350.000'den fazla Arap El Aksa olsun, Mescid-i Aksa olsun barış içinde ve gönül rahatlığı ile ziyaretediyorlar. Ama bazı kesimler bundan rahatsız oluyor. Çatışma havasından nemalanan, bunu isteyen gruplar var. Siz ne düşünüyorsunuz?

350.000'den fazla Arap El Aksa olsun, Mescid-i Aksa olsun barış içinde ve gönül rahatlığı ile ziyaretediyorlar. Ama bazı kesimler bundan rahatsız oluyor. Çatışma havasından nemalanan, bunu isteyen gruplar var. Siz ne düşünüyorsunuz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Musevilik Hıristiyanlık ve İslamiyet in en eski ibadethanesi oluşu bu bölgeyi siyasi bir sembol güç göstergesi haline getiriyor tabi bu dinlere mensup olan insanlar için olaya dini olduğunu düşünmüyorum tamamiyle din adı altinda yapılan kirli siyasi hareketler olarak görüyorum ve sizin oradaki devlet olarak bulunuşunuzu tavrınızı tamamiyle meşru ve haklı buluyorum
İbrahim den beri bu topraklar Yakup soyuna verildi. Sürgüne gittik. Döndüğünümuzde işgal edilmisti. yaninisgalneeilen bizim topraklarımız. Buna rağmen savasarak değil, onların en sevdiği şeyi yani parayı ödeyerek geri alindi.
Tarihi kayitlarin hepsi dediklerinizi doğrular niteliğe sahip o sebepten Yahudilik tarihini bilmeyip dinler üzerinden ahkam kesen insan çok da dikkate almamak gerek diye düşünüyorum
Bir de 1915-16 Şerif Hüseyin, Osmanlı zayiflayinca Filistin olarak ayaklanma başlatıyor. Bugünkü bayrakları da o zaman isyanın sembolü olarak tasarliyorlar. depremde şimdi bana bunları savunan kitleyi anlayamıyorum. Sana karşı ayaklanmış. Bir de toprak namustur satılmaz. Satilmamali.
Bahsettiğiniz sorun radikal ve dini siyasallastirmis zihniyetlerin cahillikleri ve yobazlık larindan kaynaklı oluştuğunu düşünüyorum İngilizlerin tasarladığı bir bayrağı sadece isyanın değil bağımsızlıklarininda sembolü olarak da görüyorlar ve İngilizler kuruluş zamanında size çok büyük kazıklar attı Filistinlileri silah ve teknolojik olarak donattilar tabi Arapların içinde sizi boğmak istediler ki bunun sebebini hiç bir zaman anlaya bilmiş değilim
Ortadogu da Arap nüfusu kalabalık. Bu yüzden ortadoguyu kontrol altına almak için araplari almak gerekiyordu.
Çünkü dış düşman ilan etmek birilerinin işine geliyor olay İsrail ile alakası yok
Yahudiler daha adaletli bence
תודה🙏Teşekkür ederim
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!