Şu anki erkek baskın toplum yerine kadının ki gelir, erkekler hakları için yürüyüş yapar, iş hayatında adalet ister, evde ve toplum da eşitsizliğe karşı mücadele eder memesi olsa çocuk bile emzirir :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Anaerkil sistem, toplumun kadınların liderlik, güç ve otoriteyi elinde tuttuğu bir sosyal sistemdir. Bu sistemde, kadınlar genellikle toplumsal, siyasi ve ekonomik kararların alınmasında etkili olurken, erkekler daha çok ev işlerine, çocuk bakımına ve aile hayatına odaklanırlar.
Anaerkil sistemde, cinsiyet rolleri ve toplumsal yapı tamamen değişebilir. Kadınlar, erkeklerle birlikte toplumun tamamını yönetirken, erkekler daha pasif bir rol üstlenirler. Bu, cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesi açısından önemli bir adım olabilir.
Ancak, bir anaerkil sistem de, bazı olumsuz sonuçlar da doğurabilir. Örneğin, erkeklerin toplumsal değerleri ve rolleri değiştiği için, bu durum erkeklerin kimlik krizlerine ve özgüven kaybına neden olabilir. Bunun yanı sıra, erkeklerin ev işleri, çocuk bakımı ve aile hayatına odaklanmaları, geleneksel erkek rollerini değiştirdiği için, bazı erkekler için zorlu bir geçiş olabilir.
Ayrıca, anaerkil sistemlerin de kadınlar arasında eşitsizliklere ve rekabetlere neden olabileceği düşünülebilir. Kadınların liderliği altında, bazı kadınlar diğer kadınların üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabilirler ve bu, toplumsal adaletsizliklere yol açabilir.
Sonuç olarak, anaerkil bir sistem, cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesi açısından önemli bir adım olabilir, ancak bu sistemde de bazı olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, herhangi bir sosyal sistem, iyi düşünülerek tasarlanmalı ve çeşitli toplumsal faktörler dikkate alınarak uygulanmalıdır.30 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇoğu insan anaerkili ataerkilin zıttı sanar ama öyle bir şey yok, dünyada anaerkil toplumlar var ve erkeklerin hakları kısıtlanmıyor.
Örneğin Mosua'lar vardır Çin sınırında, herkes huzur içindedir, kendilerini anlatan kitabı mutlaka okuyun.
Yani ataerkil toplumlarda kadına yapılan zulüm, anaerkil toplumlarda erkeğe yapılmaz.
102 Yorumla- +1 yıl
@Cefakeş tamamda buna izin veren gene erkekler oluyor maalesef insanlar tabiata bağlı canlılar ve hala ilkeliz fiziksel olmasada halen güçlünün güçsüzü ezdiği bir mantıkla ilerliyoruz tabiatın işleyişi eşitsizliğe bağlı zaten. Erkeklerde stem alanlarından tut fiziksel alanlardan askerlikten tut her alanda baskın bir cinsiyet olduğundan anaerkil bir sistem sadece hayal suanda. İnsanların ne zaman ilkel duygulardan kurtulup insanı insan yapan aklın baskın olduğu zamanlar geldiğinde kadın erkek eşitsizliği gitmiş olucak halen insanlar birbirleriyle savasma ve ciftleşme derdinde eşitlik kavramı sadece insana özgü bir kavramdır
+1 yılKadınlar birbirine daha acımasız, erkekler en azından hepsi olmasa da nezaket sahibi, kadınlar erkek haklarından önce haset oldukları için birbirlerini çiğ çiğ yerlerdi 😏
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
86Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBence bu şekilde olurdu. kadınların sürekli teklif ettiği kadınların ilişkiye girdiği zaman bununla övündüğü sistem olurdu şuanın tam tersi yani. kadınlar baskın olurdu. erkekler hep haksızlığa uğrardı ya da kısıtlanırlardı.
ben her hangi bir şeyi desteklemem. insan olmak yeterlidir. yani illa bir kişilerin baskın olması gerekmiyor. ama her zaman için cahillerin gitmesini isterdim yani kadınları kısıtlayan bu zihniyetin bitmesini isterdim sadece. bu değişiklik güzel olurdu.
70 Yorumla
+1 yılArtık kadının elinin kiri olurdu, erkekler. Erkek dediğin namusunu korumalı, kadın her haltı yer olurdu. Biz kullanıp kullanıp atardık. 😂😂Ne kaa güzel. 😂😂Evlenilecek erkekler ve eğlenilecek erkekler diye biz bir tabir ortaya atardık.
Erkeklerin kadın dediğin dışarıda hanımefendi, mutfakta aşçı, yatakta or*ospu gibi olacak tabiri erkeklere uyarlanırdı.
Yani erkekler evde oturup yemek yapıp, çamaşır, bulaşık yıkardı. Çocuk bakardı. Sonradan kadın işten eve gelip "Bey, bana oradan çay koy." derdik.
Kısacası Şen Dul Şaban gibi olurdu.
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kadınların her dediği olurdu. Çalışanların çoğunluğu kadın olur, ev erkekleri tüterdi. Askerlik kadınlara zorunlu olurdu. Malum evlerde erkekler çalışır, müşteriler de kadın olup oradaki erkeklerden onlardan seçerdi. Erkek istemeye gidilirdi. Erkekler kahve yapıp kibarca kendisini istemeye gelen kadına göz süzerek ikram ederdi. “Erkeğe şiddete hayır” ve “Kadın egemenliğine hayır” pankartları ile yürüyüşler düzenlenirdi. İş yerlerinde erkeklere pozitif ayrıcalıkla kadınlardan daha önce emekli olma hakkı sağlanır, süt (!) izni verilirdi… 🤪😁😎
22 Yorumla- +1 yıl
Hayır işlerine gelmeyeni bize yaptirirlardı
Aile & Toplum konusunda 721 cevap paylaştı. yapıp etmeler duygu temelli olup ortaya aynı ataerkil yapı gibi bir şey, en nihayetinde kadın da duyguyu düşünceyle bürüyen bir çizgiye getirmeyi başarırdı. sanat belki hayata daha hakim olur, her şey, ne çok daha iyi ne de çok daha kötü olmazdı. erkekler haklarını bir şekilde alırlardı mutlaka sadece.
20 Yorumla
+1 yılEvlilik diye bir kurum olmazdı, üreme potansiyeli yüksek erkekler çok değerli olurdu. Erkeğin gebelikteki rolü bir anlık olduğundan, dünya erkekler için seks cennetine dönüşürdü. Toplumsal hiyerarşi günümüzden daha farklı görünecek olsa da, modern toplumdan çok da bir farkı olmazdı...
22 Yorumla- +1 yıl
@ssamarra Tam olarak değil, arı popülasyonunda dişi sayısı çok az. İnsan popülasyonunda bu sayı eşite yakın...
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bizim toplumumuz sözde ataerkil özde anaerkil bir toplumdur zaten. Kadın evde iş yapıyor, erkek evi yönetiyor gibi görünüyor diye durum değişmiyor. Kimse kendini kandırmasın. Yönetimde de genel olarak söz kadınların olsaydı durum daha kötü olurdu. Çünkü kadınlar erkeklere göre daha mantıklıdırlar ama daha kindar ve acımasızdırlar da bir yandan. Kadın yönetimlerinde savaşlar, kıyımlar çok daha fazla olurdu.
10 Yorumla
+1 yılSünnet düğünü olmazdı
Gerdek gecesi sırtına vurulmazdı
Kanlı çarşaflarla gösteriş yapılmazdı
Kadınlar evin direği olurdu maaş olarak
Regl olan kız için düğün yapılırdı
En önemlisi pedler siyah poşete konmazdı42 Yorumla- +1 yıl
Sünnet düğünü değil 18 yaşından önce sünnet bile olmazdı bence…Bireysel olarak tercih edilip edilmeyeceği düşünülürdü…
- +1 yıl
Katılıyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilemiyorum ilginç bir soru. Ama kadınlar gençliklerinde özellikle 30-45 arası sinirli oluyor. Yani bazı kadınlar erkekler gibi olmasa da ciddi fiziksel şiddet uygulayabilirdi. Ama erkeklere göre daha rahat sözlerini geçirirlerdi. Çünkü zaten ikna kabiliyetleri daha fazla daha tatlı dilliler bir de otorite olsalardı gerçekten tahmin edilmesi zor bir şeyler olurdu diye düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılAslında biz anaerkil bir toplumuz, bireyi dünyaya getiren anadır. Çocuk, gözlerini ilk açtığında annesini görür ve onun kokusunu zihnine kazır. Ana ise çocuğunun insani özelliklerinin temellerini atar. "Toprak Ana" denilen dilimize yerleşmiş bir terim vardır; insanları öyle ya da böyle mahsulleriyle doyurur, insanın hayatta kalmasında en önemli faktörü oynar. Toplumumuzda ataerkil şeklinde yer edinmişse, bunun en önemli baş mimarı yine anneden gelir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKısıtlanma kadınların çok ciddi hakları var
Kullanan kullanıyor bilmeyen bilmiyor
En basitten bir erkek ile aynı asansöre bindin ve çıktığında bu beni taciz etti dedin bu anayasaya göre direk kadın halı
Erkek ispatlayamazsa hapse gider
Doğum izinleriniz var
Pozitif yarımcılık var
Bazı işlerde önceliğiniz var
...12 Yorumla- +1 yıl
Doğum izni zoruna gidiyorsa bir erkeğin ne yapmaması gerektiğini biliyordur.
Cevap sahibi+1 yılMisal dedim bak sana omca şey saydım doğum iznine kaldım beni şikayet etsen direk tacizci oluyorum bu nekasar büyük bişey biliyorsun demi?
+1 yılBence hiçbir sıkıntısı olmazdı bu durumun yani en azından çevreye zarar veren insanlara zarar veren bir yönetim sistemi oluşmazdı diye düşünüyorum kadının olduğu yerde hayat vardır yaşam vardır kadın hem var eder hem de güzel hayaller kurdurur
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence hiçbir sıkıntı olmazdı kadınlar eğer dünyanın merkezinde olsaydı kusursuz bir yer olurdu diye düşünüyorum
40 Yorumla Anaerkil bir toplumdayız zaten, tüm insanlığı anneler yetiştiriyor. Bugün dünyanın hali buysa anneler yüzündendir, ataerkil toplum olsaydı bu kadar pislik olmazdı.
11 Yorumla- +1 yıl
Ataerkil bir toplumda yaşıyoruz. Bütün pislikler ataerkil toplum yüzünden oluyor zaten
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence bu erkeklerinde hayrına olurdu…Namussuzluklar azalırdı…Haksızlıklar azalırdı…Erkeklik üzerine değil İnsanlık üzerine kurulu bir düzen olurdu…Birey haklarına önem verilir kimseye zorla bir şey yapılmazdı hatta Erkek çocuğunun reşit olmadan Sünnet olması bile yasaklatabilirdi o derece…
10 Yorumla
+1 yılİskitler döneminde öyleymiş galiba. Keşke devam etseydi. O zaman erkekler pasif olurdu ve sübyancilik azalirdi.
21 Yorumla
+1 yılEski devirlerde anaerkil bir sistem varmış erkeklerin işi sadece beden işi olurdu gelişme olması için de kadınların kültürlü ve yetişmiş olması gerek
22 Yorumla- +1 yıl
Pardon?
Gizli Üye(25-29)+1 yılTR'deki kadınların amacı bu zaten
Ama ne hikmetse bedel ödemeye gelince de erkek öder.
Misal nafaka, kadın boşandıktan sonra kırığıyla gezip tozarken bile erkek nafaka öder...
Kadın Erkek eşitliği var güya
10 YorumlaKeşke olsaydı 😈 biraz da biz zulüm etseydik. Erkek adam öyle giyinemez ulan! Falan. Erkek kısmının o saatte ne işi vardı dışarda.. Derdik.
11 Yorumla- +1 yıl
Sen evlen benle de
+1 yılHer şey daha güzel olurdu , savaşlar olmazdı , kimse kimseye zorbalık uygulamazdı , Adalet olurdu
10 Yorumla
+1 yılYarıataerkil yarıanaerkil bir toplumuz diye düşünüyorum 💭 böyle dengede kalmak daha iyi 😌 olabileceğini düşünüyorum 🤔
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 450 cevap paylaştı.
+1 yılTarih ilk anaerkil topluluklar görmüştür sonradan bu değişmiştir. Değişen bir şey olmazdı gibi.
10 Yorumla
+1 yılŞu anki durumun aksine kadın cinsel ilişkiye girdiğinde tebrik edilirdi erkek girdiğinde gömülürdü jdjxjxhzb
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. bi kere erkeklerin haklarının kısıtlanması temelinde ben hiç düşünmedim baslıgından. burdan sunu anlıyorum sende bir erkeklere tepkin var. kadınlara kısıtlama var böyle hayali dünyada daerkekler kısıtlansında icim sogusun diye.
00 Yorumla
+1 yılTabiatin kendisi buna karşı bir kere tabiatda tek şey geçerli soyunu devam ettir güçlü ol bu kadar
10 Yorumla
+1 yılDenge bozulur kaos çıkar güçlü yanımız geliştikçe zayıf noktalarımız daha çok incelir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadınlar hem cinsleri için hitler gibidirlerdir. Erkekler araya girmez ise kadınlar kendi kendilerini kesip biçerdi. O kadar kinli kıskançlar ki erkekler kadınlara göre melek kalırdı.
10 Yorumla
+1 yılEvden çıkamazdı yaa kızlara yapılan tüm tavırları yaz yaz bu sayfayı doldururum
12 Yorumla- +1 yıl
En basitinden, bir erkek aldatsa adam yapar, kadın aldatırsa o...'dur ve öldürülür. Bu basit bir şey değil, tamam mı temelde ikisininde yağtığı eşit derecede yanlışken, erkeklere buradan 'gurur malzemesi' çıkması ayrı bir şey. Kadınlar otursun yemek yapsın çocuk baksın, kadın dediğin tipi söylemlerle her gün yaşam savaşı veriyoruz ve Erkeklere toplumda positif ayrımcılık daha fazla ama bizim sesimizi kısmaya çalışıp, nafakalardan vs'lerden bahsediliyor. 'Erkeğe şiddet' söylemine bir yere kadar katılıyorum ama erkeğe şiddet varcıların genellikle şöyle söylemleri var ' bir kadına haksızlık yapıldığında bunu küçüksüyecek cümleler kullanılıyorlar. Günde 10 kadının kocası tarafından öldürüldüğünü söylesek, sen onu bırak sanki kadınlar kocasına şiddet uygulamıyor mu diye bizimle kavga ediyorlar. Türkiyede feminizm'de ucube bunu kabul ediyorum ama erkeğe şiddetçilerde iğrenç.. kimsenin görüşünü destekleyemiyorum bu ülkede. Herkes midemi bulandırıyor. Şimdi sana kız çocuklarının çocukluktan itibaren, nasıl erkeklerden soğutulduğunu anlatsam anlayamazsın. Biz sofrayı kaldırmaya yardımnederken sen pipini kaşıyıp kamyonunu oynuyor olabilirsin (büyük olasılıkla), biz 'erkekler tecavüz eder yaklaşma onlara' kelimesini 9 yaşından itibaren duyuyoruz. Hep biz temkinli olmalıyız, eteğimizi toplamalıyız, kibar olmalıyız ve bu yaşananların bir zerresini keşke size yaşatsalardı. Bu yazıyı da başım ağrırken yazıyorum, cümlelerim devrikse özür dileyemeyeceğim. Banane. Daha fazla açıklama yok, kitabını yazarım.
Bı de anaerkili deneyelim, ataerkil sistem anamızı ağlatıyor.
10 YorumlaSadece nefes alıp vermelerine izin verilirdi ve boyunlara bir tasma
10 Yorumla
+1 yılBuna en güzel örnek sırtlanlar feminizm gibi erkek dışlanma başlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 567 cevap paylaştı. bir çok sorun çözülür daha barışçı insanlar olurduk
10 Yorumla
+1 yılÇok bir şey değişeceğini sanmıyorum. kasların yerini silahlar alırdı sadece. Kadınlar erkekleri ezerdi, iyi mi olurdu? kadınsan ve evet müstehaksın arkadaş. Eşitlik mi adalet mi işte burada patlıyor. Adalet önemli adalet... Gücü ele geçirdiğinde mutlu oluyorsan sen de baskıcı ve ezicisin
01 Yorumla- +1 yıl
kadınsan ve evet diyorsan olacaktı, düzenleyememek ne kötü
+1 yılGeçenlerde belgesel izlemiştim bu konu ile ilgili.. anaerkil olan bı halk var yanlış hatırlamıyorsam Endonezyada galiba, hayatlarından memnun görünüyorlardı.. bizde nasıl olurdu bilemiyorum
00 YorumlaGerek yok, olan oluyor zaten oku.
04 Yorumla- +1 yıl
Erkeğe şiddet işte 🥺 her iki cinsiyettede keşke bu olaylar olmasa
- +1 yıl
6 aylık hamile karısını silahla öldüren adam gibi işte
- +1 yıl
Boşanan erkekler eski karılarına nafaka ödemek zorunda olurlar mesela
10 Yorumla
+1 yılÇok güzel ve adaletli bir dünya olurdu yarı yarıya cinayetler azalırdı ülkemizde tabi neredeyse tamamı biterdi cinayetlerin
10 Yorumla
+1 yılAnaerkil toplumlar halen mızrakla geziyor. Ataerki, erkeklerden çok kadınlara yarıyor. Karşı çıkan akılsızdır.
10 Yorumla
+1 yılBana uyar sabahın köründe kalk işe git yorul gel evde yorul ne uğraşacağım akşama kadar elimde kumanda takılırım 🤣
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVerir geçerdik olan onlara olurdu hani evlenecektik derlerdi
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Kadınlar, güç ellerine geçince, erkekleri bir kaşık suda boğarlardı.
20 Yorumla
+1 yılKadınların eline bırakmak kendimizi valla ben mutlu olurum keşke öyle olsa ki ben kendi hayatımda her zaman öncü kadın olsun istiyorum
00 Yorumla
+1 yılAtaerkilin zıttı değil Anaerkil toplum mesela bozkır Türkleri hatta horda düzeni ve yerleşik hayat öncesi toplumlar anaerkildir
00 Yorumla
+1 yılBiçimden farklı olmazdı çünkü kim gereğinden fazla kontrol sahibi olsa aşırı hükmedici olabiliyor, erkek cinayetleri ve erkek tacizleri olurdu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 899 cevap paylaştı.
+1 yılZaten türkiye'de gittikçe böyle bir sistem almıyormu? Kadınlar bişey söylüyor erkekler susuyor aman gitmesin bırakmasın üzülmesin falan
00 Yorumla
+1 yılAnaerkil yaşayan bir türün ataerkil yaşayan bir türe nazaran hayatta kalma ihtimali daha yüksektir.
00 Yorumla
+1 yılErkekler kölelikten ileri gidemezdi kesinlikle şu an zaten babaerkil sistem olmasına rağmen kadına karşı haklı çıkabilen bı erkek var mı?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Sistem öyle olursa erkek beyanı esastır derlerse ve erkeklere babaların dan emekli maaşı kalırsa ben hayır demem gayet güzel olur
00 YorumlaZaten öyle bence her erkek hanımcı olmalı rahat etmeli
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 568 cevap paylaştı.
+1 yılEdindiğim tecrübeye göre çok güzel olurdu bence keşke öyle bir şey olsa
11 Yorumla- +1 yıl
Fakat onun yerine herkes varoluş amacının farkına varsaydı insan olsaydı çok daha farklı olurdu her şey
Dünyada zerre huzur kalmazdı, sürekli savaş hakim olan bir dünyada yaşıyor olurduk. Kadınların yöneticiliğinden ne olacak :d
12 Yorumla
+1 yılAnası babası çok öenmli değil, insanların zihniyeti değişmedikten sonra.
00 Yorumla
+1 yılBatı sumatrada minangkabau kabilesi anaerkil. Kabile olarak kalmışlar medeniyet seviyesine çıkmaları heralde bi 5 milyor yıl alır. Ahah
00 Yorumla
+1 yılErkeklerin sokağa çıkması yasaklanırdı :) kahveler kapatılırdı :)
00 Yorumla
+1 yılöyle bi ülke var araştırın erkekler belli yaşa kadar okula gidiyor okuma yazma bilmiyor çoğu
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılFelegimizi. şaşırırdınız. Allah dagini gorum karini yagdirir. Kadinlarin eline firsat gecse tum erkekleri diri diri yakarlar "biz iyi mi yaptik" acaba diye dusunmezler bile
00 Yorumlahiçbir erkek bir kadın kadar zalim olamaz
13 Yorumla- +1 yıl
Bence olur
- +1 yıl
👿
doğacak çocuğun soyadı annesinin soyadıyla aynı olurdu
20 Yorumla
+1 yılAnaerkil sistemde gunumuzde kadinlara dayatilan ne varsa erkeklere aynen dayatilirdi ve keske oyle bi ulke olsaydik da biraz empati yetenegimiz gelisseydi
10 YorumlaKadınlar erkekleri seçerdi sevgili flört ve evlilik konusunda
00 Yorumla
+1 yılÇok iyi olurdu 😀 ben zaten iş kadınıyım alırdım şöyle bey beycik bir oğlan mis gibi yaşardım 😀
10 Yorumla- Devamını Gör (59)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat