Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bence vardır zaten hepsinin kadına ait olması saçma en başından
Evlenirken misafirler den kesinlikle altın kabul etmem çünkü onu geri ödemek istemiyorum bana çeyrek altın takmış bende onun düğününe gidip takayım stresi beni yorar. Eşime taktığım altını da geri istemem ama koluma taktığı saatin değeri kadar altın takarım bana 20 binlik saat alıp 200 binlik altın istemesin
Cevap
35Cevap
Medeni hukuk baz alınacaksa, kadın ve erkek eşittir deniyor ve o zaman bütün altınları ve ziynet/takı/para ikiye bölünmeli.
Eğer İslami hukuk baz alınacaksa kadının alabileceği sadece mihr miktarıdır.
Ulan bu ülkede kadın demiyorum artık, vajinalı erkeksi canlılar yüzünden sıkıldım.
İşine gelince İslami hukuk der, mihr ister, sonra evlenirken de medeni hukuk kadın erkek eşitliği der ama altınları götürür.
Anasının gözü...
Ama hukuken de kadına takılan takılar kadınındır dokunamazlar ki
"Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun güncel kararı gereği; altınlar kim tarafından kime takılırsa takılsın düğünde takılan altınlar, aksine bir anlaşma ya da örf ve adet kuralı olmadığı müddetçe kadına bağışlanmış sayılacaktır. Görüldüğü üzere; düğünde takılan tüm takılar kadına ait kabul edilmektedir." bak bir haber alıntıladım
Tamam abim sen düğününde tüm altınları alırsın.
Not: Tüm altınların kadının olması da bana saçma geliyor bana göre kadına takılanlar kadının erkeğe takılanlar erkeğin olmalı hatta ikisi ortak kullanmalı araba vs gibi şeylerde daha mantıklı
@Inceruhlubirinsan düğün masrafları çıktıktan sonra geri kalan düğün takı ve paraları her şey eşit paylaşılmalı.
Eşya konusunda da, kim eve ne getirdiyse evlenmeden evvel onu alıp götürmeli.
Eğer alınan her ne ise evlilik sonrasında alındıysa kişilerin kazançları oranında paylaşılmalı, kadın ev hanımı ise yüzde 25'i kadına ait olmalı.
O zaman görürüm zengin koca istiyorum diyen embesilleri.
Not: 12 milyon liralık malvarlığım yüzünden kadınlara güvenemeyen biriyim. Evlilik sözleşmesi deyince de ışık hızıyla kaçıyorlar. Ha ben de malım 46 yıl tırnaklarımla kazıyarak kazandığımı embesil birine yedireceğim.
Yazdığım konular en adaletli olanı.
tüm altının kadının olması basından itibaren saçma bence. o ortak maldır. erkek yıllar boyu çalışsın çalıştığını kadına versin kadının olsun. E biz kalkalım o zaman :D boş yere harcayacaksa erkek istemesın zaten ama birliktiklikleri için kendileri için istiyorsa kullanılması gerek. şahsi ihtiyaçlar için hayır
hangi altından bahsediyorsun. bana kalırsa kadına takılanlar kadının erkeğe takılanlar erkeğindir ya da takılanlar 2 ye bölünür ama direkt anne babaların taktıkları gerdanlık saat bilezik hediyedir kişiye aittir. ben böyle düşünüyorum.
Bir ilişkide her şey iki taraflı olmalıdır paylaşılmalı hayatlarını bir yerde bağladıysan bu koşulsuz şartsız tapu senin üzerine de olsa birlikte olduğun kişiyle paylaşmak zorundasın herhangi bi maddi durum maddi olsada olmasada gerekirse bi bardak su ya da koskoca bi sandık altın
Bana Göre böyle bi hakkı yok eyer alacaksa düğünde niye takıldı ki millet görsün diyemi millet görsün diye takıyorlar bir kaç ay geçse alıyorlar benim teyzem evlendi evlendikten 3 ay sonra hepsini geri verdi meğerse emanet iş bunu daha önce şöyle iş olsaydınız teyzemi vermezdik
Mehiri isteyemez kadın isterse verir. Düğün altınlarını da oturup konuşsunlar adetleri neyse evlenenlerin ona göre yani eşşşşşek değiller ki anlamasınlar dımı
Yoktur.
Sadece zor anlarda beraber anlaşarak eşit bir şekilde kullanabilirler..
Altınlar evlenirken ikisinin malı olduğu için eşit bölünmeli
Bu yüzden istemeye hakkı var tabi ki
Eşiyle yatırım yapacaksa evet. Ama eşinin rızası yoksa asla. Çünkü takılan altınlar kadına aittir.
Birlikte ev falan alacaklarsa ister ama öyle bir durum yoksa onlar aile ihtiyaçlarından bir kısmı kullanilabilir
Altınlar kadınlara kötü gün için verilir. Kadın isterse kullanır istemezse kullanmaz
Rizasi olsa isteyebilirsinde alabilirsinda rizasi olmasa alamassin
gerı verceksen vardır ama az ıste ya sende yazık kadına
Biz ne dersek diyelim boş çünkü aileler girdiği için saçma bi sonla bitiyor işin sonu...
Birikim olarak beraber kullanmak için almaya hakkı vardır hayat müşterek güven herşeydir!!
Kendi taktığını isteyemez ama konukların taktığını isteyebilir hakkıdır
Hayır yoktur. Onlar kadına hediye olarak verilir.
dag ayisi maco istiyom bana mali gibi davransin sahiplensin korusun kollasin kocamin her dedigini buyuk bi zevkle yapmak isterim Sahiplenilmek istiyom
Yoktur ama evşn ihtiyaçları veya önemli bir şey için istyebilir
Adam ister kadın vermek isterse verir istemezse vermez zorla alma söz konusu olamaz.
En İyi Cevap