Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Sanmıyorum çünkü halk ikiye bölünür, iç savaş çıkar. Üstelik Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi durumda halkın silahlı eylem hakkı doğar.
Onun dışında bu seçim şeriatcılar;

ile Laikler arasında

geçicek gibi gözüküyor.
07 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok büyük felaket inan bana
Soran+1 yılAynen öyle. Kıskanıyorlar ama bunun anlamı yok yaşasaydın sen de. Kimse senin gibi olmak zorunda değil
- +1 yıl
Aslında bence hükümet Taliban yönetimiyle anlaşma yapmalı ülkemizdeki şeriat ile yönetilmek isteyenleri göçmen statüsünde Afganistan'a yollamak için.
İnsanlar şeriat ile yönetilmekten mahrum bırakılmamalı, malum kişiyi ilah ve peygamber ilan ediyorlar orada direkt bunların kafalarını kesip idam ederler.
Laik ülkede yaşıyoruz diye böyle rahat rahat konuşuyorlar, iyice çoğaldılar son zamanda.
Soran+1 yılAayyyynennnn öyle ne güzel söyledin
Soran+1 yılAynen yani ben bu insanlarla aynı havayı soluduğum için üzgünüm
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılSon 21 yılda bozulan toplumsal yapımızı onarıp laik nesiller yetiştirmeliyiz.. Şeriat isteyenleri Allahım yok etsin inşallah. Şeriat dedikleri şey ne Kur'an dır ne Allah'ın hükümleridir. Cahil yobaz safsatalarıyla insanlara zulmetmektir şeriat. Anlayarak Kur'an okumamış sığırlar hiç gelip burada şeriat falan demesin.
Hepimiz bir olup, oyları bölmeden Kılıçdaroğluna destek vermeliyiz ki, bu endişeler bitsin, ülkemiz parlamenter sisteme geçip bu ucube sistemden kurtulsun ve fabrika ayarlarına dönsün
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok cahil var ülkede üzülüyorum ne diyeyim ki
Cevap sahibi+1 yılMaalesef öyle :(
+1 yılHer duyduğuna inanır mısın sen? Bende hayaletim o zaman, inan bakalım bana. Şeriat herkesin sandığı gibi bir şey değil. Bu herkesin yana yakıla anlattığı tecav*zcülerin cezası ne biliyor musun şeriatte?
Hayır. Hırsızlık yapanın bile eli kesiliyor, şeriat kanunlarında. Tecav*zcüler de idam ediliyor.. Bilmediğiniz konularda yorum yapmamanız tavsiyemdir.
27 Yorumla
Soran+1 yılKadın olarak kısıtlandığı bir düzeni neden ister bir kadın? Şahitliğinde bile seni tek olarak kabul etmiyorlar. 1 erkeğe 2 kadın eşit görülüyor bunun ne demek olduğunu kavrayamadın mı? Sana kapanmayı zorunlu kılıyor iş yerinde çalışamıyorsun konuşma seçme seçilme hakkın yok bir adamın 4. Eşi olabiliyorsun YA EŞİN SANA ÖZEL BİLE DEĞİL HALA UYANMIYOR MUSUN BE
- +1 yıl
Soruma cevap verecek yüzün yok hala gelmiş ne diyorsun! Önce araştır, öğren. Bilip bilmeden kabulleniyorsun duyduğunu. İslamı, şeriatı öğren de gel. "Doğru kaynaktan tabii"
Soran+1 yılSen kimsin de bana yüzün yok diyorsun? Siz böyle bir üslupla mı konuşuyorsunuz? Çok kibarsınız gerçekten böyle dine güzel çekersiniz adamı. Shehhdhdhdh komiksiniz ayrıca
Soran+1 yılAdın gibi çirkin kalpli insanmışsın gerçi sana da bu soruları sormak yersiz oldu shshhshdhd
- +1 yıl
İslamı benden öğrenecek halin yok. Hoş gözü görmeyen, kulağı duymayan pardon -işine geleni anlayan- birine diyecek tek kelimem yok. Seviyene inmeyeceğim.
Soran+1 yılYukarıya inilmiyor cidden ne güzel söyledin. Her kelimede bir saçmalık bir atar trip falan. Terapi al istersen ya da papatya çayı iç bu arada aynaya da bir bak olur mu kendini bir b. k zannetmişsin :)
- +1 yıl
Bu arada hakkımı helal etmiyorum. Ahirette iki elim yakanda 😏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
+1 yılŞu erkeklerin yorumunu okudum ve ne hale gelinmiş midem bulandı valla. Bu kadar yobaz insanın bu sitede ne işi var !!!
11 Yorumla
Soran+1 yılÇıldırıyorum cidden. Tek meseleleri kadınların köle olması tabi kendileri uçkurlarına sahip çıkamıyorlar ya Şeriat çözüm diyorlar
Bunca yıldır özgürdünüz de ülkeye çağ mı atlattınız? Lan kendinizi ne kadar çok değerli görüyorsunuz, şaşkınlıkla izliyorum.
18 Yorumla
Soran+1 yılŞeriat gelince kafamın bir adam tarafından ottan b. ktan sebeple kesilmesini istemem
- +1 yıl
Lan yürü git, şeriata b0k atıp durmayın. Neticede şeriat geldi diye 1400 yıldır her gün kadınlar kesilseydi İslam yok olurdu.
Ama sizin şu embesil kafanız almıyor, Fransa'da, hani şu romantizm şehri denilen Fransa'da 17 YY'da kadınlar şeytan diye ya ateşe atılıyordu, ya giyotinle kafası kesiliyordu. Bizim dinimiz ise kadına Allah'ın emaneti olduğunu ve cennetin de bir kadın olan annelerin ayakları altında olduğunu söylüyordu.
Salla işkembeden, yiyen çok zaten. Allah'ın cahili.
Soran+1 yılHe canım he. Ben niye devlet zoruyla kafamı kapatayım? Niye kendim işimde çalışmayım okumak istiyorum niye okumayım? Niye erkeksiz dışarı çıkmayayım?
Soran+1 yıl@msjsıdı helal be
Soran+1 yılAynen aynen Türkiyeden böyle bir performans bekliyorsun yani? Kadınlar iş yerinde bile çalışamayacak Allahın cahili namus bekçiliği yapa yapa Milattan öncesi kafaya döndünüz bırakın insanların yakasını. Ne b. k yiyosa yesin insanlar mümin olacaksan sen ol karışma la millete
+1 yılNe saçma düşünceler saçma şaban şeylere inanmayın İslam kadına değer veriyor şeriat allahin kanunları
039 Yorumla
Soran+1 yılHe he veriyor. İş yerinde çalışamam dışarı adamsız çıkamam kafamı kapatmak zorundayım namus sadece kadına özgü kadın evden çıkmasın dışarda gülmesin hamile kalsın çocuk doğursun tek işi bu olsun hee?
- +1 yıl
Sacmalik kendi kafanda dünya oluşturmusun Namus sadece kadında yok erkeklere var... haram olmadığı müddetçe kadın her işi yapar
Soran+1 yılLan dünya hayatı istediğimizi yaşarız isteyen istediğini yapar niye insanları bu kadar zorluyorsunuz din devlete? İslamdan bundan soğuyorlar ve haklılar abi niye milletin hayatı devletin elinde olsun yaa
- +1 yıl
Kimse kimseyi zorlamiyor şeriat Osmanlı devletinde öğrenin
Gidipte TV ve İnternet'e öğrenmenin
Osmanlı zamanında herkes hürdür... - +1 yıl
Osmanlı böyle yönetildi kimse kimseye karismadi
Soran+1 yılEminim öyledir :) İran şeriat uyguluyor bu şeriat değil diyorsunuz. Afganistan Şeriat uyguluyor bu değil diyorsunuz? Eee
- +1 yıl
Bunlar değil diyiyorum
- +1 yıl
Kulaktan dolma bilgilere inanma
Soran+1 yılHshshshshs komik
- +1 yıl
Bence hiç komik değil cahil olma arastir
Soran+1 yılİstiklal Marşı’nda ne diyor: Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım. Bırakın insanları hür yaşasınlar. Günah kendi günahı sevap kendi sevabı. Niye devlet benim hayatımı belirlesin? İnsanlar irade sahibi bırakın istedikleri hayatı yaşasınlar neden insanları sistemleştirmek için zorluyorsunuz?
- +1 yıl
Osmanlı zamanında gayri Müslim vardı kimse kimseyi zorlamiyor anlamiyormusun herkes kendinde sorgulu
Soran+1 yılAynen canım öyleymiş Türkiyeye gelsin sonumuz Afganistan. Sokaklarda kafası kesik kadınları görürsün
- +1 yıl
Ne saçma düşünceler ne saçma uydurmalar ne saçma akıllar araştır cahil olma
Soran+1 yılSadece ne saçma diyebiliyorsun yazık
- +1 yıl
Asıl sana yazık yalan işlere inaniyorsun
Soran+1 yılAynen yalan iş
- +1 yıl
Evet sizin söyledikleriniz
Soran+1 yılBen hayatımın devlet elinde kısıtlanmasını istemiyorum o kadar. Kimse bana namus bekçiliği yapmasın yaşıyorsanız yaşayın dini beni ilgilendirmez. İnsanları da zorlamayın din bireyseldir
- +1 yıl
Hala anlamıyorsun kimse kimseyi zorlamiyor kimse kimseye dayanmıyor kim ne yaparsa kendine yapar
Soran+1 yılArkadaşım gerçek şeriatta öyleyse öyledir ama sen bunun böyle uygulanacağına inanıyor musun? Hadis uydurma bile mevcutken neler neler yapmazlar kadınlara anlatamıyoruz ya bir de cahil oluyoruz
- +1 yıl
Evet inanıyor islamda kadın degerli bir sürü hadis var
Soran+1 yılBir Afganistana gidin ne olduğunu görürsünüz. Tabi kısıtlama size değil ki kadınlara
- +1 yıl
Bunu ülkelere dayanamazsın bir yerde bu böyle yapiyordiye doğru degil
Soran+1 yılAbi çok cahilsin cidden milletin hayatına bu kadar müdahale etmek isteyen bir toplum daha görmedim ne bileyim ahlak bekçisi olmuşsunuz çok yazık size. İnsanların hayatına bile karışmayı kendinize hak görüyorsunuz. Yazık cidden
- +1 yıl
Dayatamazsin
- +1 yıl
Kime ne yaptık kime ne dayatama yaptık senin düşüncelerin yanlış abla
Soran+1 yılTek bir ülke yapmıyor ki. Şeriatın uygulandığı ülkelere bak bakalım
- +1 yıl
Doğruları bilmiyorlar
- +1 yıl
Bilseler yapmazlar
Soran+1 yılAbi şeriat gelince Afganistan İran olacağız kadınlar resmen zulüm görecek sen hala dayatmadık diyorsun lan bu dayatma. Size ne kadının başörtüsünden şusundan busundan. Ne batıyor size özgür yaşam be
- +1 yıl
Özellikle İran ve Afganistan olmayacak örtünme kadına ait kendi bilir kapanan Allah için kapansın bana niye batsın
Soran+1 yılKnk sen valla gerçeği görüp inkar ediyorsun hadi o gerçeği görmedi başkaları da mı görmedi ciddi misin ya
Soran+1 yılŞeriat olursa kadınlar kapanmak zorunda olacak işte Allahım çocuğa anlatsam anlar çıldıracağım ve sen bunu destekliyorsun yani kadınlara kapatılmayı dayatacaklar özgürlüğe ters olacak daha nasıl anlatayım ya Allahım çocuk anladı ya
- +1 yıl
Bak abla Osmanlı şeriata yönetildi herkes zorunlu bas örtülü değildi sende bunu anla doğruyu ecdadını araştırarak ogren
Soran+1 yılOnlar gayrimüslimdi işte müslümanım ama kapanmak istemiyorum ve benim gibi olan çok insan var nolacak
- +1 yıl
Allahim bu kardeşimize hidayet vallahi kimse kimseyi zorlamuyor bunu anla lütfen artık kalıptan çık
Soran+1 yılTamam zorlamıyor ok
- +1 yıl
İnşallah anlamışsındır 👍
+1 yılŞeriat ve dediğin şey çok farklı şeyler. Şeriat ile yönetilen bir ülke de yaşamak isterdim
113 Yorumla
Soran+1 yılAsla istemezdim. Başım zorla kapatılsın, iş yerlerine gidip çalışamayıp kocamın eline bakmak ve daha daha erkek egemenliğinde olmak istemezdim aklınıza yazık
- +1 yıl
Yalniz kadına değer veren şeydir şeriat... Sen ezilmeye alismissin değer görmek tabiki korkutur seni
Soran+1 yılHe he aynen kadının evinde kapalı kalması değerli aynen zorla kapatılması değer aynen. Ben saçımı savura savura işime gidip ekonomik özgürlüğümü elde ede ede yaşayamayacaksam değer nerede?
