AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Önyargım yok güzel bir ülke insanarı iyi ırkçlık yok sıcak kanılar sevecen ler ülkede ensevdim şehir orléans şehri çok güzel tarih yerleri var ve sakin bir şehir.
Haha, ben de Türk tarihi ve kültürüyle çok ilgileniyorum
Severim ancak türklere karşı nefretle dolular.
Bu doğru değil, her ne kadar bazı insanlar ırkçı aptallar olsa da Fransız halkının çoğunluğu böyle düşünmüyor.
Ne de olsa Fransızlar ve Osmanlılar yüzyıllar boyunca en eski müttefikler olmuşlardır.
Evet ancak ihtilalden sonra aramız düzelmedi. Ermeni kırımının inkarının cezalandırılması büyük bir skandaldır.
İngilizler, Fransız Devrimi ve İmparatorluk döneminde sizi Fransa'ya karşı kışkırtmak için diplomasiyi kullanmakta oldukça başarılı oldular
Olabilir. Belki de Napolyon'un Hindistan'a ulaşma sevdası yüzünden :)
Haha, bizi anlayın, dünya hakimiyeti için İngilizlere karşı uzun bir mücadele içindeydik ve İngilizler Hindistan'ı kaybederse, biz kazanırdık lol.
Bu arada türkçeyi nasıl bu kadar iyi öğrendiniz. Anne türk baba fransız veya tam tersi?
Kesinlikle hayır, Türkçem zayıf ama geliştirmeye çalışıyorum. Sözlük kullanıyorum, ayrıca daha mükemmel cümleler kurmak için bir çevirmenden yardım alıyorum
Ancak bazen ne dediğimi anlamıyorsanız, lütfen beni affedin.
Sorun yok benden iyi konuşuyorsunuz :D
Neden türkçe öğrenme gereksinimi duydunuz?
Haha, bir Türk'ten daha iyi Türkçe konuşmak benim hayalimdi 🤣. Çünkü Türk tarihi ve kültürüne ilgi duyuyorum.
Ne güzel :) . Ben de Fransız tarihi okurum. Şehirleri ve ülkeyi seviyorum. Bir de De Gaulle hayranıyımdır.
Türk tarihi gerçekten inanılmaz, Türk olduğunuz ve kültürel açıdan bu kadar zengin bir ülkeye sahip olduğunuz için şanslısınız.
Atatürk hakkındaki fikrinizi söyleyin, merak ediyorum.
De Gaulle harika bir adamdı, en sevdiğim Fransız karakterler 14. Louis, Napolyon ve de Gaulle'dür.
Ben Atatürk destekçisiyim yani Kemalistim. Ayrıca evet Türkiye topraklarında yaşadığım için şanslı hissediyorum. Ancak genetik olarak annem çerkez, babam ise laz.
Birçok Türk Kamelist gibi görünüyor. Erdoğan'ın destekçileri ile Kamelistler arasında büyük bir nefret var gibi görünüyor
Evet öyle. Seçimlerde yeni iktidarın seküler olmasını istiyoruz.
Evet anlıyorum, en iyi çözüm gibi görünüyor ama Erdoğan yeni sultan olmayı ve imparatorluğu yeniden kurmayı hayal ediyor, bu mantıkta dini yeniden kurmamak zor, Türkiye'yi yeniden büyük yapmak istemelerine saygı duyuyorum ama dürüst olmak gerekirse Erdoğan bir popülist
Dini yönetimlerin başarılı olabileceğine inanmıyorum. 15 yaşında dinden çıktım. şu an müslüman değilim. Yeni nesil daha Atatürkçü ve bilimsel bakıyor hayata.
Bence Türkiye laik olmalı ama aynı zamanda tarihine ve kültürüne değer vermeli, Osmanlı İmparatorluğu ile gurur duymalı ve din yüzünden bu tarihi reddetmemeli
Ben bir ateistim ama Fransa'nın tarihiyle bir bütün olarak gurur duyuyorum
Ben agnostiğim ancak Osmanlı İmparatorluğu'nu elbette seviyorum. Ne kadar kötü anılarımız olsa da (1915 olayları gibi) tarihimizin bir parçası. Fatih Sultan Mehmet (Mehmed the Conqueror) favori padişahımdır.
Haklısınız. Büyük Süleyman'ı seviyorum, Türkiye'de ona ne diyorsunuz bilmiyorum.
Kanuni Sultan Süleyman deriz. Osmanlı'da kanunları yapan kişidir. Ancak Sultan Süleyman başarısız bir padişahtır.
Neden?
Osmanlı ekonomisini kötüleştirmiş ve bilime yatırım yapmamıştır. Coğrafi keşiflerin önemini kavrayamamıştır.
