Onun üstüne Dünya lideri yok (Atatürk'ten sonra tabii).
Kıymetini bilmiyorsunuz, oysa günümüzü baz alırsak Kimse Sn. Erdoğan'ın tırnağı etmez. Almanya imiş, ABD imiş, İngiltere imiş fos...
Tek gerçek Erdoğan❤️❤️
Onun üstüne Dünya lideri yok (Atatürk'ten sonra tabii).
Kıymetini bilmiyorsunuz, oysa günümüzü baz alırsak Kimse Sn. Erdoğan'ın tırnağı etmez. Almanya imiş, ABD imiş, İngiltere imiş fos...
Tek gerçek Erdoğan❤️❤️
Sanki 20 yıl önce bolluk zenginlik içinde yaşıyordukta bu adam geldi bizi fakirliğe mahkum etti Atatürkten sonra bana başarılı bir siyaset adamı söyleyecek olan var mı acaba? Varda bizmi seçmiyoruz? Erdoğan çok iyi demiyorum ama alternatif göstereceğiniz kim var
Bu neye benzer biliyormusun, Dunya sampiyonu Muhammed Aliyi dusun, yenilmezdi, cook iyiydi ve hastalandi , sonra ne oldu? Yenileri geldi , yenisi degil yenileri geldi
Kim mesela kimi önerirsin şu an ülkeyi yönetecek
Herkesin elbette tercihleri vardir, arastirin abi. Ister inan ister inanma su an Turkiye avrupadan pahali ve baska bisey demiyorum
Ekonominin iyi olduğunu söylemiyorum ama bak sende bir alternatif bulamıyorsun yemin ederim adaylar açıklanmadan önce akp ye oy vermeyeceğim diye yemin ettim ama bunlar bize inat adam akıllı bir aday çıkarmıyor chp ince ye destek verse oyum onundu ama şu an hiç şansı yok
Ben yorum yapmadigim icin bulamiyorum veya elestiri yapmiyorum anlamina gelmez ki..
Ya ben senden alternatif bir aday söylemeni istiyorum sana mantıklı gelen devlet yönetecek biri var mı
Sevgili Sozdemir47 , son olarak yorumumu yapiyorum ve umarim anlarsin.
Simdi sen 20 bin euroya ne arabasi alabilirsin Turkiye sartlarinda? Veya ben ne alabilirim 20 bin euroya?
Bu benim basarim mi? Yoksa yasadigim ulkenin basarisimi?
Bence yasadigim ulkenin basarisi.
Iyi aksamlar diliyorum ve baska konularada zaman ayirmak istiyorum.
Tesekkurler
Neyse bende son yorumumu yapayım ben tekrar ekonomik durumun iyi olmadığını söylüyorum ve yaşadığım 35 yılda da ekonomi hiç iyi olmadı ama sağlık sistemi savunma sanayisi, ulaşım, teknoloji, lojistik gibi ihtiyaçlarda hiç bu kadar ulaşılır ve iyi olmamıştı mevcut hükümetin eksik olduğu ekonomi ve adalet sisteminide iyileştirirse benim gözümde rakipsiz olacak. İyi geceler
Bilen biliyor kıymetini yeteri kadar. 20 seçim kazanmış.. Mesele Tayyip Erdoğan olduğu için biz onun yanında durmuyoruz. Tayyip Erdoğan bizim meselemizin yanında durduğu için ona oy veriyoruz ✋🙏😇
20 secim kazanmis derken:) size oyle mi dediler yoksa:)
😂 Size ne dediler
Cevap
12Cevap
Aynen adamlar ülkelerinde en fakiri bike 2 ayda araba alabiliyor bizde 25 yasinda bir genç arkasında babasından kalma güç yoksa karın tokluguna yaşıyor ne dünya lideri ama
Hangi ülke o? Ben abdede yaşıyorum ve yıllık maaşım 90 bin dolar. Türk lirasına çevirip konuşmayın gerçekten çok saçma. Ömrünüzde yurt dışı görmemişsiniz, kendinizi geliştirip bi baltaya sap olamamışsınız yurt dışımda adam 2 ayda araba alıyor diye saçmalıyorsunuz. Abdde 90k dolar almamla türkiyede yıllık 200k almam arasındaki tek fark sabah uyandığımda new yorkun beton ormanını karşılamam.
@Elif19287 geldi aha boş yapan bilmeden sallayan biri troll biri. Yıllık 90k dolar aylık 7.500 dolar eder. Türkiye'de asgari ücret aylık 450 dolar yıllık 5400 dolar eder. ABD de araç vergisi yüzde 3 Türkiye'de araç vergisi yüzde 300. Benim abim 20 senedir yurtdışında yaşıyor binmedigi araba yok bilmesek sana inanicaz mk. Ve baltaya sap olamamissin dedinya 2 lisans bitirdim yabanci dil ogrendim kendi imkanım ile ve tamamen emeğimim karsiligini ariyorum. Daha sayacak çok şey var da sana laf anlatmaya üşendim daha CV'mi bilmiyorsun hadi ikile ve benim tercihlerime de karşıma. Ben de yurt dışındayım yarım sene içerisinde.
