şimdi kardeşim aracılığıyla araç alacağız (engelli indirimi) fakat kardeşim 18 yaşına girecek 2 ay sonra.
Vasilik için mahkemeye gideceğiz onu biliyorum fakat engelli çözger raporunu tekrar almamız gerekir mi? Zaten yeni almıştık 3 yıl vakti var ama söylenenlerden dolayı yenilememiz gerektiği yönünde sözler var.
Bu konuda bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kardeşinizin üzerinden alacağınız araç sizce adaletli mi? hak mı? reva mı? bu araca gönül rahatlığı ile binebilecekmisiniz?
Hayır muhalefet yapmıyorum hepsi birer soru...
Yüzde 90 ve üzerinde engeli olanlar ÖTV'siz araç satın alabiliyor. Bireyin engellilik yüzdesi 40-89 arasında ise sıfır araç alımında ÖTV indirimi yüzde 26.3 oranında uygulanırken KDV ödemesi ise yüzde 15.24 oranında uygulanıyor.
Haaa bana ne kanun var diyorsanız!!! evet haklısınız diyemeyeceğim zira aracı kardeşiniz değil siz kulalnacaksınız
ÖTV istisnasından faydalanarak alınan araçları üzerine kayıtlı olan engelli bireyler kullanabilir. Bu bireylerin trafiğe çıkması uygun olmaması durumunda ise araç ruhsatına kayıt ettirilen 3 kişinin daha aracı kullanmasına izin verilir.
Bunu da kanujn söylüyor ve ben kanunun açıklarını gösteriyorum tüm insanlara
Sağlık raporu mu istiyorlar anlamadım
evet
Zaten rapor sistemde görünüyor gerek yok yeniden kurula girmeye