Kocam muhafazakar aileside öyle evlenmeden önce kapanmama bir şey demiyordu su kızılcık şerbeti varya kaynanam onu izleyip beni azarliyor sende kapansana bak ordaki nilay bile kapandı niye hala acıksin ramazan geldi sevap ayı diyo kocama söyledim o da kapan sanki ne olur dedi bende kapanmak istemiyorum bunu konuşmuştuk önceden dedim kapanmak zorundasın allahın emri bu dedi istemiyorum tesetture girmek
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAnnem bekara koca boşamak kolay derdi haklıymış ben de bekarım sana ilk tavsiyem boşanman yönünde olurdu ancak eşini karşına alıp düzgünce konuşmalısın iletişim kopukluğu istek ve arzuların ifa edilememesi toplum olarak temel problemlerimizden kapanmak ya da kapanmamak tamamen şahsi fikrine dayalı olmalı çünkü zorla kapanıp da deizme yönelen çok fazla insan var artık toplumumuzda temel nedeni de dinin baskıyla dikte edilmesi eşin seni anlamayı reddederse voşanma yoluna girebilirsin ancak bu süreçler yaşanırken saygından ödün vermeden kendini ezdirmemen gerekiyor ezilen kadını her daim ezerler susan kadını hep sustururlar sen isteklerinden de sözünden de geri durma ama arkandan terbiyesiz de diyemesinler
04 Yorumla- +1 yıl
Boşanmakta o kadar kolay değilki. Akıllarınca kızı alalım sonra kapatırz demişler Allah emriymiş Allah zorlama da diyor. Olacak olan Kızın Ailesi işin icine girecek siz bu kızı alırken kapansın kapatacğız diye bisey demediniz şimdi kiza baskı yapamazsin bizi ayımıyızki köpruyu gecene (dügnu yapana) kadar dayı dediniz diye konuşacaklar böyle çözülür
- +1 yıl
@Byblack822 kendi tercihlerimiz isteklerimiz için bile birilerini ikna etmek zorunda kalıyoruz ya yazıklar olsun bize
- +1 yıl
Benim adına konunşa öyle biri değilim
- +1 yıl
@Byblack822 sizin adınıza konuşmadım genel konuştum ayrıca erkeksiniz bazı şeylere zorunda kalmamanız normal
En İyi Cevaplar
+1 yılAllah Allah evlenmeden önce nasıl aldıysan ondan sonrasını sorgulama hakkın da yok. Oturup konusmamissiniz bir de bu konuyu. Muhtemelen zaten kapatırım diye düşünmüş. Sana baskı kuruyor. Bir de sen zannediyorsun ki eşinin haberi yok kaynananin istediğinden? Eşin gidip söylemiştir sen şöyle şöyle söyle diye. Senin yüzüne söylese önceden konusmamissiniz zaten aranız bozulur. Bence o yüzden böyle davranıyor. Sen yine de kendin istiyorsan kapan. Kapanmak kötü bir şey değil. Ama kendi isteğinle kapanmak güzel bir şey. Onun kurallarına uymak güzel bir şey. Yoksa ha kapandın ha kapanmadin ne fark eder?
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yılSeçme hakkı kişinin kendisini dur yani Sizin. Buna kimsenin kendi aileniz de dahil olmak üzere baskı aşağı çekme veya yorumlarıyla zorlamaya hakkı yoktur. Kendinizi ve hakkınızı gönül rahatlığıyla koruyun çünkü buna hakkınız var.
Umarım bu sorunun üstesinden gelir ve diretileni yapmazsınız.
10 Yorumla
Hayat senin, seçim senin. Sana kimse bir şeye dayatamaz. Bana kalırsa, kapanmak güzel bir eylem. Evlilik öncesi konuşman gerekir bu tür şeyleri. Konuşmuştuk ama değişti derseniz, ben değişmedim dersin.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
53
Cevap
37Cevap
+1 yılBak arkadaşım bu hayat senin hayatın sen nasıl istersen o şekilde yaşarsın. Kapanmak kötü bir şey değil elbette ama bunun sorumluluğunu kaldıramayacaksan sadece başını örtmüş olursun kapanmış değil. Sorumluluğunu kaldırıp kapanabilene ne mutlu insanın içinden gelecek şeyler bunlar bizde biliyoruz ne yanlış ne doğru fakat içinde yoksa hayatın boyunca söylenip durursun. Bununda bir sevabı kalmaz değil mi? Başkaları nasıl senin istediğin gibi şekillendirmiyorsa hayatını seninde buna bir mecburiyetin yok unutma, Sevgiler.
79 Yorumla- +1 yıl
Nasıl bi şeytansın sen ya Allah içinden gelen yapsın demiyor bütün Müslüman kadınlar örtünmek zorundadır diyor cehennemde de böyle konuşabilecek misin?
- +1 yıl
ömür sermayeni yele verip, ziyan etme lütfen.. bu gibi sitelerde zaman kaybedip insanları sorularıyla veya yanıtlarıyla yargılayıp boş günaha girme güzel kardeşim. ben seni tanımıyorum yargılamayacağım.. günahın senin olsun
- +1 yıl
Ömür Sermayeni yele verip ziyan eden sensin Allah’ın farzlarını yapsan yeter
- +1 yıl
Yapmadığımı nerden biliyorsunuz?
- +1 yıl
İnsan nefsi zaten kapanmak istemez içinden geleni bekleyene kadar mezarda bulur kendini. Allah ne şartta olursa olsun kapanmak zorundasınız diyor mevzu zaten nefs ile mücadele edebilmek imtihanımız bu bu dünyadaki.
- +1 yıl
Kim nasıl yaşarsa yaşasın siz kendinizden sorumlusunuz. Düşüncenizi beyan edin ve saygı gösterin herkes herşeyi biliyor merak etmeyin
- +1 yıl
Saygı böyle o emri önemsiz gibi göstererek olmaz sen kimsin Allah emrediyor içinden gelmezse yapmayın demiyor bu nasıl bi saygısızlık senin yaptığın o zaman acıkıyorsan oruç tutma da de millete😄
- +1 yıl
Arkadaşım sataşacak birini aramaya çıktın benimi buldun? Uzatma lütfen
- +1 yıl
Yazma artık
+1 yılbu örtünme ile ilgili olan ayetin mealini oku
şöyle başlıyor "Mümin kadınlara söyle.. " diye
yani bu Allah'ın emri ise Allah bunu kadınlara söylüyor kadınların kocalarına veya kayınvalidelerine değil sonuç olarak Allah bunu seçme hakkını sana tanımış başkasına söz hakkı vermemiş
30 Yorumla
+1 yılAllah kulunu zorlamıyor yani zorla bunu baskılamaları doğru değil. istemiyorsan uygun bir dille kendini açıklamalısın. İrade sahibi insanlarız günahı da sevabı da seni ilgilendiren bir durum. Ailen için bunu uygun bir şekilde açıklaman umarım yeterli olur.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı.
+1 yılBakara süresinde dinde zorlama olmadığı belirtiliyor. Peygamberlere bile tebliğ yetkisi verilmiş. Bunlar bu cüreti nasıl buluyorlar kendilerinde. Madem kapalı istiyorlar kapalı alsalardı. Seni buna değil eşin kimse zorlayamaz. Takma. Olmuyorsa sa restini çek.
10 Yorumla
+1 yılAbi bu devirde evlenilmez ya. Hele Türkolarla asla la bi tane mutlu olan görmedim. Davul bile dengi dengine diyorlar ama insanlar çok ikiyüzlü bu devirde ellerine fırsat geçince böyle insnaları bezdiriyorlar. Ben katlanamam kaynana görümce Allah korusun
21 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen kapanırsam Allah için kapanırım sizin için değil de tepkini orta koy bu konuda kimsenin sizi zorlamaya hakkı yok
Önceden nasıl kabul ettiyseler öyle olmak zorunda istemiyorlardı kapalı bayanla evlenseymiş ne bu yav hangi devirde yaşıyoruz
Hala bitmedi bu yobazlar00 Yorumla Sende inat et ve ben boleydim bilerek aldınız de ben Allahım için kapanırım kapanacaksam biri mutlu olsun diye kendimi heva edemem de de kız sen koca kızzsın özgür bi bireysn bune benmde başıma geldi ama bem tanışma aşamasında şutladım beni karelterim icin hamaratlıgıma bak dedm yok babasından korkmalar falan yolu gosterdm iyi ki yapmışım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen istemiyorsan kapanmak zorunda değilsin. Bu senin hayatın ve kendi hayatının kararlarını sadece sen verebilirsin. Sen evlenmeden öncede açıktın ve onlar seni bu şekilde görüp gelin aldılarsa bu şekilde kabul etmek zorundalar. Sen tavrından sakın ödün verme ve istemediğin hiçbir şeyi yapma. Eşini karşına al ve onunla bu konuyu konuş. Bu şekilde daha çok üzerine gelirlerse de sert bir şekilde uyarını yap. Senin kararında net olduğunu anlasınlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlenmeden önce bunu konusmussunuz zaten şimdi baskı yapması saçma bunu dile getir ama kalbini kırma yok istemiyorum sanane filan deme bence sadece benim için kapanmak şu an içimden gelmiyor ama gelince yaparım bu konularda allahla kulun arasına girilmemesi gerektiğinden bahset allahla benim aramda ben istersem kapanirim vs. kapanmak çok da şart değil kapanma ama namazlarını da kaçırma namazlar önemli bence bu benim tavsiyem sen ne istersen onu yap senin hayatın senin kararın başkasının isteğiyle kapanıp açılman daha kötü böyle bir şey yapma tabii ki hayır de ama bunu sakin sessiz kavga çıkarmadan hem kalbinde yoksa üzerinde olsa ne farkeder kapan ne olmuş diyor ya eşin sanki kendi kapanicak insanlar eleştirmeyi çok seviyorlar cidden şaşkınım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl10 yıldır kapalıyım açılmayı düşünüyorum.
Asla zorla yapılacak bir şey değil. Seni nasıl begendiyse öyle kabul etsin.
Ha begenmiyor mu? Yallah...
Ustelik daha baştan annesi bu kadar karisiyorsa ve o da onun lafından çıkmıyorsa sonrası da hayırlı olmaz.07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMuhafazakar bi ailem vardı, mecburiyet aslında daha çok. Örtük bir baskı.
Cevap sahibi+1 yılNasıl yani?
Cevap sahibi+1 yılAslinda seneler önce de istemiştim ancak önüme engel çıkardı ailem.
Ama bu düşünce aklımdan silinmedi, yalnızca ailem için yaptığımı fark ettim. Benim için bir şey ifade etmemeye başlamıştı.- +1 yıl
Yukarda yine saçmalamışlar. Kapanmak istemiyorum cümlesini duyunca aa kötü bir şey değil ki kapanmaya getirmişler. Kapanmaya kötü diyen mi var. Yüz görünüyorsa kimseye adli anlamda tehlike oluşturmadan isterse kişi çöp torbası giysin bir başkasını bağlamaz. Ciğeri yemeyenler onun kötü bir şey olduğu için mi yemiyor yok sadece sevmiyor ve istemiyor. Kadında her gün saçlarını örtmek bol kıyafetleri tepeden tırnağa giymek istemiyordur. Mahalle baskısı çok fazla. Öğrencim 5 sınıfta kapanmış daha 11 yaşında küçücük çocukken on kat kafayı sardırmışlar. Ee bu kız şimdi açılmak istiyor ailesi hayır demiş. Eğitimli anlar diye açıldığı bir akrabası açılırsan kapımdan geçme demiş. Psikolojik baskıyı görüyor musunuz. Saçın açıksa sana kapan diyebilme cesaretini kendilerine hak görüyorlar ve istemiyorum diyene aaa allhın emri cart curt sürekli dayatmalar. 21 yy yapay zeka çagında bu insanlar. 1500 once kagıtsız kalemsız dönemde değiller senin lafına ihtıyacları olsun. Bu kız ekonomik özgürlüğünü eline aldığında kafa dengi eş bulduğunda yüzde 100 açılacak çünkü o örtüyü takmak içinden gelmiyor.
+1 yılKapanmak kötu degıl ınşallah kalbıne geçer ve kapanırsın hemen ama asla onları dınleme cunku sımdı dınlersen daha çok şeyıne karışırlar nefret edıyorum boyle ınsanlardan gelını sadece hamal gıbı görüyorlar
10 Yorumla
+1 yılben bu zihniyeti gerçekten anlamıyorum aga şaka gibi dinde zorlama olur mu ya sacmalıyorlar gerçekten bide diziye aldırıp ordan bazı şeyleri fazla tepki olarak gösteriyolarya di lan o öyle rol oynamasını istemişler o yızden yani git öpüş deseler onu da yapar dizide yani bunuda mı örnek aldırıcaklar yani ne enteresan bi zihin yapısı var bazı insanların allahım sen akıl fikir ver amin.
20 Yorumla
+1 yılKimse kimseye zorla bir sey yapamaz eğer günahsa bu senin günahın Allah ile senin aranda onların karışmaya hakkı yok onlar senin günahlarının bedelini çekmeyecekler bence sen nasıl istiyorsan öyle yap canım
00 Yorumla
+1 yılDinde zorlama yoktur kapanmak zorunda falan değilsin ibadetlerde samimiyet olmalı sen sevmeyerek onu taktığın zaman sevap yerine günah olur ayrıca kocan da seni açık olduğunu bilerek aldı kapalı istiyorsa kapalı kız bulsaymış
10 Yorumla
+1 yılHayret bir şey halâ devam ediyor mu bu dayatmalar. Sevap ayı diyorlar. 11 ay boyunca yemedikleri halt yok. Sanki allahin tüm emirlerini 4 4 luk yerine getiriyorlar daa.. çizgini belli et aştırma. Ama kimseyi de ilk başta kırma.
00 Yorumlalütfen eğer içinden gelmiyorsa hiç bir gerekçe için kendini mecbur etme. Sonra sən da çok pişman olucakdın. Daha açıkken sana bu kadar baskı uygulayan bir ailede açılmak istiyorumun lafını bile edemezsin topa tutarlar seni.
01 Yorumla- +1 yıl
TKİp et
Oncelikle mutlu aksamlar dilerim 😊 kapanmasina ve ramazan ayi kesin bir alakasi yoktur yani sevab bu iste yok
cunku dinimizde bu farz olmus birsey,,
en onemlisi eger sizin ictten gelmiyorsa ozaman dogru zamani bekleyin esinize de cok takmayin brakip konussunlar herkes kendi hesabimi kendisi verir 🙏🏼00 Yorumla
+1 yılEn sinir olduğum şey. Ailesine söz geçiremeyen özel hayatına karıştıran erkek modeli. Benim karım kapanır kapanmaz kimseyi ilgilendirmez diyemiyorsa Allah yardımcınız olsun.
00 Yorumla
+1 yılValla benim bir arkadaşım vardı, buna benzer bir olay oldu, evlenceği adam zengin diye kapandı, kız ne zaman tek çıksa eskisinden 2 katı daha fazla açılarak gezmeye başladı :D
10 Yorumla
+1 yılEşin ve kaynanan doğru söylüyor ama bu zorla baskıyla olmaz ki insan içinden gelerek kapanırsa kendini mutlu hisseder bunun bilincinde olmaları gerek😊
00 Yorumla
+1 yılSeni açık olarak almış evlenmiş. Sadece kapanır mısın diye sorabilir. Sen de hayır dediysen olay bitmiştir. gerekli cevabı vermelisin gerekirse boşan.
00 Yorumla
+1 yılKapanmak gerçekten çok iyi bir şey hem gerekli ama Allah'ın emri ama böyle Allah'tan ziyade dayatan insanlar olunca yemin ediyorum insanın dansöz kıyafeti giyesi geliyor Sen de aynen direkt öyle söyle Allah'ın yapmadığını o bile zorla istemiyor siz ne hakla zorla dayatıyorsunuz de ver ağızlarını bakayım
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce açık olduğunu biliyordu, öyle sevdi ve kabul etti. Peki şimdi değişen ne diye sorarlar adama. Bence eşini kayınvaliden dolduruşa getiriyor.
00 YorumlaHer televizyon izleyen Tvde kileri ciddiye alıcak sa işimiz var. O zaman Kayınvalidenin muhterem eşide genç bir bayan bulsun?
03 Yorumla
Soran+1 yılBıktım gerçekten kayinvalidem aşırı berbat insan allahtan kayinpederim iyi de onu bastiriyo bi nebzede olsa
+1 yılAdam haklı seni seviyor cehennemde yan istemiyor
Seviyor ve kiskaniyor karisinin baska erkekler tarafindan gorunmesini istemiyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 514 cevap paylaştı.
+1 yılKapanmak Allah rızası için içten gelerek yapılmalı. Annemde beni zorla kapattı ama alıştım şimdi.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBaskılara boyun eğme. Baskı, özgüven sarsar. Özgüven de özbenliğine zarar verebilecek en önemli kişilik özelliğindir. Onu korumalısın öncelikle. Çünkü psikolojin zarar görebilir.
00 Yorumla Zorla güzellik olmaz. Kızılcık şerbeti izleyip kapan diye baskı yapmak ayrı saçmalık valla Allah sabır versin size :(
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle boşan
Dinden uzak bir insan değilim ama
Çok kapali istiyorlars kapali kizla evlenceklerdi
Baski yapmaya haklari yok00 Yorumla
+1 yılSen bir an evvel kurtulmaya bak onlardan bir an evvel
10 Yorumla
+1 yıl. rap değil Türk kadınısın onlara özenme Türk kadını asildir onurlu ve haysiyetlidir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılOnlar ozaman dinini bildigini daniyor din de baski olmaz Allah islah etsin
00 Yorumla
+1 yılJejdjdhjfjeu yav ne alaka Kaynanalar kapatılsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı.
+1 yılOnlar ısrar ettiği için değil kendin istediğin için Allah rızası için kapanmalısın
00 Yorumla
+1 yılBu baskiyla olucak bisey deyil ama gel görki..
hep yapiliyor 🤷🏻♀️00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenirken bir şey demediyse sonradan sizi değiştirmeye çalışma hakkı yok.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBirisi ordaki insanların gerçek hayatta kapalı olmadığını kayınvalidene anlatabilir mi
00 Yorumla
+1 yılHerkes hur ve ozgur dur herkesin kendi iradesi var zaten.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı. kendi rızanla olmadıktan sonra anlamı yok ve yapmak zorunda değilsin
00 Yorumla
+1 yılBana göre bir kadın eşinin ya da bir başkasının baskısıyla kapanmamalı bu çok itici ve çağ dışı
00 Yorumla
+1 yılHiç kimseye zorla bir şey yaptıramazsın herkesin inancı kendine ayrıca dinde zorlama yoktur
00 YorumlaBej olsam boşanırım hayat geçmez öyle biriyle
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılİstemediğin sürece kapanma din bu değil zaten bence onların zorlaması çok saçma
02 Yorumla- +1 yıl
@gamze200 bende aynı şekilde
+1 yılEşini anladım ama ailesi ne alaka? Ki bence eşinin bile hakkı yok buna.
00 Yorumla
+1 yılmadem oyle almasalardi seni. ben olsam bosanmaya kadar gotururum olayi
00 YorumlaSeninle böyle evlendiyse zorlamaya hakkı yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun. Şu saatten sonra o evlilikten o aileden hayır bekleme.
10 Yorumla
+1 yılTelevizyonda her izlenen şey başımıza iş açıyor zaten 😅
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYorumları okudum biraz anladığım kadarıyla esin annesinin lafına bakarak bunu diyor kendi düşüncesi yok belliki eğer kendisi isteseydi evlenirken konuşurdu bu konuyu seninle o yüzden eşinle düzgünce konuşmalisin karşına alıp annesini değil karısını önde tutması gerektiğini
00 Yorumla
+1 yılEğer içinden gelmiyorsa yapma kimsenin de seni buna zorlaması gerekmiyor hayat senin hayatın içinden gelseydi zaten yapardın bence eşinin ve kayınvalidenin düşünce şekli yanlış ne yaparsan kendine yapıyorsun çünkü bir başkasına değil
10 Yorumla
+1 yılAsla onun dediğini yapma. Onun dediğini yaptığını görünce ileride başka konularda seni zorlayacak. Sen özgür iradeli bir kadınsın. Gerekirse beğenmiyorsan başkasını alsaydın de ve bırak düşünsün biraz.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSizin uyumsuzluğunuz baştan belli neden evleniyorsun ki? Balık baştan kokar bu evlilikten hayır gelmeyeceği çok belli
10 Yorumla
+1 yılİçinden gelmiyorsa kimse için bir şeyi yapmak zorunda değilsin. Kızlar soruyor u tebliğciler basmış bu arada.
Ne diyor kitapta, "sizin dininiz size benim dinim bana"
Karışmayın kimsenin hayatına.10 Yorumla
+1 yılNe kadar geri düşünce Allahını emri ama senin ve Allahın arasında günahı sana kimse karışamaz Sevabı da sana olacak yine kimse karışamaz Nilay konusuna gelince fitne fesatlık yapan bir karakter önce insan kalben kapanacak
00 Yorumla
+1 yılBu isler zorla olmaz , gonulden gelmeliki sen de istemiyorudn esin seni boyle kapammis biraz yanlis es secimi olmus ileride daha buyuk kavgalar olabilir bu tesettur yuzund3n
00 Yorumla
+1 yılBide kızılcık şerbetini izleyip mi diyor tam tersi olması gerekiyor yuh yani kendi istemediğin birşeyi yapma
00 YorumlaKaynana çok dindarsa televizyonla ne işi var, hanginiz günahsızsa ilk taşı o atsın hesaabıı.
02 Yorumla
Soran+1 yılDindarlikla tv ne alaka anlamadım
Evlenmeden önce sormuş muydun kapanma olayını ne demislerdi
00 Yorumla
+1 yılKapan sanki ne olur diyorsa sende kapanmasam ne olur de saygı göstermeyene saygı gösterilmez
00 Yorumla
+1 yılBende kapalı istemem ya açık daha güvenilir geliyor
10 Yorumla- Devamını Gör (30)
Devamını Gör(75)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşim ve ailesi kapanmam için baskı yapıyor. Ben istemiyorum, ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler