Ne ezan ne çan ne budistlerin sutrası... Ne diye sabah akşam birilerini bağırıp çağırmasını dinlemek durumundayız? Ezanlar caminin içinde kalmalı. İslam'ın diğer şeyleri gibi bu da geride kalmış bir alışkanlık.

Ne ezan ne çan ne budistlerin sutrası... Ne diye sabah akşam birilerini bağırıp çağırmasını dinlemek durumundayız? Ezanlar caminin içinde kalmalı. İslam'ın diğer şeyleri gibi bu da geride kalmış bir alışkanlık.

Ezanlar cami içinde kalsa anlamı nedir? Amacı zaten insanlara duyurmak. Yaşadığımız ülkede çoğunlukla müslümanlar var. Ve bu onların da hakkı. Sonuç olarak kimseye zararı olmuyor bu ezanın. Ülkede bir çok din var. Ve kiliseler de var aynı şekilde. Her insanın dinine saygı göstermek lazım.
ben sadece ezan yasaklansın demiyorum ki, hepsi susturulsun. ezanın bir anlamı yok. camiye gitmek isteyen gider. eskide kalmış bir şey.
Sana göre anlamı yok diğer milyonlarca insan için büyük anlam taşıyor onlar o şekilde huzur buluyor. Ve kimseye zarar verdiği yok. 2-3 dakikalık bir şey. camiye kadınlar gidemiyor? ezan cami için olmasa bile onlar için anlam taşıyor. Ki ezanın tek amacı cami değil. İnsanlara saygı duymak bu kadar zor olamaz.
insanlara saygı demişsiniz. ee ben duymak istemiyorum. sizin için 3dklık huzur benim için 3dklık başağrısı. neden saygı duymuyorsunuz buna?
ben cami yıkalım demiyorum ki, namaz kılın, camiye gidin, oruç tutun vs, ama ucu bana dokunuyorsa ben bunu istemeyebilirim, yanlış mıyım?
senin 3 dakikalık rahatsızlığın başkalarının en değer verdiği şey 3 dakika baş ağrısıymış kulaklığı tak müzik dinle o zaman. Ah, ama bahane bulacaksınız illa. Saygı duyulacak bir şey yok ortada toplum kuralları. Kimse senin dinine karışmıyor sende karışmayacaksın. Bir dahakine daha mantıklı bir bahane bul tamam mı 3 dakika baş ağrısıymış. Müslüman değilim ama böyle aptalca şeyler düşünmüyorum. Egonuzu yenip biraz kendinize gelin. Bu şekilde üzücü durumda görünüyorsunuz gerçekten.. baş ağrısı dediğin şey kustuğun nefret. üzücü:/
hahah bu ne drama? sakin olun dostum. bu kadar abartmaya gerek yok
drama falan olduğu yok. Konuşmaların mantıksız sundugun sebepler ise daha mantıksız. 3 dakikalık baş ağrın için özür dileriz hemen milyonlarca insanı azarlayıp ezanı kaldırıyoruz. Hazır el değmişken kiliseleri falan da kaldıralım göz kirliliği yapmasın sana. Ahahd komik şey. Birazcık gelişin lütfen. düşmanlık yapıp gereksiz şeylere kafa yoracağınıza gelişmeye odaklansanız keşke.
olayı farklı yere çekiyorsun
3dk huzur dediniz kendin için, bende 3dk başağrısı diyorum. bunun kiliselerle alakası yok. ben ezanlar sussun çanlar çalsın demedim, dediysem gösterin hadi.
ben hepsi sussun diyorum, din fark etmeksizin.
yukarıda diyorsun ki saygı saygı ama buranın müslüman bir ülke olmadığını, içinde ateist, hristiyan vsvs insanların olduğunu ve 5 vakit 3er dakikalık ezanından rahatsız olmasını saygısızca bulmuyorsun.
hatta halil konakçınin bir videosu düşmüştü internete, gecenin köründe son ses şarkı açar gibi ezanlar,. tekbirler. bu saygısızlık değil de ne?
nereden çıkardın? ben ateistim ve engel görüyorum. kimsenin dini şarkısını dinlemek zorunda değilim. sen 5 vakit son ses her yere kilise kurup oradan ilahi dinlemek ister misin?
zaten caminin olmadığı yer yok, üstüne son ses saygısızca hareketler.
ne alakası var? o zaman müslümanlarda yallah arabistana? saçmalığa bak. dediklerin mantıklı mı sence?
din değiştirsij mi dedim ben?
Laiklik dini inancların özgürce yapılmasını ancak devlet işlerinden ayrışmasını kapsar ezan müzikal bir armonidir ezan dinlemek blokaj açar ezan bir bağırış değil bir çağrıdır
Türkiye yüzde 95 müslüman bir ülke ezan bir semboldur ezan türkçe okunsaydı hiçbit manevi sihrini alamazdk arapca kelimeler insan ruhunun kimyasını değiştiren bir dildir sadece 5 dakikalık bir rutueli gerceklestirenleri neden bu kadar kafaya taktıgını bence bi ara sorgula
bak aslında güzel başlamışsın. ama sonradan arapçann hangi kafayla mükemmel, iyileştirici dil olduğu kanısına vardın?
yüzde 95te müslüman değil... ezan turkce okunsaydı konumuz değil.
Benim odama çok yakın bir mescit var her ezan okunduğunda yerimden fırlıyorum. İçimdeki cinler huzursuz oluyor, olmaz ki böyle şey
di mi?
Laiklik nedir? Ezanın okunmasıyla laikliğin alakası ne?
Laik bir ülkede diyanet işlerinin olması ne kadar mantıklıysa ezan okunması da o kadar mantıklı.
tamam işte, diyanet ne alaka, ezan ne alaka diyorum ben de.
Ne alaka derken bunu laikleğe dayandırıp söylemenin ne kadar saçma olduğunu söylemeye çalışıyorum bende.
Laiklik nedir?
din ve devlet işlerinin ayrılması en temelde.
Din ve devlet işleri birbirinden ayrılması ne demek?
Cevap
4Cevap
Mantıklı değil hiç
Avrupa ülkelerinde hala çan çaldığı için ezan bana bir rahatsızlık vermiyor. Ayrıca ezanı dinlemek bana huzur veriyor diyebilirim.
iyi de bir yerlerde çan çalması burada ezan okunması gerektiğini göstermez ki. kaldı ki avrupa'da hristiyanlık tahmin ettiğinizden daha az. örneğin ingiltere'de ateist gibi inançsızlar hristiyanlardan daha fazla.
O son yıllarda öyle. Yakında Türkiye de o duruma gelecek.
kessinlikle islam geride kalmış şayet islam ilerlemiş olsaydı senin gibi ermenilerin boynunu kor satırla kesmek gerekirdi
özgürlük işte o
Türkiye laik ülkemi aldfkflf koptuum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?