Osmanlı İmparatorluğu'nun neden Avrupalılar gibi donanmaya ve yeni dünyanın keşfine ilgi duymadığını merak ettim.
Güç gözlerini kör etti. Ayrıca din adamlarının yönetim üzerinde etkili olması coğrafi bilgilere olan ilgiyi kısıtladı.
Avrupa'da da Hıristiyanlık çok yaygındı, ancak bu durum çeşitli Avrupa devletlerinin dünya çapında donanmalarını ve sömürgelerini geliştirmelerini engellemedi
Osmanlı İmparatorluğu Avrupa devletlerine yakındı ve tüm bunları geliştirmesine yardımcı olmaları için çeşitli Avrupalı mühendislere vs. rüşvet verebilirdi.
Evet ancak Avrupa'da Rönesans başlamıştı. Yani bilim kültürü oluşmuştu. Moğol istilasından sonra çoğu kütüphane yakılıp yıkıldığı için İslam dünyası entelektüel olarak çöktü.
Evet, ama yine de Osmanlı İmparatorluğu bu konuda bir reform yapabilirdi, ancak Osmanlı İmparatorluğu'nun öğrenmeye başladığı bilimsel geri kalmışlığın nedeninin gerçekten din olduğunu düşünmüyorum.
Sebeplerin genellikle birden fazla nedeni vardır.
Fransa ve Osmanlı İmparatorluğu İngiltere'ye karşı yeterince güçlü bir ittifak kurmuş olsalardı ne olurdu diye hala merak ediyorum.
Aslında büyük oranda dine bağlı. Din etkili olduğu zaman uzun yıllar etkisini korur. Avrupa rönesanstan sonra Kilise'nin yaptığı baskının farkındaydı. Ayrıca veba salgınında kilisenin bir işe yaramadığını kanıtlaması da halkı uyandırdı. Osmanlı'da bu durumdan bahsedilemez.
Fransa ile ittifak olmamızı isterdim açıkçası tabi ki Almanya'nın bir güç olarak çıkması her şeyi değiştirdi. Almanları severim.
İspanya, Fransa ve İngiltere gibi en parlak dönemlerinde çok dindardı, ancak bu hiçbir zaman bilimin gelişmesini engellemedi. Çarlık Rusya'sı da çok dindardı...
Osmanlı İmparatorluğu'nun müttefiki olmak isterdim ama İngilizler bizi rakip yapmayı başardılar. Almanya'dan pek hoşlanmıyorum.
🤣🤣
Evet dindarlardı ancak modernist dindarlardı. Radikal din çok tehlikelidir :D. Ayrıca 1. Dünya savaşı müttefikimizi sevmem gayet normal bence :) .
Dini radikalizm konusunda size katılıyorum.
Ben de bugünkü Almanya'yı seviyorum.
Ama bilirsiniz, uluslararası ilişkiler bir sempati meselesi değil, ulusal çıkarların savunulması meselesidir. Eğer devletlerin çıkarları birbirine yakınsa müttefik olurlar, karşıtsa çatışırlar.
Haklısınız. Millet olarak Almanları severim ancak biraz soğuklar. Genelde terslerler sizi.
Haha, Almanlar harika bir ülke, hikayelerine saygı duyuyorum.
Evet tarihleri saygı duyulası. İleride Almanya'ya doktor olarak yerleşmeyi düşünüyorum.
Avrupa'da pek istenmiyoruz ancak eğitimli olmam sebebiyle sorun olacağını zannetmiyorum :D
Neden bütün Türkler Almanya'ya gidiyor? 😂
Eğitimli olmanızın ötesinde, güzel bir kültüre sahip saygılı bir insansınız ve eminim ki uyum sağlayabileceksiniz.
Avrupalıların çoğu sadece yabancıların kendi kültürlerine saygı göstermelerini ve kendi yasalarını dayatmamalarını istiyor.
Akrabalarım orada bu sayede uyum sağlamam kolay olacak. Ayrıca Türkiye'yi ümitsiz bir vaka olarak görüyorum. Ekonomisi iyi olan bir ülkede yaşamak iyi hissettirecektir. Muhtemelen Almanya kültürüne hızlıca ayak uydururum. İçki içiyorum ve noel kutluyorum :D. Tek uyum sağlayamayacağım şey tuvalet musluğu olacak :) .
Ön yargım yok çünkü ülken hakkında çok bilgim de yok ama ırkçı politikası var olduğunu biliyorum
Hayır
Öyleyse iyi
Fransozlari sevmem onlarda bizi sevmesinler
Neden?
Nedenini mi soruyorsun bide türk dusmani
Önyargılarımız yok biz direk sevmiyoruz
Fransa nere
Batı Avrupa'da
Nerelisin aslen?