Yani biz doğmadan önce insanlık vardı ama biz sanki okadar yıl geçmemiş gibi dünyaya geldik. Demek istediğim bunu insan aklının alması ne kadar zorsa ölümden sonraki hayatıda anlamak o kadar zordur. Kısaca bir neden belirtmek zor desem yeridir.
Öldükten sonra ruhların gittiği alem dünya gibi düşün ama orası daha farklı tabi. Kuran'da geçiyor bilimsel açıklamalarıda var unutma ki her insanın bir ruhu var öldükten sonra o ruhlara ne oluyor diye düşündün mü hiç? O aleme gidiyorlarmis kıyamet kopana kadar orada yasiyorlarmis. Yani bizimde ölünce gideceğimiz yer orası
Berzah alemi, kabir azabı ile ilgili Kur’an’da tek bir ayet yok. Kur’an’a göre konuşayım. Ruh bedenle hayat bulur. Öldükten sonra adı üstüne ölüyüz, bilinçsiziz. Kıyamet günü ise Allah ölüleri diriltecek. Öldükten sonra kıyamet günü dirilişe kadar kabirde 1 gün veya 1 günden daha az kalmış gibi hissedeceğiz. Yani zaman ölüye çok hızlı geçecek. Kur’an’da rabbimiz diyor ki Allah katında 1 gün sizin saymakta olduğunuz 5.000 yıl gibidir. Yasin suresi 52. ayeti paylaşayım: Şöyle derler: “Vay başımıza gelene! Kim bizi diriltip mezarımızdan çıkardı? Bu, Rahman’ın vaad ettiği şeydir. Peygamberler doğru söylemişler.” der ayette. Berzah alemi, kabir azabı yaşayan bir insan böyle bir söz söyler mi? Ölen insanlar gerçeği dirildiğinde öğrenecek.
Ruh Allah katında tutulur. Ama ruh yaşamaz. Kıyamet koptuktan sonra insanların dirildiği gün gelince Allah katında tutulan ruhumuz dirilen bedenimize yerleştirilir ve ruh bedenle birlikte tekrar hayat bulur. Sonra hesap bittikten sonra Cennet ve Cehenneme sevk.
Zorunda demedin sert bir dille bişiyler söyledin. Ben de sana 'Herkes Müslüman olmak zorunda değil' dedim Bir yaratıcının varlığına inanıyorum ama müslüman değilim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
Benim inancım yok
Neden
Bu konuyu cok guzel bir ornekle vermek isterdim ama havamda degilim cennetimde sen ol cehennemim de dicegim biri daha cikmadi😁🤣
🤔🤔🤔
Doğumundan öncede hayat oluyosa ölümümden sonrada hayat olduğuna inanırım.
Nasıl anlayamadım
Yani biz doğmadan önce insanlık vardı ama biz sanki okadar yıl geçmemiş gibi dünyaya geldik.
Demek istediğim bunu insan aklının alması ne kadar zorsa ölümden sonraki hayatıda anlamak o kadar zordur. Kısaca bir neden belirtmek zor desem yeridir.
Cevabın için teşekkür ederim
Rica ederim. Biraz anlamadın gibi geldi ama birazda değişik bakış açısından yazıyım dedim.
Teşekkür ederim
hayır ama ölürken beynin şoka giriceğine aynı ruyadakı gıbı zaman kayması yaşayıp son dusuncelerin yıllar gıbı gelecegıne ınanıyorum
İnanıyorum.. bunca yaşanmışlıkların bir bedeli ya da mükafatı olmalı bence.. iyilerin mükafatını alır kötüler cezasını...
İnanıyorum bu yaşantının ölümden sonra bir devamı olmasaydı neden yaşıyoruz ve neden yaratıldık
Cennet cehenneme inanmam. Ruhlar alemine inanırım, bir de reenkarnasyona.
Olduğuna ümit ediyorum çok hesap soracağım insan var öyle olmalı...
Inanıyorum ama inanan insana neden diye sorulmaz ki 😂
Merak ediyorum
Inanc kanitlanamaz bence. Inanirsin, hissedersin. Boyle inanmayi dusunmeyi tercih edersin.
son zamanlarda inançlarımı kaybetmeye başladım. ama bunca şeyin bir anlamı olmalı diye de düşünüyorum
Ölümden sonra bir yaşam var. Yoksa bu çektikleri misin bir anlamı olmalı dimi
Tabikide inanıyorum
inanmıyorum.
