok insanın kabul ettiği değerlere saygı göstermek zorundasınız. Kaba yorumlar yapanlar illaki olacaktır. Ama siz düzgün bir üslup kullanırsanız yardımcı olacaklar çıkacaktır.
Soran+1 yılKaba yorum neymiş? Sadece gorduğumu soyluyorum
Dinden cikmak isteyen birisi herseyi bahane eder.. burada birsey yok.. illah bulmak istiyorsan. Bakara süresi 187. Ayeti oku
06 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim benin ailem deist zaten. Ben gerçeği arıyorum.
- +1 yıl
Oruc gun dogumunda kapatilir. Gun batiminda acilir yazar. Orucun tanimi. Aslinda oruc oyle tutulurms. O zamanda. Islam butun. medeniyete geldi. Bu zamanda. Teklonoji bukadar gelismeydi. Kutuptaki insanlar 6 ay orucmu tutacakti. Aonucta orada yasayan insanlarda var. Oradaki insanlar islamiyeti kabul etselerdi nasil oruc tutacaklardi. Kurani kerim kusursuz diyolar peki hic oradaki insanlar napacaklar. Tamam şu an gunumuzde. En. yakin olan yerin ezan vaktine gore kapatilip aciliyormus peki. Bu teklonoji gelismeseydi. Ne olacakti veyatta o donemde islamiyeti orada yasayan insanlar ogrense kabul etselerdi? KAFAMDA DELI SORULAR
Gerçeği arıyorsun tamam eyvallah öncelikle tanrı değil Allah diyeceksin.
13 Yorumla
Soran+1 yılAllah Arapça kökenli tanrı Türkçe kökenli ve ikiside yaratıcı anlamında. Yani ne dediğinin bir önemi var mı Tanrı Allah Yaratıcı Goktanrı..
- +1 yıl
99isim varken, götten uydurma Tanrı lafını niye kullanasın?
+1 yılAllah'a inanıyorsun, onun emirlerini yapmıyorsun bu da bir çelişki değil mi? O zaman nasıl inanç bu?
11 Yorumla- +1 yıl
Senin inandığın Allah'a inanmıyor olabilir? Ayrıca emir verdiğini nerden biliyorsun gelip sana söyledi mi
+1 yılBen var ya da yok oldugunu bilmiyorum benim icin tum mesele iyi insan olmak baskasina maddi manevi zarar vermemek bu herseyden dahs onemli degilmi benim hayatimin merkezinde bu muslumanim diyip her bku yemek yok
00 YorumlaÇelişkiler var Evet var mesela bir ayette dağlar depremler olmasın diye var ama yeraltında bir sürü fay hattı geçiyor depremler oluyor
00 Yorumlasen inan 5 şartını yerine getir ondan sonra inancını yaşatıp yaşatmamak vicdanına bırak
04 Yorumla
Soran+1 yılBenim herhangi bir inancım yok sadece tanrıya inanıyorum doğru yolu arıyorum
Soran+1 yılBelli olduğunu nereden bileyim? Ben çocukluğumdan beri ailemden herhangi bir din görmedim.
+1 yılBen çelişkili bulamadım. Hepsinde Allah peygamber ve kitabına inanmayanlar için gazap vardır diyor net bir şekilde.
Sorun nerede?00 YorumlaMusluman degilim ama burdaki celiskiyi anlayamadim?
04 Yorumla
Soran+1 yılKadınları dövün diyor.
Soran+1 yılKuran hem tüm insanların eşit olduğunu söylüyor hem de erkekleri kasından ustun tutuyor
Sorgusuz sualsiz din koruyucular ile başbaşasın kardeş kolay gelsin işin zor. :D
10 Yorumla
+1 yılilla bir celiski ariyosan aynaya bak dinimizi karistirma
14 Yorumla
Soran+1 yılBenim bir dinim yok oyuzden arıyorum zaten
- +1 yıl
ozman al bir kurani kerim oku hem dinin olur hem hayatinnbi anlam kazanir hemde butun celiskilerini giderirsin burada pek cevap bulamazsin...
Soran+1 yılAilem karşı kuranı okumama ya da herhangi bir dine inanmama
- +1 yıl
ozmn celismeye devam et sen
Sen bu yazdıklarından sonra cennete gitmeyeceğin kesin
12 Yorumla
Soran+1 yılSorgulayan gerçek Müslümandır ki sen Tanrımısın ki bunu bilebileceğini düşünüyordun. Kimin ne olacağını bir tek o bilir sen bu yazdığınla kendini Tanrıyla bir tutuyorsun. Asıl dinsiz senin gibiler
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Üff yine bir Ateist kuyuya daş attı kırk İslamik kafa da çıkarma derdine düştü olayı.