E tabi bende buraya yalan yanlış doldurabilirim millete sallamak kendi görüşlerimi haklı çıkarmak için ama erdem denilen şey olunca farklı oluyor. Abdye türklerin geneli kasiyer garson olarak gelerek çeşit çeşit imkanlara sahip olabileceklerini zannediyorlar. Bu apt. allrdan oldupunu düşündüm. Ben eğitim sektöründeyim ve giderlerim yüzünden o senin gözünde biyüttüğün 90k eriyip gidiyor ne yazık ki. Hayır yani abdde yaşıyorum diye herkes lüks arabalarla gezdiğimizi zannediyor herhalde. Yok öyle bir şey ben yaşamadım ama tekrar yineliyorum bunun sebebi eğitim sektörü+giderlerim yüzündendir.
@Elif19287 yav 30 40k dolara Dodge Challenger satılıyor daha neyin yorumunu yapıyorsun? Ben burada 1.6 motor Fiat egea bile alamıyorum sıfır fiyatı 750k TL. Aylık 20k maaş bile alsam benim bu orta segment arabayı alma imkanım yok. Bana neyi ispatlamaya çalıştığını da anlamadım her şeyin farkında olan birisiyim. ABD Avrupa ve çoğu ülkenin yaşam standardı Türkiye'nin çok çok üstünde. Türkiye'ye göre lüks sayılacak bir seviyede. Türkiye o ülkelerin refahının kat be kat altında. Ben 25 sene ne diye kendimi geliştirdim bir tane orta segment kötü bir araba bile alamayacaksam? Bir tane PlayStation 5 Avustralya'da en pahalisi 700 Avustralya doları, bunu TL'ye çevirdiği de 9 bin TL olması gerekirken satış fiyatına bakıyorum en pahalisi 26 bin TL? Neyin vergisi bu? Vergi değil soygun bildiğin ki alamıyorum. Hiç bir hobimi yapamıyorum devlet her yerde önüme engel koyuyor. Ve çok iyi biliyorsun ki isteyen 2 bin dolara bile araba aliyor yurt dışında orta segment. Yani bu araba 2 ayda alınabiliyor gayette.
Türkiye'de bu lüks hayatı yaşamak imkansız ama orta sınıf için yaşanılmayacak bir durum yok, önceki hali daha kötüydü. Benim babam hastane kuyrukları beklemekten hastanelerde olan ilgisizlikten dolayı yaşamını yitirdi ama şimdi öyle mi? Elbette ki bizim yurt dışında daha çok artımız var ama ben her ne kadar kazanıyor olsam da bakmakla yükümlü olduğum ailem var. Zaten onların masrafları yüzünden o "lüks" hayatı heniz keşfedebilmiş değilim
@Elif19287 hastane kuyruğu yine var sadece evinde bekliyorsun artık randevunu bulabilirsen. Ve bilmiyorsun bilmiş gibi konuşuyorsun. Türkiye'de orta sınıf diye bir şey yok, kalmadı. Zengin olanı çok zengin oldu fakiri iyice fakirlesti. Aradaki orta sınıfda yok oldu. Ülkede asgari ücret 8500 TL, açlık sınırı 10 bin TL, yoksunluk sınırı da 30 bin TL. Yani sen burada kıytırık bir memur bile olsan yoksunluk sınırı altında yaşıyorsun bu kadar basit.
Karismis gibi olmak istemem ama bir ornek vermek isterim izninizle. dedem tek memur maasiyla 7 kisilik bir aileyi elinden geldigi kadariyla baskasina muhtac olmadan buyutmus. Simdi bir memur 7 kisilik bir aileyi Turkiye sartlarinda gecindirebilirmi? Ki 20 yilda ulke olarak birde coook gelistigimizi dusunelim. Evet siz ailenize sorumluluklariniz var ne kadar guzel ama Turkiyede sizin cocugunuz yaslarindanki geleceklerimiz okulu birakip calismaya basliyorlar.. Iste sorun budur ki orta kesim diye birsey kalmadi Elif hanim..
@Elif19287 ablacım sağlam argumanin kaynağın yoksa daha fazla yorum atma çünkü boş yorum atıyorsun. Karın tokluguna geçiniyoruz ve zaten zordayız. Ayda iki kere cafeye çay içmeye gideriz sizin gibilerin gözüne batar hemen aha kafeler doluya falan dersiniz hemen. İçtiğimiz çayda bile gözünüz var resmen.
Onun kıymetini bilmemiz için geri ze kalı olmamız gerekiyor bayan bunun için üzgünüm biz bilmiyoruz Sadece Atatürk'ü bilip onun ilkelerini benimsiyoruz
Şu CHP trolleri ne zamana ölür?
İronik, kinayeli, troll paylaşımlarınız kesin olan sonucu değiştirmeyecektir. Sandığa gömüleceksiniz.
çünkü sağcı çünkü Allah diyor çünkü islamı savunuyor
Allah seni başımızdan eksik etmesin Reis Amin
merak etme ben seni çoktan engelledim :D
İkisinin aynı cümlede geçmesi bile Atamıza hakaret bence
Kimse tırnağı olmak istemiyordur zaten al sizin olsun
En büyük dünya liderimiss rte.
Not : canımsın
Cunki o gucunu Milletten aliyor da Millette guc muc birakmadi..
gizliden sorma acilen engellemem gerek
Ramazan ramazan alkol mğ aldın
Ah şu aktroll sempatizanları...
Yazik lan :( menzup galiba
Sizi alkışlıyorum ama neremle onu söylemem
Ne zaman bitcek şu aktroller 😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?