Neden
dine veya allaha da inanmadığım için, cennet veya cehennem veya yeniden doğuş gibi yerler kavramlar bana çok uzak, sebebi yok, direk inançsızım.
Yani inanıyorum :)
Neden
Bir ara tartısırız :)
Tartışalım😉
Berzah alemi diye bir yer var
Ne demek bu
Öldükten sonra ruhların gittiği alem dünya gibi düşün ama orası daha farklı tabi. Kuran'da geçiyor bilimsel açıklamalarıda var unutma ki her insanın bir ruhu var öldükten sonra o ruhlara ne oluyor diye düşündün mü hiç? O aleme gidiyorlarmis kıyamet kopana kadar orada yasiyorlarmis. Yani bizimde ölünce gideceğimiz yer orası
Çok inanmıyorum.
Berzah alemi uydurmadır ve Kur’an’da geçmez.
Nasıl ya yemin et
Berzah alemi, kabir azabı ile ilgili Kur’an’da tek bir ayet yok. Kur’an’a göre konuşayım. Ruh bedenle hayat bulur. Öldükten sonra adı üstüne ölüyüz, bilinçsiziz. Kıyamet günü ise Allah ölüleri diriltecek. Öldükten sonra kıyamet günü dirilişe kadar kabirde 1 gün veya 1 günden daha az kalmış gibi hissedeceğiz. Yani zaman ölüye çok hızlı geçecek. Kur’an’da rabbimiz diyor ki Allah katında 1 gün sizin saymakta olduğunuz 5.000 yıl gibidir.
Yasin suresi 52. ayeti paylaşayım: Şöyle derler: “Vay başımıza gelene! Kim bizi diriltip mezarımızdan çıkardı? Bu, Rahman’ın vaad ettiği şeydir. Peygamberler doğru söylemişler.” der ayette.
Berzah alemi, kabir azabı yaşayan bir insan böyle bir söz söyler mi? Ölen insanlar gerçeği dirildiğinde öğrenecek.
E ama ruhumuza ne oluyor nereye gidiyor?
Bnce ruhumuz yok oluyor
Çok üzüldüm şimdi ben ruhumuz öteki aleme geçiyor diye biliyordum hep
Ruh Allah katında tutulur. Ama ruh yaşamaz. Kıyamet koptuktan sonra insanların dirildiği gün gelince Allah katında tutulan ruhumuz dirilen bedenimize yerleştirilir ve ruh bedenle birlikte tekrar hayat bulur. Sonra hesap bittikten sonra Cennet ve Cehenneme sevk.
Bence sen yanlış biliyosun orası doğru ama Berzah alemi diye bir yer var araştır bak
Ben araştırdım. Berzah alemi hadislerde geçer. Benim referans kaynağım Kur’an’dır. Kur’an’da yazmadığı için berzah alemine inanmıyorum.
Evet inanıyorum
Bu kadar iyiliğin ve kötülüğün karşılıksız kalması mümkün değil zaten
Her müslümanın inanması gerekiyor
İnanıyorum
İnanıyoruz
İnanmıyorum.
Neden
Ateistim.
İnanıyorum evet var
Neden
Ne demek neden müslümanim elhamdülillah inanmayan nasıl müslüman olur? Ayet var hadis var
Daha ne olmasını bekliyorsun kanıt var herşeyle sabit
Belki ben müslüman değilim ve neden inandığını merak ediyorum.
Buraya sorcagina ınternetden ya da İslam kitablarindan bilgi alabilirsin dimi? 🤔
Zaten olmadığın belli olsan sormazsin
Böylece müslüman olmadığını da ortaya koymuş oldun
Herkes Müslüman olmak zorunda değil
Ben zorunda demedim sadece inancının bu yönde olmadığını ifade ettim
Yanılıyor muyum yoksa?
Zorunda demedin sert bir dille bişiyler söyledin. Ben de sana 'Herkes Müslüman olmak zorunda değil' dedim
Bir yaratıcının varlığına inanıyorum ama müslüman değilim.
Okey understand 👍
İnanıyorum
Neden
Var.
Neden
Evet inanıyorum
Neden
Herşeyin karşılığını alacağı bir yer olmalı
Belki öyle bir yer yoktur
Ölünce anlarız artık. İnanmaktan zarar gelmez
İnanmıyorum
Evet inanıyorum