06 Yorumla
Soran+1 yılSen kime ataist diyorsun kardeş?
Soran+1 yılSadece boş konuşuyorsun. Farkında mısı?
Soran+1 yılAtaist falan değilim aksine ailem farklı dindeyken ben Müslümanlığı seçtim.
- Aile & Toplum konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılTanrı psikopattır , aksini iddia eden ruh hastası gibi bişey valla ya da daha psikopatı
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 835 cevap paylaştı.
+1 yılCok dogru. Kadinlara ses cikarmadnmi tepene biliyor lar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılIslam da çelişki yok. Allah katında tek din islam dir kuşkusuz. Kişi istediği kadar iyi olsun şehadet getirmedi müslüman olmadıkça cennete gidemez. Islam olmak şart.
00 YorumlaÇelişki yok aslında. Tefekkür edersen cok iyi anlayacaksin...
10 Yorumla
+1 yılayetlerde kafirler müşrikler hakkında bılgı veriliyo ayetlerde bı çelişki yok kadın erkek olayı anlatılmıyo?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl20-30 yılını tefsire verirsen anlarsın ne olup olmadığını
00 YorumlaYok, islam tutarlıdır. Sana celişki gibi gelen nokta varsa eger neresi?
11 YorumlaÇelişki senin beyninde güzelim dinime laf etme.
171 YorumlaCehennem için vip biletin cebinde mi?
14 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka? Sorgulamak günah değil aksine insan doğru yolu böyle bulur. Hiç bir şeye inanmamak daha mı iyi özellikle insnıcak bir şeyin yoksa. Benim ailem zaten dine inanmıyor ve ben gerçeği arıyorum herkes sizin gibi Müslüman ya da belirli bir dine inanan bir ailede doğmuyor.
- +1 yıl
Çok kötü bir şey söylediğim düşünülemez o yüzden sakin olabilirsin. Ailenin ne düşündüğünü sil kafandan. Güncelleştirme de saçma olmuş bu arada Allah'a inanan insan müslüman değil midir zaten? Hristiyanlar bile biliyor gerçek dinin müslümanlık olduğunu. Bu kadar insan salak ta sen mi akıllısın acaba? Bize de dinde düşününce çözemediğimiz konular olabiliyor yargılamak bize düşmez. Senin yaptığın resmen müslümanlığı yargılamak ! En azından gerçek dinin müslümanlık olduğuna inan bari..
Soran+1 yılÖncelikle Allaha inanmak iyi insan olmak iyi yaşamak sadece muslumanlıkta değil tüm dinlerde geçerli.
+1 yılceliski falan yok g. tunuzden element uydurmayin
11 Yorumla
Soran+1 yılKadınları dövün diyor erkekleri ustun kılıyor
+1 yılBenmi çelişki göremiyorum gösterde görelim hadi?
01 Yorumla- +1 yıl
Güncellemene cevap: orada bahsi geçen kadın erkek ilişkisi ve dövün kelimesinin tefsiri; eğer karınız imanlı değilse ya da kötü bir işe bulaşmış ise direk boşanmak yerine önce onlara öğüt verin yanlş yolda olduklarını bunun sonucunda Allahın azabına uğrayacaklarını anlatın eğer yine doğru yolda değillerse yanlz bırakın yataklarında, eğer yine Allahın hükümlerini hiçe sayıyorsa onları hafiften dövün çünkü bu Allahın azabına uğramktan daha hayırlıdır... anladınmı? Kutandan bir ayete bakacak isen tefsirinede bakman gerekir normal olarak okusak biz bile anlayamayız ama tefsirinide okursak o ayetler bizim aklımıza çok mantıklı gelir.
tanrı kim lan? Allah denir ona tanrı kim?
21 Yorumla
Soran+1 yılALLAH ARAPÇAS KOKENLİ TANRI TURKÇE KOKENLİ GOKTANRIDAN GELİYOR. İKİSİDE AYNI ANLAM YARATICI ANLAMINDA. İSTER YANRI DE İSTER ALLAH İSTER YARATICI AMA ŞUNU BİLEREK SOYLE O BİRDİR. SENİ YARATAN O.. NE DEDİĞİNİN NEE ONEMİ VAR OZAMAN.
Çelişki tam olarak nerede?
01 Yorumla
+1 yılBurdadamıı propaganda yapıyorlar? bir bitmediniz
01 Yorumla
Soran+1 yılKim?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyetler birbirini tamamlıyor çelişki nerde acaba?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. çelişiki olan yer neresi? yazarsan açıklarım.
00 YorumlaBizi de günaha sokmayın durduk yere...
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
sana bir çelişki söylersem islamdan çıkarsın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı. nerde çelişki?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇelişki nerede?
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler