Böyle vefasız, umursamaz tipler herkesin hayatında vardır. Onlara nasıl davranmak uygun olur?

Böyle vefasız, umursamaz tipler herkesin hayatında vardır. Onlara nasıl davranmak uygun olur?

Hayır, aramayanı aramak sizi enayi yerine koymaz. Aslında, bazı durumlarda, aramayanı aramak, iletişimi açık tutmak ve sorunları çözmek için iyi bir yoldur. Özellikle bir arkadaş veya aile üyesiyle yaşanan bir anlaşmazlık veya tartışma durumunda, her iki tarafın da birbirleriyle iletişim kurmaları ve problemleri konuşmaları önemlidir. Ancak, bu durumda bile, diğer kişinin değişmeye veya özür dilemeye istekli olması gereklidir. Herhangi bir şeyi zorla yapmaya çalışmak veya kendinizi sürekli olarak başkasının hayatına sokmaya çalışmak, sağlıklı bir ilişki için uygun değildir. Sonuç olarak, iletişim kanallarını açık tutmak ve sorunları çözmek için gerekli adımları atmaya çalışmak önemlidir, ancak her zaman iki tarafın da rızası ve isteğiyle yapılmalıdır.
👍👏👏👏
Benim 17 yıllık dostum bildiğim bir arkadaşım vardı. İlkokul 1 den beri birlikteydik. Büyüyünce sürekli benim ona yazdığımı, sorduğumu, fark ettim. Hatta ben aramayı yazmayı bırakınca da niye aramiyorsun diye trip yiyordum. Ben aramiyorsam sen ara değil mi? Ama olmaz çünkü çok meşgul... Ben aramız kötü de olsa onun doğum gününü kutlamistim geçen sene ama o benim kutlamadi. Evlilik teklifi aldım bir hayırlı olsun bile demedi. Bu arkadaşlık da 17 yıl sonra bitti... Şu an bende yazmıyorum o da yazmıyor. Bırakın vefayı cefayı, kendinize zarar vermeyin. Onlara da onların size davrandığı gibi davranın başka türlü anlamazlar 🙂
Cevap
13Cevap
Genellikle iyi insanlar her zaman arayan taraf olurlar. Telefonu açan kişi soğuk bir tavırla konuşunca onu mutlu etmeye çalışırlar çoğunlukla. Genelde bu tipler kıskanç tipler olurlar. Bunu o zamanlar fark etmezsin ya da fark eder yine de arkadaşım dersin. Sonra bu iyi niyetin çekilmez bir çileye dönüşür ve aklın demediklerinde kalır. Ve içinde bir yığın söylenmeyenler rafı oluşur. Yani özetle enayi konumunda olursunuz ve herkes size garip gözlerle bakarlar.
Bende de durum biraz böyle açıkçası
Benim ona kıymet verdiğimi bildiği halde beni kendinden mahrum bırakıyorsa.. sesimi duymak istemiyorsa.. beni merak etmiyorsa. hayatinin akışı içinde bir yerlere ben sığmıyorsam. onun gönlünde bir değerimin olmayışı.. onun gözünde enayi yerine konmamdan daha çok koyar bana.. çok derin bir sessizliğe gömülmek en güzelidir.. en anlamlısidir.
Ahde vefa duygusunu bilen biriyim o yüzden ne olursa olsun ben kendi üzerime düşeni yaparım vicdan terazimde tartarken içim rahat olur vefa İstanbul'da bir semtin adı veya bu mekandaki bir bozacı olmamalı bence
Ben o tipim. Hep onlar arar. Vefasız olduğumdan da değil aklıma gelmiyorlar başka işlerim oluyor.
Şöyle oluyor; “yine ben aradım bu seni son arayışım bir daha sen de aramazsan kızacağım” vs gibi şeyler söylüyorlar. Ben de tabi ararım diyorum ama aramıyorum. Yine arıyorlar sözlerini unutup. İçimden “aramazsan arama ya” diyorum lakin arıyorlar. Kızıp da görüşmek istemeyen hiçkimse olmadı bu huyum yüzünden. Çünkü biliyorlar ki giderlerse giderler umrumda olmaz.
Evet aynı oluyor. Değerli olan benim çünkü ışık saçan benim onlar ışığa gelsin ben değil.
Hahahaaa niye eyvah olsun ben gerçekleri objektif olarak söyledim. Enerjisi ve aurası yüksek kişileri herkes arar. Aramazlarsa da kendileri eksilir. Yüksek olan kişi değil. Gerçekler böyle ne yapayım:)
Koyunlarla arkadaşlık etmem ben çobanları köleleştirmeyi maharet sayıyorum. Her neyse anlaşılacağımı pek sanmıyorum :) iyi akşamlar.
:)))) çok güzelmiş bu laf:))) sanırım öyle. Haz veriyor…
Teşekkür ederim sevgiler🍀
Bir kaç kere enayi olurım sonra devam etmem. Evet enayi yerine koyuluyoruz bu durumda
Enayi yerine koymaz çünkü ben de pek aramam arkadaşlarımı. Ama mesaj atarım. Fakat bir noktadan sonra da atmam. Kendimi yormuyorum insan ilişkilerinde. Benim hayatımda olmak isteyen kalır, istemeyen ise uzaktan izler. Bu kadar basit.
Evet enayi yerine sokar. Seni aramayanı sen de aramayacaksın. Konu kendi çıkarları olduğunda zaten arayıp sorarlar. Öylelerine yallah çekmek en iyisi.
Artık aramayani bende aramıyorum, ne deeselwe desinler umrumda degil. Kadir kıymet bilenlerle yola devam ediuorum.
Aramasa da bazılarının kalbinde yerim olduğunu bilirim, ben daha çok ararım. Ama umursamayan bir aramayan kişi için kılımı bile kıpırdatmam.
Biraz öyle amca artık ben de o huyumdan vazgeçeceğim sıcakkanlı ve arkadaş canlısı olunca insan yazmadan duramıyor
kim ne yaparsa kendine tam tersine büyüklük sende kalmış olur
Enayilik değilde beni hatırlamayana zorla kendimi neden hatırlatayım.
Gittiretmek gerek çoğunu, aç bir kısmı da, ipe ipe gelir zaten🙂
1-2 defadan bir şey olmazda ama sürekli aramak enayi gibidir.
Öyle aramayanı bir kere arayın baktınız olmuyor daha da aramayın...
Seven yerine sokar, enayi olarak gören kendi kaybeder. Sevgide gurur olmaz
Ama yaaaa belki işi vardır mesela ben 🙈😄
aramayani aramiycaksiniz zaten bi süre sonra o sizi arıyor denendi onaylandi😅
Bir iki aramalık şans verilebilir.
Yine da aramıyorsa, aramazsın...
Duruma göre değişebilir
Değer verdiğimizi gösterir.
Aramak istiyorsan ara boş ver vefayı
Böyle tiplere hakettikleri gibi davranmak lazım
Nabza göre şerbet vererek.
Enayi demeyelimde başka bir şey diyelim
Alnına enayi yazdırmaktan farkı yoktur