Herkese iyi akşamlar,
Sorum kızlara. Erkek olmak ister miydiniz? Avantajlarıyla dezavantajlarıyla sizce erkek olmak size itici mi çekici mi geliyor. 2 cinsiyetinde toplumda rol olarak avantaj ve dezavantajları var. Kişisel olarak yorumunuzu merak ediyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bnce kadın olmak erkek olmaktan çok daha zor kadınlar Bi kere çok fazla duygusal ve çok acı çekiyorlar doğum var regl var ağdası var annelik yaparken emzirmesi var uykusuzluğu var bide işte vücudum bozuldu derdi var erkeklerin çoğu bunları güzel Bi şekilde yaptığımız halde beğenmiyorlar erkekler bnce her konuda daha rahatlar bu yüzden keşke anam beni erkek doğursaydı 😅😅
güzel anlatmışsın :) erkek olsaydın da bu sefer erkek olmanın zorluklarını yazardın belkide. ama sanırım kadın olmanın dezavantajları daha çok senin için. regl ve ağda heralde erkek olman için ana etken gibi :)
Sen de erkek olmanın zorluklarını anlat dinlerim ben
yalnızlık. genel olarak zengin ve yakışıklıysan bu dünyadaki herkesten daha şanslısındır. en tepede onlar var. ancak tam tersi az kazanan sıradan bir erkek için yalnızlık kaçınılmaz oluyor. karşı cinsin ulaşılmaz olması. sorumlulukların çok olması. insan için çok doğal olan duygusallığın eziklik algılanması. askerlik ve şiddete dair herşeyde erkek olarak başetmek. gibi gibi işte
İyi de bu kadın için de geçerli 1 50 80 kilo kızı mı sever erkekler yoksa 170 60 kilo güzel kızmı dış görünüşün erkeği kızı olmaz sorumluluk her iki taraf için de var bide bazı erkekler kadı lardan güçlü oldukları için kendilerini Bi halt sanıp onlara şiddet uyguluyor
çirkinsen her türlü zor haklısın ancak kızların her zaman bir alıcısı çıkıyor. bu sitede bile görüyoruz. kızlar her zaman ilgiye boğulur her zaman talip bulur bi şekilde. bir erkek olarak karşı cinsten ilgi görmek baya zor :) kötü insanlar çok. erkeklerde çok. haliyle bu gücü şiddete çevirip berbat şeyler yapabiliyorlar. ne diyeyim ki. dünyayı mahvediyorlar.
O zaman tek ilgi görmeyen kadın benim sorun mu bnde hala anlayamadım
genel olarak kadınların erkeklerden daha çok ilgi gördüğü sevildiği bir ülkedeyiz aslında. dışarı çıksak dahi bunu anlayabiliriz. bu sitede de bunu anlayabiliriz. kadın düşkünü kadınsızlık başına vurmuş birçok erkek var. kadınlar bi şekilde peşinden koan erkekler arasından seçim yapar. bu herkes için geçerli olmasada genelde böyle. şahsen sen profil resmini koysan siteye eminim 10 mesaj gelir. bana hiç gelmez. bu bile ilgi olayının kısa bir özeti bence. kız olmanın aile içindede özel bir ilgi konusu olduğunu biliyoruz. bu sadece bir konu elbet her şey ilgi değil. ama yalnızlığı erkeklerin çok daha derinden yaşadığını düşünüyorum.
Keşke yalnız olsam bnde erkeklerin çoğu sırf libidosu için yazıyor kızlara bu durumda o ilgi sadece köprüyü geçene kadar en azından erkekler onu yaşamıyor
aksine erkekler bu doyumu doyasıya yaşamak ister. senin kötü sandığın şey aslında bizim için iyi. erkek olsan sende kadın bedenine ruhuna büyük zevkle ve aşkla bakarsın. kültürel olarak kadının erkeğe haz duyması çok bastırıldığından çok şekilsiz bir düzen oluşmuş kanımca. yoksa erkek ve kadın birbirini çok iyi tamamlayan iki yapboz aslında. ama bozan bozmuş. bu çöplükte yaşamaya çalışıyoruz.
Sonuç şu insan doyumsuz Bi varlık sen kadın olsan yine erkek olmayı bnde erkek olsam yine kadın olmayı seçecektik
Kesinlikle istemezdim çünkü erkeklerin klitorisi yok.
klitoris midir senin için hayat
Evet
penis var sonuçta
Kıyaslanamaz kesinlikle
neden ki
Klitoris, insan vücudunun en çok sinir barındıran bölgesi. Erkekte böyle bir şey yok maalesef.
Kizlarda da regl sorun. Bence bu daha buyuk bir sorun diye dusunuyorun
Şu an olduğum yerde olmasam evet isterdim
şu an nerdesin ki. ve neden isterdin.
Şu an bence başarılıyım, utanmadan kadınlığımı hissedip, yaşayabileceğim bir ortamdayım p yüzden problem yaşamıyorum ama mesela yine Türkiyede yaşamak zorunda olsam kesinlikle erkek olmak isterdim. Erkeklerin daha kolay yaşadığını düşünüyorum
nerde yaşıyorsun. umarım hep mutlu olursun. bu ülkede kadın olmanın zorluklarını öngörebiliyorum. kadın hakları çok önemli özellikle ortadoğu ülkeleri ki biride türkiye bu konuda artık çağın gerisinden kurtulmalı. beklentilerimize göre değişiyor sanırım bişeyin kolay ve zor olduğunu yorumlamak. türkiyede erkeklerin daha fazla hakkı olması toplumsal baskının daha az olması gibi güzel gözüken özellikler olsada toplumun dayadığından farklı bir karakterde olunca hiçte kolay olmuyor. karşı cins için bir canavar gibi algılanmak çok zor sevilmek ilgi görmemek reddedilmeye sevilmemeye alışmak yalnızlığı yaşamak bi yerden sonra bunaltıcı ve karakter bozucu olabiliyor. insan sadece kendi cinsinin zorluklarını derin hissediyor. aslında ikiside birbirinden beter. ben bunu kültüre bağlıyorum.
Çok güzel açıklamış ve kişisel algılamadan cevap vermişsiniz teşekkür ederim bunun için. Genelde kadınlar şikayet edince sözde verilen üç kuruşluk hakları sıralayıp erkek böyle kötü yaşıyor, şöyle kötü yaşıyor diyip aşağılmaya başlıyorlar. Ataerkillikten hem kadın adına hem de erkek adına kurtulmalıyız.
ataerkillikten hem kadın hem de erkek için kurtulmalıyız. çok güzel bir söz oldu. cinsiyetçi toplumdan kurtulup eşitliği ve özgürlüğü kültüre işlemek en önemlisi ama pek umudum yok bu ülkede. erkek olmanın çok zor olduğunu (eğer zengin ve paralıysan ayrı tabi onlar kral gibi yaşar) ancak kadın olmanında haklar düzeyinde çok eksik olduğunu düşünüyorum. yaşadığın ülkede kadın olmanın tadını çıkarabildiğini o yüzden erkek olmak istemediğini söylediğini sanıyorum. erkek olmaya göre kadın olmanın daha kolay olduğunu düşünüyor musun oralarda.
Ataerkillik dünyanın her yerinde var tabii benim olduğum yerde de var fakat rahatsız edici, kısıtlayıcı, üzerimde hak sahibi olacağı şekilde değil. Ki olsa bile beni tamamen koruyan yasalar var. Burada bir erkeğin kız kardeşi, bir erkeğin eşi ya da bir erkeğin kızı olduğum için değil insan olduğum için değerliyim ben bunu buraya ayak bastığımın ikinci haftası kavradım. Burada hemen hemen az çok eşit gibi haklar çok sıkı, güvence var o yüzden iki tarafın da hakkı yenmiyor eşit bence
ne güzel. keşke her yer ennn azından öyle olsa. bu tam eşit olmayan düzene dahişükreder haldeysek aslında çok üzücü bi açıdan. aslında ne tür bi baskıdan kurtulup nasıl kendini daha mutlu hissettiğini sormak isterimde çok uzatmış oluyorum senide yormayayım. eline zihnine sağlık.
Baskıcı bi ailede büyümedim aslında ama aile ne kadar etkileyebilir ki sonuçta evinden çıkıp insanlara karışıyorsun
zaten kastettiğim aile değil sosyal hayattı. türkiyede de yaşamışsındır diye düşündüm. kıyaslama yaparsın diye sordum. bilemiyorum tabi mevzuyu tam :)
Evet türkiyede yaşadım
anladım. kocaman mutluluklar sana
zengin uzun ve yakışıklı değilsen erkek olmak kötü
öyle
isterdim çok duygusuzsunuz
cinsiyetten ziyade karakter meselesi aslında. erkek olsan kızlar sana duygusuz gelebilirdi belki de.
siz çabuk unutmuyormusunuz
oransal olarak kadınların daha duygusal erkeklerin daha duygusuz olduğu bir dünyada yaşadığımız bir gerçek. ancak çok örnek var ki erkeğin duygusal olup kızın ruhsuz olduğu hikayeler. erkek olsaydın tahminen aradığın şey başka bişey olurdu. Çünkü bu dünya bizi ne konuda aç bırakırsa ne konuda baskılarsa ona göre şekilleniyoruz aslında. Yoksa sende bende aynı kökten geliyoruz.
İstemezdim.
neden
İsterd- bi dakka 🙄