+1 yılEvet gereklidir, ben öleceksem her şey yalan olacaksa niye varim? Koca evren nasıl kendi kendine oldu? Bu evren birgün kurulduğu gibi birgün yıkılacak mı?
Bu sorularla başladım din araştırmaya bilimsel ve mantik bakımından İslam beni aydınlattı, kendi araştırmalarımı kendim yapıyorum hergün İslam'la ilgili bir tane yeni bir bilgi öğmedikçe anlıyorum bu sorularıma cevap buluyorum, dua ediyorum, etrafima baktıkca buna birçok delilde buluyorum örneğin;
Bir köpek neden sadece ezan okunduğunda tepki verir de herhangi bir şarkı çaldığında ezana verdiği tepkiler gibi tepki vermez? Yukarıya bakarak başını kaldırır ve neden ulumaya başlar?
Göklerde ve yerde Allah'ın varlığını, birliğini ve kudretini gösteren öyle deliller var ki! Onlar, bu delillerle sürekli iç içe, yan yana bulunurlar, Fakat üzerinde hiç düşünmeden tam bir aldırmazlik içinde onlardan yüz çevirirler! / Yusuf suresi 105. Ayet.
125 Yorumla- +1 yıl
Herşeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir, göz ise maneviyatta kördür.
- +1 yıl
Tanrının bir kural bütününün (din) olmamasi saçmadır çünkü sonunda cennet varsa gitmenin kolay olacağını düşünmüyorum eğer öyle olsaydı direk cennete giderdik imtihana tabi tutulmadan bu dünyaya da gönderilmezdik cenneti kazanmak ucuz değildir;
İnsanlar, "İnandık" demekle İmtihan edilmeden Bırakılacaklarını mi zannederler /Ankebut Suresi-2 - +1 yıl
Kuranin değiştirilmediğnin kanıtı;
Halife Osman'ın kendi eli ile yazdığı ve suikast yapıldığında açık olan sayfalar üzerine düşen kanı ile Kuran bugün Topkapı Sarayı'nda
Özbekistan'ın başkenti Taşkent’te bulunan “Semerkand Kur’anı”, İstanbul’da Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde bulunan “TİEM Kur’anı”, Kahire’de Hüseyin Camisi’nde saklanan “Kahire Kuranı”, Mısır Ulusal Kütüphanesi’ndeki “Dar’ül Kütüp Kuranı” ve büyük bölümü St. Petersburg’da Şarkiyat Enstitüsü’nde bulunan “St. Petersburg Kuranı”
Dahası bir sahafa 50 tl ye satılan ancak çok çok eski olduğu anlaşıldığında müzeye teslim edilip karbon testine tabi tutulan ve halihazırda incelemesi süren Kuran
Karbon testleri ile tarihsel dönemleri de tesbit edilmiş olarak zaman kanıtlı, birbirinden o döneme göre aşırı uzak mesafelerde ancak ;
Aksanına kadar birebir aynıdır.
Soran+1 yılbir köpek yanında mikrofonla şarkı söylesen de tepki verir koca evrene gelirsek bende bir yaratıcının olduğunu düşünüyorum ama islamiyette o surelerin değişmediğini nereden biliyor sun? ve incil değişmişse o neden değişsin sonuçta allah her şeyi biliyor ve incili neden koruyamadı da kuranı korudu merak ediyorum?
- +1 yıl
Kuran'da bulunan bilimsellik ;
• Embriyoloji; Öyleyse insan neyden yaratıldığına bir baksın. (Tarık
suresi 5. ayet)
• Botanik - Meyve verirken ve olgunlaştığı zaman her birinin meyvesine bakın. Kuşkusuz bunlarda inanan bir toplum için deliller vardır. (En' * Suresi 99. ayet)
Zooloji; -Muhakkak ki hayvanlardan alacağınız ibretler vardır. (Nahl Suresi 66. ayet) -Deveye bakmıyorlar mı, nasıl yaratılmıştır! (Gasiye suresi 17. ayet)
• Arkeoloji; -Yeryüzünde dolaşıp da kendilerinden öncekilerin sonuna bakmazlar mı? (Rum Suresi 9. ayet)
- Biyoloji, Benliklerimizin içinde de nice ayetler var. Hâlâ bakıp görmeyecek misiniz? (Zariyat Suresi 21. ayet)
• Paleontoloji; De ki "Yeryüzünde dolaşın da yaratılışın nasıl başladığına göz gezdirin." (Ankebut Suresi 20. ayet)
Jeomorfoloji Yere bakmıyorlar mı nasıl yayılıp döşendi? (Gaşiye Suresi 20. ayet)
• Orografya - Dağların nasıl dikildiğine bakmazlar mı? (Gaşiye Suresi
19. ayet)
Soran+1 yılAllah neden bizi neden sınıyor bizimle neden cennet cehennem var ve sanki kuklasıyız gibi Allah merhametli yaratıcıysa neden sebepsiz yere insanlar sınanıyor bu resmen kötülük gibi geliyor bana..
- +1 yıl
Sana bir kaç tane daha bilimselliğe örnek ;
Kuran'da "gün" kelimesi 365, "ay" kelimesi 12, kameri yani dünya etrafında dönen ayın süresi 27'dir ve Kuran'da geçen "kameri ay" kelimeside 27'dir. "Cennet ve cehennem" 77, "kadın ve erkek" kelimesi 23'er tane aaa ne tesadüfse bilimde de kadın ver erkeğin kromozom toplamı 46'dır yani 23'er tane. Daha bunun gibi kaç tane var. 🙂
Soran+1 yılAllah varsa neden bizi sınıyor?
- +1 yıl
Allah incili neden mi korumadi? yani kitaplarını ve dinlerini neden koruyamadığnın sadece 1 dk'lık cevabı var.
Benim x'perim yetmiyor link atamıyorum YouTube yaz bakalım sözler köşku shorts neden Allah birden fazla din gonerdi ve kitabını koruymadaı diye ne kadar mantıklı olduğnu görürsün. 🙂 - +1 yıl
Bak sorunun cevabı çok basit neden gidip YouTube'dan araştırmiyorsun?
- +1 yıl
Ben hepsinin cevabını öğrendim ama yazmaktan yoruldum hem bakarsan belki araştırma alışkanlığı kazanırsın.
Soran+1 yılçok baktım ama bana hiç biri hitap etmedi yaratılış amacımız bile bir oyun gibi kötü hissediyorum bu konuda
- +1 yıl
Bir köpek mikrofonla şarkı söylesen ezana verdiği tepki gibi tepki alabiliyormusun? Uluyormu köpek yok öyle bir şey bu kadar delile rağmen yüz çeviriyorsan o senin sorunun ben dininin %100 doğruluğundan eminim artık. Sen bilirsin senin mezarına ben yatmayacağım hadi eyvallah 🖐️
- +1 yıl
Ha aşağıda da demişsinki din bizi geriye çekiyor, İslam geri olmayı emretmiştir eğer öyle olsaydı bilimi bize farz kılmazdı. 🙂
- +1 yıl
İslam geri olmamayı emretmiştir*
Soran+1 yılİslamı benimseyen ülkeler neden geride nerede bilimle uğraşan öncü din?
- +1 yıl
Müslümanlar zaten müslümanlığnı yaşamadımları için gerideler? Hani İslam bilimi bize farz kıldı Arap ülkeleri bilime yatırım yapıyormu yoksa İngilerre gibi ülkelere hazırdan para mı yediriyor? Madem İslam geriletici bir dinmi al bakalım buyur ;
MARTIN KRAMER
"Eğer 1000'li yıllarda nobel ödülleri dağıtılıyor olsaydı, neredeyse tümünü Müslümanlar alırdı."
1889-1965
GEORGES RIVOIRE
"Cebirin geometriye uygulanmasını, Müslümanlara borçluyuz. Bu da 900 yılında vefat etmiş olan Sabit bin Kurra'nın eseridir."
1859-1906
PIERRE CURIE
"Müslüman Endülüs'ten bize 30 kitap kaldı, atomu parçalayabildik. Şayet yakılan bir milyon kitabın yarısı kalsaydı çoktan uzayda galaksiler arasında geziyor olacaktık"
1904-1905
TOGO HEIHAÇIRO
"Hakikat-i İslamiyetin kuvveti nisbetinde, Müslümanlar o kuvvete göre hareket etmeleri derecesinde ehl-i İslam temeddün edip terakki ettiğini tarih gösteriyor. Ve ehl-i İslamın hakikat-i İslamiyede zaafiyeti derecesinde tevahhuş ettiklerini, vahşete ve tedenniye düştüklerini ve herc ü merc içinde belalara, mağlubiyetlere düştüklerini tarih gösteriyor. Sair dinler ise bilakistir..."
- +1 yıl
O met edip imrendiğmiz Avrupa'da müslumanlar sayesinde o kadar ilerideler yani İslam'da olmayanlar bile bunları söyluyor gördüğün gibi
Avrupa'da İbn-i Sina'nin kitaplarını okutuyorlar ders kitabı diye okunuyor ders olarak işleniyor.
Biz müslumanlar Kur'an'a uymadığmız için geride kaldık zaten 🙂
İslam kim ne derse desin hakikattir ilerleticidir daima ;
Asıl yetim anadan, babadan yoksul olan değil ! ilim ve ahlaktan yoksul olandır. Hz Ali
Bana bir harf ögretenin 40 yıl kölesi olurum. Hz. Ali
Soran+1 yılşu an yok ama bilimle uğraşan Müslüman bilim insan sayısı olmayana kıyasla Alla neden yeni peygamber ve kitap gönderemiyor?
Soran+1 yılbahsettiğin şimdiki Müslüman bilim insanlar nede kapitalizimi destekliyor neden?
- +1 yıl
Onların kendi düşüncesi kapitalizmi destekleyenler kahrolsun! Kendine müsluman demesin zaten
Allah neden peygamber kitap göndermiyor şimdi bir düşünelim bakalım;
Kuran'da yazmiyormu bu son ve hak dindir diye? şu an günümüzde bilim ileride değil mi? Evet ileride eski zamanda bilim var mıydi? Hiç yoktu onlara mucize ile Allahın varlığı ispatlandı bize ise şu an tamda bilimin yenilerde bulduğu bilgileri bize 1400 yıl önceden söyluyor şimdi bunu bu zamanda değistirilmediğnede kanıt sunaraktan söyluyorum şuanda bize zaten bilimselliğe bakılaraktam zaten kanıt yok mu? Evet kanıtli bunuda böyle düşün onlara mucize ile bize bu zamana hitaben kitabın içinde ki bilgilerle ispatlandı varliğı 🙂 - +1 yıl
İslam'a insanların soğuk bakmasının diğer bir sebebi de hocalardır. Dini resmen kendi kural topluluğu gibi gösteriyorlar orneğin şeriat Allahın hükümleri değildir Arabın uyduruk kanunu Allah'ın kanunu diye yutturuyorlar bunu kuran ayetleriyle ispatlarım.
Soran+1 yılhocalar ve şeriatı konusunda kkatılıyorum
- +1 yıl
Evet çünkü bir diğer yanıda diyorlar ya hani kim Allahın indirdikleriyle hükmetmezse kâfirlerin ta kendileridir diye, (o sünnetullah kanunlarıdır şeriat değil) örneğin başörtüsü şeriatta zorunlu madem biz bunu uygulamazsak kâfir oluyoruz ibadeti yapmazsak e İslam'da da bu ayette yazıyor ibadet yapmayan dinden çikmaz sadece gunahkardir diye... Ciddi anlamda dini çok kötü gösteriyorlar Araplar Kuran'da nisa 34' karılarını dövün emri var diyorlar ama İslam araştırmacıları Kur'an'a bakıp Arapcayı çevirdiklerinde bununla hiçbir alakasının olmadığnı ispatladılar.
Kadın şunu yapamaz, kadın kocasinda izinsiz dısari çikamaz tarzında şeyler Arap kültürüdür.
Ben sahih hadisleri okudum kadın isterse ticarette yapar, iş kadınıda olur, hatta ev işi bile yapmaz isterse kocası karısınin istiraheti için hizmetçi tutmak zorundadır. Gibi bissüru kadını el üstünde tutan hadisler mevcut. hocalar kadın denize giremez, kayak yapamaz tarzında sacma sapan Arap kültürünü yayıyorlar. Halbuki bu karın hiçbiri ne Kuran'da ne hadislerde mevcuttur. - +1 yıl
Ben islamı hocaların ağzından çıkanlara göre değil kendi araştırmalarımla, Kur'an'ı okuyarak öğrenerek buldum. Sende umarım birgün islamle şereflenirsin.
En İyi Cevaplar
Ateistim.
Genel olarak inanç sistemleri ya da inanma eğilimnini, öleceğinin bilincinde olarak yaşamaya devam eden tek canlı olan insanın, ölüm gerçeğinin neden olduğu stresi azaltma işlevi vardır.
İnsanlar bu yğzden inanmaya başlamış, ama tarihsel insan, dinleri bir ideoloji ve toplum düzenleyici formata dönüştürmüştür.
21. yyda inanç devam edecektir. Ama ortaçağdan kalma dinsel inançlar gittikçe zaman aşımına uğrayıp önemsizleşecektşr02 Yorumla
Soran+1 yıldini ben devlet kavramı olmadığı için çıktığını düşünüyorum devletin amacı toplumsa düzeni sağlamaktır onun için ama bu dinlerin gerçek olduğunu düşünmüyorum.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılDin beni iyileştiriyor acılarımı hafifletiyor inana da inanmayana da saygı duyarım ama yaşını başını almış bir annesinden başkası kimseyi olmayan benim, Allah korusun ona bir şey olsa en azından onu seven bir Allah'ı olduğuna inanması gerekiyor. Ben de onun rızasını kazanmaya çabalıyorum.
10 Yorumla
+1 yılBana göre gereksizdir. İnsanları kontrol altında tutmak ve yönetmek amacıyla icat edilmiş bir sistem. Yaradan var evet ama din kitaplarındaki gibi değil. Dinler yalan, yaratıcı gerçektir
11 Yorumla
Soran+1 yılbende öyle düşünüyorum sadece bizi manipüle ediyorlar ama yaratıcının var olduğunu düşünüyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBu kişiye göre değişir. yani benim inancım yok ateistim. ama insan inanmaya ihtiyaç duyabilir bazen kendini daha huzurlu hissetmek için.
00 Yorumla
+1 yılDin gerekli çünkü insan fıtratı gereği bir yaratıcıya, ondan daha yüce bir varlığa ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden islam en güzel din. Ve elhamdülillah müslümanım
115 Yorumla
Soran+1 yılneden islam diğerlerinden farkı ne?
- +1 yıl
Çünkü hak din. Gerçekten merak edip araştıran biriysen bulabileceğin bir sürü kanıt var. Sırf islamı kötülemek, yalanlamak için ilahiyat okuyan yabancılar var. Çoğu da müslüman oluyor. Araştırıp bulabilirsin konuşmalarını, bulduklarını...
Soran+1 yılMüslümandım ve şu an hiç bir mantıklı yanın görmüyorum din dogmatiktir Müslümanlıkta çooook ucu açık sorular var.
- +1 yıl
Neden? Temel şeylerle başlayalım. Mesela islamın şartları. Bunlardan insana zararlı bir şey var mı sence?
Soran+1 yılallahın neden bizi sınadığını anlam veremiyorum bana kötülük gibi geliyor
- +1 yıl
Bunun için neye kötü dediğini bilmeliyim. Kötü nedir? Kötülük nedir? Herkes iyi mi doğar yoksa sonradan mı öğrenilir kötülük?
Soran+1 yılbir yaratıcı bizi yaratıp sınıyor sonra cehenneme gidiyoruz ya da kötü koşullarda doğup acı çekiyoruz bu vicdansızlıktır bence
- +1 yıl
Soruma cevap vermedin ama neyse. Bir kere herkes aynı şartlarda doğmuyor. Kimisi özel hastanede, kimisi sokak aralarında, kimisi de villada doğuyor. Ama her doğan bebek islam üzerine doğuyor. Sonradan yetiştirilme tarzıyla ailesi yüzünden değişiyor dinleri ve kültürleri. Buraya kadar kötü koşullarda doğup acı çekmek yok. Dediğim sokak arasında doğan da bebek, villada doğan da. Bu farklılıklar da imtihanımız sadece. Ki sabredersek bunların da üstesinden gelip rahata eriyoruz. İstemeden bitmek bilmez bir maratona atılmıyoruz yani
Soran+1 yılallah her şeyi biliyor zaten bu sınanma olayı cehennemin olması bile kötülüktür veya kötü bir varlığı yaratması?
- +1 yıl
Olay da bu zaten. Kötü yaratmıyor ki kimseyi? Daha demin yazdım yahu. Okumadın mı? Allah her insanı iyi, saf ve masum yaratıyor. Sonradan dünyada yaşadıkça karakterleri, bakış açıları ve yapıları değişiyor. Sen kaderle kazayı birbirine karıştırıyorsun. Allah'ın her şeyi bilmesiyle müdahale etmesi farklı şeyler. Ki Allah insanlara irade vermiş. Kötülüğe bulaşıp bulaşmamak da bize kalıyor yani. İyiyi, doğruyu seçersen cehenneme gitmezsin bu kadar basit?
Soran+1 yılcennete gittim vazifemi yaptım sonrası yok bu sence nedir?
- +1 yıl
Kime göre, neye göre sonrası yok? Cenneti buradaki basit bir ders mi sanıyorsun? Kafan baya karışmış senin. Nereyi anlamadığını, kafandaki soru işaretlerini yaz önce
Soran+1 yılbilmiyorum gerçekten de yıllarca boşluktayım bu konuda bir soruyu yanıt bulsam da diğeri geliyor ve dinlerin en büyük özelliği bence dogmatik olmasıdır
- +1 yıl
Sen günümüze, sözde müslümanlara bakıp bu kanıya varıyorsun bence. Unutma! "İslamdır mükemmel olan, müslümanlar değil" Çünkü hepimiz insanız ve hatalarımız, yanlışlarımız oluyor. Bize değil, islama bakmak gerek öğrenmek için. Kafana takılan şeyleri sorabilirsin yardımcı olmaya çalışırım
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yılAşırı gereksiz. Yaşamak zor bu zorluklara isyan edilmesin diye ortaya atılan şeyler bir de toplumu kolayca kontrol etmek için oluşturulmuş bir düzen
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 907 cevap paylaştı.
+1 yılBen Ateistim ama bazen diyorum da Tengriye mi inansam Türk kültürünü yaşatmak için arada kaldım jdjdjd
06 Yorumla
Soran+1 yılbende kültürel olarak yok olmak istemiyorum ama mantıksal olarak Türk kültürü şu an ki İslam dinini yüzünden geride kalmış
- +1 yıl
Bi yerden başlamak lazım diye düşünüyorum bende çok din degiştirdim şimdi ateist olmak daha mantıklı geliyor
Soran+1 yılAgnostisizm bana daha mantıklı geliyor
- +1 yıl
Aa Diamond Tema mı izliyon jdjdjd
Soran+1 yılgeçen yıl izlerdim ama şimdi yok izlemiyorum ya sen? o yüzden mi böyle düşünüyorsun?
- +1 yıl
Yok daha farklı sebeblerim var bende eskiden izlerdim
Gereksizdir ve hiçbir dine mensup değilim.
10 YorumlaDini olmayan tek kişi yoktur
04 Yorumla
Soran+1 yılbenim yok
Soran+1 yılo ne oluyor?
Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı. bu yaşa kadar hiç gerek duymadım
014 Yorumla
Soran+1 yıldört defa değiştirdim
Soran+1 yılartık gereksiz geliyor
Soran+1 yıldenedim ama din çok saçma bizi geriye çekiyor
Soran+1 yılmantıklı bir yol arıyorum
Soran+1 yılMüslüman mısın?
Soran+1 yılNesin var mı bir idea olarak neyi benimsiyor sun?
Soran+1 yıliçinde bir boşluk var mı?
- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılgereklidir knka elbette
02 Yorumla
Soran+1 yılallah a gerçekten dua ettiğin oluyor mu?
- +1 yıl
oluyor
Agnostiğim
10 YorumlaGereklidir.
28 Yorumla
Soran+1 yılneden mesela gerçekten yaratıcıyla irtibatta olduğun oluyor mu hissediyor musun?
Soran+1 yılnormal dua ettim ama tık yok aksine daha çok battım
Soran+1 yılnasıl yapacağım ortaokula kadar Müslümandım ama dinden özellikle İslemiyetten çok soğudum
Soran+1 yılsizin dediğiniz şey psikolojik bir durum kendimi kandırmaktır.
+1 yılgerekli
00 Yorumla
+1 yılGerekli tabikide
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım