Arkadaşlar, bi kız ve ailesi hakkında başımdan geçen ve canımı sıkan şeyleri aileme vs anlattım... Sürekli düşünmeme ve sinirlenmeme sebep oluyodu. Bu gıybete girer mi? Çünkü gerçekten aşırı sinirleniyorum.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Eğer onları suçlayarak, haklarında kötü yorumlar yaparak anlatmışsan gıybete girer.
Abi suçlamak değil de onlar hâl ve hareketleri herkesi rahatsız edicek durumda... Özellikle ben haksızlığa iğneleyici söze maruz kaldım ve sinirlenip öfkeme yenilip konuşuyorum... Ve üstüne tövbe ettim o kişi ve ailesi için de af diledim.. içim huzursuz abi sevaplarımın bu şekilde gitmesini istemiyorum
O halde sabret.
Her ne kadar zor gelse de arkalarından konuşmamaya çalış, aksi takdirde onlara çok büyük bir iyilik yapıp onların tüm günahını kendi boynuna alıp kendi tüm sevaplarını da onlara vermiş olursun.
Evet giriyor ortamda olmayn insanlar hakkında konuşamassın
Evet konuşmamam gerek ama durum farklı geliyo bana nedense... Canımı sıkıcak şeyler oluyo ve doluyorum bu sefer de içimde tutamıyorum ve konuşuyorum hatalarını
Allah affetsin ne desem bilemedim ama günah işe
Kızın ve ailesinin kim olduğunu ailen tanıyorsa evet girer
ya da tanıyorsalar bile isim vermediğin sürece yine girmez. karşıdakinin senin kimden bahsettiğini anlaması ve tanıması gerekir gıybet olması için.
daha doğrusu net bi şekilde girmez demek doğru olmadı, inşallah girmez diye düzelteyim
Evet ailem ve buradaki herkes tanıyo, ve herkes aynı fikirde maalesef... Herkes bu durumdan rahatsız.. ama bana özellikle bi haksızlık yapıldığını düşündüğüm için özellikle konuşuyorum
Mesele bu değil, gıybete girer o zaman. Senin kimden bahsettiğini anladılarsa ve hoş şeyler anlatmadıysan bu zaten gıybetin tanımı
tövbe edip gıybet ettiğin kişiden helallik istemen gerekiyor, aması yok
illa ki birine anlatma ihtiyacı hissediyorsan tanımadığın birine anlatmanı öneririm, o zaman gıybet olmaz
"İsim vermeden, isim vermeye gerek bırakmayacak bir işaret de belirtmeden yapılan konuşma gıybet sayılmaz. Dinleyenlerin de o kimseyi tanımaması gerekir" kaynak sorularla İslamiyet
Paylaşmak iyidir gıybet dedikodu yapmaktır zaten
Peki siz dinî olarak nasıl karşılanır bu durum biliyo musunuz? Çünkü hem benim sinirimin bozulması hem de karşı tarafın günahını almak zoruma gider... O kız ve ailesi öyle yapmasa oturup da konuşucak değilim. Yine de eğer gıybet ettiysem onun ve benim günahlarımın bağışlanmasını diledim
Gıybet değildir bu içinizi rahatlatmak için ailemize anlatmışsınız normal durum
Gıybet olmasi için onu çevreye kötülemen yerme ve küçük dusurnen gerekir
Bilmiyorum yine de vicdanım el vermiyo... İnsanlar neden böyleler? Neden onlar hakkında bi şey diyelim diye özellikle uğraşıyolar... Şimdi vicdan azabından bu saate kadar hiç uyumadım sürekli bana yapılanı düşündüm durdum.. ve yine de gıybete girer diye o kişiyi de hiç sevmememe rağmen dua ettim
Bence abartiyosun biraz rahat ol yani