Kullandığın telefon statü göstergesi olabilir mi?

#büyükyorumcu
Kullandığın telefon statü göstergesi olabilir mi?

#büyükyorumcu
Benim naçizane fikrim statü bakış açısı fikir eğitim seviyesi ile paraleldir ama günümüzde sormuş olduğun soru minvalinde statü göstergesi olarak görenlerde yok değil çünkü merkeze maddiyat konulduğunda lüks veya pahalı olan her şey statü olarak görülebiliyor.
Bazı insanlar için iPhone kullanmak bir "statü" göstergesi olabilir, ancak bu genelleme yapılamaz. İPhone, diğer akıllı telefonlar gibi bir iletişim aracıdır ve kullanımı kişisel tercihlere dayanır. Bazı insanlar, iPhone'un sunduğu özellikler ve performans nedeniyle tercih edebilirken, diğerleri farklı bir marka veya modeli tercih edebilirler. İPhone kullanmak, kişinin sosyal statüsüne veya zenginliğine bağlı değildir ve bu tür genelleme yapmak doğru değildir.
Kesinlikle statü göstergesi değil ve ihtiyaç doğrultusunda kullanılır. Örneğin, Apple iPhone'da benim için en önemli kolaylıklardan biri Apple Pay ile birçok yerde alışverişimi fiziksel kartımı çıkarmadan kolayca ödememi yapabiliyorum. Doğru şekilde kullanıldığı zaman o zaman aygıtın hakkı verilmiş olur.
Bence değil, 4-5 senede bir değiştiririm telefonumu. O zamanda en güncelini alırım. Önemli olan şekli şemali değil, benim işimi bu süre içerisinde rahatça görmesi. ( her sen değiştiririm ama ne işime yarayacak ki 🧐)
Ama statü olarak gören bir güruh var.
Cevap
13Cevap
Ne insanlar tanıdım gtüne giycek donu yok elinde iphonelarla cirit atıyor. Ne insanlar tanıdım villalarda lüks içinde yaşıyor elinde dandik bir samsung telefon. Velhasıl kelam hayır bir statü göstergesi değil. Varoşlar için statü göstergesi olabilir, elinde iphone ile gezmeyi bi halt zanneden ergenler için olabilir ama olgun bir insan için statü göstergesi değildir
Öyle görünüyor ama bence öyle değil. Yıllardır Samsung kullanan bir insandım. 1 yıldır iPhone geçtim ve neden bu zamana kadar iPhone almadım diye düşündüm. Gösterişi hiç sevmem hatta bu zamana kadar Starbucka bile gitmeyen bir insanım. Ama iPhone cidden değer diyorum.
çok yakın oldugum biri var kendi de eşi de galatasarayda profesör ve dalgıç fotografçısı, ve adamın geçen seneye kadar elinde samsung s3 tarzında telefonu vardı kızında da j7. ama fakir olup tüm parasını iphone 13e harcayan tanıdıklarım da var fark uzaktan belli oluyo işte ama farkında değiller
denizaltı fotoğrafçısı aw dalgıç fotoğrafçısı ne
Benim için değil, takılmam öyle şeylere
Benim telefonum da iPhone olduğu için iş arkadaşlarım bir dönem ooo iPhone falan yapıyorlardı , abartmayın dedim
Alışkanlık benimkisi, kullanamıyorum başka telefon
Belki ama ben öyle düşünmüyorum ben markadan ziyade alacağım telefonun özelliklerine ve fiyatına bakarım ve karşılaştırma yapar hangisi kafama yatarsa onu alırım.
Hayır ama statü göstergesi olarak görenler olduğu için apple müşterilerini canım yerine koyabiliyor tek özelliği yazılımı olan o kadar paraya telefon satıp pilini ultra dandik yapan bir firma
Hayir Durumu cok iyi olmayanlarin elinde bile goruyorum bazen varlarini yoklarini ona veriyorlar Ellerinde iphone olunca havali olduklarini saniyorlar herhalde
Benim bi arkadaş geçen sene o zaman işte iphone 13 fiyatı 17 bin civarındaydı aldı telefonu 3 ay noddle ile besleni g. zekalı
Hayır.. ben böyle düsünenleri anlamiyorum.
Markalara göre insanin Statüsü kalitesi karekteri ölcümmez..
Iphone kullanan insanlar genelde orta üstü maddiyata sahip insanlar ama parası olmayıp ona rağmen iphone alan mallar da var
Valla bence yeni model herhangi bir cep telefonu kullanmak bile bir statü göstergesi oldu. Ucuz telefon mu var ya.
Benim için kriter:hızlı şarj ve şarjın hemen bitmemesi. ipphone olup olmaması çok bir şey değiştirmiyor.
değil. samsung kullandım 1 sene, aldığıma pişman oldum.
Artık pek sayılmaz. Çünkü diğer telefonların fiyatı da aşağı yukarı iPhone’a yaklaştı
Hayır.
İlla statü göstergesi telefon olacaksa bu vertu markadır.
İphone standart bir telefon
Türkiye'de pahalı olan her şey statü göstergesidir.
Bir çok seçenek varken bir telefon modeline takılıp kalmak çok mantıksız
Artık herkeste var. Bunu statü olarak göstermek saçma olur bence.
Hayır sanmıyorum hepsi aynı işi yapıyor konuşma mesajlaşma ve internet
Çirkin insanları güzel gösteren bir statü gösterisidir.
Evet gösterge iphone kullanıyorsan fakirsin demek oluyor. cunki zenginler böyle saçma şeylere takılmaz
değildir ancak cahil insanlar öyle sanıyor
Hayır değildir.
Abi yani bir kalitesi var kesinlikle
Bence görgüsüzlük göstergesi.
yok ya
Bence hayır
Hayır bence değil.
hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?