- +1 yıl
Cahille tartışıp haklı çıkan olmamış. Defalarca tecrübe edilmiş. Tecrübe edilen bir şeyi tekrar tecrübe etmeye gerek yok. İyi aksamlar
Soran+1 yılAbla ne m. alsın ya tamam eve kapan çalışma iş yerinde kocanın ağzının içine bak sen
- +1 yıl
Şeriat tam olarak ne demek bir öğren ya... Bu kadar cahil kalmayin ya
Soran+1 yılTamam abla hshdhdjdjdjdj
Soran+1 yıl@msjsıdı köle olmak istemiyorum o kadar
- +1 yıl
@msjsıdı puhha anırdım 👏😂
Soran+1 yıl@lhateyouall haklı doğruyu söylüyor neyine anırdın
- +1 yıl
Ya güldüm anlamında😂
Soran+1 yıl@lhateyouall tamam
- Aile & Toplum konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılŞeriat gelmez anayasada değiştirilemez değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddesi var. Gelmez yani
03 Yorumla
Soran+1 yılKnk değiştirdiler ya gözünü seveyim senin aday oldu ya malum kişi 3. Defa
- +1 yıl
Erdoğanın ittifak olduğu bazı partilerin şartlarından biri de değiştirlemez denilecek bir yasanın olmaması işte
Soran+1 yıl@TheCursedCake_ :(
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyle daha mi iyi kucaktan kucağa.. kimden hamile kaldiklari belli değil
013 Yorumla
Soran+1 yılYa bir git işine. Kadınları eve kapatınca nolacak? İş yerinde çalışamayacak adama muhtaç olacak. Namus diye diye battık diğer ülkelere bak nasıl geliştiler abi şu insanların yediği haltları eşelemeyi bırakın ya
Cevap sahibi+1 yılNamus diye batsaydik Osmanli cihan hakimi olmazdi
Soran+1 yılAynen halkın isyan ettiği ve sonunda dayanamayıp yıkılan Osmanlı
Cevap sahibi+1 yılAdalet ve ahlakin bozulmasiyla
Soran+1 yılAynen aynen shhshshdbs niye şu anda herkes hür ve iyi gidiyor her şey? Sanki Şeriat varken suç işlenmiyordu knk uçkurunuzu tutamıyorsunuz şeriatı kalkan olarak kullanıyorsunuz te Allahım ya
Cevap sahibi+1 yılUçkurunu tutanayanlar daha çok kadınlar
Soran+1 yılErkekler tarafından tecavüze uğrayan taciz gören zulüm gören kadınlar ama uçkurunu tutamayan yine kadınlar öyle mi? Size göre zaten kadınların varlığı suç Çok kötüsün
Cevap sahibi+1 yılGeçen 80 yaşlarinda bir amca siz iyi duruyosunuz bu kızlar bizim zamanimizda böyle olsa köyün gençleri hepsi zikerdi diye.. Kizlar zivanadan çıktı sapıklaşti yoksa niye tayt giysin crop giysin amaç ne abazalik sapıklık sadece
Soran+1 yılİstediğini giyer sizene sizin uçkurunuzu mu düşünecekler Allah Allah erkek azınca normal koz azınca oha orsp oha ka. hpelik cinsiyetçisiniz abi kızları resmen köleleştirmişsiniz cahilliğiniz batsın
Cevap sahibi+1 yılCinsiyetçi olan sizsiniz Allah örtün demiş karşı gelen biz değiliz
Soran+1 yılAllah milletin namusuna halel getirme demiş biz kendimize tec.. vüz etmiyoruz :)
Cevap sahibi+1 yılOk
Soran+1 yıl:)
Siz Kadınlar olarak buna engel olacaksınız şeriat gelse ülke yaşanılmaz hal alır
020 Yorumla
Soran+1 yılÇabamız sonuç buluyor mu sence? Ağlamak istiyorum artık özgürlüğümüzü kısıtlamak için ne gerekiyorlarsa yapıyorlar
Soran+1 yılMevcut büyükler engel olacak diye korkuyorum çok ciddiyim
Soran+1 yılAnkaradayım ama cidden artık her şeyi yapıyorlar anayasayı çiğniyorlar üstüne cahil dedikçe cahil toplum var abi gelişemiyoruz bireysel hayat diye bir şey var günah bireysel anlatamıyoruz çıldırıyorum ve ülkenin gelişmesine uyanmasına izin vermiyorlar
Soran+1 yılÜlkem ve akıl seviyesi ileri gitsin istiyorum. İnsanlar insanların namus bekçisi olsun istemiyorum
Soran+1 yıl20 yaşındayım. Bir de bize cahil diyorlar
Soran+1 yılUçkuruna sahip çıkama sonra Şeriat gelsin oldu
Soran+1 yılAbi bu halk bu sistem korkutuyor beni çok ciddiyim
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Soran+1 yılSilivri soğuktur gündeme getirmeyelim
Soran+1 yılBen yine de kendimi sağlama alayım iyi akşamlar
+1 yılBir erkek olarak bende endişeliyim bu konuda
03 Yorumla
Soran+1 yıl:(( korkuyorum
- +1 yıl
Kime oy vereceksin
Soran+1 yılSöylemeyim ama bu ilk oyum. O yüzden çok düşüneceğim.
+1 yılŞeriatın ne olduğunu biliyor musun?
019 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum merak etme. Kadınlar iş yerinde çalışmayıp evde adama muhtaç olacak onu da biliyorum
- +1 yıl
Türkiye de öyle bir gidiş var mı?
Soran+1 yılOlacak az bekle. Hala kadınlar göze batıyor istenen durum kadının köle gibi olması açıkça görüyorum.
- +1 yıl
23 Yıldır bekliyoruz... Daha ne kadar bekleyeceğiz.. ?
Soran+1 yılGeldiğinde göreceksin
- +1 yıl
Ne zaman gelecek.. Onu soruyorum..
Soran+1 yılTamam 41 gün son
- +1 yıl
İnşallah gelir.. En azından it kopuk takımı ülkeden temizlenir.
Soran+1 yılİnşallah gelmez… en azından ülkede namus bekçilernin sesi kesilir insanlar hür yaşar
- +1 yıl
Hürriyet ve namus birlikte kullandığına göre senin için önüne gelene vermek hürriyet oluyor sanırım?
Soran+1 yılÖnüne gelene vermek hürriyet demedim. İnsanlar günah sevap ne biliyor mu? Evet. Herkesin inandığı bir din var mı kendince? Evet. Eee ne zorluyorsun insanları? Sen onları darladıkça onlar mutsuz bir yaşam sürecek kendi rızaları da olmadığı için ibadet sayılmayacak zorla güzellik olmaz ibadet veya diğer yapılan şeyler gönülden olmalıdır Şeriat bunu savunuyor ama size göre her b. k zorla. İslamdan soğutan sizsiniz
- +1 yıl
"Zorlamak" Kime göre neye göre... ? Cumhuriyet insanları inançlarından uzaklaştırmak, soğutmak için her türlü * kendi halkına yaptı... Şimdi halkın sesine kulak veren bir siyasi iktidar var ve sen buna zorlamak diyorsun.. 80 Yıl bu insanlar toplum mühendisliği ile "zorlandı"...
