Politikaya olan ilgiyle zekanın ters orantılı olduğunu düşünüyorum. Neden bilmiyorum, gözlemlediğim insanlardan zeki olanlar apolitik.

Politikaya olan ilgiyle zekanın ters orantılı olduğunu düşünüyorum. Neden bilmiyorum, gözlemlediğim insanlardan zeki olanlar apolitik.
evet bunu bende fark ettim. fakat nedenleri konusunda emin değilim.
asırların getirdiği ataerkil düzenin bir parçası olarak kadınların siyasetten uzak kalması önemli bir etken olabilir gibi duruyor. sonuçta seçme ve seçilme hakkı bile 1934te ve o zamandan beri de pek gelişmedik.
fakat zekâ ve politika arasındaki ilişkin saçmalık. zeki olan apolitik değildir. bazı apolitikler zekidir, bazı zekiler apolitiktir.
politika başta zekâ işidir zaten. sokakta her konuşanı politika biliyor sanma.
Aslında bunun bir çok nedeni vardır bu arada kadınlar da politikaya ilgili oluyorlar yani bu aslında erkeklere özgü değil ama erkekler de daha fazla. şimdi öncelikle geçmişe de baktığımız zaman hep krallar ülkeyi yönetti hatta kral öldükten sonra yerine erkek çocuğu aldı bu yüzden de aslında bunu gelenek haline getirdikleri için erkekler daha ilgili oluyor mesela başkanların da çoğu erkek odluğu içindir ayrıca bir de genel de küçük yaşlardan itibaren başlayan iş hayatı ekonomik sıkıntılar ülke sorunları derken bunlar aslında kişiyi daha çok politik düşünmeye ya da politika yapmaya itiyor.
Yani benim düşüncem bu yönde ama ben politiya hiç ilgili değilim.
Erkekler yaradılışları gereği daha çok risk sever, daha çok kavga etmeyi vs sever siyasette de hepsi mevcut. Kadınlar daha sakin sessiz huzurlu yaşamı tercih ettikleri için onlar siyaseti pek tercih etmiyorlar, ederlerse de çok ön planda olmak istemiyorlar. Son 40 yılda Merkel ve İngiliz Demir Lady haricinde ben etkili kadın siyasetçi hatırlamıyorum
Ben yeri dışında politika konuşmayı sevmiyorum. O da iki kelime eder çıkarım. Ayrıca bunu yerli yersiz kavga malzemesi yapıyorlar ya işte o tam bir güldür güldür 🤦🏼♂️ Apolitik bir insanım, ama söz konusu vatanımızın geleceği olunca her ne kadar apolitik olsam da konuyla ilgili en azından iki cümle laf ederim, sorgulayarak ve tartarak
Cevap
8Cevap
Erkekler genel olarak daha çok seviyor politakayı. Fakat günümüz kadınlarının da pek aşağı kalır yanı yok.
Ben üstünkörü işte biraz ilgim var ama çok da değil
Zeka seviyeleri kadınlardan yüksek olduğu için
En politika sevmeyen kişiyim, nefret ederim hatta
Kadın padişah gördünmü. Tarihte erkekler hep el atmış bu konuyo
Kadınlar beceremediği için
Rekabeti sevdiğimiz için
Laf açıldığında konuşuruz ama çok sevmem
Saflar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?