tc kımlık nosuna sahıp yası 18 ı bıtırmış 50 kılodan fazla olan ve herhangı bır rahatsızlıgı olmayan duzenlı bır hayata sahıp herkes kan bagısında bulunabılır.. herkesın daha bır ınsan oldugu gercegını unutmayalım o gelen mesajla.. ama o mesaj ıcın degıl manevıyat ıcın yapmalı insan kan bagısını.. her an ıhtıyacınız olabılır.. bu hafta kızılay haftası gelın kutlayalım!! sodalar ve cokoprensler benden.. bılgı edınmek ısteyen fıkır sahıbı olmak ısteyen herkese mesaj kutum ardına kadar acıktır..
14 Yorumla- +1 yıl
fakat kurumunuz çok seçici, benim kanımı hiç beğenmedi şimdiye kadar. arada kazalar olsa da bu titizlik de mühim. şansımı yine deneyeceğim ama söz verdiğim üzere
En İyi Cevaplar
İlk kez2 ay önce kan verdim kolumda kan pıhtılaşması oldu morardı falan ama dert etmedim pek sonra bir baktım iki gün sonra. bir mesaj geldi verdiğiniz kan ihtiyacı olan hastaya ulaşmıştır diye.. Hafif bir tebessümle. beraber o An İnsanlığıma olan inancım arttı:))
00 Yorumla
+1 yılBen bir 112 calısanıyım bu zamana kadar kan bağıslamadım ve kan bagıslayanlarıda desteklemıyorum acil sıcak kan haricinde.. yeterınce testten gectıklerıne ınanmıyorum (Hiv +) hastalıgı tasıyor ve testler yeterınce olmadıgından kan baska bır ınsanın vucuduna gırıyor ve hastalık sahibi oluyor etrafınıza bır bakın kan bagışı almış bir sağlıklı ınsan görebilecekmisiniz ya da sağlıklı ama hastalıga cok açık insandır büyük bir ihtimalle
03 Yorumla- +1 yıl
Utanmadan önce iyi okursan yazdıklarımı kendınden utanırsın acil sıcak kandan bahsedıyorum o kana cogumuz şifa diyoruz soguk kanda hastalık cogaldıgından bahsedıyorum ben
+1 yılHer zaman kan vermek isteyip kilomun uygun olmadığını öğrendikten sonra vazgeçtiğim bir konu. Ama her zaman aklımdadır
03 Yorumla- +1 yıl
Kan vermek için 18 yaşında ve 50 kilonun üstünde olmak gerekiyomuş gerçi bilirsiniz ben kilodan kaybediyorum biraz 46 kiloyum :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
bende verdim bir donem z. kamil kan merkezine babamla birlikte cok sefer verdik hatta çeyrek altın hediye falan gonderdiler o zamanlar sonra plaket falan ama kuzenim kaza yapıp haydarpaşada ameliyat olucakken bana z. kamilin kan için para vericeksin demesinden sonra anladımki benim kanım yardım değil paraya donuşuyormuş vermedim ondan sonrada yakınlarımdan biri çagırmadıkça...
16 Yorumla- +1 yıl
para karşılıgı verilen bir hayat parası olmayan o hayatı yine alaamıyor kanı sana satmak için bile senden 3 tane bagışçı istiyorlar 3 unite verip 3 unite almak için 2010 da 600 tlde ustune para vererek aldım dahada vermem ama bir dostuma isterse yakınım ya da ihtiyac sahibi gider verirrim..
- +1 yıl
Benim gibi giden herkes oduyor bu parayı hastan ameliyattaysa aklına bile gelmiyo hastanın soyadı tutmuyormuş dediler yan yattı çamura battı odedik ama kan bagısımı bir daha tövbe aradılar benide babamıda soledim evet bir yanlışlık olmuş cart curt 0rh- im ben bulamadıklarından askerdeyken 5 askere verdim biri istemedi ama sonra ozur diledi...
