Evet, var.
Hayır, yok.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çevremde intihar eden oldu maalesef. Bunlardan biri en yakın arkadaşlarımdandı ancak intihar etmesini beceremedi. İntiharına şahit olan arkadaşı ambulansı aradı ve kurtuldu.
Diğer intihar eden kişi ise 35-40 yaşlarında bir adamdı. Lakin intihar edeli 15 yıldan fazla oldu. Çocukluğumda bana selam verirdi devamlı. Ancak o adamın hiç güldüğünü görmemiştim. Robot gibiydi. Bir gün kendisini asmıştı.
İntihar eden başka bir tanıdığım daha var. Onu da çok severdim. O da 40 yaşlarında idi. Daha önce intihara teşebbüs etmişti; tabanca ile kafasına sıkmıştı ancak ölmedi. Kurşun beyninin içinde kaldı yıllarca. Bu yüzden sol bacağı topallardı sürekli. Aradan yıllar geçti. Bir gün annesi ve kardeşleriyle otururken çay doldurmak için içeriye gitti. Duvardaki tüfeği aldı ve kendisini ağzından vurarak intihar etti.
Cevap
6Cevap
5 kez denemiş bir arkadaşım var. Baktı olmuyor artık denememeye karar verdi de biz de rahatladık o da.
Evet var ve çoğundan daha dertliyim bana kalırsa intihara meyletmek sadece zayıflıktır.
vardı görüşmeyi kestim
Neden
Kendisi içimde
Vardi maalesef
Kendim
Arada bana gelirler de vazgeçiyorum niye hayırdır
Yoķkk
yokk
Eskiden ben vardım
Çok kötü bir durum. Nasıl atlattın?
Mezun olur olmaz kendimi iş hayatına atmaya çalıştım bir çok yerde önüm açıldı aile baskısı nedeniyle çalışmadım. Çevremden bir sürü hakkımda dedikodular duydum hayatıma giren ve çok sevdiğim insanların ihanetini yaşadım. Dışarı çıkıyordum paranın hesabını veriyordum aileme. Taciz olayları çok yaşadım, kendimi kanıtlayamadım vs zaten mesleğimi ailemin isteğine göre seçtim bana fırsat vermediler. Şimdi ise öylesine geçiyor zaman gibi hissediyorum. Çok baskın bir şekilde bu düşünceyi taşımıyorum bunun yerini artık öfke aldı maalesef. Ama kimseye bir şey yapan zarar verici bir tavrım yok. Her şey şaka gibi geliyor 7 yıl tedavi gördüm antidepresan tedavisi çevremdekiler deliymişim gibi davranmaya başladı. Şimdi ilaç kullanmıyorum biraz daha iyiyim çözümü ise dünyanın geçici bir yer olduğunu kabul etmek diye düşünüyorum
Senin adına üzüldüm. Neredeyse aynı şeyleri yaşamışız. Meslek konusunda ailene göre seçme bence. Direnmeye çalış. Cevredekileride takma büyük ihtimalle geri kafalı bir yerde yaşıyorsun. Onlar anca konuşur.
Büyük şehirlerden birindeyim aslında. Hayatıma çok fazla müdahalede bulunuldu benim canımı sıkan kısmı oydu. Ne olursa olsun hayattan vazgeçmek olmaz diye düşünüyorum. Umarım hep bu fikirde kalırım. Bu süreci atlatan herkes ölümün çare olmadığını anlamalı yoksa çok dibe batarız.. hayatın mutlu etmek gibi bir amacı yoktur ama en azından etkilenmeyi durdurabiliriz
Bende aynı şekildeyim. Ölüm hiçbir şekilde çare değildir. Gitsek ne olucak? Günahımız var. Oraya giden tekrar gelmiyor. Bu arada söylemek istersen hangi şehirdesin?
İzmir'deyim :)
Ben meyilliyim
Arkadaşım yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?