- + Hep bir sıkıntı çıkıyor.
Demek lazım
Boş ver deme
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sadece senin dediğin gibi değil. Sadece terslemiyor hadi sadece terslemekle iş bitse kilo almışsın diyebilirsin derim fakat bunu dedikten sonra Yüzüne Gülebilir belki ama sen gittikten sonra bütün içinde ne varsa Sabahlara kadar kusabilir yediklerini çıkarabilir. Hemde ağlayarak. Sırf bunun için Belki o psikoloğa gidiyor? O kendi ile barışık bir tip değilse ne yapacaksın? İntihar etmesi, ölmesi için Teşvik etmiş oluyorsun böyle yaparak. Her türlü açıdan bakacak olursak hoş bir kelime değil "Kilo almış gibisin" kelimesi. Bunu demek yerine O kişiyle arkadaşlığını bitirebilirsin. Yüzünede "şu son zamanlarda bana karşı çok ilgili davranıyorsun. Ben sana karşı bir şey hissetmiyorum. Yol yakınken vaz geçelim en iyisi" dersin, içindende "Çok fazla kilo aldığın için seninle arkadaşlığımı bitiriyorum. Ben şişkoları/ Kiloluları sevmem. Senden tiksiniyorum" içinden dersin. Kendini rahatlatmak adına ama bu kelimeyi içinden söyle yüzüne değil. Yani uzun lafın kısası hoş bir kelime değil. Fakat yoook ben sırf bu sebeple arkadaşlığımı bitirmem diyorsan da Keseceksin sesini 🤷🏻♀️ o zaten aynaya baktığında görüyordur kilolu olduğunu senin söylemene gerek yok. Belki zayıflamak istiyor. Fakat şu son zamanlarda biraz fazla kilo almış gibisin kelimesi gerçekten çok onur kırıcı bir kelime. Kusura bakma. Dediğim gibi ya demeden duramicaksan Arkadaşlığını bitir. Yok ben demeden durabilirim diyorsan kes sesini. Bu kadar netim. Bir Erkek için değişen Kadın... Bu Kadınlığa hakarettir. Böyle bir adamla birlikte olmak bizim Kadınlığımıza hakarettir. sırf 1, 2 saniye söylediğin bir cümle için değer mi bi kadını ağlatmaya? O gözlerden akan her yaşın hesabını Ahirette Allah'a vereceksin. Ama değmez işte bir 4 saniyeni alan bir cümle için Değmez. değemez. ve asla değmeyecekte. Sana bir kadına kilo almışsın demenin ne kadar büyük sonuçlar doğurabileceğini yukarıda yazdım. İster oku ister okuma. İster dinle ister dinleme. Kolaysa erkeğe de de bir güzel s*ktiri çeksin sana. Bizde elimize dürümle kola alıp izleyelim sizi. Kal sağlıcakla 🙋♀️🤙
Hepsini okudum. Elinize, emeğinize sağlık. Söyleyecek bir şeyim yok yazdıklarınıza. Sadece sonda erkeklerle alakalı olan kısım için şunu diyebilirim, biz zaten birbirimize kilo konusunda çok rahat konuşuyoruz. O noktada bir sıkıntı yok Güzel, detaylı ve sabırlı anlatımınız için teşekkür ediyorum.
🌹
Bence denilmez çünkü alınırlar şahsen ben biri deyince alınıyorum ama bir yandan da ıyi kilo aldigimi fark edip kilo vermeye çalışıyorum söylemek konusunda kararsizim aranız yakınsa söylemene fazla alınmaz ama uzaksa o kim oluyor da söylüyor der
Cevabın için teşekkür ederim. 🌹🌹
Denilebilir neden denilmesin, bunun için hiç bir sakınca ve ayıp bir şey bulunmuyor, tek mesele uslüba dikkat edilmelidir.
Tâ eski zamanda bir şirkette beraber çalıştığımız bir abla vardı, ve kilosu yüzün üzerinde bir şeydi. Birgün ona dedim, abla sen gemiye falan binerse eğer geminin tam ortasında dur diyince, O neden? Dedi, ben hemen dedim kenarlara yaklaşırsan gemi yan yatar sonrada batıp gider diyince beni şiddetli bir gülme tuttu, ablada olayı anladı ve üzülüp gitmişti oradan.
Çok üzmüşsün ya sen de..
Evet der tabi ki de yani bu zaten kötü bir şey değil kilo aldığını insan kendisi de bilir ama sürekli bunu söylemesi kırıcı olacağı için söylememesi daha uygun olur. kişi zaten kilo aldığını fark eder ve diyet yapar veya spor yapar. belki de sevgilisinin sağlığını düşündüğü için de kilo almışsın diyebilir
Dikkatli olmak lazım deken.
Cevap
25Cevap
Kadınlara "kilo aldın" demek, bazı durumlarda duygusal açıdan olumsuz bir etki yaratabilir. Bu nedenle, kadınlara kilo almış olup olmadıklarını söylemek, özellikle samimi olmayan veya rahatsız edici bir şekilde ifade edilirse, saygısızca ve yaralayıcı olabilir.
Kilo konusu hassas bir konudur ve bazı kadınlar kilo alma veya kilo verme konusunda endişeleri olabilir. Bu nedenle, eğer birinin kilo aldığını düşünüyorsanız, bunu nazik ve saygılı bir şekilde ifade etmek daha uygun olabilir. Örneğin, "Son zamanlarda değiştiğin fark ediyorum, her şey yolunda mı?" gibi daha özenli bir yaklaşım tercih edilebilir.
Güzel öneriniz için teşekkür ederim. : )👍
Bence kimsenin haddine değil birinin kilosu hakkında olumlu olumsuz yorum yapmak.
İnsan kardeşine, eşine filan da mı dememeli. Olumlu veya olumsuz.
Bence uygun bi dilde söylenebilir. Ben fazla kacirdigimda birinin uyarmasini isterim. Sence bu ara kilo aldım mı diye sorarım anneme ya da en yakin arkadaşıma.
Güzel ve öz izahınız için teşekkür ederim. 🙃🌹🌹
kimseye denilmez , gerek yok ama eğer kilo vermek isteyen ya da almak isteyen varsa değişiklik varsa denilebilir, mutlu etmek güzeldir.
Türkiye'de bundan çok bahsediyorlar ayy canıımm kilo mu aldın seenn .. böylelere baakk bu da Osmanlı tokadı diye yapıştıracaksın bir tane 😂
Yeri ve zamanı mı önemli? : )
eğer kişi kilo almak isteyen biri ise ve kilo aldıysa kilo aldın demen onun çok hoşuna gidecektir ya da vermek isteyen birisine verdin demen. öbür türlü kilo almış birine bunu demek üzücü olur, zaten o kilo aldığını görüyor ve bundan mutsuzdur , sen iyice ona mutsuzluk vereceksin, kadın erkek fark etmiyor buradaki önemli nokta insan olması. çok uzun oldu 😄
Ellerinize sağlık. Çok güzel oldu. : )
Hayır tabii ki en hassas oldukları noktalardan, kilo, yaş, boyu ile ilgili de olabiliyor çoğu zaman.
Cevabınız için teşekkür ediyorum. ☕🍫
Kilo almak hosuma gitmez ama bunu güzel algılamak lazım. Dikkat et kilo aldın falan gibisinden. Darılmam yani saçma geliyor bana.
Cevap için teşekkür ederim. 🌹
Yani denmesi lazım bu gayet doğal cunki kilo alsa ve yok hayatım gayet iyisin ne kilosu demek daha saçma doğrular her zaman dogrudur
Art niyetli olmadan söylenebilir bence de.
Erkeğe de denmemeli bence.
Tartıya çıkıyordur yani 😂
Erkeğe sorun olmaz ya. 🙃
Denilir neden denmesin. Madem aldığı kilodan rahatsız spor yapsın o zaman.
Oooo. Bunu demeye cesaret eden bir erkek dahi çıkmamıştı.
hayat sıkıcı gelmeye başladıysa söyle tabi,
: )
Hassas ise kesinlikle konusu dahi geçmemeli.
Teşekkür ederim. 🙃
Benim takıntım yok. Genele baktığında dememek daha iyi.
Cevabınız için teşekkür ederim.🌹
Ben çok üzülüyorum ya. Nasıl ki maaş sorulamazsa kadinin yaşı ve kilosu da sorulmamalı😒
Cevap için teşekkür ederim.
Rica ederim🌿
Sık olmamakla birlikte denebilir. Ama hergun hergun denirse o kötü olur işte.
Yani. Her gün olmaz 🌹
Kilo aldığı gerçeğini söylerken cinsiyetine mi bakacağız?
Bilemedim. 🤣
Desinler önemli değil. Aldıgım gibi vermesini de bilirim. 😀
Aynen ya. Rahat olmak lazım 🤣
Balık etli de basbalik etlisin de basbaslik etlisin de ama kilo almışsın deme😂😂
O lanetli kelimeyi kullanma 🤣
amaaaaan fkjgskfdgljsfdhg deme bence sen boş ver skflakhgljskfdh
İşi garantiye al diyorsun 🙃🌹🌹🌹
Abi işte takılmak için denebilir birazcık kızdırmak için
Onun haricinde olmaz mı? 🤣
Zamanı da uyarilirsa oda dikkate alır aşırı kilo almaz
Kilo almadan tedbir almak lazım diyorsunuz. 👍👍
Diyince hemen bi tripelre giriyor insanlar. Ben demiyorum bdbdbd
Salıncalı durumlar. : )
Denebilir de edepsizlik.. Yani kadınların kilosundan sana ne yani?
Ahah. : ) Demek gerekmez mi hiç?
Sevgilin, yakın bir kankan ya da eşin falansa dersin sorun yok
Denmez aynı zamanda erkeklere de zayıfsın denmez en son ki flörtüme zayıfsın dedim diye ayrıldık
Zargana mı dedin yoksa.
Hayır bildiğin çok zayıfsın dedim sadece
Herkes aldığı kilonun farkında demenize gerek yok
Tamam. Kızmayın: )
Kızmadım abi
🌹🌹 ( =
Bazıları kilo ile ilgili soruları kafaya takıyor. O yüzden ödenmemesi taraftarıyım.
Dikkatli olmak lazım. ( :
Denmez abicim eger o an onu duymak istemiyorsa denmez 😅
Ama demek gerekiyorsa uyarmak için.
abi esinse eger söyle yap bak git kızgın olmadigi bi anda yanina ben biraz kilo mu almisim falan de beraber diyete baslayin :)
Eşim olsa keşke de söyleyesem. 🤣
😅 kim ki?
Kimse değil ya. : ) Genelde yaşanan bir sıkıntı olduğu için sorayım dedim. Benzer bir sorudan esinlendim. Ama güzel görüşler geldi. bunları bilmek lazım. 🤣
😃 anladim
Denir, diyorum, derim, dedim.
: ) cevap için teşekkürler. ☕🍫
Başının sişmemesini istiyorsan deme 😂
Tamam. 🙃
Nazik olan demez
Nazikçe söylemek mümkün mü acaba?
Kadın sorarsa denilebilir.
Bu da önemli... Evet. Teşekkürler. 🌹🌹
Öyle bir derim ki 😂😂😂
Wjsjs : )
Ecelimize susamadık 😂
Evet. Çok tehlikeli sular
Aynen
Nazik bir sekildilfe dicemde gene trip deme hocamm
İki ucu tripli değnek.
Almışsa denir tabi
Aynen sanrı değil gerçek bu.
Bunu farklı bir şekilde söyle. Direkt deme.
Taze fasulye mi, kuru fasulye mi? 🌹
Guzelmbir dille herkese her şey denilebilir
Onu becermek de ayrı bir sanat.🌹
Haberi olsun diye değilse haddimize değil
Kimisi o sebeple olsa da karşı çıkıyor. Çok sertler hem de.
uyuz olduğna denir belki😀
Ahahahah 🤣
Nezaketen söylenmemesi daha uygun olur
Belki de...
O kadar cesur değilim
Denmez tabiki :))
İyiliği için söylemek gerekirse ne yapmalıyım Coffein Hanım?
Olabilir. :) Teşekkür ederim. Ama o zaman bana "ne diyeti? Kilo al biraz" deme ihtimali var.
Temam. 🙃
Boş ver deme.
Garanti olsun
Lafımı esirgemem
İşte bu. 🤣
bana ne ben derim.
🤣. Helal 👍👍👍
Uygun bir dille söylenir
Uygun dil, uygun zaman. Bunlar önemli.
Hayır deme.
Tamam. Sağ ol. : )
denmez aslında ama diyorum
Ah. Hep hata yapıyoruz.
evet denir.
Neden denmesin ki?
Dayı 75 yaşındasın tek derdin bu mu cidden?
Uranyum zenginleştirmekten artan zamanımı burada değerlendirip soru soruyorum. 🤣
Uranyumdan hep.
Ondan mı toksikim acaba.
☕🍫
Tatlı bir şekilde denir
Yavrum, dünyada güzelliğinin hacmi artmış, hiç haber etmiyorsun falan ssjdjj
Peki, o da iyi.
İkinize de teşekkür ederim.
Rica ederim.
Denmez dayak sebebi
Denir
Bazen biraz çeki düzen vermeliler kendilerine
denmez