Ben evlilikten korkuyorum bakar mısınız lütfen?

Çok sevdiğim bi adam var 4 senedir beraberiz evlilik hazırlığı yapıyoruz. Lakin ben çok garip ve saçma sapan bir ailenin içinde büyüdüm. Babam annemden 10 sene oldu ayrılalı, Babamın yanında kaldım senelerce. Ve benim beynim istemesemde hem babama hemde baba tarafına uymaya başladı.. Pis pis düşünüyorlar. Örnek vereyim, Evliliği sadece kadın ve erkeğin çıkarları üzerine kurulduğunu, evlendikten sonra erkeğin hanımına bir şey almaması gerektiğini falan söylüyorlar. ya da amcalarım eşlerine hediye falan aldığı zaman ya da eve televizyon falan aldığı zaman, hep babam yorum yapar evine dolabına ne aldı diye. Bu doğru bir şey mi? Evlilik bu değil biliyorum ama artık bende korkuyorum. Evlenince evimde yabancı gibi olmaktan, Bende böyle eleştirilere maruz kalmaktan korkuyorum. Her ne kadar evliliği bu şekilde savunmayıp olumlu bir şekilde eleştirsemde bu ailenin içinde evliliğe farklı gozle bakıyorum.. Anlayacağınız evliliği yabancılık gibi görüyorum artık. Geçen amcam dysonin bu elektirik supurgesinden aldı birde hem karısına hem kendisine iphone telefon aldı. Babam hemen amcamı aradı şey dedi "neden alıyorsun, karına güvenme ona fazla bir şey alma sen öldüğünde o ev karına kalıcak bedavaya akilli ol uyanik ol" Ne bu ya Allah aşkina bune? Ne yapmaliyim lutfen okudugunuz icin cok sagolun♥️

Ben evlilikten korkuyorum bakar mısınız lütfen?