Beni yaratan Allah ve insanların yaptıklarını ve yapacaklarını bilen de Allah olduğu için onların kendi iradeleriyle yaptiklarını kader olarak adlandırdı örneğin sana fakir bir hayat yazar çalışarak sen kazanırsın sen zengin olursun bu insanın iradesidir ayrıca depremi bırak normal zamanda hiç çocuk ölmüyormuydu? Gidip bir şerefsiz İsrail askerinin vurup öldürdüğü bir çocuğa niye Allah'a fatura çıkartıyorsun burada iradesini kullanıp o çocugu vuran İsrail askeri tıpkı mütahhit binayı sağlam yapıpta binanın çökmesi müteahhitin suçudur tatlim Allahın değil ayrıca çocuklara günah yazmamasi Allahın rahmetini gösterir Allah kötu bir ilah olsaydı depremde ölene şehit sevabı yazmazdı...
Hahha bilimsel mucizeleri hiç okumadın mı? Kuran'da bilim daha yenilerde bulduğu bilgileri 14 asır önceden Kuran'da yazıyor kuranın değistirlimediğne dair kanıtta var inanmıyorsan sana kuranın bilimsel mucizeleri adlı kitabı okumanı tavsiye ederim 14 asır önce bu bilgileri kimse bulamazsdı yani bu Tanrının bilimsel yöndede var olduğunu göst6
depremde ölene şehit sevabı yazmıyor. hatta allah yolunda ölmeyen yni dini yaymak için ölmeyen kimseyi şehit saymıyor. ben değil kuran diyor bunu. bu ayrı ben zaten bu olaylarda suçluyu insan kabul ediyorum. kader olayı nasıl kafanıza yatıyor bunu anlamıyorum mesela? allah yazmış kaderi özgür iradem nerde tam olarak zaten nereye gideceğim belliyse allah beni neden yarattı. bi de mesela çocukların ölmesi? sınava tabii tutmadın onu neden yarattın neden öldü? allah bahsettiğiniz kadar kudretli , merhametli , iyi , kusursuzsa bunlar neden oluyor. istese sadece suçluyu cezalandırabilir.
Örneğin bunları Kuranda olan bilgiler; Evrenin Genişlemesi Göklerle Yerin Birbirinden Ayrılması Aşılayıcı Rüzgarlar Evrendeki Mükemmel Yörüngeler Denizlerin Birbirine Karışmaması Yeryüzünün Uçlarından Eksilmesi Örümceğin evi Bitkilerde Erkeklik ve Dişilik Bebeğin Rahimdeki Üç Karanlık Devresi Bir Çignemlik Et Parçası Bulutların Ağırlığı Dağları Sürüklenmesi Demirdeki Sir Uykuda Hareket Etmenin Önemi Uykuda Kulakların Aktif Olması Yaratılıştaki Çiftler Dünyanın Yuvarlak Oluşu Korunmuş Tavan Geri Döndüren Gök Kapıyı Çalan Yıldız Gökyüzündeki Kırmızı Gül
Bunun yanında daha birkaç örnek Kuran'da ; Gün kelimesi 365, ay kelimesi 12, cennet ve cehennem kelimesi 77 kere gibi bis sürü nizami ölçü mucizeleri vardir Ateistler bunları inkar ediyorlar ama Caner Taslaman gibi araştırmacılar bunları dogruladı gerçek kaynakları göstererek yani o diamond tema gibi kanallaeı izliyorsun onlar fasa fiso
gerçek mealleri okudum , tefsir de okudum. nisa 34’le alakalı bi şey dememiştim ama onu da iyi dedin dksksh. kadına değer de belli. ayrıca gerçek mealleri oku diyosun ama misal bahsettiğin hadid suresi eski mealler farklı yeniler farklı. sen de gerçek mealleri oku. bir de bi tefsir oku da nasıl bi şey olduğunu gör.
en altında kalmayacağım konu bu bana göre. bana pek hitap bile edilmez kuranda “kadınlarına kızlarına söyle” şeklinde geçer. 1) nisa 34 istediğin tefsiri oku kocan yeterince itaat etmediğini düşünürse seni dövebilir açıklama busur. 2) kocan istediği an seninle boşanabilir 3 kelimeye bakar sen boşanamazsın binbir şartla küçük bi ihtimal. 3) mahkemede senin şahitliğin bir erkeğin şahitliğinin yarısıdır. şu an direkt aklıma gelenler bunlar daha çok ayet hadis var.
ben iyi niyetle yaklaşıyorum seni anlıyorum ben ilk araştırdığımda tek istediğim inanmaktı ama maalesef gerçek değil. 5 vakit namaz kılmaktan buraya geldim.
Nisa 34 cevap: ayette DARABA kelimesi vardır ve arapçadaki en zengin anlama gelen kelimelerin başında gelir. 60'a yakın manası vardır. Örneğin seyahat etmek, vurmak, Ortaya koymak, ömek vermek ve mahkum olmak kapanmak, açıklamak bu manaların bir kaçıdır.
*Kelimenin manalarını biraz daha açalım, mesela, kitap darb etmek". Arapçada kitap yayınlamak" demektir," kitabı pataklamak demek değildir. *Arapçada 'Darb-ül Evvel" deyimi, ilk yaratıklar anlamına gelir. Ilk canlıların darblaşması, dövüşmesi anlamına gelmez. Arapçada parayı "DaRaBa"" yaparsın. Yani parayı basarsın ama dövmezsin. Darphane de buradan gelir. Arapçada çadır darb etmek, çadır kurmak manasına gelir.
Çadırı dövmek manasına gelmez. Benzer şekilde Türkçedeki çalmak kelimesinin nasıl farklı manalan varsa, mesela, Radyo çaldım dediğinizde radyoyu kullandığınız manası da çıkabilir, hırsızlık yaparak çaldığınız manası da çıkabilir. Arapçadaki DaRaBa kelimesi de bununla yakın özellikler gösterir.
NISA SURESİ 34, Ayette geçen idribuhunne kelimesindeki "idrib" çık dışarı anlamına gelir. "Idribuhunne ise çıkarmak, göndermek, vazgeçmek demektir. Kesinlikle Dövmek anlamında değildir. İşin garip tarafı, ayetteki kelimeye dövmek manası veren kişiler." Peygamberin eşlerini dövmediğini ve dövmeyi tavsiye etmediğini" bildirerek, Allah'ın hükmünü beğenmeyen ve tavsiye etmeyen bir peygamber modeli oluşturmuşlar.
RUM SURESİ, 21 Ayette evliliğin amacı bildirilir: Kendileriyle huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranıza sevgi ve merhamet koyması O'nun ayetlerindendir. "Görüldüğü gibi evliliğin amacı sevgi ve merhamete dayalı huzurdur. Erkek, kadını döverek huzuru sağlayamaz.
SONUÇ OLARAK, Ayette serkeşlik eden, iffetinden endişe edilen kadinlann uyanıması, yatağın ayrılması ve fikren a kadınlardan vazgeçilmesi anlatılır. Dolayısıyla yapılan açıklamalardan da anlaşıldığı Üzere KURAN'DA KADIN DÖVMEYE İZİN YOKTUR.
Kadın; Merhametli, heyecanlı, duygusal Erkek, Erkek; Net, kararlı güclü ve mantıksal hareket eder
Kadın Bir olay karşısında mantik yerine heyecan ve merhametinden dolayı mantik yerine duygusunu kullanacağini Allah bildiği için kadını bu noktada yanlız bırakmamiş 2 kadın birbirine destek olsun heyecan ve duygusunu bastırsın olaylara mantiki yaklaşsın diye 2 şahit istendi.
Şu videoyu bir izle ne olur kadına verilen değeri anlayacaksın Adı "İslam'da neden kadınlar eşit haklara sahip değil" çok iddialı kar islamın verdiği değer konusunda videoaduklerde. Hariç
Buna ek olarak Kadın istemezse evi işi yapmaz kocası hizmetçi tutmak zorundadır istemezse çocugünu bile emzirmez süt annesini kocası bulmak zorundadır. Kadın istemezse çalışmaz. Gibi gibi lütfen tekrar dön ben derinlere indikçe anladım islamı dıştan kötü gibi görunsede çok değerli bir din 😔
keşke şunu şu an google da aratıp kopyala yapıştır yapmasaydın. az da olsa arapça biliyorum o kelimenin akla ilk gelen anlamı vurmaktır. tabii her şeyi olduğu gibi onu da kıvırmak için saçma sapan şeylrr çıkaracaklar. ayrıca çoğu kişi bunu inkar etmiyor hangi siteden buldun bilmiyorum ama her sitedeki bilgiyi doğru diye kabul etme bence böyle. 2. açıklamana ise kendini şahitliklte bile bir erkekten aşağı görüyorsan benim yapacağım pek bir açıklama yok. ben böyle bi şeyi kabul etmem.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
hayır çünkü yok
Evet tesadüfen olduk
ohaaaa inandım şu an yok tesadüf olamaz.
peki sen tanrı belamızı verecek diyosun da onun hiç payı yok mu olanlarda.
Allah yapmış olduklarımızdan gafil değildir...
Bu ayette var güzelim siz ne yaparsanız kendi elinizle yaparsınız diyor Allah beşerein tedbirsizliğnin cezasını Allah'a kesme
seni yaratan ve kaderini yazan allah değil mi? dünyada yaşanan afetlerde hiç değilse masum çocukların ölmesini engelleyemez miydi mesela?
ayetleri allahın gönderdiğinden emin olmak lazım önce de allahın var olduğundan emin olmak lazım dur daha dkshssh
Beni yaratan Allah ve insanların yaptıklarını ve yapacaklarını bilen de Allah olduğu için onların kendi iradeleriyle yaptiklarını kader olarak adlandırdı örneğin sana fakir bir hayat yazar çalışarak sen kazanırsın sen zengin olursun bu insanın iradesidir ayrıca depremi bırak normal zamanda hiç çocuk ölmüyormuydu? Gidip bir şerefsiz İsrail askerinin vurup öldürdüğü bir çocuğa niye Allah'a fatura çıkartıyorsun burada iradesini kullanıp o çocugu vuran İsrail askeri tıpkı mütahhit binayı sağlam yapıpta binanın çökmesi müteahhitin suçudur tatlim Allahın değil ayrıca çocuklara günah yazmamasi Allahın rahmetini gösterir Allah kötu bir ilah olsaydı depremde ölene şehit sevabı yazmazdı...
Hahha bilimsel mucizeleri hiç okumadın mı? Kuran'da bilim daha yenilerde bulduğu bilgileri 14 asır önceden Kuran'da yazıyor kuranın değistirlimediğne dair kanıtta var inanmıyorsan sana kuranın bilimsel mucizeleri adlı kitabı okumanı tavsiye ederim 14 asır önce bu bilgileri kimse bulamazsdı yani bu Tanrının bilimsel yöndede var olduğunu göst6
depremde ölene şehit sevabı yazmıyor. hatta allah yolunda ölmeyen yni dini yaymak için ölmeyen kimseyi şehit saymıyor. ben değil kuran diyor bunu. bu ayrı ben zaten bu olaylarda suçluyu insan kabul ediyorum. kader olayı nasıl kafanıza yatıyor bunu anlamıyorum mesela? allah yazmış kaderi özgür iradem nerde tam olarak zaten nereye gideceğim belliyse allah beni neden yarattı. bi de mesela çocukların ölmesi? sınava tabii tutmadın onu neden yarattın neden öldü? allah bahsettiğiniz kadar kudretli , merhametli , iyi , kusursuzsa bunlar neden oluyor.
istese sadece suçluyu cezalandırabilir.
haha ben bahsettiğin şeylerin hepsinden haberdarım dinde bilimden gaaayet uzak ama senin kuranı okuduğundan dahi şüpheciyim. umarım okursun.
