Hangi dilleri konuşabilmeyi isterdiniz?

Dünyada en çok konuşulan diller sırayla aşağıdaki gibi. İngilizceyi zaten çizdim. Çince konuşan kişi sayısı İspanyolcanın iki katı olduğu için cevabım Çince oldu.
Doğru bir anket olduguna emin misin :)
Şaşırdım doğrusu
Ben nüfusa göre düşündüm. Çin en kalabalık ülke, Hindistan da çok dilli bir ülke. Gibi gibi...
Dünyanın en cok konusulan dili ingilizce sonra çince sonra hintçe felan diye gidiyor
Ne zaman fark edeceksin diye bekliyordum 😁 Benim attığım anadildi, senin bahsettiğin konuşulabilenler.
İngilizce (1.132 milyon)
Mandarin (1.117 milyon)
Hintçe (615 milyon)
😂😂 Ama soruda anadil geçmiyor. Konuşabiliyor musun o önemli 😊
Şimdi beğendim listeyi işte 😅
Uykum varken yanlış yazıp sonradan bozuntuya vermeyerek fark edecek misin diye bekledim doğrusu 😂
Bu listede de benim için hala Çince geçerli. İngilizce zaten yeterince var, sonraki en çok konuşulan dil işime yarardı.
Ben kül yutmam :) ne zaman doğruyu yazacaksın diye bende bozuntuya vermedim diyebilirim 😅😂
Ama çinliler pis bir millet onlarla iş yapılmaz o yüzden dilleri gereksiz geliyor bana
Ben de Japon, Rus ve Finlandiyalıları seviyorum uzaktan şahsen. Tercihim tamamen analitikti, hissel değil.
Katılıyorum sana. Japonların disiplini rusların eğlencesi Finlandiyanın mutlulugunu istiyorum bende 😅
Ben daha ziyade Japonlarda ölüm korkusu olmayışını, Ruslardaki dayanıklılığı ve Finlandiyalılardaki sistemi istiyorum. Tabi senin saydıkların da gayet güzel 🙂
Bak senin açından bakmamıştım 🙂 güzel fikirlerin var 😊
Dünyanın hangi ülkesinde yaşamak isterdin?
Teşekkürler. Ben direkt yaşamak istemezdim seçme şansım olsa.
Peki gezmek icin hangisini tercih edersin?
Ev kedisiyim ben bakma içim yaşlı benim. Tabi imkanım olsa en büyük ya, lunaparka, sinemaya gitmek ve dev teker araba, kickboks dövüş vs. şeyler de izlemek isterdim.
Senin iç dünyanı yeşertecek biri olursa hayata daha çok açılmak isteyebilirsin. Kickboksla ugrasıyorum. Lunaparkta en sevdigin şey nedir?
Adrenalin.
Son yıllarda o potansiyele sahip hayatımdaki tek kişi beni ışıktan ziyade zifiri karanlığa götürmüştü. Yani benden pas..
Öyle deme. Kimse zifiri karanlıkta kalmak istemez, elbet cıkmak isteyeceksin kabugundan, üzme o konularda kendini boş ver. Adrenalin icin ekstrem tavsiye ederim, paraşütle atlayalım 😅
Işık gözümü alır benim güzel böyle. Paraşüt kursuna gittim bıraktım yarıda, daha zahmetsiz şeyleri seviyormuşum.
En cok yapmak istedigin şey nedir?
Ölmek.
Peki neden? Yaz istersen biraz konusalım.
Sebebi basit. Ulaşılabilir olsa da elde edemediğim tek şey o. Ve bir de yaşamak zulüm tabi o da var 🙂
Bu konuda cocukluguda hesap edersem 2 kere yasadım ne demek oldugunu ne hissettirdigini anlıyorum. Ama zaman iyi geliyor insana ve yeni sayfalara odaklanabiliyorsun. Bunlar geçici düsünceler cok takılma ruhunu arındır
Seninki herkesin hayatında yaşayabileceği düşüşlerden, depresif anlardan biri gibi, benim durumum farklı. Benimki geçici bir şey değil, ben kendimi bildim bileli varoluşsal kriz içindeyim.
Senin yapmak istediğin şey nedir?
Mesaj bildirimini görmedim, sana yazsam olur mub
Cevap
34Cevap
İngilizce zaten C1 seviyesinde.
Bir ara klasik arapça dersleri aldım.
Bir ara da rusçaya merak sarsım kısa bir süre de kursa gittim, aonra kurs kapandı. Benim rusça eğitimi 80-100 kelimede kaldı.
Bir de İspanyolca ve Korece öğrenmek isterdim.
Rusça isterdim çünkü rusça bana çok güzel geliyor birde konuşması da güzel bir dil. ayrıca çok merak ediyorum biraz da zor olduğu için olabilir.
birde işte ingilizce mi geliştirmek isterdim
Rusçanın tonu farklı banada iyi geliyor
Zaten İngilizce az çok biliyorum a1-a2 seviyeyim başlangıç şu üniversite sınavını bir geçeyim ondan sonra öğrenmeye devam edeceğim
Sadece İngilizce de değil İspanyolca, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Japonca, Çince, Romanca, Rusça bunların hepsini öğrenmeye çalışacağım inşAllah 😊
Türkçe ve İngilizce biliyorum bir de İspanyolca ve Almanca isterdim.
Almanca cok kaba konusabilir misin?
Neden olmasın
Bol sans o zaman
Fransızca'ya kadar karşı bir ilgim var ama sadece onunla kaldı 😀
Öğrenmek bazen istikrar gerektiriyor
Evet haklısın ama dil öğrenmek ve devam ettirebilmek gercekten zor
Gerçekten isteyen yapıyor zor değil
Olabilir tabii dil öğrenmek icin sevmek ve yetenek derler
Aynen cünkü fransızca en az 2/3 sene gerekiyor
Senin yabanci dilin var herhalde
C1 ingilizce biliyorum. Sıradaki dil icin kararsızım. Hobi icin mi kariyer icin mi tercih yapayım diye düşünüyorum
Ingilizce ömrumu yedi sevemedim bak bir turlu o dili :)) Kariyer icin gitsen sanki daha isine yarar madem dil konusunda uzak degilsin zaten kariyer icerisinde hobi olarakta yurutebilirsin
İngilizce herkese iyi gelmeyebilir, bende asırı sevmiyorum ama iş dünyasında önemli yeri oldugu icin öğrendim. İngilizce dısında hangi dil bana ekstre katabilir ve hobi yapabilirim sence?
Evet iyi yapiyorsun seni bir adım öne taşır..
Hobi olarak Ispanyolca önerebilirim. Kariyer icin de şu an Arapça revaçta
Arapça iyi hoş ama ikilemde bırakıyor beni cünkü internet sektöründe faailiyet gösteriyorum. İspanyolca güzel dil gibi duruyor
Hımm tamam ben genel demistim cunku su an epey bir rağabet goruyor.
Ispanyolca evet bir bak dene.
Sende boş vakitlerini fransızca calısarak harcıyorsun anlaştık mı :)
Hayir tabii ki de :))
Sınıfta kaldın o zaman :))
italyanca konuşmak isterdim ben
seçenekler de yok:)
Daha fazla ekleyemedim, normalde 30 tane ülke eklemiştim kabul etmeyince cıkardım
Secenekleri arttırın
İngilizcem ve İspanyolcam fena değil. Bu yüzden üçüncü dil olarak İsveççe'yi bilmek isterdim. Bir ara öğrenmeye çalıştım ama maalesef beceremedim. Ama Hawaii Dili de olur. Acayip zor bir dilleri var.
Yazma okuma, anlama ve konuşma hepsi dahil Arapça, İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve Latince bilmek isterdim.
Azerbaycan Türkçesiyle konuşmayı çok isterdim. Dilleri hoşuma gidiyor. Selam olsun kardeşlerimize 😄👋🏻
İngilizcem biraz var ama ingilizce, Almanca da ve Portekizce de cok iyi olmak isterdim.
Rusça ve Fransızca ilgimi çekiyor bir de İspanyolca
ben değil tüm dünya aynı lisanı konuşsaydı daha kolay olurdu hayat
İngilizce'yi tam olarak öğrenebilirsem bana yeter, başka yabancı dil bilmek istemem.
Bir de anadilim olduğu için Kürtçe'yi tam olarak öğrenmek isterim.
Rusça, Moğolca bilmek isterdim
Göktürk, uygur Türkçesini bilmek isterdim
Japonca konuşmak isterim. nihongo ga manabitai desu.
ingilizcem var zaten, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Yunanca ve Latince öğreniyorum şimdi
Tek bir dilse anadilim gibi Çince isterdim dünyada her 4 kişiden biri Çinli.
rusça öğrenmek isterdim saten ingilzce ve çince biliyorum
İleri seviyede ingilizce , Rusça , arapça , osmanlıca, ispanyolca
Fransızcam , var o yüzden Fransızca diyorum.
Daha ileri bir levele gelmek isterim. Ama o olmazsa;
gjk
En İyi Cevaplar