Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Anne babayı huzur evine yerleştirmek sanıldığı gibi kolay bir mesele değil zaten.
Önce başvuru yapılıyor.
Devlet başvuruyu değerlendiriyor.
Devlet huzur evlerin de sıra var zaten
Önce yaşlı sıraya giriyor.
Bu sıranın gelmesi bir ile beş sene arası sürebiliyor.
Sonra uyulması gereken bir sürü prosedür var.
Bu prosedürleri tam ve eksiksiz olarak yerine getirmek gerekiyor..
Başvuru sonrası
Devlet araştırıyor yaşlıyı..
Yaşlının evladı var mı?
Emekli maaşı var mı?
Malı mülkü var mı?
Herhangi bulaşıcıdır bir hastalığı var mı?
Ekonomik açıdan devletin ücretsiz bakımana muhtaç olacak bir yetersizlik içinde mı?
Yani bir evlat ben bakmıyorum al sen bak deyip yaşlıyı götürüp devletin kurum kapısına o kadar kolay bırakamıyor zaten.
Devlet huzur evine yaşlıyı sokabilmek kadar kolay değil.
Evladın bu süreçte koşturması gerekiyor.
Yaşlının sağlık raporu kan tahlilleri eksiksiz ve tam olması gerekiyor.
Anca para varsa yaşlıyı özel bir kuruma kolaylık ile yerleştirmek mümkün.
Özel. kurumlar da 11 bin tl den kapı açıyor.
Ayrıca anne ve babasının sağlık sorunları varsa evde yaşlıya bakabilecek ve takip edebilecek düzeyde bilinçli biri yoksa veya evlatlar çalışıyorsa bu kurumlar yaşlı için daha güvenilir.
Üstelik anne babasını özel bir kuruma verip kurumun parasını ödüyorsa o evlat niye hayırsız olsun ki?
Hayırsız evlat kimdir?
Bana göre, yaşlı ister evde ister kurum da olsun onu arayıp sormayan onun maddi manevi ihtiyaçlarını gidermeyen evlattır14 Yorumla- +1 yıl
Çok üzücü çok benim böyle bir çocuğum torunum olsa hiç düşünmeden öldürürüm
Ben 8 yaşından beri çalışıyorum sebebi çocuğum beni huzurevine sutlssin diyeni ben bütün birikimimi mal varlığını herseyimi çocuğa birakicak o ve karısı kocası bana hizmet etmiycem sevip sayıp etrafımda fir fir dönmeyecek vallahi billahi bizim asirette bu ölmek için harika bir sebep. Yaşlıya hürmetine sevginin saygının bittiği yerd ben canımı vermen. On beş temmuzda kimi savunmaya gittim köprüye hemde uca uca gittim. Senin gibi vicdansızlari ve seni yetistirenleri savunmak için.
Çok yazık - +1 yıl
Kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok.
Burada hak hukuk dağıtmıyoruz.
Sadece görüş paylaşıyoruz
Düşünceme katılırsın veya katılmazsın bu sizin bileceğiniz iş.
Fakat yine de her görüşe saygı duymak zorundasınız.
Sizin için huzur evi yaşlıların itilip kakıldığı kötü bir yer olarak görüldüğü bir yer olabilir.
Fakat işini çok iyi yapan yaşlıya 7/24 saat hemşire doktor hizmeti veren ilk yardım konusunda bilinçli kurumlarda mevcut.
Siz mesela yaşlıya acil bir durumda nasıl evde ilk yardım yapabileceğinizi biliyor musunuz?
Hani evde bakıcaksanız madem ilk yardımı öğrenmeniz gerekli
- +1 yıl
Siz biliyor musunuz
Benim Annem alzhimer hastası geçen gün yemek yerken çiğnemeden yuttuğu için az daha boğuluyordu
Eğer ki evde olsaydı 112 acil servis gelene kadar çoktan ölmüştü
Kurumun yaptığı ilk yardım müdahalesi sonucunda hayatta kalmayı başardı.
Ben demiyorum sağlıklı yaşlıyı kuruma verin diye.
