25 ve üstü her kadın yaşlı değildir neden anlamak istiyorsunuz? Kadın 25den sonra yaşlanacak diye bir kaide yok?

25 üstü kadın yaşlıdır algısından bir türlü kurtulamıyoruz. Bir kere yaşa göre böyle çıkarımlarda bulunmak çok saçma.19 yaşında 30 üstü gösteren kızlar da var 35 olup 25lik görünen de. Ben kafadan mantıklı düz hesap yaparım. Birinin bana teyze demesi için anası yaşında olmam lazım bana anca öyle teyze diyebilir. Soralım bakalım teyze diyenlerin anası bizim yaşımızda mıyız? Bana 10 yaşındaki çocuk bile teyze diyemez çünkü ben 18 yaşında evlenip çocuk doğurmadım, ki zaten o yaşta doğurulması da sağlıklı değil. Bu ne böyle her ergenin ağzında bir teyzedir gidiyor. Herkes yaş alıyor kimse aynı yaşta kalmıyor. Burada bir yorum dikkatimi çekti 19luk bir ergen çocuk 35 yaşında kırıştığını söyleyen bir kadının yaşına atıfta bulunarak ee olsun o kadar, 35 yaşındasın yazmış. Sanki 30 u geçmiş her kadın kırışmak zorundaymış gibi bir dayatması var, hayır efendim 35 yaş kırışıklık yaşı değildir. Kırışıklık normalde 45 50 yaş sorunudur.35 yaşındaki kadın kırışacak yıpranacak yaşlanacak diye bir kaide yoktur.2023 yılındayız 50 yaşında bile bebek gibi olan kadınlar var. Bakım ve spor olduktan sonra her türlü diriliğini koruyorsun ki.35 yaş da gayet genç bir yaş. Yaşı ilerlediği için değil başka etkenlerden dolayı kırışıklık oluştu.

25 ve üstü her kadın yaşlı değildir neden anlamak istiyorsunuz? Kadın 25den sonra yaşlanacak diye bir kaide yok?