Anlat biz de şaşıralım...
ben de anlatırım muhabbet koyulaşırsa :))
Anlat biz de şaşıralım...
ben de anlatırım muhabbet koyulaşırsa :))
Son zamanlarda beni şaşırtan bir şey yok maalesef. düşünüyorum da bence biz insanlar olarak şaşırma duygumuzu kaybetmişiz. yani kötü bir olay olduğu zaman mesela bunu normal karşılıyoruz artık ülke öyle bir durumda ki eskiden haberleri gördüğüm zaman şaşırırdık ama şimdi bize her şey sıradan geliyor. ben böyleyim. son zamanlarda bir kaç yıldır. gördüğüm hiç bir şeye şaşırmıyorum zaten her şey birbirinin aynısı geliyor. kötü bir şey olsa bile zaten olacaktı diyorum ve bunu tuhaf bulmuyorum. sanırım güzel şeylerden çok kötü şeyler düşündüğümüz için oluyor.
Şaşıp kalma üstüne
Sevebilirim,
hem de nasıl,
dile benden ne dilersen,
canımı, gözlerimi
Kızabilirim,
ağzım köpürmez,
ama devenin öfkesi haltetmiş benimkinin yanında,
devenin öfkesi, kinciliği değil.
Anlayabilirim
çoğu kere burnumla,
yani en karanlığın, en uzaktakinin bile kokusunu alarak
ve döğüşebilirim,
doğru bulduğum, haklı bulduğum, güzel bulduğum her şey için, herkes için,
yaşım başım buna engel değil,
ama gel gör ki çoktan unuttum şaşıp kalmayı.
Şaşkınlık, alabildiğine yuvarlak açık ve alabildiğine genç gözleriyle bırakıp gitti beni.
Yazık.
demiş büyük üstad Nazım Hikmet...
Çok güzel ve doğru bir şiir teyzem teşekkür ederim
rica ederim kuzucuk
Dün Avukatlar günü imiş hayırlı olsun.
TRT uygulamasından eski dizilerin den birisini izliyorum "Belene" dizinin adı, 1984, 89 yılları arasında ki Türklere yapılan Bulgar zulmünü anlatıyor. Oyunculuk çok iyi. Şaşırdığım şeyler, bunları bu zulümleri, çok çabuk unuttuğumuz ayrıca TRT tarihi bilgi açısından ne kadar değerli olduğu, zamanın ne çabuk geçtiği gibi şeyler düşünmem ilginç, galiba yaşlanıyorum.🙂
Öte yandan seçim için sokak röportajları izlediğim de, insanların ne kadar siyah, ya da beyaz olduklarını düşünmelerine şaşırıyorum. "Öteki" hep kötü "biz" hep iyi diye yerleşmiş bir inanç var. Bunu göremememiz ilginç. Herkes o gitsin, bu gelsin diyor ama farkında mısın, kimse proje sormuyor, kimsenin de proje açıkladığı yok. Sözüm ona ekonomik belalar ile, bölücülük suçlamaları aradına kavgalardan başka söylemler yok. Böyle seçim olmaz. Gelecekten endişeleniyorum.
avukatlar günü kutlaman için teşekkür ederim. dün öldüm yorgunluktan. bi de zaten ramazanda pek tercih etmem ama sair zaman olsa idi, kokteyle katılır, iki muhabbet eşliğinde içerdim, keyif yapardım, ama hiçbiri olmadı, it gibi çalıştım koşturdum. kutlamak akıma gelmedi.
sokak röportajları beni endişelendiriyor. saçma sapan zekasız konuşanlar hayrete düşürüyor.
O kadar sanatsal izleyemiyorum ben ya.. Uykum geliyor
O kadar sanatsal değiller ama sağlam filmler. Meselâ Kon-Tiki
https://m.youtube.com/watch?v=yJMzmsUYR-o
İdealler için savaşmak ile ilgili, çocuklar için güzel olur ama izlerler mi bilmem. Bu tür yapıcı filmler.
Bilmem.. Kocama söyleyeyim. Bu hafta sınav haftası... Anca ders çalışıyorlar. Ben de bu gece geç gideceğim.
Allah zihin açıklığı versin. Tv de diziler hep kavga üzerine. En son "aile en kötü şeylerin iyi niyetle yapıldığı yer" diyerek başlayan dizi gördüm ilginç olan bu aile düşmanı pahalı dizilerinin çoğunu nedense Araplar yapıyor. Bizim çocuklarımızın bakış açılarını belirlemeye çalışanlar neden onlar acep? Heleki YouTube de çocukların izlediği oyun parodileein de, asker polis öldürmeyi, intihar etmeyi gösteren canım, neden ceza bile almaz milyon milyon izlenirler bilmiyorum. Gene konu dağıldı.
İnsanların ekonominin bu hale geldiği ülkede yaşam sattlarinin sürekli zorlaştığı sürekli fakirlesen eriyip tükenen halkin olması ve vergileril rzengin olup har vurup harman savuranlari gordujleri halde ses cikarmayip bu gidişata dur demeyip körü körüne cahilce din diye diye bu sefalete kötülüğe susmaları ve desteklemeleri şaşırtıyor ve bu tarz insanlardan nefret ediyorum.
O kadar haklısın ki.. Katılmamak mümkün değil.
Kendi yaşıtlarını elde edemeyen özgüvensiz erkeklerin 15 ile 20 yaş altı ilişkileri normalleştirmelerini hayretle izliyorum. Abazanlar nasılda kendilerini ele veriyor. Bir erkekte zeka gerçekten çok önemli. Kadın 20 iken adam 40 ise ilerde, adam 60 olacağını şimdiden hesaplayamıyorsa vay haline. Allah kimseyi şaşırtmasın. Ne karaktersiz insanlar var.
Çok haklısın.
Cevap
15Cevap
saskinomayra fesat selami var akraba bir zamanlar fakir nihat vardı çeket inden baska bişeyi yoktu bizim evde kirada oturmuş 15 sene beledıye baskanlığı yapıp paraları sıfırlamıs şu an baya zengin fesa selami ÇALDI ÇALDI DİYE bağırıyor hırsız diyor nihata sahi selami neden kıskanç ve fesat bende savcılığa şikayet et dedım
karmakarışık olmuş ama iyi demişsin en nihayetinde
valla bilmiyorum ama her yorumunun ilgili ilgisiz hep maddiyata dayalı olması çok gıcık değil mi?
konsept mi bu? yani cidden epey bir süredir sorularıma cevap veriyorsun, takıntılı şekilde sürekli maddi konularda yorum yapıyorsun. yok mu başka konuşabileceğin bir şey? yok mu seni şaşırtan başka bir şey? tuhaf değil mi bu ya? sağlıksız yani..
İyi bakalım. Bildiğin gibi ilerle.
Azarlamak değil. Can sıkıcı.
Evet zor. Kafa dağıtmak için böyle takılıyorum işte hep takıntılı cevaplar gelince anlam veremedim bu bi konsept çalışma mı? Her soruyu mutlaka maddiyata bağlamak lazım diye bir misyon mu üstlendin? Nedir bu saçma sapan yaklaşımın temeli diye merak ettim.
Değişiksin.
bu aralar benim şaşırtan tek şey arkadaşım oldu.. adamın içinden canavar çıktı dindardı dün gece alkol almış aradı beni
gelene gidene sövüyor üzüldüm biraz şaşırdım
Üzüldüm. İçinde varmış demek ki
Konuştuğum karşılaştığım tüm insanlara bakıyorum da hepsi ne kadar kafayı sıyırmışlar, hiç normal insan kalmadı. Ona çok şaşırıyorum
Evet normali arar olduk
Ekonomi beni şaşırtan durum bugün aldığını yarın aynı ücrete alamıyorsun. Gelde şaşırma be arkadaşım. iyiaksamlar.
Ekonomi dehşete düşürüyor
Hem şaşırdım hem yıkıldım öyle bir Duygu içindeyim ki anlatsam beni kimse. anlamayacak.. şaşkınlıktan paramparça oldum
ben de böyle bir şey yaşadım.. hala aklım almıyor ki seneler geçti.. anlatılacak bir şey değil benimki.. bir süre sonra yokmuş gibi farzetmeye çalışıyorum.
senin anlatılacak bir şeyse anlat belki rahatlarsın
anlıyorum. bazı şeyler anlatılmıyor...
Bir ilişkide olmazsa olmazlar olarak neler görürsün ben birkaçını söyleyeyim sen tamamla karşılıklı sevgi saygı aşk ve baglilik
hemen hepsini saymışsın. :)
var tabii ki.. olmaz mı hiç. kafa yapılarının uyuşması çok önemli mesela.
elektrik olmazsa ilişki başlamaz zaten
soru başlığı ve soru içeriği bunun için uygun mu? :)))
kırılmak değil. zaten makul sorulara kendimce uygun gördüğüm şekilde cevap veriyorum. ama sorum, cinsellik başlığı altında değil. bu nedenle burada bu konudan konuşmayı doğru bulmadım. anlayışın için teşekkür ederim.
Kendime şaşırıyorum. Olmaması gereken şeyler düşüyor aklıma kendime yakıştıramıyorum
Neler mesela
Turkiyede yaşamak zaten başlı başına sasircak durum
haklısın
Çok yok öyle ama bazen iyi insanların hatrına döndüğünü düşünüyorum bu dünyanın
haklısın
Musibetlerden ders almayan Ev sahiplerinin insafsız halleri
ev sahipleri beni de şaşırtıyor. nasıl bu kadar merhametsiz oluyorlar
İnsanın başına gelmeyince anlamıyorlar
6+1 ittifak gün geçtikçe beni daha da çok şaşırtıyor. yaratılmışların her türlüsü var.
Gece işte çalışırken eşimin bana müsait olup olmadığımi bilmeden nude atması
Valla hiç öyle şeyler yaşamadım ama seni dinlerim :)
:)))) bi hemcinsim bana senin gibi karım olacak dünyayı karşıma alırım, ne güzel gülüyorsun sen öyle dedi... ayy ne biliimmm ne oldu şimdi? ne duydum ben? ne demek istedi :))))
ben kendime şaşırıyorum her zaman :D
neden? neyin şaşırtıcı geliyor kendine? merak ettim
23 yaşındayım ne hiç se*s yaptım ne de se*işme hiç sevgilim olmadı
olur bee... sabret. çıkar elbet karşına
ümidim kesildi :(
İnsanların gerçekten iyiliği hak etmedigini
çoğunluk öyle ama gene de ümidi kaybetme
Umutla alakası yok aslında menfaat ve çıkar çatışması
haklısın
Peki senin nedir
çok var da bugün bi hemcinsim iltifatımsı bi şey dedi. şaşırdım :))
Nasıl bir şey
senin gibi karım olacak dünyayı karşıma alırım. ne güzel gülüyorsun sen öyle dedi... :)))
Görmüş mu bari seni 😊
dışarıda oldu. iş için bi kurumdaydım. o da sıra bekliyordu. eşimle telefonda konuşurken hayatım diye eşime hitap ettim. sonra o da ne güzel konuşuyorsun öyle eşinle hayatım diye diye.. dedi. senin gibi karım olacak dünyayı karşıma alırım dedi. gülümsedim ne diyeceğimi bilemeyince... sen ne güzel gülüyorsun öyle dedi.. :))) deli dolu bir hatun. şaşırtıcı konuşuyor :)
Baya etkileyiciymis 😊
ne bileyim.. kadın arkadaşlarıma sordum normal mi bende mi gariplik var diye.. gülüyorlar :)))
İş atmış belli ki 😊
ay yok olur mu öyle saçma şey.. kadın biraz delimtrak.. pervasız. dan dun konuşan tiplerden. :))) ama şaşırtıcı yine de
Haklısın baya sasirtici
Dolar
şaşırıyor musun dolara... bir süredir hep aynı civarda dolanıyor aslında... çok da takip etmedim ama..
laf olsun diye yazdım zaten doların yükselmesi benim yararıma olur. hatta euro 30 a falan çıksa süper olur.
İnsanlar
çeşit çeşit insan var.
Ayn öyle 🙂
Neler yokki 😕
neler yok
….,………
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?