Fakat yaşlının sağlık ve akıl sorunu varsa bu kurumlar daha güvenilir diyorum
En İyi Cevaplar
Aynen öyle bereket oradayken sizde kendi eliniz ile olan bereketi boğlu tepiyorunuz birde
Hz. Peygamber Efendimiz (S. A. S): “Beli bükülmüş ihtiyarlar, süt emen bebekler, otlayan hayvanlar olmasaydı belalar sel gibi üstünüze dökülecekti” buyuruyor. (Keşfül-Hafa 2)20 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır gelmez bence yani ben sevmediğim için böyle bir şey yapabilirdim çünkü bir gün bile sevgilerini görmedim yani her aile iyi olmuyor maalesef. ama insanların fikirleri farklıdır tabi ki de yoksa ailesi iyi olanlar için bende tabi ki bakmalarından yanayım sonuç olarak yalnız kalmaları kötü olurdu bir de durumları da olmasa bile aile sonuçta hiç bir şekilde atılmaz ya da gönderilmez. bu yüzden de kişi her zaman ailesinin yanında olmalıdır ama bu söylediklerim sadece iyi olanlar için geçerli kötüler ise yalnız kalmayı hak ederler...
00 Yorumla
+1 yılAnne babasını huzur evine yatıran katıksız hayırsız evlat olduğunun sebebidir. Benim annem babam dedem ve büyük annemi eş üstünde turlar son anına kadar Rabbim nasip ederse inşallah bizde evlatları olarak aynı şekilde olanlara bakacağız he eşim ister mi istemezmi açıkcası biri tercih edilecekse annem ve babamdır gerisinin canı cehenneme 😂
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
Türk toplumu gibi toplumlarda daha çok İslami yoğun yaşandığı ülkelerde anne babaları huzur evinde pek göremezsiniz. Kişisel fikrim soracak olursanız anne babayı huzur evine yollama bırakma kesinlikle sizin hayırsız evlat olduğunuz anlamına gelmez. Bazen anne babalarınz hasta olurlar ve bakımını evde kendiniz temin edemeyebilirsiniz. Mesela alzheimer gibi hastaların yedi yirmi dört gozetime ihtiyacı oluyo onların en güvenli olacakları yer bakım evleri yerlerdir. Sonuçta sizinde yaşamak için çalışmak için gününüz belli vaktini dışarda geçirmeniz gerekiyor. Ben huzur evinde çalıştım bir süre Türkiye'de değil başka bir ülkede ve oraya getirilen yaşlıların çok büyük yoğunluğu mental olarak gerçekten her dakika bakıma ihtiyaç duyan kişilerdi. Ve yüzde 90 seksen yaş üstünde. Bazıları yatalak bazıları konuşma yetilerini dahi kaybetmiş oluylar. Bir bebek düşün nasıl bakıma ihtiyaç duyuyosa aynen o şekilde. Aileleri kızları oğulları torunları filan hafta sonları ziyarete gelip bı kaç saat vakit geçiriyor gidiyolar. Ve hiçbirinde de bir üzüntü suçluluk halı olmuyo. Çünkü yaşamın içinde her şey var.
21 Yorumla- +1 yıl
Bu arada eklemeyi unutmuşum huzur evlerinde bakım yerlerinde 7/24 hemşire doktor gözetiminde oluyolar. Ilaç saatleri düzenli yemek saatleri düzenli banyo yapacakları gün hatta ne şekilde yapacakları dahil tek tek not ediliyor. Orada iyi bakiliyolar. Ama bazen dışarı hiç çıkamadiklari için gerçekten gözlerinde ki o hüznü görüyorsunuz. O zaman insanın kalbi burkuluyo.
+1 yılYa yorumlardakiler iyimisiniz ne alaka? Yaşlılar gözetim altında olmaları gerekiyor çalışıyoruz işteyken bakıcı bulsanız maaşınızı komple oraya vereceksiniz huzurevi kötü bı yer değil hayırsız evlat da olmuyosunuz durumunuz iyiyse basında durursunuz şahsen Allah korusun annem elden ayaktan düşse benim aldıgım maaş anneme yetmez mecburen bakacak tek kişi ben olunca mecburen ya bakımevine ucretli ya da huzur evine yatırılır her gun giderim yanında olurum ama 7/24 ilaç takibi yapılıyor lütfen yorum yaparken öznel düşünmeyin ya 🥲
52 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle hatta bakacak durumları olmadığı için çocuklarını terkedip gidenler var yetimhaneye verip ara sıra gelseniz olmuyor mu neden herşeyi dramatize ediyorlar
- +1 yıl
Kesinlikle katiliyorum 🙂
- Aile & Toplum konusunda 650 cevap paylaştı.
+1 yılAnnenle baban seni dünyaya getirdiğinde çocuk esirgeme kurumuna verseydi ve sen orada büyüseydin ne yapardın neden beni buraya verdiniz demez miydin o adamlar sana 25 sene bakmışlar Bu saatten sonra da senin onlara bakman boynunun borcu onlar senin yıllarca eziyetini çektiler sıra sende Sen mi onlara böyle yaptığın sürece senin evlatları da sana aynı şekilde huzurevine gönderecekler
67 Yorumla- +1 yıl
Aynen katılıyorum❤️
- +1 yıl
Eyvallah 🙏
- +1 yıl
Ben kapımın önünde yatan sokak köpeğine bile barınağa veremiyorum �çim paramparça oluyor
- +1 yıl
barinaga vermiyon da eve mi aliyon
- +1 yıl
Dışarda bakıyorum bahçede
- +1 yıl
Var ki böyle aileler
- +1 yıl
Nerde var
+1 yılEvladı kötülememek lazım sonuçta anne baba nin da kötüsü var benimkiler gibi onlar öyle olmasaydi bende böyle olmazdı sonuçta her şey karşılıklı ailen bile olsa gitsinler huzur evlerine bana karşı kötüler eğer bana karşı kötü olmasalardi ben bakardım onlara onlar fırsatlarını kaçırdılar herkeze şans bir kere gelir hayatta
40 Yorumla
+1 yılHayir gelmez. Anneniz babaniz sizin kendinizi gelistirmenizi ister her daim. Onlara hayatlarinin sonuna kadar bakip mahkum kalmanizi degil. Anneniz babaniz sizi buyutup bir seyler katmis olabilir. gercekten iyi bir baginiz olabilir, ama bu sonuna kadar surecek degil. bir sure sonra siz de birakmaniz lazim. Anneniz babaniz size bakmak zorundaydi cunku bu onlarin tercihiydi. Siz kendiniz icin bu tercihi yapmaniza gerek yok. Onlari bakim evine yerlestirdiginizde kopmuyorsunuz onlardan. sadece kendi hayatiniz icin bir adim geri atiyorsunuz (onlardan). kendiniz icin bir adim ileriye atmak icin.
onlari bakim evine yerlestirdiginizde guzel bir arastirma ediniz. Anneniz babaniz her seyin en iyisini hakediyorlar.20 YorumlaAile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Bununla ilgili olumlu olarak en iyi örnek Gülben Ergen sanırım annesi bir huzurevinde kalıyor Armağan Çağlayan'a konuk olduğunda bahsediyor hatta annesi çok mutlu.. İşin birde olumsuz yönü var ondan bahsetmek istemiyorum bugün ne yaparsam yarın bana illaki dönecek. Merhamet herkeste yok ne yazık ki.
