UzunOldu Ama Lütfen Okuyunuz Aslında Bu Soruyu Daha Erken 03.03.2023 Te Hazırlamam Gerekir di de Aklıma Yeni Geldi Canım Bulgaristan Balkan Ülkesi Balkan Şehri Balkan İnsanları Balkan Türkleri Ve Aslım Bulgar, lar Hakkın da Neler Bilirsiniz?
İyi Ve Kötü Herşeyi Anlattın Cevaplayayım Buranın Gelenekleri Yöreleri Ve Göreserleri Hakkında Adetleri Tatilleri Kutalamaları Praznikleri Neler Bilir Neler Düşünürsünüz Türkler den Türkiyeden Ve Bir Çok Ülkeden Bulgaristana Bakarsanız Belki 100 kadar 100den Yukarı Hatta Tatillerimiz Prazniklerimiz Kutlamalarımız Vardır Birde Ben Çok Bi Çoğu Dizi Den Bi Çoğu Filmde Ülkemizden Bahsedildini Anlatıldını Görmüş Duymuşumdur Mesala Daha Çok Asker Ve Savaş Dizileri Aksiyon Ve Ordan Oraya Geçit Dizileri Bir İş Bir Götürüş Getiriş alışveriş Tüm Takas İşlerinin Başı, nın BG Yani Bulgaria Olduğunu Bilirmisiniz Mesala 02.02 Şubat Ayında Talihsiz Patlama Olayı Yüzünden Bi Çoğu Şey Bulgaristan da Hal Edildi Deprem Veya Her Ne Olursa Olsun her şey İlk Bizi İlgilendirir Sebebini Bende Çok Bilmiyorum Bilenler Varsa Bana Çoğun Her Olayda Bulgaristanın Nasıl Neden Devreye Girdini Anlatırmısınız
Mesala Bizim Devletimiz Polislerimiz Askerlerimiz Jandermialar, ımız Hakkında Bir Çoğu Şeyler, imizi Bilirseniz Neler Düşünürsünüz Bizler İyimiyiz Kötümüyüz Sizler İçin Tatil Praznik Kutlamarımıza Gelecek Olursak 03.03 Tarihini Bilirnisiniz Bulgarista, nımız, ın Ve Türkiye Birliğinin Barış Ve Kurtuluş Birleşmiş Tarihidir 3 Март Освобождение На България И Българите Kurtuluş Ve Barış Huzur Bulduğumuz Bu Günde Gördüğünüz Bilekliklerimiz Ve Takılarımız Bijuter, lerimiz Vardır ki Takıp Kullanalım Daim Olsun Birde Mayıs Ve Haziran Ayına Yakın Ken Bizim İderlezlerimiz Çok Meşhurdur Nisan Ayın da Yani Bu Ayda İse Kozanaklarımız Yumurtalarımız Süslerimiz Mevcuttur Ve Meşhurdur Paskele Ayımız Çok Güzel dir Bizde Yeni Yıl Yaklaşırken Yeni Yıla Kala 1.2 Ay Önceden Hazırlanıp Kutalamalar Ve Tatiller Yavaşça Başlanır Yeni Yıl da Gelince Çok Güzel Kutlanır/Uzatamıyom
Ülkeye özgü diğer dillerde çevirisi olmayan kelimeler (Asya tarafında çok vardır her duruma, kişiye özgü kelime, lakap ve isim bulurlar) veya ülkede herkesin bileceği masal-hikaye örnekleri var mı? Ülkenin bir parçası bu gelenek, bu hikaye vs diyeceğin herhangi bir şey işte.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bunu Bilmemen Çok Tuhaf Tarihlerim, iz Hikayelerimiz Ve Bi Çok Her Dilde Anlatılan Kitaplarımız Filmlerimiz Var dır Araştırır san Bulursun
Veya Sana Bizim Bg Kanallarımızı Öneririm Ama İntermetten Bakıp Araştırsan Daha İyi Olacak Çünkü Kanalarımızda Daha Çok Kritikler Ekonomiler Olaylar Veya Shew Msr Ler Geçmekte dir O yüzden Bg Hakkında Tarih Ve Masalları Araştır Öğrenir sin
Bizler Mesala Sizlerin Herşeyiniz Bilir Ve Çabuçak Öğreniriz Kurallarınız Adetlerinşz Bilmem Vesayle Konuşma Davranışınız Bile Cümle Alemde Bilinir burada
Osmanlının bektasi Türklerini oraya Türkleştirme politikasıyla göndermiş olduğu toplulugumuz aslında. Slavların boyunduruğu altına girmiş asimile olmuş Türk ve balkan toplumu. Çoğu cana yakın insanlardır severim tanıdıgım bildiğim rastladıgım kadarıyla.
Bulgaristan hakkında bildiğim en önemli şey Balkan savaşlarında Edirne ve birtakım Osmanlı topraklarını işgal etmesidir. Bu işgal hala yüreğimizde yaradır.
0
19 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çünkü Edirne Bizim Bizim Osmanlı Toprakların dan Geliyoruz
Türkiye nin bi Çoğu Yeri Mevcut Bulgaristan da dır
Gören Duyanda Türkiyeyi Elinizden Aldık Sadece Edirme Balka Şehri Başka Türkleri Dir Edirne Bulgaristan Sayensinde Kazanıyor Çünkü Ordaki Pazarlar Bulgaristan Tutuyor
Seni Tanımıyom ama Sevdim Nedense Bu Souruyu Sorma Paylaşma Sebebim Amaçım Kötü Değil Bişeyleri Kötü Etmekte Değil Bilgi Edinmek Ve Sizinde Bilmediklerini Söyelemek Çünkü Değer Veriririm Ben her şey İyi Ve Güzel Olsun Severim
Bayramızın Anlamı Barış Mutluluk Huzur dur Bizde Biz Kavgaya Kargaşaya Savaşa Dayanamayız Sizin Savaşlarınızı Ve Acılarınızı Görünce Canımız Yanıyor Çünkü Balkan Türkleri 2ci Türkler dir Türkten Türk Doğar Diye Bi Söz Var Türkler Biterse Bizde Biteriz Biz Bştersek Siz de Bitersiniz Burdaki Tüm Toplumun Yarısı Size Çalışıyor
bulgar vatandaşlarını bilemem ama bulgaristan göçmeni Türk vatandaşların inanılmaz çalışkan ve üretken olduklarını gayet iyi biliyorum
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
İşte Onlara Aslında Bize Göçmen Denmemesi Gerek Ama Bi Çoğu Kişi Göçmen Olarak Biliyor Çünkü Çok Eski den 1 Zamanlar Türk Yurt Toprakların da Yaşıyor duk ta Sonra Farkımız Yüzünden Atıldık Kovulduk Ve Buralar Bizim Toprağmız Oldu
Bize O Yüzden Göçmen Denmesi Hem Komik Hem Garip Hemde Çok Mantıksız Geliyır Bazen Çünkü Bizler Leylek Gibi Ordan Oraya Göçüp Gitmiyoruz
Balkan İnsanları Demeniz Yeterli Benim İçin😆😊Bu Arada Çalışkan Üretken Ve Yapıcı Olmak Zorundayız Aksi Taktirde Yere Çakılırız😊
Batı Trakya ve kuzey Bulgaristanda eskiden Trakya cumhuriyeti devleti vardı ama savaşta oraları kaybettik türkler orada kaldı şu an batı trakyada çoğunluk türk bir gün bize bağlanırlarsa iyi olur