İki güne bir çat kapı gelip dertlerini anlatıp işinizden alıkoyan komşu için nasıl önlem alabilirim?

Evde kpss çalışıyorum annem ve ben gün içinde hep evdeyiz evde annem abimin bebeğine bakıyor hiçbir yere gidemeyiz o yüzden bir de komşu var sürekli gelir bebeği özledim size boş yoğurt kabı getirdim bayat ekmek getirdim vs gibi bahanelerle gelir bayat ekmek getirdiyse çardağımıza asıp gidebilir biz o bayat ekmeği eve sokmayız zaten bahçedeki tavuklar yer boş yoğurt kabı da öyle çardağı koyup gidebilir bir ara bizim ağacın rüzgarda dalları kırıldı yoldan geçerken görmüş ağacınızı gördüm de geçmiş olsuna geldim diyor sürekli bana ve anneme gelinleri kötüleye köyüleye anlatıyor başım ağrıyor annem olmasa işim kolay çalıyor çalıyor annemi arıyor en son kapıyı açmayınca gidiyor ama annem çok nadir evden ayrılır bu durumu annemle konuştum bana kızdı kadın resmen psikolog gibi kullanıyor ve inanın dert dinlemekten bunaldım 2 göz odada yaşıyoruz diğer odaya annem girmeme izin vermiyor bebekten dolayı bir oda dağınık orası bari temiz kalsın diyor ben dersimi çalışamıyorum bazen çardağa gidiyorum bu sefer de başka insanlar gelip bir şeyler istiyorlar biz biraz saf insanlarız çevre de annemin yumuşaklığınının farkında bizi koparmaya çalışıyorlar eskiden okul dershane derken pek beni etkileniyordu ama artık evdeyim ve tez de yazmam lazım kpss çalışmam lazım sınava az kaldı işe gir çalış demeyin çünkü sınav sonucum kötü gelirse zaten girerim ben kpss hazırlanmak için girmedim zaten dersimi etkilemesin diye

İki güne bir çat kapı gelip dertlerini anlatıp işinizden alıkoyan komşu için nasıl önlem alabilirim?