00 Yorumla
+1 yılBu görüşü yazmadan önce çok düşündüm ve gerçekten çok kötü ebeveynler var evlat ne olursa olsun anne babayı atamaz ama yaşlanınca biraz ayak bağı hemde nasıl desem kötü anne baba ise alıp nasıl bakabilir çok zor olur. O yüzden hayırsızlığa girmez. Hem orada ara sıra ziyarete gider
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılBiraz hayırsız evlat olmak olarak görülüyor. Nasıl ki onlar seni doğduğunda bakım evine bırakmadıysa senin de onları huzur evine yerleştirmemen gerekir diyorlar ancak unuttukları bir nokta var ki sen bu dünyaya gelmek istemedin. Onların istekleri doğrultusunda bu hayata gelmişken elbette sana en iyi şartlarda bakmaları gerekir. Bir vefa borcu ve aradaki bağ sebebiyle huzur evine bırakmamak gerekir. Arada kuvvetli bir bağ yoksa, yeterli bakımı sağlanamıyorsa huzur evi de mantıklı bir çözüm
10 Yorumla Erkek te gelin bakmaz kızda damat
O yüzden ALLAH hayırlı gelin hayırlı damat nasip etsin. Merhamet çok büyük bir servettir. Herkes de kolay bulunmaz ki ben çok hasassim yaşlı konusunda keşke imkanım olsa da bütün yaşlılara bakabilsem hatta huzur evinde çalışmayı çok istemişimdir.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılMerhametsiz evlat desek güzel olur. Huzurevine gittiğim zaman nice dedeler ve teyzeler tanıdım❤️Kimisinin evladının eşi istememiş dolayısıyla anne veya babasına oraya bırakmış. Hatta bir hava durumu spikeri bile. İnsan olmak çok önemli maalesef herkes insan olamıyor.
00 Yorumla
+1 yılYoğun çalışıyorsa mantıklı olabilir. Benim bir tanıdığım çalıştığı için annesi yatalak bacakları tutmuyor. Birde unutkanlığı var. Bakması için bakıcı tutmuştu. Bakıcıda uyku ilacı veriyormuş sürekli uyusun diye. Bir gün yakalıyor. Bunu duyunca en azından daha sağlıklı geliyor huzurevi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTamamen degil ama dogru bulmuyorum. Huzur evinde calisiyorum ve oyle insanlar cok fazla var. Oradaki insanlar bir sure sonra depresyona girip kendilerine yabancilasiyorlar. Cocuklarinin veya kendilerin odedigi paraya bile degmeyecek bakimin ustunde durmuyorum bile fazlasiyla ama tahmin edilebilir. Evde 24 saat bakim tutulmasindan yanayim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen 11 senedir anneme bakıyorum erkek halimle ve vermeyi düşünmüyorum ama çok canı sıkılıyor bütün gün evde, aslında huzurevi gibi aktif olabilecek yerlerde belki daha iyi zaman geçiriyor olabilirler arkadaş ediniyor sohbet muhabbet ediyorlar bu açıdan bakıldığında mantıklı gibi geliyor bana ama vicdanen bakıldığında kesinlikle insanın içi el vermiyor
00 Yorumla
+1 yılİnsanlıktan ayrılmadıkları sürece bakmak senin için daha faydalı olur...
Seni küçükken şuraya buraya verselerdi ne düşünürdün diyenlere kulak asma...
Çocuk yapacaksan bakıp büyüteceksin, bakıp büyütmek istemiyorsan çocuk yapmayacaksın...
Bütün insanlığa önemle duyurulur...10 Yorumla
+1 yılAnne veyahut babanız özel bakıma ihtiyaç duyuyor ve sizde hayatınızı idame ettirmek için çalışmak zorundaysanız hayırsız evlat filan olmazsınz ama sağlıklı bireyler için tabiki bir zahmet yaşasın sizinle
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 789 cevap paylaştı.
+1 yılMaddiyat, zaman sıkıntısı, beceri yoksa kabul edilebilir de benim hoşuma gitmiyor. Ne annem babamın orada kalmasını isterdim ne de kayınvalide ve kayınbabamın. Genelde hayırsız evlat olunduğu için bırakılıyor.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılKimi evlatdan kaynaklı kimi anne babadan kaynaklı problemler oluyor mesela adam kafa hastasıdır tek 1 çocuğu vardır evlidir eşi istemiyordur bu durumda adami huzur evine yerlestirirler. Yani geniş perspektif de olaya bakmak lazim
00 Yorumla Bi tane adam şöyle demişti ben bi odalı evime 3 çocuğumu sığdırdım da çocuklarım beni 3 odalı evlerine sığdıramadılar. Çok ağır bi durum bu Zamanında sana bakmış büyütmüş bi insana bakamıyorsan hayırsız evlat sayılırsın bence de
00 Yorumla
+1 yılAllah korusun ne kadar kötü olsalarda onlar bizi yetiştirip büyüttüler nazımızı kahrımızı çektiler gecelerce uykusuz kaldılar bizi büyüttüler onca şeye karşılık onları kapının önüne koymak veya huzur evine götürmek bu vicdansızlıktır
00 Yorumla
+1 yılAllah göstermesin öyle bir durumda anneme ben bakmak isterdim ama babami yatırırdim. Bakacağına inanıyorsan yatırma ama sırf evde kalabalık yapmasın, rahat yaşayım düşüncesi ile yatiriyorsan yazık sana maalesef:(( ben babamı yatırırdim çünkü ona iyilik yapmak istemiyorum. Her yaptığım iyilikte zorlama olursa iyiliğin anlamı kalmaz
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 859 cevap paylaştı.
+1 yılAçıkçası huzur evine gittim ve çok kötüydü. Anne baba evladına her yaşta bakar sahip çıkar, bir evlatta bunun karşılığını vermeli. Bence hayırsız evlattır
00 Yorumla
+1 yılYani eğer anne babasına bakabilecek bir durumu varsa ve ona rağmen onlara bakmak yerine huzurevine yerleştiriyorsa bence o kişinin pek de hayırlı bir evlat olduğu söylenemez.
00 Yorumla
+1 yılTek evlatsan anne baban alzheimer olduysa tek basına yetisemezsin o zaman yerlestirirsin ama sadece yaşlılarsa bakıcı tutmayı deneyebilirsin en kötü.
Mümkün olduğunca huzur evine yerleştirme00 Yorumla
+1 yılMaddi veya beceriklilik olarak bakamayacaksa rezil etmenin alemi yok, hayırsız da olunmaz. Lakin ben kimsenin bakamayacak durumda olduğundan bıraktığını sanmıyorum.
00 Yorumla
+1 yılAllah kimseyi elden ayaktan düşürmesin tabii ki ama bence hayırsız evlat manasına gelmez. Ancak imkan varsa yaşlı insana hem bir arkadaş, yoldaş, yardımcı, bakıcı tutmak daha güzel. Çünkü her insan kendi evinde rahat eder bence bu velev ki kızın veya oğlun olsun
00 YorumlaBen şahsen ilerde kendim giderdim huzur evine. Yaşıtlarımla daha güzel vakit geçirilir, aktiviteler olur vs.
huzur evinin nesi bukadar kötü anlamıyorum ben
00 YorumlaYani ben şöyle düşünüyorum umarım linç yemem. Ben bu dünyada olmayı seçmedim, beni anne babam yaptı. Bana bakmak zorundalar, çünkü o sorumluluğu beni yaparak kabul ettiler. Ama ben bir evlat olarak anne babama bakmak zorunda değilim. Çünkü onlar üzerinde bir hakkım yok. Yani hayırsız evlat göstergesi değil kesinlikle.
03 Yorumla
+1 yılHuzur evi zihinlerde negatif iz bırakmış olsa da ben yaşlanınca kendim isteyerek gidip kalırım. Kendi yasitlarimla zaman geçirmek ve sakin bir hayat sürmek niyetindeyim
00 YorumlaHayır ben doğurursam bana baksınlar diye doğurmam ayrıca onların kendi hayatı olacak niye mahvedeyim gider kendim yerleşirim.
00 YorumlaToplum hiçbir iyiliğin zerresini haketmeyen lagnet bir yere dönmüş keşke o anne baba sizi hiç dünyaya getirmeseydi hepinizden tiksiniyorum
00 Yorumla
+1 yılKarısı veya kocası rahat etsin diye anasını babasını evinde barındırmayan, benim gözümde insan değildir.
00 Yorumla
+1 yılKim ne düşünürse düşünsün bana çektirdikleri az değil ya o çok sevdikleri biricik oğulları bakar ya da huzurevine giderler.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı. Evet tabikide öyle.. çocuk sokakta yaşamadığı sürece. Yapanlarda merhamet olduğunu sanmıyorum. Çok üzücü bir durum
00 YorumlaBenin yqnımda olsunlarda gerekirseok çalışır bakıcı tutar bakarım da huzur evine koyamam. Allah yazdıysa bozsun
00 Yorumla
+1 yılÇocukken seni sürekli kreşe ya da başka bir yere bıraktıklarını düşünebilirmisin. bence sorunun cevabı burada.
00 Yorumla
+1 yılBaşka çaren yoksa değil ama varsa en iyisini yapmak boynumuzun borcudur
00 Yorumla
+1 yılEvet onlar bize bakıyor büyütüyor biz onlara neden bakamıyoruz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBakılmalı ya biz çocukken onlar nasıl baktiysa büyütene kadar bizde onlara bakmalıyız bizi nasıl rahat ettirdilerse bizde aynı rahatlığı onlara sağlamalıyız
00 Yorumla
+1 yılYok canım. Sokağa atılsa daha bi cennetlik olunur ama yine de sen bilirsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılo gücün varsa imkanın bakmak yerine bunu yapıyorsan evet hayırsız evlatsındır
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır tam tersine benle sürüneceklerine orada dursunlar
00 Yorumla Böyle bir şeyi yapan kişi, aynı şekilde kendini de hesaba kalmalı.
00 YorumlaBana göre değil ben kendim giderim vakti gelince evladımı bakıcı olarak dogurmadim gelsin ziyaret etsin sıkıntım olursa ilgilensin yeter onlara niye ayak bağı olayım sonuçta onlarında bı hayatı var yakasını bırakın gençlerin ya en sevmediğim konular.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet böyle bir anlama gelebilir. Ama genellikle böyle durumlarda evde bakıcı tutmak, bakımevine vermeye göre çok daha ucuz olabiliyor.
00 Yorumla
+1 yılOnlar senin benim afedersin b. kumuza kadar temizliyordu yemiyorlar yediriyorlar içmiyorlar içiyorlar ben ailemi asla bırakmam kalbim demek ailem demek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen kendim olsam huzur evi isterdim kimseye muhtaç olmadan yasamak
10 Yorumlaya öyle insanin oyle evladinda sikmisim huzur evini yok onun iyiligi icin yok ona daha iyi bakarlar 10 yasinda babasiz kaldım acligi da parasizligi da bilirim yasasa basimin ustune koyacam
00 Yorumla
+1 yılBence deĝil ya annen ve babana bakmak zorunda değil insanlar ya ben babamla anlaşamıyorum ve bu durumda bakmak cidden çok zor bir hal alcak fikirlerim yanlış olabilir ama bence öyle
10 Yorumla
+1 yılBence öyledir onlar seni o kadar büyütmüs sana yıllarını vermişler. Zaten yaşlılarsa yakında vefat edeceklerdir mutlu olmak onların da hakkı.
00 YorumlaKanka bence eğer gerek varsa yapılırya bakıcak durumun ve tecrüben yoksa yapıcak bir şey yok mecbursun
00 YorumlaBana göre öyle çünkü onlar seni büyütmüş annemizin karnında attığı bir çekmenin hakkını veremeyeceğiz.
00 YorumlaReis yaşın var işlerin sorumlulukların var onlar senden daha iyi bakarlar ver yani kimseyi dinleme nufusundan silmiyin ya ya
00 YorumlaPsikolojik sorunun yoksa işin de varsa bakamıyorsan bakıcı tutar baktırırsın. Baban ya da annen yerine kendini koy ne dediğimi daha iyi anlayacaksın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenum annem de babamda hayatimi zehir etti sevmedigim adamla zorla evlendirdiler onun tecavüzüne maruz kaldım umarım elden ayaktan düşerler bana muhtaç kalırlar asla bakmam onlara asla beter olsun ikiside
10 YorumlaAynen öyle
İstersen annennle baban dünyanın en kötüsü insanı olsun
Sen bakıcan00 Yorumlaistiyorsa sorun yok istemiyorsa hayırsız evlat olunur bence
00 Yorumla
+1 yılZamanında anne baban seni yetimhaneye vermediyse sende onları huzur evine vermicen kardeş
00 YorumlaDuruma göre değişir ama önemli olan asıl niyet
00 YorumlaBakamicak durumdaysanız sorun yok bence ama hayırsız evlat o anne babanın düşüncesi olur
01 Yorumla
+1 yılOnlar bizi sokağa atmadı zamanında
00 Yorumla- Devamını Gör (34)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler