Kumar değil zevkine, arkadaş çevresine göre iddiasına mesela bir şeyine de oynuyorlar yemeğine vs. Dediğim gibi genelde zevkine oluyor oyunlar, sonra siyaset, futbol vs açıldığı zamanlar oluyor falan sadece sus pus oyun değil yani bazen oyun oynarken, bazen normal otururken bu konular açılıyor falan işte ya. Normal kafelerde insanlar ne yapıyorsa kahvehanelerde daha samimi bir ortam var gibi düşünün.
Bu resimdeki masa kumar masası. Her kahve öyle değil. Birkaç değişik ekibimiz var oyunlarımız iddadli olur. batak okey 101 dayama oynarız hepside eşli olur. Ama hergun değil herkesin müsait olduğu zamanlarda. Bazen 15 gün hergun bazen 1 ay hiç.
Hayatımda Sadece Bir Defa Gittim Arkadaşı Bekliyordum Okey oynanıyor muhabbet ediyor Zaman Öldürüyorlar Oynan kahvehanelerde Var kahvehaneler Gereksiz bir şey İyi Bir Yer Değil Pavyon, Gaziyo Bar Olduğu Gibi..
Onu bende hep merak etmisimdir. Hiç kahveye gitmisligim olmadı. Belki de hiç evli olmadığım için. Tahminim kadınların dır dır etmesinden kaçıp kafalarını dağıtmak için gidiyor olabilirler diye düşünüyorum.
bak şimdi şöyle yapıyorsun. kendine takma bıyık alıyorsun. bir şapka kafana. sonra kahveye gidiyorsun. sesini kalınlaştırıp. bir çay diye sesleniyorsun. masadaki gazeteyi eline alıp okur gibi yaparken etrafı kesiyorsun. bizi de yormuyorsun