Örneğin bunları Kuranda olan bilgiler;
Evrenin Genişlemesi
Göklerle Yerin Birbirinden Ayrılması
Aşılayıcı Rüzgarlar
Evrendeki Mükemmel Yörüngeler
Denizlerin Birbirine Karışmaması
Yeryüzünün Uçlarından Eksilmesi
Örümceğin evi
Bitkilerde Erkeklik ve Dişilik
Bebeğin Rahimdeki Üç Karanlık Devresi
Bir Çignemlik Et Parçası
Bulutların Ağırlığı
Dağları Sürüklenmesi
Demirdeki Sir
Uykuda Hareket Etmenin Önemi
Uykuda Kulakların Aktif Olması
Yaratılıştaki Çiftler
Dünyanın Yuvarlak Oluşu
Korunmuş Tavan
Geri Döndüren Gök
Kapıyı Çalan Yıldız
Gökyüzündeki Kırmızı Gül
Bunun yanında daha birkaç örnek Kuran'da ;
Gün kelimesi 365, ay kelimesi 12, cennet ve cehennem kelimesi 77 kere gibi bis sürü nizami ölçü mucizeleri vardir
Ateistler bunları inkar ediyorlar ama Caner Taslaman gibi araştırmacılar bunları dogruladı gerçek kaynakları göstererek yani o diamond tema gibi kanallaeı izliyorsun onlar fasa fiso
Yav gidip o nisa 34, nisa 3 ayeti gibi ayeteleri okuduysan gerçek mealleri okumanı tavsiye ederim hadi canım
Diamond tema gibi kanallar yalancıdır net Altay cem meriç ve hubeyr öndeş onun yalnalarını tek tek ortaya çıkarıyor...
gerçek mealleri okudum , tefsir de okudum. nisa 34’le alakalı bi şey dememiştim ama onu da iyi dedin dksksh. kadına değer de belli.
ayrıca gerçek mealleri oku diyosun ama misal bahsettiğin hadid suresi eski mealler farklı yeniler farklı. sen de gerçek mealleri oku. bir de bi tefsir oku da nasıl bi şey olduğunu gör.
ben bir kanal vs söylemedim dümdüz kurandan bahsediyorum.
Hapsini okudum ve kuranın kadına değeri konusunda yarışmayalım istiyorsan altında kalırsin çünkü
Bir kanal soylemedin ama aklıni o tür kanallar çeliyorsa diye söylüyorum kuranın ne kadar mantıklı bir din olduğnu hiç bilmiyorsun..
Pardon İslam olacaktı
en altında kalmayacağım konu bu bana göre. bana pek hitap bile edilmez kuranda “kadınlarına kızlarına söyle” şeklinde geçer.
1) nisa 34 istediğin tefsiri oku kocan yeterince itaat etmediğini düşünürse seni dövebilir açıklama busur.
2) kocan istediği an seninle boşanabilir 3 kelimeye bakar sen boşanamazsın binbir şartla küçük bi ihtimal.
3) mahkemede senin şahitliğin bir erkeğin şahitliğinin yarısıdır.
şu an direkt aklıma gelenler bunlar daha çok ayet hadis var.
ben iyi niyetle yaklaşıyorum seni anlıyorum ben ilk araştırdığımda tek istediğim inanmaktı ama maalesef gerçek değil. 5 vakit namaz kılmaktan buraya geldim.
Nisa 34 cevap: ayette DARABA kelimesi vardır ve arapçadaki en zengin anlama gelen kelimelerin başında gelir. 60'a yakın manası vardır. Örneğin seyahat etmek, vurmak, Ortaya koymak, ömek vermek ve mahkum olmak kapanmak, açıklamak bu manaların bir kaçıdır.
*Kelimenin manalarını biraz daha açalım, mesela, kitap darb etmek". Arapçada kitap yayınlamak" demektir," kitabı pataklamak demek değildir. *Arapçada 'Darb-ül Evvel" deyimi, ilk yaratıklar anlamına gelir. Ilk canlıların darblaşması, dövüşmesi anlamına gelmez. Arapçada parayı "DaRaBa"" yaparsın. Yani parayı basarsın ama dövmezsin. Darphane de buradan gelir. Arapçada çadır darb etmek, çadır kurmak manasına gelir.
Çadırı dövmek manasına gelmez. Benzer şekilde Türkçedeki çalmak kelimesinin nasıl farklı manalan varsa, mesela, Radyo çaldım dediğinizde radyoyu kullandığınız manası da çıkabilir, hırsızlık yaparak çaldığınız manası da çıkabilir. Arapçadaki DaRaBa kelimesi de bununla yakın özellikler gösterir.
NISA SURESİ 34, Ayette geçen idribuhunne kelimesindeki "idrib" çık dışarı anlamına gelir. "Idribuhunne ise çıkarmak, göndermek, vazgeçmek demektir. Kesinlikle Dövmek anlamında değildir. İşin garip tarafı, ayetteki kelimeye dövmek manası veren kişiler." Peygamberin eşlerini dövmediğini ve dövmeyi tavsiye etmediğini" bildirerek, Allah'ın hükmünü beğenmeyen ve tavsiye etmeyen bir peygamber modeli oluşturmuşlar.
RUM SURESİ, 21 Ayette evliliğin amacı bildirilir: Kendileriyle huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranıza sevgi ve merhamet koyması O'nun ayetlerindendir. "Görüldüğü gibi evliliğin amacı sevgi ve merhamete dayalı huzurdur. Erkek, kadını döverek huzuru sağlayamaz.
SONUÇ OLARAK, Ayette serkeşlik eden, iffetinden endişe edilen kadinlann uyanıması, yatağın ayrılması ve fikren a kadınlardan vazgeçilmesi anlatılır. Dolayısıyla yapılan açıklamalardan da anlaşıldığı Üzere KURAN'DA KADIN DÖVMEYE İZİN YOKTUR.
Kadın;
Merhametli, heyecanlı, duygusal Erkek,
Erkek;
Net, kararlı güclü ve mantıksal hareket eder
Kadın Bir olay karşısında mantik yerine heyecan ve merhametinden dolayı mantik yerine duygusunu kullanacağini Allah bildiği için kadını bu noktada yanlız bırakmamiş 2 kadın birbirine destek olsun heyecan ve duygusunu bastırsın olaylara mantiki yaklaşsın diye 2 şahit istendi.
Şu videoyu bir izle ne olur kadına verilen değeri anlayacaksın
Adı "İslam'da neden kadınlar eşit haklara sahip değil" çok iddialı kar islamın verdiği değer konusunda videoaduklerde. Hariç
Buna ek olarak
Kadın istemezse evi işi yapmaz kocası hizmetçi tutmak zorundadır istemezse çocugünu bile emzirmez süt annesini kocası bulmak zorundadır. Kadın istemezse çalışmaz. Gibi gibi lütfen tekrar dön ben derinlere indikçe anladım islamı dıştan kötü gibi görunsede çok değerli bir din 😔
keşke şunu şu an google da aratıp kopyala yapıştır yapmasaydın. az da olsa arapça biliyorum o kelimenin akla ilk gelen anlamı vurmaktır. tabii her şeyi olduğu gibi onu da kıvırmak için saçma sapan şeylrr çıkaracaklar.
ayrıca çoğu kişi bunu inkar etmiyor hangi siteden buldun bilmiyorum ama her sitedeki bilgiyi doğru diye kabul etme bence böyle.
2. açıklamana ise kendini şahitliklte bile bir erkekten aşağı görüyorsan benim yapacağım pek bir açıklama yok. ben böyle bi şeyi kabul etmem.
Ben seni çok sevdim iyi bir kızsın seni tekrar İslam'da görmak isterim 🌹
Google'dan bulmadım bulabiliyorsan bul Google'da bu yazının aynısını
Şaraba fiilinin 52 manası dovmektir ilk manası değil
Daraba
Zamanı gelince
Deccal çikacak 😱
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!