- +1 yıl
* = Kah-pe- lik
Soran+1 yılHayır k. hpelik falan da değil. Herkes istediği hayatı yaşıyor ve olması gereken bu. İsteyen müslüman olur isteyen hristiyan isteyen ateist kimseyi ilgilendirmez. Cumhuriyet insanlara dini araştırma imkanı verdi. Ondan önce sorgusuz sualsiz inanılıyordu. Ayrıca o zamanın okulları bile normal değildi pozitif bilimler yoktu tek dini eğitim vardı :) Kimsenin hayatına kimse karışamaz isteyen istediğini yapar onun hayatı senin hayatın değil ve kimse sizi ciddiye almıyor yapılanlar sadece ilüzyon aldatmaca ve siz kanıyorsunuz çok güzel dhdhhdhdh :))
- +1 yıl
Bak halen anlamazdan geliyorsun ve "Herkes istediği hayatı yaşıyor " diyorsun.. Hayır inançlı insanlar istediği hayatı yaşayamıyordu.. Halen de yaşayamıyor... Adını sık duyduğun ve muhtemelen nefret ettiğin bir isim yazayım sana.. Merve Kavakçı... Bu kadının hayatını araştırdın mı? Tabi ki hayır... Ama gelmiş burada sallıyorsun ve "Cumhuriyet insanlara dini araştırma imkanı verdi" diyorsun.. Kendin bile araştırmıyorsun... B>u yüzden hep böyle cahil kaldınız.. Yobazlaştınız.. . Şimdi o kadının hayatını araştır... Sonra gel konuşalım..
Soran+1 yılYa siz nasıl bir hayat istiyorsunuz çıldıracağım artık ya? Ne zaman istediğiniz hayatı yaşayacaksınız herkes ruh gibi gezince mi
- +1 yıl
Hemen kısa net cevap vereyim.. Biz devletin halka saygı duymasını, toplum mühendisliği yapmamasını ve Osmanlıdan bu yana gelen bir avuç rantçı feodal kabilenin, bu ülkenin kaymağını yerken, Anadolu halkını hakir görmemesini istiyoruz... Tabi bu yazdıklarımı anlaman için senin 40 fırın ekmek yemen lazım.
Soran+1 yılBunlar olunca kimse kimseye bakmayacak yani? Erkek kıza kız erkeğe bakmayacak namuslu mu olunacak :)
- +1 yıl
Bak yukarıda "Hürriyet ve namus birlikte kullandığına göre..." şeklinde bir cümle kullandım... Yine döndün dolaştın kadın-erkek ilişkisine geldin... Hayır ben ülkenin gelişiminde, demokrasiden ve eşitlikten bahsediyorum... Senin sözde kadın-erkek ilişkisi ile ambalajladığın "önüne gelenle sykişmekten" bahsetmiyorum... Kimse senin özgürlüğüne karışmıyor.. İstediğinle sykişebilirsin ve yasal olarak suç değil. Bunu suç olmaktan çıkaran da yine o beğenmediğin ve şeriat getirecek zannettiğin Ak Parti.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl20 küsur senedir bunlar başta şeriat geldi mi
01 Yorumla
Soran+1 yılHüda çıktı
+1 yılGelemez canım korkma
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah ya
Aile & Toplum konusunda 302 cevap paylaştı. Gelmez rahat ol
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
Gelmez
09 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
Soran+1 yılAynen öyle insanlar özgürce yaşasın 3 günlük dünya herkes doğruyu yanlışı biliyor insan iradesi var sonuçta
Soran+1 yılHür Türkler var olsun 🇹🇷
Soran+1 yıl🇹🇷Ne mutlu Türküm diyene🇹🇷
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne