var mı gelecege dair sağlam tespitleri olan hayır diyenler iran ve afganistanı düşünsün
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer var mı gelecege dair sağlam tespitleri olan hayır diyenler iran ve afganistanı düşünsün
Sanmam. lakin kanunlar şeri olarak yavaştan düzenleniyor zaten.
Ki bence bu güzel bir şey
İran gibi sığ bir şeriat değilde zamanın gereklerine uyum sağlayarak sadeleştirilmiş düzenlenmiş kanunlar getirilerek daha yaşanılabilir bir dünya yaratmak mümkün.
Şeriat deyince başında sarık elinde kılınç olan adamlar akla gelsede alakası olmayan bir şey
Osmanlı'da İstanbul fethedildihi zaman İstanbul'da o siralarda 16 bin civarinda hane olmasına rağmen 8 bin civarı müslüman ailesiydi. kalanlar diğer dinlere mensup ailelere aitti ki şeriatla yönetilen bir devletten hicbirsekilde etkilenmemişti aileler.
Ayrıca orta doguda uygulanan hiçbir şeri adalet sistemi İslami esaslara uygun olarak. degil. avrupa güdümlü örgütlerin bakış acı ve ideolojilerine göre yürütülmektedir.
Hal. boyle olunca müslümanların seriattan korkması kaçınılmaz oluyor.
şeriat isteyenlerin bizde şeriat arap ülkelerine irana vs benzemicek diyenlerin aklına şaşırıyorum.. ülkedeki tüm istikrarı tüm geleceği tüm onca kan akıtılarak alınan toprağı başı kuyrugu dışardan gelen emirlerle yönetilen siyasal islamcılara teslim edip sonrada iyi olacak demeleri yok mu..
Şeriatın günün ve insanların yaşam şartlarına göre düzenlenmesini baz alarak çok basit bir örnek vermek gerekirse
Osmanlida boğazda sandala binen kadınların şemsiye tutması yasaktı
Sebebi ise ozmnlar hayat kadınlarının kendilerini belli etmek için salda şemsiye tutmasiydi.
Öyle bi avuntum yok. ben gerçekler üzerinden konuşurum. siyasal İslamcılar da zaten var olan bir devletin devam ettirilmesi varken yok edilmesinin tercihi ile ortaya çıkmış bı akım.
Cevap
3Cevap
Hayır yok
Mayısta belli olcak. Umarım herkes farkındadır
Kizmayin ama benim fikrim bu bence şeriat yasaklanmali benim ailem gibileri için en azından
Önümüzdeki seçimlere bakılırsa ihtimal dahilinde
Hayır tabi ki
Akp gelirseevet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?