+1 yıldaha önceleri verirdim ama artık vermeyeceğim. nedenine gelince, babam için kan lazım olmuştu, yine verdik ama bizden alınan yetmedi, hastaneden kullandılar ve bunun için para istediler. vatandaştan bedavaya topladıkları kanı parayla satmaya kalktılar. tabi itiraz ettim, sağlık müdürlüğüne değişen bişe olmadı. artık vermem.
08 Yorumla- +1 yıl
emekli adam.
- +1 yıl
hastane istedi zaten. peki hastane para ile mi alıyor kanları. hani bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın.
- +1 yıl
o zaman bizden direkt istemişti. nedenini bilemem. eğer kızılay hastanelere para ile satıyorsa kızılayda haksız.
- +1 yıl
yanlış dusunce bu.. sız kızılaya hayat kurtarmak ıcın bagıslıyorsunuz kanınızı! ve gercekten hayat kurtarıyor.. kızılayın bu iş ıcın yaptıgı malıyetı nereden karsılamasını beklıyorsunuz o verdıgınız kanın saklandığı posetın malıyetı kac euro? hemsıresı doktoru ulasımı teslerı elektırgı suyu ve bunlar buyuk meblaglar !! ne yapmalı kızılay..
- +1 yıl
kızılay zaten bir sürü yerden bağış almıyormu. kurban derisi vs. o zaman toplamasın biz gidelim hastanelere verelim hiç olmazsa para istemezler. doktor hemşire neyse zaten maaşlı insanlar paralarını devlet veriyor.
+1 yıl18 ime girdiğim ilk gün kan vermeye gitmiştim o günden itibaren 8 defa bağışlamışım 2 ayda bir verdiğime göre 19,5 yaşımdayım :P Havuz problemi gibi oldu neyse o son kanı vermicektik halsiz düşürdü , püskevit varmı?
10 Yorumla
+1 yılKan bağışı hayat kurtarır!!! lütfen duyarlı olalım bu konuda kan acil değil sürekli ihtiyaçtır!!! Ben kilom yüzünden kan veremiyorum Kilo alamıyorum kilom düşük olduğu içinde almıyorlar benden ama bir ay öncesine kadar 20 kişinin l*n vermesine vesile oldum bu bile mutlu etti beni! Uygun şartları taşıyan herkes kan vermeli bence
12 Yorumla- +1 yıl
Evet ama keşke kendim de verebilsem
Mümkün olduğunca 3 ayda 1 bağış yaparım. Şu ana kadar 12 kez verdim. 13.'yü bu ayın 22'sinde verceğim inşallah :) . Bağıştan sonra gönderilen mesajı okumak tarif edilemez :)
23 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkan vermek için cok gttım ama kan değerim düşük olduğu için olmadı.. ama bikere verdim nasıl olduysa kan değerim tam sınırdaymış... guzel duygu sağlıklı kan yenılenıyo... ama şu ay uyy vereeeemememm canm acıyooooo dıyenler gerdekte napcak bılmem.. o zaman seve seve verrler.. terbıye sınırımı aştım bılıyorum ama boylelrınden nefret edıyorum..
10 Yorumladüzenli verilmeli hem sağlıklı birşey hemde bedavadan can kurtarıyorsun, o acil kana ihtiyaç duymadan ne kadar önemli birşey olduğunu anlayamayız büyük sevap.. hem vişne suyu ve topkekte cabası
11 Yorumla
+1 yılo mesaj insanı cok mutlu ediyor.. "sayın... bağışladığınız kan ihtiyac sahiplerine iletilmiştir.. bir hayat kurtardığınız için teşekkürler.. Türk Kızılayı " :) Ben de bu ara veremiyorum ama düzenli bağışta bulunanlardanım
01 Yorumlaben her mutlaka 1 kere kan veririm. Kan bağışı hem sizin hem de kanınıza ihtiyaç duyan başkalarının sağlığı için çok ama çok önemlidir.
11 Yorumla
+1 yılCami önü çadırlarında ya da sokakta kurulan çadırlarda ortam gerektiği kadar steril değil. Kan yoluyla bulaşan o kadar hastalık varki. Dikkat etmek lazım. Onun dışında bağışlamayı düşünüyorum. Ama temiz olmasına dikkat ederek.
