Sizce bu iyilik yapılır mı?

Arkadaşlar kayinpederim işten çıkarıldı 2 senelik durduk yere çıkarıldı hükümlü olduğu için ve sigortalı çalışandı. 2 sene çalıştı sonunda patron demiş hukumunden sebep çıkarıyorum ve çıkartmış o dakika. Şimdi haksız yere çıkarılma tazminat o bu vermiyor adam bundan dolayı eşimi aramış benim bilgilerim olduğu için arabulucu kuzenim de olduğu için bize akşam gelin şu işi siz çözersiniz dedi ve ben bir telefonuma baktı kuzenimi aradım bu haklarını fazlasiyla alabilceni dedi. Gel gelelim konuya kaynanam ve kayinpederim evlat ayrımı yapan insanlar bizi dislarlar esimle diğer 2 gelin oğluna hersey yaparlar evlerinde yemek olsun çay olsun masalar hazırlar biz gidince bir çay koymaya acizler herkesin içinde eşimi küçük düşürür adammisin gibisinden bana laf sokarlar işleri düşünce bana yalvarırlar ve oraya hep gittimizde esimle kavga ediyoruz aramız bozuluyor. Eşimde ailesini çok çok iyi biliyor. Sizce kayinpederime yardım edeyim mi? Eşim diyor yardım edersek o kadar ugrasicaksin parasindan bir 10 bin tl alirsin ama bunuda istemiyorum. Sizce bu adama yardım edilmelimi benden hep yiyip diğerlerine yediren adam. Oğluma 1 tl vermez diğer torunlarına hep yapar
Sizce bu iyilik yapılır mı?