Güncellemeler
+1 yıl
güncell
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer hadi normal rahatsızlıklar var sınav imtihan diyoruz ama neden psikoloji hastalıkları var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İbadet niyet bilinçle yapılınca kabul olan şeyler. Haliyle sağlık durumu yetersiz olan kişiler bilinçleri dışında yaptıklarından sorumlu olmazlar. Bu dünyada sağlıklı insanlar gibi yaşayamadıkları için aslında onlar da her insan gibi bu hayatta kendi sınavını ve mücadelesini vermektedir. Bu hayatta mahrum kaldıkları her şey, Cennette onlara armağan olarak geri dönecektir diye inanıyorum. Nasıl ki sağlıklı insanlar ibadet yaparak ve iyi bir insan olmaya çalışarak Cennet hayatına yatırım yapıyorsa, akli dengesi yerinde olmayan ya da başka sebeplerle ciddi sağlık sorunu yaşayan insanların da hastalıkla mücadelesi onlar için Cennete yaptıkları yatırımdır. Sağlıklı insanlar gibi hür iradelerinden muaf tutulmazlar ve çektikleri zorlukların, noksanlıkların bedelini misliyle Cennet hayatında ebedi olacak şekilde kazanırlar. Allah tek bir toz zerresinin bile hakkını kimse de bırakmaz. Haliyle bu insanların da hakları, çektikleri zorluklara kıyasla fazlasıyla verilecektir.
mesela psikolojisi bozuk insanlar bazı hatalar yapıyorlar ve bunun farkında olmuyorlar kişilik bozukluğu sonuçta bunun şeyi ne peki ahirette
Farkında olmadan bilincin dışında yapılan yanlışlardan sorumlu olunmadığına göre akli dengesi yerinde olmayan insanların da bilinci dışında yaptıkları hataların bedeli olmayacaktır. Bunun suçu günahı, onlara mukayet olmakla sorumlu yakın çevresindeki insanları bağlar
Psikolojik rahatsızlıklar, bedensel rahatsızlıklar gibi insan vücudunun bir parçasıdır ve insanların ahiretteki yerlerini belirlemek insanların üzerinde değil. Bu nedenle, psikolojik rahatsızlıkları olan insanlar da diğer insanlar gibi yargılanacaklardır. Dinimizde insanların yargılanması, kişinin davranışlarına, niyetlerine, sözlerine ve eylemlerine göre yapılır. Bu nedenle, herhangi bir kişinin ahiretteki yeri, yalnızca Allah tarafından bilinir ve O'nun hüküm ve takdirine bağlıdır.
bilip bilmeden yorum yapmasaydın keşke deli hastaları da psikoloji bölümüne giriyor nasıl diğer insanlar gibi yargılanacaklar diyip kesin hüküm verirsin
Deliysen fatura çıkmıyor ahirette
bi nevi delilikten bahsediyorum
Fatura çıkmaz