Biz Kürtlerde geline çok altın takılır ama Karadeniz veya rizeliler de bilmiyorum. Rizeliler geline çok altın takar mi birde mehir olarak ne isteyeyim
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Siz ne alıyorsunuz ev ya da araba falan mı o kadar altın hevesiniz olduğuna göre sanırım baban damadına ev hediye edecek
Sana ne oluyor kardeş
Merak ediyorum sizin oranın kültürünü o kadar altın isterken ne veriyorsunuz
Nerelisin kardeş
Denizli
Ben Vanlı bizde her şeyi erkek karşılar yani kız tarafı hicbirseyi elini sürmez. Mesela biz Konya'da gelin aldık ona güzel bir ev yaptık sonra düğünde altın kemer taktik bı o kadar altın aldik ama siz Türkler sanırım Nisan kına gecesini karşılıyorsunuz ve bazı eşyalar alıyorsunuz onun dışında sanırım sizde ortak ama bizde tüm masraflar erkek tarafına ait
Ama bu haksızlık değil mi erkek olmak suç mu neyse sizin adetleriniz saygı duyuyorum
Bizim kültürümüzde bu var. Ne yapabilirim. Ayrıca bizde kız değerlidir yarın birgün erkeğe bişey olsa veya erkek bir şey yapsa kadının elinde guvencedir
Onu fark ettim zaten kızlar değerli erkek bitmiş, fakir erkekler ne yapıyor peki
Herkes gücüne göre büyükler konuşur anlaşır
Anladım hayırlısı olsun ya burada benzer durum var ama sizin orada ki gibi değil şu an evlenmek istesem benden de 400 bin TL değerinde altın isterler ama ev eşyası ortak alınır nişanı kız düğünü erkek yapar burada da çoğu şeyi erkek ödüyor ama tamamını değil zaten bu yüzden bekar kalmayı tercih ediyorum param var diye kimseye o kadar altın almak istemiyorum ama insanlar paran varsa al neden almıyorsun demesi beni bekarlığa itiyor
Anladım bazı gelenekleri bende sevmiyorum ama geline bu kadar altın alınmasının sebebi kadını güvenceye almaktadır zira mehir hakkini bu yüzden Allah kadınlara vermiş. Kız arkadaşın doğulu mu
Keşke mehir isteyecek kadar dindar kadın bulsam ama nerede burada kızlar düğün de istiyor gelinlik de istiyor mehir isteyen kadın dindar olmalı düğün gelinlik istemez
Ne diyelim Allah gönlüne göre versin ama biz Kürtlerin gelenekleri çok fazla. Kadın değerli olduğu için hep onu güvenceye alırız erkeğe güven olmaz diye veya erkek öldü mü çoluk çocuğa bakabilsin diye
Madem kızına babası o kadar değer veriyor sadece erkek den altın istemesin kızına bir de ev hediye etsin sadece damat dan bir şey beklemek bana mantıksız geliyor
Niye etsin bu bana mantıksız geliyor
Baban sana değer veriyorsa neden sana ev almıyor her şeyi damat dan beklemek değer vermek gibi gelmiyor bana erkeği sömürmek gibi geliyor
Babam bana değer veriyor ama neden elin adamınimda faydalanacagi için ev alsın ki ayrıca İslam'da böyle bir şey yok erkek tembel olmamalı çalışsın
Sen kocanı elin adamı olarak görüyorsan eşin neden el kızı için o kadar para harcasın bu düpedüz soygun
Çünkü evlenmek isteyen o ve erkek her zaman kadına ihtiyaç duyar
27 yaşındayım yemek de yapıyorum temizlik de yapıyorum kadın olmasa da olur bir gün evlenirsem bana destek olacak kadın isterim parama göz diken değil kusura bakmayın ama sizin adetleriniz de erkek eziliyor
Bizde erkekler değerli gibi görünüyor ama değerli değildir sadece pohpohlanir. Kızlar değerlidir. doguran ve soyu çoğaltan kadındır ayrıca erkek kızı alıyor eve kız gidiyor damat eve gelmez.
Ya kız alma mı var eskiden vardı o gelin almak şimdi gidip kaynana ile mi yaşayacaksın kocan da anasını babasını bırakacak sende ananı babanı bırakacaksın ayrı eve çıkacaksınız erkekle kadın arasında fark yok artık
Herifin ailesi ile muhatap olursun daha çok birde erkek çalışsın İslam'da bile babanın mirası 2 si erkeğe 1 kıza ait yani elin adamına değil kendi oğlu dururken elin adamına mi yedirecek
Elin oğlu diyorsun ya sanki tek başına yiyecek sende yersin eşin de yer benim kızım ve oğlum olsa birbirin den ayırmam mirasın yarı yarıya veririm ayrıca oğlun olursa da gelin gelecek senin bakış açına göre el kızı yiyecek fark eden ne
Gelin evin kızı olur damat elin oğlu
Kaynanasının yüzüne bakmayan gelinler var kaynanasına annesi gibi davranan damatlar da var nasıl bir düşünce yapınız var anlamıyorum
Kültürümüz bu bizde damat değerli değildir gelin ve kızlar değerlidir
O zaman sizin oranın erkekleri neden evleniyor bildiğin kadına kölelik bu
İhtiyaç var soyun çoğalması lazım birde turkler bizi çok katletti onlara karşı cogalmamiz lazim
Eee niye Karadenizli adamla evleniyorsun o zaman doğu dan biriyle evlen soyunu bozma
Evlenmeye karar verdim yarın nişanı atcam zaten
En doğrusu bu sana bol bol altın takacak ve 10 çocuk yapacak birini bulman lazım
tamam
İsteme durumu anlst sadece muhir isteyebilirsiniz
Bizde mehirde istenir düğünde altında takılır
Herkeste öyle muhir işte altın kesen meseldisni söyleme elinizde gelen neyse odur de
İyi de bizde geline altın çok takılır ayrıca tüm masrafları erkek tarafı karşılar
Anlaşmanız zor olmaz mı
Niye zor olsun
Kültür farkı Karadenizli ler zor olur
Sen nerelisin
Batman lıyım
Hmm anladım Arap mısın
Hayır değilim
Ailesinin maddi durumu ve bu olaya bakış açısı önemli ona göre hareket edersin
Bulmuşsun yol adamı
Haha yahu bizde böyle size ne oluyor
Sıkıntı yok ben almayacağım sonuçta
makul ölçüde istesen yeter bence
Karadenizli misin
yok değilim ben sizin için diyorum sonuçta düğün olacak ev eşyaları alınacak ekstradan masraflar filan zorluk çekmeyin diye gerçi durumlarına bağlı o ama
Bizde genelde onları kız tarafı değil erkek tarafı haleder. Mesela ben Vanlıyım
Nişan kıyafetini Nisan tepsisi vs kına gecesi elbisesi ve mekan yeri düğün ev dizme mehir geline altın hepsi erkeğe aittir.
durumları nasıl iyimi ortamı nasıl
Kötü değil
oo tamam iste gitsin acıma :D
İşte ne isteyeyim diyorum hem mehir hemde altın olarak bizde altın kemer isterler kırmızı kurdale bizde yok biz Konya'da kız aldığımızda altın kemer taktik ve çok fazla altın aldik