Saldırıya uğrayan biri Polise mi gitmeli Savcılığa mı?
Savcılığa dilekçe verince ne olur?
Saldıran kişiler ne kadar sürede çağırılıp ifadeleri alınır?
Saldırıya uğrayan biri Polise mi gitmeli Savcılığa mı?
Savcılığa dilekçe verince ne olur?
Saldıran kişiler ne kadar sürede çağırılıp ifadeleri alınır?
Polise gidersen polisler işe koyulur adamı aramaya başlarlar buldukların da karakola getirip ifade alırlar ama bazıları ifade almayabilir ya da senin ifadeni savcılığa göndermeyip olayı kapatabilirler ama direk savcılığa şikayet edersen direk mahkeme açılabilir bu sefer polisler de bir şey yapamaz polisler aracıdır savcının işini araştırırlar savcıya yanlış bilgi de sunabilirler takipsizlik verdirmek için kişinin ifadesinde yardımcı da olabilirler polislerden her şey beklenir bir de şikayet eden kişinin ifadesini savcıya göndermeye bilirler her şey yaparlar
Polisler böyle kötü şeyleri neden yapıyorlar?
Kime güveneceğiz?
Yaparlar bu yüzden Cimer kuruldu cimere yazabilirsin
Cimere yazsam ne olur? Elimde kanıt yok pek
Cumhurbaşkanlığına yazmış olursun öncesinde polise gittiğini ama savcılığa verilmediğini söylersin ondan sonra arkadaşınla yaşadığın olayı anlatırsın anında işe koyulurlar
Polis hiç bir şey yapamaz
Savcılık daha garanti ama şikayetçi olacağın kişi hakkında daha çok bilgiye sahip olman lazım diğer türlü polise git önce bakarlar araştırıp ararlar yani
Savcılığa dilekçe verirken telefon numaralarını yazmadım korktuğum için. Sadece isimlerini yazdım çünkü çok korkuyorum hâlâ
Cevap
7Cevap
Olayı anlatırsan yardımcı olabilirim tecrübem var
Gizliden çıkarsan özelde anlatabilirim
Bisey fark etmez.
Polise gidersen süreç daha hızlı ilerleyebilir.
Senin dilekçene istinaden şahsa ulaşip ifadesini alirlar.
önce polise gitmelisin darp varsa hastaneye git darp raporu alıcaktım dersin ordaki polisler yardımcı olur zaten
Savcılık direk adli işlemi başlatır polis savcı yönlendiriyor
Basit olaylarda polise gidilir.
Polise git gerekirse onlar seni yönlendirir zaten
polis sallar, savcılık kolluk kuvvetine emir verir
Kasım 2022de Savcılığa dilekçe verdim. Şimdiye dek o saldıran kişilerin ifadeleri alınmış mıdır? Bundan nasıl haberim olur?
olayın üzerinden 6 ay geçmesen şikayette bulunduysan o kişilerin ifadeleri alınmış olması lazım. sana bilgi gelmesi gerek. ancak süreç işte 🤷♂️yavaş işliyor maalesef
sende. süreç hakkında bilgi alabilirsin. hangi savcılıksa git sor
İkisşde aynı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?