En yakın arkadaşım kuzeninim yanına New York'a gitti.
Orada bir cafede garson olarak günde 10 saat çalışıyor ve haftalık 1050$ para kazanıyor.

Daha sonra çevre koruma kulübüne üye olmuş. Ona bir mıntıka alanı vermiş 3 kişi ile beraber her gün sabah 6.30 ile 7.30 arası temizlik yapıyormuş ve günlük 30$ anında hesabına yatırıyorlarmış 😶
kendisi gösterdi aylık 5000$ üzeri geliri var ve beni sürekli yanına çağırıyor...
Ailem kesinlikle izin vermez bende İstanbul'a diye gidip amerikaya gitsem nasıl olur acaba 🙄 Davetiye olacağı için vize sorunu yaşamam!
Tecrübesi olanlar yorum yapabilir mi acaba?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
vasıflı kişiler için öyle. yoksa garsonluk yapıp new york'un düzgün yerlerinde yaşayamazsın.
New york merkezinde zaten nasıl kalalım? Merkezde kiralar 5000$'dan başlıyor. Merkeze araba ile 10-15dk mesafedeyiz diyor ve kiraya 1800$ ödeme yapıyorlarmış.
1800$ çok görünebilir ama suya elektriğe para vermiyorlar 150$ aidat var onun içinde ödeniyor hemde orada yiyecek içecek, teknoloji aletler hep ucuz.
Görüntülü konuşuyoruz mediamarkt fiyatlarını gösteriyor 1 aylık maaşı ile her şeyden alabiliyor 😯 sonra market fiyatlarını gördüm 1 günlük kazancı ile ben 1 ay besleyebilirim 😂 ancak onlar yemek pek yapmıyor sadece çorba yapıyorlar ana yemekleri dışarıdan sipariş veriyorlar her gün.
Bizde ise 1 adet döner yemek bile lüks olsun 😞
İstanbul'da iyi bir restoran'da garson olursan da aynı şekilde yaşayabilirsin zaten.
düzgün bir mesleğin varsa yine iyi kazanıyorsun. biraz hatayı kendinde aramak lazım.
Yaw he he 😂 istanbuldakiler aç karnını doyursun. İstanbul'da çok akrabam var hepsi kendi şehrine tayin alabilmek için gün sayıyor. Her sey para İstanbul'da.
Kuzenimin kocası zabıta aylık 18000 para kazaniyor ama aylık 16000 gider var en kötü. Kuzenim özel ders vermese ne birikim yapabilirler nede nefes alabilirler
bir akrabam bir holdingin üst düzey yöneticisi 300 bin tl alıyor. başka bir akrabam diş hekimi ayda 100-150 bin tl kazanıyor vs.
zabıtaya örnek veriyorsun :D
Diş hekimi tayipten fazla mı alıyor 😂 anlat anlat güzel oluyor
evet kendi kliniğini açan başarılı bir hekimsen alıyorsun. sen de anca milleti kıskan asgari ücretle hayatını geçir :D
Güvenilir biri ise hiç durma
En yakın arkadaşım diyorum. 12 yıldır beraberdik
Hiç durma git o halde
En kötü geri dönersin bence değer
İstanbul'da nerdeymis öyle para kazanacak garsonluk 😂😂
8500 e dinini imanını gevredirler hadi 2000 de bahşiş 10 bin lira alırsın
Garson değilde komilik yapan tanıdığım var günlük 600tl veriyorlar sigorta yol vs yok düz günlük eline 600tl veriyorlar ancak ingilizce şartı var!
Iste 100 lira masrafı olur sigorta yok demek yarın yaşlanınca ne olacak emekli olamaz eline 500 kalsa haftada bir gün çık 6 * 500 =3000 eder
Ayda 12 bine değer mi sigortasız afedersiniz eşek gibi saatlerce ayakta onun bunun hizmetine koşmak
Birde ingilizce şartı var komilikte öylemi
O ingilizceyi abd de zaten öğrenirsin
Bilmiyorum gidip de hüsrana uğramak da var.