00 Yorumlahttps://i.hizliresim.com/66L3pE.png
bu ne biçim soru. s01 Yorumla- 10 Yorumla
Tabikide sonuna kadarda destek veriyorum. Hem kendi yararima oluyor hemde başkasinin yararina. Ayrica ihtiyaci olanlara Allah şifa versin.
10 YorumlaHayatımda hic Teşşekkür almamıştım Universite yıllarımda Sırf Teşekkür Belgesi veriyolar diye ve Hemşire güzel Olup Ankaralı diye Gittim Kan verdim : D
14 YorumlaKan vermek faydalidir vucut yeni kan uretir daha saglikli olursun fazla hasta olmazsin. Doktor kanin fazla kan ver dediginden beri 3 ayda bir veriyorum. 2 sefer verdim bugune kadar. Verdikten sonra ki mesaj derken?
07 Yorumla- +1 yıl
stella 50 kılodan yukarı ısenız sorun olmazaksı halde zaten kan bagısında bulunamazsınız
evet hastaneler kanın eld edılmesınden oraya ulasımına kadar gecen suredekı masrafları karsılar ve bunuda sgk yolu ıle yapar.. kızılay hastane vatandas arasında alacak ılışkısı sadece bu kadardır.. herhangı bır vatandasın cebınden tek kurus para cıkmaz...
bnde düzenli veriyorum en son verdiğimde çok kötü olmuştum 2 gün kendime gelemedim kilom tutmuyodu o yüzden rahatsız oldum biraz
05 YorumlaDaha önce kan bağışında bulundum fırsatım olduğunda bağışlarım. Kanımın kullanıldığını öğrenmek ve başka insanlara yardım etmek insana gurur ve mutluluk veriyor.
10 YorumlaDüzenli olarak veririm bu gün kan verme günüm gelmiş kizilay beni bekler birazdan cikicam :)
23 Yorumla
+1 yılBu ayın sonlarına doğru 11 ya da 12. Bağışım olacak yanlış hatırlamıyorsam..
00 Yorumla
+1 yılbağışlayacağım kısmetse. bayılırsam da @greeneyes ilgilenecek.
03 Yorumla- +1 yıl
eh bana sözümü tutmak düşer o vakit @greeneyes.
- Aile & Toplum konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiyedeki bagışçıların %90ı erkek :)
Evet kızılaya kan veriyorum.14 Yorumla- +1 yıl
Bunu duyup utansınlar :D kızlar korkuyor sanırım ama çok önemli birşey kan vermek. Sizin işiniz tabiki siz dahada iyi biliyorsunuz durumları.
- +1 yıl
Kişisel alma canısı ya :D Geneli böyle yani laf atmıyorum :)
Bir zamanlar benim acil olarak 6 tüp kana ihtiyacım olmuştu.. Kan bağışı çok önemli.. 6 ayda bir kan bağışı yapmak lazım...
11 YorumlaBen 18 yaşımdan beri 4 ayda bir veriyorum. Bugün kızılayın o kanları parayla sattığını öğrendim. Bir daha vermeyi düşünmüyorum.
15 Yorumla- +1 yıl
Evet babannemede ihtiyaç olmuştu verdikleri kanı faiziyle istediler
+1 yılveriyorum ve herkesede öneriyorum evet o mesaj mutlu ediyo :)
01 YorumlaKan vermek iyidir düzenli olmasa bile bu yaşıma kadar 1 defa kan vermişimdir gene vermeyi düşünüyorum vücüttaki kan tazeleniyor en azından
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılkan vermek hem sağlık açısından iyi hemde yaralı birine yardım açısından iyi sonuçta damarlarında dolaşan pis kanı verıyorsun saglıgın acısından ıyı yanı bana sorarsan ben daha hıc kan vermedım
10 Yorumla
+1 yılBirkaç kere bağışladım :) Benimkisi malum it kanı olduğundan dolayı kimse istemiyor:DD
11 Yorumlasadece bir kez bağış yapabildim kan bağışı aracını işten dönüş saatimde görüyorum yemek yemeyeli 3-4 saat olduğu için bağış yapamıyorum
10 YorumlaBir kac aya kadar duzenli verdim sehir degistirice dyzen bozuldu
06 Yorumla
+1 yıl18 yasıma girer girmes yapacagım ilk şeydi gec oldu ama yazın bagısladım 3 ayın dolmasını bekliyorumm gelen mesaj beni mutlu etmişti cünkü :D
10 Yorumla
+1 yıln cok istiyorum bagışlamak ama bnmkı bna anca yetıyo hatta yetmiyo her ay fazlasıyla bagıs yapıyorum :)
00 YorumlaSağlık sorunun yok sa vermk yararlı vücut için ancak kızılay kurumnda yolszlk cok verdiğin kan yerine gitmiyor ihmaller cok o nednle vermiyorum
01 Yorumladüzenli kan vermek çok faydalıdır. bu cildine bile yansır. kendini iyi hissedersin. kanın yenilenir. daha ne olsun.
00 Yorumla
+1 yılAntibiyotik, ağrı kesici kullandığımdan vermem yasakmış.
04 Yorumla- +1 yıl
Her ay iğne yiyorum o yüzden. 2 ay ilac kullanmamak gerekiyormuş
- +1 yıl
Sallama fittiğim doktor veremezsinn dedi 2 ay kullanmak YASAK! !!
benim tipimi beğenmeyip kızılay ın şu arabayla gezen şeyi cidden almadı kan kendileri bilir ama vücut da ki kanın devir daimi için iyi bişeymişmi neymiş
02 Yorumla
+1 yılDuzenli kan vermek kadar guzel bisi varmi. Hem ihtiyaci olan birine yardim ediyorsun (birgun bizde o durumda olabiliriz) hemde kendi vucudunu dinclestiriyorsun. Genclik formulu gibi
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkan bağışı gerekli olan bir şey ve her yıl en az bir kere bağış yapan birisi olarak söylüyorum. ancak duyuduğum kadarı ile kızılay toplanan kanları satıyormuş para ile ne kadar doğru bilemem...
00 YorumlaHerkes bagislamali bende istiyorum ama kanim kendime bile yetmiyorrr
10 Yorumla
+1 yılKan bağışıni destekliyorum ancak ben kan veremiyorum. Kan şekerim çabuk düşüyor.
00 Yorumla3 ay önce verdim geçen bizim burada cami önünde alıyorlardı gene vermeye gittim almadılar benden :/
15 YorumlaDüzenli trombosit verdiğim hasta rahmetli olmuş psikolojim bozuldu
11 Yorumlabambaşka bir duygu bir veren bilir kanı
15 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 580 cevap paylaştı.
+1 yılben düzenli olarak kan bağışı yapıyorum ve kendimi daha iyi hissediyorum kan bağışı yapınca.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSpor yapıtığım için veremiyorum, birde kansızlık vardı bir ara verirsem ölür giderim :)
00 Yorumla Her üc ayda bir kan bagisi yapiyorum ben
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle yapılmalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence herkes kan versin :) ihtiyaci olan cok bizimde ihtiyacimiz olabilir ilerde
00 Yorumla
+1 yılHic yapmadim ama yapmak isterim
10 Yorumlakilo tutmuyo veremiyom :/
00 Yorumla
+1 yılVerdikden sonra bedava fişna suyu verirlerse oluyo
07 Yorumla- +1 yıl
bana ondan vermediler hiç :(
- +1 yıl
Vermiorm ulan bundan sonra kan man. Vampire emdirrim yinede vermem
- +1 yıl
derim banane. bunca seferdir beni kandırmışlar. ya da kızlara özel davranıolarmış
Aile & Toplum konusunda 951 cevap paylaştı. hastaneye gittiğim zamanlar veririm :))
15 Yorumla- +1 yıl
O kanını kullanan hastaya yazık :DD:
Ben kan veremiyorum vermmek isterdim ama
00 YorumlaGurur verici bir durum destekliyorum.
10 Yorumla1 kere verdim kzılayda
01 Yorumlavalla hiç vermedimki
:D02 Yorumlaevet veriyorum :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSadece kendim icin bagis yapiyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem